slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Ιάκωβου Γιακουμή για την αξιοποίηση της Σμύριδας στην εκδήλωση της ΟΝΑΣ για το Σμυριδικό



Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, στα πλαίσια της εκδήλωσης της ΟΝΑΣ για το Σμυριδικό έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση από τον Ιάκωβο Γιακουμή, ο οποίος έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέμα ενώ έχει εξειδικευτεί επιστημονικά σε αυτό καθώς εκπονεί την διδακτορική του διατριβή στο Εργαστήριο Μεταλλουργίας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του ΕΜΠ.
Ο κος Γιακουμής συντάχθηκε με το πανναξιακό και δίκαιο αίτημα της απόσυρσης της τροπολογίας που έχει τεθεί σε ηλεκτρονική διαβούλευση, ενώ προχώρησε ένα βήμα μπροστά μιλώντας για.....

XΩΡΑ ΝΑΞΟΥ ΤΟ 1927!!!!!!!!!!!!!!
XΩΡΑ ΝΑΞΟΥ ΤΟ 1927!!!!!!!!!!!!!!
 

Έτσι για να θυμόμαστε ποιοι μας ενημερώνουν...

ΠAPAΣKEYH 13 ΔEKEMBPIOY 1996
(κλικ στις φώτο και διαβάστε τα αποκόμματα)

TETAPTH 18 ΔEKEMBPIOY 1996




ΠAPAΣKEYH 20 ΔEKEMBPIOY 1996

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ... ποιος θα τολμούσε άλλωστε να δικάσει την αρχιΠΑΣΟΚα φίλη του Παπούλια και των λοιπών

Σαμαράς: Τέλος ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός - Ανάσα 1,1 δισ. για τους αγρότες

Τέλος οι επιχορηγήσεις και ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επεσήμανε πως τα χρήματα του ΕΛΓΑ θα πάνε σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών.


«Σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης», δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας».

Ανέφερε, επίσης, ότι το υπουργείο έχει την εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις σε μεταποίηση και εξαγωγές, προσθέτοντας ότι -όπως ενημερώθηκε- περισσότερες από 300 επιχειρήσεις δημιουργούνται ή επεκτείνονται.

Πρέπει να είμαστε παρόντες στη μάχη για τη νέα κοινή αγροτική πολιτική για περισσότερα κονδύλια και με έμφαση στους νέους αγρότες, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

iefimerida.gr 

Εκδήλωση Παρουσίασης Ημερολογίου 2013 Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου

Φίλες και φίλοι,

Σας περιμένουμε απόψε στις 8:00μμ στη λέσχη του Συλλόγου μας, για την παρουσίαση του Ημερολογίου 2013 του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου με θέμα «Απεραθίτες Συγγραφείς σε Σχολικά Βιβλία».

Η εν λόγω εκδήλωση, αποτελεί αφετηρία των δραστηριοτήτων, δράσεων και ενεργειών του νεοσύστατου Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Αυτός είναι και ο λόγος που η παρουσία σας αποτελεί διπλή χαρά, υπερηφάνεια και προσμονή για εμάς.
 
Σας περιμένουμε να μοιραστούμε ένα ζεστό βράδυ με όμορφους σκοπούς, θεατρική απαγγελία και άλλες εκπλήξεις.

Δ.Σ. Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου

Ανδριτσαίνης 51 και Ορφέως, Γαλάτσι, 11146

Ολοκληρώθηκε η 3η εθελοντική αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ

Πραγματοποιήθηκε , με επιτυχία, χθες, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, η 3η Εθελοντική Αιμοδοσία της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία μας, παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανόλη Κεφαλογιάννη, με κεντρικό σύνθημα «δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή».
Ο στόχος της 3ης αιμοδοσίας ήταν να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος, που δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια, και εδρεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», με σκοπό την κάλυψη αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πέραν αυτού, όμως, στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε το εθελοντικό κίνημα αιμοδοσίας στη χώρα, αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, στη δύσκολη αυτή περίοδο.
Η εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα στις πόλεις της επαρχίας.
 

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρώνουν τους υπαλλήλους τους, εκείνοι απεργούν

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρώνουν τους υπαλλήλους τους, εκείνοι απεργούν

Δραματική είναι η κατάσταση των υπαλλήλων που εργάζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουν να πληρωθούν μήνες, με αποτέλεσμα να απεργούν.

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι γνωστή: Οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες. Γι' αυτό και έβγαλαν τις προηγούμενες ημέρες μια πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζαν «χορτάτα» τα στελέχη εκείνα του κόμματος του κ.Βενιζέλου που τους ζητούν να κάνουν υπομονή μέχρι να εκταμιευθεί η δόση του δανείου. Μάλιστα, τους καλούσαν να πουλήσουν τις βίλες και τα κότερά τους, για να πληρωθούν οι ίδιοι. Από την Ιπποκράτους βέβαια μιλούσαν για προβοκάτσια από υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί επί Παπανδρέου!

Αντίστοιχη είναι όμως και η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία όπου τα ταμεία είναι άδεια. Εκεί οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», έχουν να πληρωθούν τέσσερις μήνες, και ακούν τα ίδια περί υπομονής μέχρι την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την χώρα.

Και στον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν πάνε πίσω. Οι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία, καθώς η στάση πληρωμών από το κόμμα έχει φτάσει μέχρι και εκεί. Οι υπεύθυνοι του κόμματος προσπαθούν να καθησυχάσουν τους υπαλλήλους λέγοντάς τους ότι θα πληρωθούν μόλις το κόμμα πάρει τα λεφτά της επιχορήγησης. Δηλαδή μόλις η χώρα πάρει την επόμενη δόση..


Πηγή: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρώνουν τους υπαλλήλους τους, εκείνοι απεργούν | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/81231#ixzz2FPO7DcPX

Να τελειώνουν με τα ψέμματα οι "τρομοκράτες": 837 ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ αυτοκτονίες στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010

[Κόψτε τα ψέμματα γιατί υπάρχουν και ασταθείς χαρακτήρες που επηρεάζονται και μιμούνται... και μπορεί να φταίει εν μέρει η οικονομική κατάσταση αλλά δεν είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που "διαφημίζουν" ότι οι Έλληνες παίρνουν φόρα και πηδάνε απ' τα μπαλκόνια]

Συγκλονίζουν (γιατί ακόμα και μια αυτοκτονία να είχαμε θα ήταν τραγικό αν μπορούσαμε αλλά δεν την αποτρέψαμε), αν και μακριά από τα στοιχεία του κώλου που μεταδίδουν ακόμα και επαγγελματίες κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι, τα στοιχεία του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας που παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολιτη Νίκος Δένδιας για τις απόπειρας αυτοκτονίας στη χώρα μας από τον Μάιο του 2010 ως σήμερα...
που έφτασαν τις 837 με τα θύματα να είναι πολύ λιγότερα.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στάθα, Δημήτρη Στρατούλη, Κωνσταντίνου Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Βασίλη Κυριακάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη. Οι βουλευτές εκτιμούσαν πως η πολιτική του Μνημονίου, η φτώχεια και η ανεργία έχουν ωθούν όλο και περισσότερους Έλληνες στη σκέψη της αυτοκτονίας. Απαντώντας ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχει αποφασιστεί η σύσταση ειδικής επιτροπής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις περιπτώσεις αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, η οποία θα έχει ως έργο να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την ακολουθητέα διαδικασία- βασικές ενέργειες (μνημόνιο ενεργειών), από νομικής και επιστημονικής πλευράς αλλά και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Δένδιας για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι το φαινόμενο των αυτοκτονιών οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.


Κουράκος: Ο Καμμένος θα γίνει καβάτζα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Κουράκος ισχυρίστηκε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι ο Πάνος Καμμένος έχει κρυφή ατζέντα και ζήτησε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να κάνει κι αυτός άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Ο κ. Κουράκος αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Βουλγαράκη, χωρίς όμως να θέλει να αποκαλύψει όλα όσα είπαν.


«Ο κ. Καμμένος έχει κρυφή ατζέντα με το ΣΥΡΙΖΑ και το δολάριο. Δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές και να κρύβονται πρόσωπα πίσω από τον πρόεδρο» δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ο Βουλγαράκης με πήρε τηλέφωνο, είχα να συνομιλήσω μαζί του πάνω από 10 χρόνια, μου λέει τώρα που βρήκαμε λεφτά εσείς πάτε να το διαλύσετε'; Εγώ στηρίζω τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

«Η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος μιλάει για ΕΕ και παραμονή εντός ευρώ δε μπορεί να μιλάμε για δολάριο. Αν δεν υπήρχε η διακήρυξη αυτή δε θα υπήρχα σε αυτό το κόμμα. Το δολάριο σημαίνει ότι φεύγουμε και από την ΕΕ» τόνισε ο κ. Κουράκος για τις δηλώσεις Καμμένου περί δολαρίου.

«Αιφνιδιάστηκα για το ενδιαφέρον του Γιώργου του Βουλγαράκη για τους ΑΝΕΛ. Ξέρω ότι πήρε τηλέφωνο και τον κ. Ζώη και ξέρω ότι αυτά που συζητήσαμε ο κ. Βουλγαράκης τα μετέφερε και στον κ. Καμμένο. Γιατί ο κ. Καμμένος δεν κάνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου; Εγώ και ο κ. Ζώης δεχόμαστε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ας αναλάβουν βουλευτές που είναι δικηγόροι της ΑΝΕΛ την άρση αυτή τι έχουμε να κρύψουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και κατέληξε: «Ο Καμμένος θα γίνει καβάτζα του ΣΥΡΙΖΑ όχι εμείς της ΝΔ».
ysterografa.gr

Λεφτά υπάρχουν - Το κράτος πληρώνει 6,8 εκατ. ευρώ το μήνα σε ενοίκια

Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή αναφορικά με τα χρήματα που καταβάλει το ελληνικό δημόσιο σε μισθώματα για τη στέγαση της Κεντρικής Διοίκησης προκύπτει πως το ποσό φτάνει τα 6.812.930,64 ευρώ.


Από τα στοιχεία που τηρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών και Στέγασης, προκύπτει πως υπάρχουν 2.353 συμβάσεις μίσθωσης κτιρίων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης (η οποία περιλαμβάνει την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα Υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς και τις Ανεξάρτητες Αρχές).

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι από τις πρώτες δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση είναι ο περιορισμός των μισθωμάτων για κτίρια που χρησιμοποιεί το δημόσιο.

Ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως ο περιορισμός στα μισθώματα έχει ξεκινήσει, αφού ήδη το συνολικό ποσό εξοικονόμησης μέχρι στιγμής εκτιμάται σε 3.922.020,38 μηνιαίως. Επίσης, έχει επέλθει εξοικονόμηση μηνιαίως τουλάχιστον κατά 126.000 ευρώ από την κατάργηση-συγχώνευση ή τη συστέγαση υπηρεσιών όπως οι Δ.Ο.Υ., τα Αστυνομικά Τμήματα, η Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ).

iefimerida.gr

Έβγαλαν σε υποχρεωτική αδεία το Τράγκα – Φράγκα ...όλως τυχαίως μετά το ξεκατίνιασμα με τον Καμμένο

Πριν από λίγες μέρες ως γνωστόν Τράγκας και Καμμένος ξακατινιάστηκαν για το ποιος γλύτωσε από ποιον... Όλως τυχαίως σήμερα οι πατριώτες του κώλου έμειναν με το πουλί στο χέρι ανοίγοντας το πρωί το ραδιόφωνο και ακούγοντας στη θέση του Τράγκα τον Σ. Κοτρώτσο... ο οποίος ανακοίνωσε ότι...
ο Άρης Βελουχιώτης θα απουσιάζει όλη τη βδομάδα για να ξεκουραστεί...

Ή έπεσε λογοκρισία και σούτ από Καμμένο
Ή όντως είναι άρρωστος
Ή έφυγε εκτός Ελλάδος να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς... ξέρετε τώρα κάτι ψιλά ξεχασμένα σε καμιά ελβετική τράπεζα θέλει να επαναπατρίσει...