slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοροναϊός - Στέλεχος «Όμικρον»: Το σημαντικό επιδημιολογικό στοιχείο που θα κρίνει την επαναλειτουργία των σχολείων


Βασίλης Βενιζέλος
Ένα πολύ σημαντικό επιδημιολογικό στοιχείο, το οποίο προέρχεται από τις ΗΠΑ και αφορά την επίπτωση του στελέχους Ο στα παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών, μπορεί να ανατρέψει ακόμη και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολείων, μετά από τις γιορτές.

Δήλωση Νίκου Συρμαλένιου για τα ναυάγια-τραγωδίες στις Κυκλάδες: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλιώς οι τραγωδίες θα συνεχιστούν


Τις τελευταίες μέρες ζούμε στο Αρχιπέλαγος των Κυκλάδων μια ανείπωτη τραγωδία. Πριν λίγες μέρες νότια της Φολεγάνδρου χάθηκαν από 18 έως 38 άνθρωποι, ενώ παραμονή Χριστουγέννων κοντά στην Πάρο χάθηκαν τουλάχιστον 16 ζωές. Το ίδιο συνέβη και στα Αντικύθηρα. Μέσα στο καλοκαίρι, τέλος Αυγούστου είχαμε πάλι δύο ναυάγια, το ένα νότια της Μήλου, όπου περισυνελέγησαν 140 άτομα, ενώ λίγες μέρες αργότερα πάλι δεκάδες μετανάστες – πρόσφυγες εθεάθησαν περιπλέοντες νότια της Φολεγάνδρου, αλλά το περιστατικό αυτό για τις λιμενικές αρχές σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Ο Μηνάς Λυριστής σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ περί επένδυσης στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου


Συνέντευξη του Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου Μηνά Λυριστή στον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο 105,5" και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ περί επένδυσης στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου.

Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Παροναξίας για την εορτή των Χριστουγέννων


 paronaxias11

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ                  κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΠΙ Τῌ ΕΟΡΤῌ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2021

Πρός τόν Ἱερό κλῆρο καί τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς

τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Παροναξίας


«Καί ὁ Λόγος σάρξ ἐγένετο καί ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν,…» (Ἰωάν. Α΄, 14)

Ευχές από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση


EΟΔΥ: Ιστορίες για… αρκούδες το «διπλό σύστημα καταγραφής»

Στο αρχείο άκαρπη η σχετική έρευνα
Βασίλης Βενιζέλος
Σχόλιο με αφορμή τη δικαστική απόφαση να μπει στο αρχείο η έρευνα στον ΕΟΔΥ για «διπλά βιβλία» καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ήταν, ακριβώς, πολύ κακό για το τίποτε… Στο αρχείο η υπόθεση, η οποία έμοιαζε από την αρχή με το θέατρο του παραλόγου.


Πέραν από την ακατανόητη κατηγορία περί…