slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ

Με μεγάλη επισημότητα, μέσα σε ένα λαμπρό περιβάλλον, και με την συμμετοχή περισσοτέρων από 250 εκλεκτούς προσκεκλημένους Κυκλαδίτες και φίλους των Κυκλάδων, εορτάσθηκε η 60ή επέτειος της συνεχούς επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών (Ε.Κ.Μ.).


Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 το βράδυ στη Στοά του Βιβλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην Αθήνα, ενθύμισε τις παλαιές εκείνες συγκεντρώσεις τις οποίες η Εταιρεία διοργάνωνε τις πρώτες δεκαετίας του βίου της.


Στην αρχή ο πρόεδρος της Εταιρείας καθηγητής κ. Δημήτριος Στ. Κορρές αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας της Ε.Κ.Μ. από τον καθηγητή Στυλ. Γ. Κορρέ και την διαδρομή της στα 60 αυτά χρόνια. Αναφέρθηκε στους διατελέσαντες Προέδρους (Στυλ. Γ. Κορρέ, Στέφ. Ήμελο, Ν. Ξυπνητό και Εμμ. Μαρμαρά) και στα επιτεύγματα της Ε.Κ.Μ., κυρίως στην έκδοση του επιστημονικού περιοδικού «Ἑπετηρίς», στην επιτυχή διοργάνωση των Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου καθώς και στην απόκτηση ενός ...........

Εκδήλωση για τη λαϊκή ιατρική και την ιατρική επιστήμη στην Ακαδημία Αθηνών στις 5-12-2018

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19.00

Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28.


Παρουσίαση της έκδοσης (σε δύο τόμους) του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας (ΚΕΕΛ) της Ακαδημίας Αθηνών με τίτλο:
«Λαϊκή ιατρική και ιατρική επιστήμη. Σχέσεις αμφίδρομες»
Διοργάνωση: Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Ιστορικό Παλαιογραφικό Αρχείο της ..........