slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δήμος Γαλατσίου και η ΟΝΑΣ διοργανώνουν τη "Γιορτή του Τρύγου"



Το «Κεντρί» της ιστορικής «Βραδυνής» πέρασε στην Ιστορία Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ρίζος

Δημήτρης Ρίζος

Paul P Nounis
Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ρίζος, που άφησε το στίγμα του στο χώρο των ΜΜΕ και ήταν κοντά από τα πρώτα του βήματα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή..
Αιωνία η μνήμη του
Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών, τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/09).
Ο πρώην εκδότης των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Αδέσμευτος Τύπος» και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Βρούτσης: ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Τον Δεκέμβριο θα έρθει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών από τον Δεκέμβριο υπ
οσχέθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση», σε σχέση με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
«Το Δεκέμβριο του 2020 θα δείτε μια διαφορετική αγορά εργασίας υπέρ του εργαζόμενου» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για «δύο όπλα που θα λειτουργήσουν συνδυαστικά» και «έξυπνες διαρθρωτικές αλλαγές». Ο υπουργός ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που εισάγεται στο γενικότερο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, προβλέπεται αύξηση 12% στην υπερωριακή εργασία, αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
«Το θέμα είναι να εξαλείψεις την πλασματική μορφή των ευέλικτων μορφών απασχόλησης…

ΤΑ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ: Η "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΜΑΥΡΟΥΔΗ

Άρθρο γνώμης
Άννα Μαυρουδή
10/09/2019

Πρόσφατο Δελτίου Τύπου, της κας Κατερίνας Μονογυιού, η οποία εκλέχθηκε βουλευτής στο νομό Κυκλάδων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, και είναι μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, τιτλοφορείται «επανέρχεται η κανονικότητα [….] και στην ιστορία»[1]. Αναφέρεται σε επαναφορά συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων της Ιστορίας, υπονοώντας ότι είχαν «λογοκριθεί» από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, κινδυνολογεί λέγοντας ότι «διακυβεύεται η γνώση και η επιμόρφωση των αυριανών πολιτών», εξισώνοντας την ιδιότητα του πολίτη με συγκεκριμένες απόψεις περί ιστορίας και εθνικής ταυτότητας.