slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Πάρο την Παρασκευή 16 Απριλίου ο υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Φωτο: parosnews

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την Παρασκευή 16 Απριλίου πρόκειται να επισκεφθεί το νησί της Πάρου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου προς τον Υπουργό για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου. Στην συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12 μ.μ. με βασικό θέμα την άμεση

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στη Σύρο

Στη Σύρο βρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Μιχάλη Ζουλουφό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του Διοικητικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Τρίτζαλη, συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα υγείας που απασχολούν την κοινωνία της Σύρου και των Κυκλάδων.
Ο κ. Φόρτωμας ενημερώθηκε αρχικά για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος “Ελευθερία” στη Σύρο, τη Σίφνο και τη Σέριφο, περιοχές ευθύνης του Νοσοκομείου. Επίσης, τέθηκαν υπόψιν του το θέμα της τροποποίησης των οργανισμών των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου και η ανάγκη για ενίσχυση των μονάδων αυτών με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Γιώργος Χατζημάρκος προς Νεκτάριο Σαντορινιό: "Δασικοί χάρτες, συντελεστές ΦΠΑ και hot spot, η κληρονομιά σου στα νησιά μας"

Δήλωση - απάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου


Δεν συνηθίζω να απαντώ στις δηλώσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όμως στην περίπτωση του Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συστηματικά καταφέρεται κατά του προσώπου μου, είμαι υποχρεωμένος να κάνω εξαίρεση.

Είμαι υποχρεωμένος, όχι γιατί με ενοχλούν οι επιθέσεις του Νεκτάριου Σαντορινιού, αφού πολιτικά αυτές είναι τιμή για μένα, αλλά γιατί η σοβαρότητα του θέματος των δασικών χαρτών το  επιβάλλει.

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά»

 Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τα νησιά της ΕΕ να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της καθαρής ενεργειακής μετάβασης.  

Με τη σχετική πρόσκληση, τα ευρωπαϊκά νησιά καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις, μέχρι τις 4 Μαΐου 2021, για παροχή τεχνικής βοήθειας, από ομάδα εμπειρογνωμόνων, σε όλο το εύρος της διαδικασίας μετάβασης (από τη διαμόρφωση της στρατηγικής μέχρι την εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων). 

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλαισίου που θα υποστηρίξει τα νησιά να παραγάγουν βιώσιμη και χαμηλού κόστους ενέργεια, με αποτέλεσμα:

«Η Grecian Air Seaplanes ξεκινά τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα»

Η Grecian Air Seaplanes ξεκινά τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα

Η Grecian Air Seaplanes έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην Ελλάδα σχετικά με τη διασύνδεση των ελληνικών νησιών και των παραλίμνιων περιοχών τόσο με την ηπειρωτική χώρα, όσο και μεταξύ τους.

Ένα ισχυρό γερμανικό fund επενδύει μέσω της εταιρείας AXIONAIR στη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων Grecian Air Seaplanes,στην οποία συμμετέχουν η κυρία Μαρία Τόκτωρ και ο  κύριος Αναστάσιος Γκόβας, Πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» θέτοντας πολύ υψηλούς στόχους για την υλοποίηση του φιλόδοξου project ανάπτυξης των υδατοδρομίων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αύξηση προϋπολογισμού για την επαναδημοπράτηση της αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου ύδρευσης Παροικιάς Πάρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  • Αυξάνεται κατά ένα εκατομμύριο ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου της αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κώστος – Παροικιά στην Πάρο, με σκοπό την επαναδημοπράτηση της συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου, που αφορά στην ομαλή υδροδότηση του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

  • Το έργο είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα, με την τροποποίηση της Πράξης «Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κώστος – Παροικιά Δ. Πάρου», που υπέγραψε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα στα νέα δεδομένα υλοποίησης του έργου, με την ημερομηνία ολοκλήρωσής του να μετατίθεται στις 31/03/2023. Παράλληλα, προστίθεται ως συνδικαιούχος η ΔΕΥΑ Πάρου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία της νέας ηλεκτρονικής δημοπρασίας του. 

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, δήλωσε σχετικά: «Οι συντονισμένες ενέργειες Δήμου και ΔΕΥΑΠ και ιδιαίτερα της Τεχνικής Υπηρεσίας, τους οποίους ευχαριστώ δημόσια, οδήγησαν σε μια εξαρχής καινούργια μελέτη που δημιουργήθηκε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και απολύτως ορθές και τεκμηριωμένες τροποποιήσεις. Εξάλλου, η αγορά του οικοπέδου στο Μαράθι από τη ΔΕΥΑΠ με ίδια κεφάλαια, έδειξε ότι δεν ζητάμε απλώς χρήματα αλλά επενδύουμε και εμείς στο μέτρο που μπορούμε με δικά μας μέσα. Όλα τα παραπάνω, είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της πίστωσης κατά περίπου 1.000.000€, ώστε το έργο να συνεχιστεί κανονικά.»

Όσον αφορά την αρχική μελέτη, υπήρξαν αρκετές και ουσιαστικές τροποποιήσεις. Ειδικότερα, προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς HDPE, αντί των PVC που είχε η αρχική μελέτη, ενώ θα μπει ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός για τον έλεγχο και την αυτόματη ρύθμιση πίεσης και παροχής. Επίσης, αλλάζει η όδευση στο κύριο δίκτυο της εισόδου στην Παροικιά, με κατεύθυνση τη δεξαμενή, και σχεδιάζονται αρκετά νέα δίκτυα διανομής στον Έλητα. Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθεί μια νέα προκατασκευασμένη δεξαμενή στο νέο οικόπεδο στο Μαράθι, χωρητικότητας 500 κυβικών. Ακόμη, προστέθηκαν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, σε σωστή διαγράμμιση, ολοκληρώνοντας το ρεύμα ανόδου από τη διασταύρωση των Λευκών μέχρι την στροφή μετά τον Συνεταιρισμό Υδραυλικών.  Τέλος, μετά την τοποθέτηση σωληνώσεων, θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος σε όλο το πλάτος από τη διασταύρωση Παροικιάς-Νάουσας έως τη διασταύρωση για Πυργάκι,  όπου είχε σταματήσει η Περιφέρεια το αντίστοιχο έργο πέρυσι.

Το έργο αναμένεται να εξασφαλίσει την ομαλή υδροδότηση της Παροικιάς ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που η ζήτηση αυξάνεται λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης, ενώ με την αντικατάσταση του δικτύου, θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Πάρου και θα εξοικονομηθεί μεγάλη ποσότητα ύδατος.


ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ - " TRUST THE CHANGE" ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "TRUST THE CHANGE" ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το νέο πρόγραμμα υποστήριξης περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεων "TRUST THE CHANGE", μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "The People's Trust".


Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα "TRUST THE CHANGE" πραγματοποιήθηκαν ολόκληρο τον Φεβρουάριο, ενώ η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε εντός του Μαρτίου. Συνολικά 22 μικρές επιχειρήσεις από τα νησιά του προγράμματος "Seachange Greek Islands" θα ενισχυθούν με οικονομική στήριξη συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, με σκοπό να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Τα νησιά που συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα είναι η Αμοργός, η Ανάφη, η Δονούσα, η Ηρακλειά, η Κίμωλος, τα Κουφονήσια, η Σίκινος, η Σχοινούσα και η Φολέγανδρος. Στο επόμενο διάστημα οι επιλαχούσες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν την υλοποίηση του επιχειρησιακού τους πλάνου, με τη στήριξη των Δωρητών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021


Αγαπητά μέλη,
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου σας καλεί σε διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: "Επανεκκίνηση της αγοράς" το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 και ώρα 18.00μ.μ  με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Κριτσωτάκη, Συγγραφέας - Εκπαιδευτής Στελεχών Επιχειρήσεων, με θεματολογία:

1) Προϊόντα μόδας, ρούχα, παπούτσια & τεχνολογίας που είναι σε στοκ,

2) Νέα προϊόντα που θα προμηθευτώ και δεν θέλω να χάσουν την αξία τους σε ένα νέο ενδεχόμενο lockdown,

3) Πως θα φέρω ξανά τον πελάτη στο μαγαζί μου από τα online shops.


Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών. Εκσυγχρονισμός των συνεταιριστικών οργανώσεων.»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με αφορμή την απάντηση του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Wojciechowski, σε σχετική ερώτησή του, τονίζει την ανάγκη επίτευξης οικονομιών κλίμακας στη χώρα μας στον Πρωτογενή Τομέα μέσω της ενίσχυσης των Ομάδων Παραγωγών και του εκσυγχρονισμού των Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι οι οργανώσεις παραγωγών στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν, μόνο το 7% της εθνικής παραγωγής οπωροκηπευτικών όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, ποσοστό αρκετά πιο χαμηλό από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι σχεδόν 50%.

Οι Ομάδες και οι Οργανώσεις Παραγωγών μας πρέπει να αναπτυχθούν και να εκσυγχρονιστούν, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Περιφερειακό Δίκτυο Νοτίου Αιγαίου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης των παιδιών δημιουργεί η Περιφέρεια


Γ. Χατζημάρκος: «Δεν προσπερνάμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας σχετικά με την κακοποίηση των παιδιών. Με το Χαμόγελο του Παιδιού αναλαμβάνουμε μια σημαντική πρωτοβουλία για τα παιδιά της Περιφέρειας»

 

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ύψους  0,6 εκατ. €, προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων για την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας



Με σκοπό την απόκτηση, επικαιροποίηση και διεύρυνση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων, την  απόκτηση σχετικής πιστοποίησης ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς και την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της

Γιώργος Αμυράς: Θα δοθούν λύσεις για τους δασικούς χάρτες στα νησιά Ο υφυπουργός επισκέφθηκε προχθές την Κάρπαθο, χθες τη Ρόδο και σήμερα πρόκειται να μεταβεί σε Χάλκη και Σύμη

Τη διαβεβαίωση ότι θα θεραπευτούν οι αδικίες που προκάλεσαν οι δασικοί χάρτες, καθώς θα κατατεθούν οριζόντιες νομοθετικές ρυθμίσεις από πλευράς κυβέρνησης, έδωσε από τη Ρόδο όπου βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.
Όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, ήδη δόθηκε μία παράταση έξι μηνών στη διαδικασία και μέσα σε αυτό τον χρόνο θα λυθούν τα προβλήματα ενώ τόνισε ότι μειώθηκαν κατά 50% τα τέλη αντιρρήσεων. Όσοι έχουν ήδη κάνει ενστάσεις, θα τους επιστραφεί το 50% των χρημάτων αλλά ενδεχομένως να τους επιστραφούν όλα τα χρήματα, όπως είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται ο Χ. Κόκκινος

Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται, λόγω κορωνοϊού, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, από την αρχή της εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται

Μανόλης Κορρές για Ακρόπολη: «Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί απολύτως»

«Σύντομα ο κόσμος θα έχει μια καλύτερη γνώμη όταν το δει ο καθένας με τα μάτια του», ανέφερε στη διάρκεια της διάλεξής του ο Μανόλης Κορρές.
Σάκης Ιωαννίδης09.04.2021 • 21:09
«Δεν βλέπω τον κ. Κορρέ». «Μα γιατί, μια χαρά φαίνεται». «Ελέγξτε τη σύνδεσή σας και ξαναμπείτε, παρακαλώ». Ο αριθμός των συμμετεχόντων στη διαδικτυακή διάλεξη «Ανάβαση στην Ακρόπολη» του ακαδημαϊκού Μανόλη Κορρέ ξεκίνησε διψήφιος αλλά γρήγορα έγινε τριψήφιος. Τελικά, περίπου 850 άτομα, δηλαδή ένα μικρό αμφιθέατρο, από αρχιτέκτονες και ιστορικούς τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό (κάποιοι συνδέθηκαν από Αμερική και Κολομβία) που εντέλει κατάφεραν να κλείσουν τις κάμερες και τα μικρόφωνά τους, παρακολούθησαν χθες μια δίωρη διάλεξη για την ανάβαση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η διάλεξη του κ. Κορρέ εντάσσεται σε μια μακρά παράδοση εβδομαδιαίων συναντήσεων των επιστημόνων του ΕΜΠ που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, υπό την εποπτεία αρχικά του Χαράλαμπου Μπούρα, και διακόπηκαν, για λίγο, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Αυτές οι συζητήσεις είναι μια ευκαιρία να αναλυθούν θέματα στο ιστορικό τους βάθος και ο συνδυασμός Ακρόπολης και Κορρέ είναι από μόνος του αρκετός για να τραβήξει την προσοχή.

H σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Κέντρο και η προοπτική μιας δεύτερης τετραετίας

Η σοβαρή απήχηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του Κέντρου και τα στοχευμένα ανοίγματα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας σε συγκεκριμένες κοινωνικές δυνάμεις και ενεργούς πολίτες συνιστούν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ίδιο και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιμήκυνση της πολιτικής του κυριαρχίας.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελευταίων μετρήσεων καταδεικνύουν την δυνατή διείσδυση που έχει πετύχει σε μία κρίσιμη δεξαμενή ψηφοφόρων η οποία σε παραδοσιακή βάση είναι εκείνη που καθορίζει και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μπορεί σύσσωμη η αντιπολίτευση να επιχείρησε το τελευταίο διάστημα να αποδομήσει την εικόνα του "φιλελεύθερου πολιτικού", ωστόσο η σχέση του κ. Μητσοτάκη με τα παραδοσιακά μη δεξιά ακροατήρια είναι ανθεκτική και κατ’ επέκταση αποτελεί μια σοβαρή επένδυση για τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον, ενόψει και των δύσκολων εκλογικών αναμετρήσεων, όταν αυτές έρθουν.

Στο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβερνητικής παράταξης οφείλουν να εξετάσουν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ενίσχυαν τη σχέση αυτή, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα αγνοήσουν την παραδοσιακή κεντροδεξιά βάση που στο πέρασμα του χρόνου συνιστούσε τον βασικό πυλώνα υποστήριξης ακόμη και σε δύσκολες περιόδους.

Πέραν των παραδοσιακών ταμπελών, όπως Δεξιά, Κέντρο ή Αριστερά, στη σημερινή πραγματικότητα καταγράφεται ένα σημαντικό ποσοστό μέσα στην κοινωνία που απορρίπτει αυτούς τους διαχωρισμούς και ζητά από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία να δώσει λύσεις στα προβλήματα της με γνώμονα τη λογική, τις πραγματικές ανάγκες μιας μέσης οικογένειας και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου Έλληνα.

Το συγκεκριμένο ακροατήριο που συνιστά μία σημαντική παράμετρο σε ένα ευρύτερο πλάνο πολιτικής διεύρυνσης δύναται να το προσελκύσει ένα κόμμα εξουσίας πιο αποτελεσματικά, όταν ακολουθεί ευρύτερες πολιτικές επιλογές με εθνικό πρόσημο και όταν βάζει στην άκρη στοιχεία λαϊκισμού και ελιτισμού, που πλήττουν την ποιότητα της δημοκρατίας.

Συνεπώς, ένα βασικός παράγοντας που αναμένεται να επηρεάσει τις τάσεις της κοινής γνώμης την επόμενη μέρα της πανδημίας, είναι η ικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης να ανοίξει το δρόμο προς την κανονικότητα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι πολιτικούς χαρακτηρισμούς που ανήκουν στο παρελθόν.

Κοντολογίς, η πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη μπορεί να διαφυλαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από την αποτελεσματική προσέγγιση των προκλήσεων της επόμενης μέρας, αλλά και της γενιάς που βίωσε περισσότερο στο πετσί της την δεκάχρονη και πλέον κρίση, ανοίγοντας το δρόμο, υπό προϋποθέσεις, σε μία δεύτερη τετραετία.

L