slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο Συνέδριο για το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

Γιώργος Λεονταρίτης
Στο Συνέδριο για το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών με τίτλο “Connecting Europe TENT-T DAYS 2015” συμμετέχει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από πρόσκληση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτρόπου για τις Μεταφορές Violeta Bulc.
Το Συνέδριο (που διεξάγεται στις 22 και 23 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα) έχει πολυπληθή συμμετοχή από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επικεντρώνεται στα νέα δίκτυα μεταφορών, όπως αυτά θα διαμορφωθούν την επόμενη δεκαετία, θέτοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία νέων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών στο πλαίσιο της Ένωσης και φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τα κράτη-μέλη, τους κατοίκους και τις

Παράταση μέχρι τις 20 Ιουλίου για την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων. Ανακοινώνεται αύριο


Το Υπουργείο Οικονομικών έλαβε την απόφαση να παραταθεί για ακόμη 20 μέρες ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2014.
Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων που έληγε

Δείτε τους βαθμούς των Πανελλαδικών με ένα κλικ (αναλυτικά οι οδηγίες)


Αναρτήθηκαν στα λύκεια της χώρας οι βαθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα).
Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας http://results.it.minedu.gov.gr/ (μετά τη 1 το μεσημέρι) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει

Ένωση Συνταξιούχων Νάξου : Η ΠΑΓΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, οι συντάξεις μας εξαφανίζονται, η υγεία εμπορευματοποιείται, τα κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα σφαγιάζονται.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα μέτρα μένουν και εμπλουτίζονται.

Νέα αντεργατικά μέτρα και νέες περικοπές έρχονται να προστεθούν πάνω στον σφαγιασμό που έχουμε δεχτεί. Ό,τι αντεργατικό, αντισυνταξιουχικό, αντιλαϊκό μέτρο ψηφίστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ισχύει στο ακέραιο.
 Μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, μας ρίχνουν στον...

Ενημερωτική συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής στην Απείρανθο, την Τετάρτη 24 Ιούνη


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε το Τοπικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους κατοίκους της Απειράνθου, την Τετάρτη 24 Ιούνη και ώρα 8:30μ.μ. , στο καφέ «Σάλα», σε ανοιχτή συγκέντρωση για ενημέρωση και συζήτηση με θέμα την τιμολόγηση του νερού ώστε οργανωμένα και συλλογικά να πιέσουμε να.....

Ο Πανναξιακός Α.Ο. παρουσιάζει τα συλλεκτικά μπλουζάκια με θέμα το μοναδικό νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου...

Ο Πανναξιακός Α.Ο. παρουσιάζει τα συλλεκτικά μπλουζάκια με θέμα το μοναδικό νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου...

Με τη στίρηξη του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ στη Βιρτζίνια ο Βαλληνδράς

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές συναντήσεις διεθνώς, η οποία εφέτος αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 12.000 αθλητές από 70 χώρες, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε 61 αθλήματα.
Την Ελλάδα εκπροσωπούν περίπου 30 αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Βαλληνδράς, ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που θα αγωνιστεί στην κατηγορία Cross Country.
Ο Πρόεδρος Γιάννης Τσολάκης και τα μέλη του

Αυλαία με ρεκόρ συμμετοχών στο 10ο Πανκυκλαδικό


Γράφτηκε από Ομαδα συνταξης
Το στοίχημα κερδήθηκε και η Σύρος 2002 με την στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν άψογα το επετειακό ''10ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου''.
Περισσότεροι από 2000 γονείς και παιδιά έδωσαν χθες το βροντερό παρών στη

Ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου χρηματοδοτεί την Θεοσκέπαστη! (video)

Προσθήκη λεζάντας
10.000 ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου με διάφορες δράσεις του, χρήματα που διέθεσε αποκλειστικά για τον ιερό ναό της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή και πιο συγκεκριμένα για το ξεκίνημα και την ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται για την αποκατάσταση της υγρομόνωσης της εκκλησίας!
Τα χρήματα ήδη έχουν κατατεθεί στο λογαριασμό της Θεοσκέπαστης, ενώ ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του, υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει 100% τον προϋπολογισμό του έργου!
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου:

Στα 7,9 δισ. ο λογαριασμός του ελληνικού πακέτου

Προσθήκη λεζάντας
Ο λογαριασμός σε φόρους και συντάξεις. Πόσο θα κοστίσει η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών-εργαζομένων. Πόσα θα κληθούν να καταβάλουν οι επιχειρήσεις. Αποτρέψαμε τα χειρότερα, υποστηρίζει το Μαξίμου. Τι κερδίσαμε στις διαπραγματεύσεις.
Mέτρα συνολικού υψους 7,899 δισ. ευρώ για φέτος και το 2016 προβλέπει η πρόταση επί της οποίας έχουν συγκλίνει η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές. Η συμφωνία, όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα που δημοσιεύει και η Καθημερινή, επιδιώκεται να κλείσει με βάση μέτρα που αφορούν:
ΦΠΑ. Με συντελεστές 6-13-23% προβλέπονται έσοδα 680 εκατ. ευρώ φέτος και 1,360 δισ. ευρώ το 2016
Πρόωρες συντάξεις. Η σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων θα αποδώσει 60 εκατ. ευρώ φέτος και 300 εκατ. ευρώ το 2016.
Αύξηση εισφορών. Η ακύρωση της μείωσης κατά 3,9% στις εισφορές εργοδοτών και

ΔΤ Νησιωτικής Ανατροπής: "«Δεν πρέπει να χάσει ο προϋπολογισμός και ο απολογισμός της περιφέρειας τον πολιτικό τους χαρακτήρα»"

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
«Δεν πρέπει να χάσει ο προϋπολογισμός και ο απολογισμός της περιφέρειας τον πολιτικό τους χαρακτήρα»
Στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 04 Ιουνίου, με 26 θέματα ημερησίας διατάξεως και 6 εκτός και την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 για την έγκριση δέκα (10) Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, συμμετείχε η περιφερειακή σύμβουλος της Νησιωτικής Ανατροπής, Άννα Μαυρουδή.

H αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών φέρνει μείωση στον μισθό για όλους τους εργαζομένους


Μαξίμου: "Όχι" σε μειώσεις μισθών | Ποιόν νομίζουν ότι  κοροϊδεύουν;;;

Προ των πυλών είναι οι μειώσεις μισθών αφού η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, θα έχει αρνητική επίδραση για όλους τους εργαζομένους στις μηνιαίες αποδοχές τους.
Η μείωση αφορά στους μισθωτούς και αφορά όλους, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση, είτε έχουν μισθό 700 ευρώ, είτε 1.000, είτε 1.500 ευρώ το μήνα. Η μείωση στους μισθούς θα υπάρχει μέσα στη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση και θα γίνει για να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Η μείωση στον μηνιαίο μισθό έρχεται μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Η κρατήσεις υπέρ των Ταμείων θα αυξηθούν κατά 1% και έτσι αντίστοιχη θα είναι η μείωση στον μισθό κάθε εργαζόμενου.
Η μικρή αύξηση που μπήκε τον περασμένο χρόνο σταδιακά λόγω της αντίστοιχης μείωσης θα εξανεμιστεί για χάρη των συντάξεων.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Νάξο με θέμα «Εκτίμηση της οικολογικής παροχής»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Εκτίμηση της οικολογικής παροχής» διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος (με επιστημονική υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νίκη Ευελπίδου), σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου ECOFLOW, “Σύστημα εκτίμησης της αποδεκτής οικολογικής παροχής σε ποτάμια της Ελλάδας”, το οποίο είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011: Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Τομείς και στο οποίο συμμετέχουν το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι επιχειρήσεις: Δ. Αργυρόπουλος & Συνεργάτες Ο.Ε. και AVMAP GIS A.E.
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας συστηματικής και τυποποιημένης διαδικασίας για την αξιολόγηση