slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

2η Πρόσκληση του Μέτρου 22 του ΠΑΑ για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας με 4,1 εκ.



Εκδόθηκε η 2η Πρόσκληση του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022, συνολικής δημόσιας δαπάνης 4,1 εκ. €.

 

Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ έτους 2021 των κλάδων αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας να υποβάλλουν αίτηση στήριξης-πληρωμής.

 

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από 17-03-2023 έως 23-03-2023.

 

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο, υποβάλλουν προς την ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο eae.opekepe.gov.gr.

 

Επισημαίνεται ότι μέσα και από τις δύο προσκλήσεις του μέτρου 22 διατέθηκαν συνολικά για τη στήριξη της κτηνοτροφίας πόροι της τάξης των 98,3 εκ. €.Πηγή: ΥΠΑΑΤ

 

Με εκτίμηση,

Γραμματεία Αγροτικών Φορέων Νέας Δημοκρατίας

Πειραιώς 62 Μοσχάτο

Τηλ επικ: 2109444279

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ!

Το ολοκαίνουργιο (και επισκέψιμο!) Τυροκομείο της στο Γλινάδο της Νάξου παρουσίασε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Στην κάμερα μίλησαν ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για την διαμόρφωση του Τυροκομείου, Γιάννης Πολίτης.

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώσει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Το άρθρο στο Naxospress.gr Νικόδημος Λιανός
«Εάν πάρεις τα καλύτερα στοιχεία από κάθε Ελληνικό νησί και τα βάλεις σε ένα, τότε αυτός ο προορισμός μπορεί κάλλιστα να είναι η Νάξος», αναφέρει σε πρόσφατο αφιέρωμα η δημοφιλής Βρετανική εφημερίδα The Sun για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων https://www.thesun.co.uk/travel/21415781/naxos-greece-cheaper-mykonos-travel/Ο αρθρογράφος που είχε επισκεφτεί τη Νάξο μετά από πρόσκληση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αναφέρει εντυπωσιασμένος πως εδώ η “Μητέρα – Φύση” έχει τον πρώτο λόγο σε έναν μυθικό τόπο που είναι πιο οικονομικός από τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη και που προσφέρει αφθονία ταξιδιωτικών εμπειριών όπως πεζοπορία, γαστρονομία και θαλάσσιες εκδρομές με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

7 ήμερη οδική 3/5/23 Έως 9/5/23 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ


Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) οργανώνει εκδρομή στην Κεντρική Ευρώπη με επίκεντρο την Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και Βιέννη (Αυστρία).





1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ –  ΠΑΡΑΤΣΙΝ Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί,  επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ΠΑΡΑΤΣΙΝ.  Στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω Κοιλάδας Τεμπών, Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά) για το σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη ΠΑΡΑΤΣΙΝ όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.


2η ημέρα:  ΠΑΡΑΤΣΙΝ  - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.  Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και προσπερνώντας το Νόβισαντ μας οδηγεί στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα, που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση). Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω  σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση  ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Το απόγευμα  ελεύθερο να χαρείτε το «Παρίσι της Ανατολής». Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας επισκεπτόμενοι τα -πραγματικά- αξιόλογα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε τις θέρμες της πόλης, τo Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α. Για την διασκέδασή σας προτείνουμε τον Ζωολογικό κήπο. Αν θέλετε στιγμές ηρεμίας, βρεθείτε για μια βόλτα ή ένα ποτό στο καταπράσινο περιβάλλον του νησιού της Μαργαρίτας. Για  τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFÉ CERBAUD ή σε κάποιο άλλο café της πόλης. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. 





4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΔΟΥΝΑΒΗΣ- ΕΖΣΤΕΡΓΚΟΜ. Πρόγευμα και αναχώρηση για Άγιο Ανδρέα (το χωριό των καλλιτεχνών), Βίσσεγκραντ (επίσκεψη του μεσαιωνικού κάστρου), Εζστεργκόμ. Επίσκεψη της παλιάς πόλης με τους πύργους στις όχθες του Δούναβη και του τεράστιου επιβλητικού Μητροπολιτικού Ναού, με την εκπληκτική θέα της Καμπής του Δούναβη και των απέραντων πεδιάδων της Σλοβακίας στην απέναντι όχθη.  Το απόγευμα· επιστροφή στη Βουδαπέστη και προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στον Δούναβη. 


5η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ   Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη με την  μαγευτική  αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει την διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη του Μότσαρτ και του Στράους, θα δούμε την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας,  το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την πρωτεύουσα. Επιστροφή αργά στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


6η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ–BEΛΙΓΡΑΔΙ- ΠΑΡΑΤΣΙΝ. Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για Βελιγράδι, περιήγηση / επισκέψεις· Κάστρο Καλέ Μεγκντάν / Φυλακή του Ρήγα Φεραίου, Καθεδρικός Ναός, Ναός Αγ. Σάββα, Δημαρχείο, Κοινοβούλιο. Συνεχίζουμε για την πόλη ΠΑΡΑΤΣΙΝ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση. 


7η ημέρα: ΠΑΡΑΤΣΙΝ  – ΑΘΗΝΑ Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ και τέλος της εκδρομής.


Τιμή συμμετοχής    κατ΄ άτομο : Δίκλινο € 430     Μονόκλινο € 610


Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν

  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* &  4* με πρωινό 

  • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά)

  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό

  • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας

  • Ασφάλεια ταξιδιού   

  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, κρουαζιέρες, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά  στο «περιλαμβάνονται».


ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΎΝΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ., κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΜΗΝΔΡΟΥ, τηλ.: 6945583360


Γ. Πολυχρονάκος από Τήνο: Σωστή διαχείριση σφαγείων, οδηγός για καλύτερη κτηνοτροφία


Στο θέμα της βιωσιμότητας και της λειτουργίας των σφαγείων στα νησιά των Κυκλάδων, αναφέρεται με παρέμβαση του ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και υπ. Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:

«Οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τη λειτουργία των σφαγείων, ορθώς τέθηκαν και πρέπει να τηρούνται.

Το ζήτημα όμως που αφορά τα σφαγεία που λειτουργούν στα νησιά των Κυκλάδων είναι πολύ πιο σημαντικό. Αφορά στην ίδια τη βιωσιμότητα τους.

Έχουμε και λέμε:

Πρόταση Λαϊκής Συσπείρωσης για έκδοση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το νερό

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου
 
Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες με πρόσχημα την προστασία της ποιότητας των
υδάτινων πόρων, προωθεί την ''απελευθέρωση'' και του νερού κατά τα
πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών
στις οποίες εφαρμόζεται διαχρονικά η ίδια πολιτική.
Στο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και ανέβαλε προσωρινά
την ψήφισή του μετά τις μαζικές αντιδράσεις, προβλέπεται ο τομέας
Υπηρεσιών Ύδατος και των αστικών αποβλήτων, επομένως και οι ΔΕΥΑ να
υπάγονται στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας , η οποία μετονομάζεται σε
ΡΑΑΕΥ.
Η νέα Ρυθμιστική Αρχή θα διαμορφώνει την τιμολόγηση του νερού με κριτήριο
το κέρδος στα πρότυπα του ΟΣΕ, που οδήγησαν στη πολύνεκρη τραγωδία,
στα πρότυπα της Ενέργειας που οδήγησαν στην ενεργειακή ακρίβεια, στα
κομμένα ρολόγια για τους εργαζόμενους από τη μια και τα τεράστια κέρδη για
τα καρτέλ των ενεργειακών επιχειρήσεων από την άλλη.
Δεν χρειάζεται να μαντέψει κανείς τι θα ακολουθήσει με την ιδιωτικοποίηση
του νερού για τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται οικονομικά, για τις
μικροεπιχειρήσεις και τους αγρότες.
Τι θα ακολουθήσει για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες , που ήδη
πληρώνουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής με μεγάλη υποστελέχωση,
εντατικοποίηση, και που προβλέπεται να επιδεινωθεί με το σμπαράλιασμα
των εργασιακών τους δικαιωμάτων για να αυξηθούν τα κέρδη των εργολάβων
που θα αλώσουν τις υπηρεσίες των ΔΕΥΑ.
Με το νομοσχέδιο επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα ιδανικό πεδίο για
κερδοφόρες επενδύσεις μεγαλοεπιχειρηματιών στο νερό και στα απόβλητα,
κάτι που προβλέπεται στην Οδηγία 2000/60, ακρογωνιαίο λίθο της
εμπορευματοποίησης του νερού στην ΕΕ. Αυτή η οδηγία εφαρμόζεται στη
χώρα μας και τώρα προωθείται με μεγαλύτερη ένταση. Ήδη υπηρεσίες
διαχείρισης του νερού που θα έπρεπε να είναι δημόσιες, όπως η ύδρευση
της Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά, η λειτουργία και η συντήρηση μέρος του
δικτύου ύδρευσης έχουν παραχωρηθεί από Περιφέρεια και Δήμο σε ιδιώτες,
όπως επίσης διαχείριση αφαλατώσεων και πλήθος έργων και υπηρεσιών της
ΔΕΥΑΡ.

Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει και ν' ανατραπεί η πολιτική που
εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί το νερό. Είναι κοινωνικό αγαθό δεν είναι
εμπόρευμα.
Ζητάμε από τους περιφερειακούς συμβούλους να διεκδικήσουν με
Ψήφισμα-Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:
Την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Καμιά ιδιωτικοποίηση του νερού και των αποβλήτων.
Διασφάλιση φθηνού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού.
Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και προστασίας του
περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από το κράτος.
Να εγκριθούν οι προσλήψεις όλου του μόνιμου προσωπικού που
χρειάζεται για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στις Υπηρεσίες
Ύδρευσης των νησιών μας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Άμεση επιδότηση των ΔΕΥΑ από το κράτος για την κάλυψη του
συνόλου του ενεργειακού τους κόστους.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Χατζηγιάννη Μαρία
Σιγάλας Βαγγέλης
Ροκονίδα Ηλέκτρα
15/3/2023

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κυκλάδων: Από φτωχός συγγενής...φτωχότερος

 

Από φτωχός συγγενής...φτωχότερος

 

Στις 09/03/23 δημοσιοποιήθηκε προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για νέες, μόνιμες θέσεις ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων. Με το άκουσμα της είδησης αυτής ελπίζαμε ένα σημαντικό μέρος των θέσεων να βρίσκονται στις Κυκλάδες, μιας και τα προβλήματα και τα κενά στις δομές υγείας είναι τεράστια και γνωστά στους αρμόδιους.

 Ελπίζαμε λάθος.

Από τις 854 θέσεις που προκηρύχθηκαν, οι Κυκλάδες πήρανε 5.

Οι τοποθετήσεις του επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκου Ζώρζου στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί της Σαντορίνης.

 
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Γ. Βρούτσης: " Η ΕΡΓΑΝΗ συμπληρώνει δέκα χρόνια δημιουργικής και ανεκτίμητης προσφοράς στους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και την οικονομία (Μάρτιος 2013 – Μάρτιος 2023)"



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από τη λειτουργία του καινοτόμου πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ (Μάρτιος 2013 – Μάρτιος 2023), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ημερίδα για τη νόσο των Λεγεωνάριων


Λ Ε Γ Ι Ο Ν Ε Λ Λ Α
 Η «Νόσος των Λεγεωνάριων» είναι οξεία λοιμώδης νόσος που προκαλείται από το βακτηρίδιο
Legionella Pneumophila (Λεγιονέλλα) που είναι και το πιο συνηθισμένο αλλά και επικίνδυνο της
οικογένειας LEGIONELLA.
 Εκδηλώνεται ως σοβαρή μορφή πνευμονίας με τα συμπτώματα να εμφανίζονται 2 με 10 ημέρες
μετά την μόλυνση. Η κλινική εικόνα είναι συνήθως αυτή της άτυπης πνευμονίας με συνύπαρξη
κεφαλαλγίας, βραδυψυχισμού και μυαλγιών. Η θνησιμότητα από την πνευμονία αυτή είναι υψηλή,

Ψευδές άρθρο για το νέο εμπορικό λιμένα στη θέση Καμινάκι Δήμου Πάρου από το site: parianostypos.gr ( psts.gr )






 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ψευδές άρθρο για το νέο εμπορικό λιμένα στη θέση Καμινάκι Δήμου Πάρου

από το site: parianostypos.gr ( psts.gr )

 

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 δημοσιεύτηκε από το site: parianostypos.gr ( psts.gr ) το δημοσίευμα με τίτλο : " Πάρος : Νέα γνωμοδότηση ζητά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για το Εμπορικό Λιμάνι στο Καμινάκι -  Καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου".

 

Επίσης στην 1η παράγραφο του παραπάνω άρθρου αναφέρεται :

" Η εξέλιξη της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου σχετικά με το έργο του νέου εμπορικού λιμανιού στη θέση Καμινάκι στο Πίσω Λιβάδι, «σκόνταψε» στην ανάγκη υποβολής πρόσθετων στοιχείων."

 

Ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς δηλώνει ότι το παραπάνω άρθρο είναι ψευδές, κακοήθες και  δυσφημιστικό εις βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

 

Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, να αναφέρουμε ότι στις 2 Μαρτίου 2023 συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά : « Νέος εμπορικός Λιμένας στη θέση Καμινάκι Δήμου Πάρου Ν. Κυκλάδων » στα πλαίσια της « Οριστικής Μελέτης Έργων Α΄ Φάσης Νέου Λιμένα Πάρου » σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

Για ενημέρωση, διαβιβάζουμε την σχετική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΝΑΙ με ΑΔΑ : 9Χ797ΛΞ-ΔΤΓ

 

Επίσης να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δηλαδή σε άλλο φορέα από αυτόν της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ακόμη είναι αυτονόητο ότι η δημοπράτηση του έργου δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα όχι μόνο της Α' Φάσης αλλά και της Β' Φάσης. Κατόπιν αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να μπορεί να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Ζητάμε από το site: parianostypos.gr ( psts.gr ), άμεσα να θεραπεύσει το σχετικό άρθρο,  δημοσιεύοντας, αυτούσιο το Δελτίο Τύπου του Επάρχου Πάρου και την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.