slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

155.000 ευρώ το πρόστιμο για τις πέργκολες στην παραλία...


Στις  155.000 ευρώ ανέρχεται το χρηματικό πρόστιμο που επέβαλε το Υπουργείο Ναυτιλίας στους επιχειρηματίες της παραλίας, για τις πέργκολες και την παράνομη εγκατάστασή τους. Το πρόστιμο αυτό αναλογεί σε 39 επιχειρήσεις που απλώνονται κατά μήκος της παραλιακής οδού και κατανέμεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει κάθε πέργκολα. Το ποσό έχει βεβαιωθεί στην εφορεία της Νάξου και έχουν ήδη σταλεί σχετικά ειδοποιητήρια στους πρώτους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κτηματική Υπηρεσία, η οποία έχει πραγματοποιήσει αυτοψίες από το 2007 και έχει επιβάλει τα πρώτα πρόστιμα, ζήτησε ανάλογα να κινηθεί και το Λιμενικό Σώμα, το οποίο διαπίστωσε ότι ...

Νίκη για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ


|

Νίκη για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝΗ γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ, σήμερα Σάββατο 10 Δεκεμβρίου αντιμετώπισε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου την Ε.Α. Πατρών. Η ομάδα του Πανναξιακού, που έκανε τη δεύτερη εμφάνιση της για φέτος μπροστά στο θερμό κοινό της, νίκησε με 3-0 σετ. Η ομάδα καταφέρνει έτσι να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση, που ήταν άλλωστε και βασικός της στόχος. Το κλειστό γυμναστήριο ήταν γεμάτο από κόσμο που ήρθε να υποστηρίξει την προσπάθεια της ομάδας βόλεϊ, αλλά και να πανηγυρίσει, τελικά, τη σημαντική αυτή νίκη.αναρτηθηκε απο naxosnews

Η κυβέρνηση Παπαδήμου μας σέρνει σε χορό του Ζαλόγγου

Του Γιώργου ΧαρβαλιάΑ
ρχίζω και υποψιάζομαι ότι μάλλον έχουν δίκιο οι περιβόητοι «οίκοι αξιολόγησης» που δεν παίρνουν σοβαρά τις πολιτικές εξαγγελίες της Καγκελαρίας για την σωτηρία της Ευρωζώνης. Μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις της Συνόδου Κορυφής, οποιοσδήποτε στοιχειωδώς εχέφρων καταλήγει σε δύο συμπεράσματα: Είτε ότι οι Γερμανοί κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους, που ελάχιστα σχετίζεται με την κοινή οικονομική προοπτική των «17» ή…των «26», είτε ότι στην προσπάθεια τους να περισώσουν τα υπολείμματα της «ευρωζωνικής» δημοσιονομικής αξιοπιστίας, αποφάσισαν να εξοντώσουν τους πιο αδύναμους παίκτες πολλαπλασιάζοντας την δοσολογία ενός θανατηφόρου σκευάσματος.

Χοντρή γιούχα στον Καμίνη


Δείτε το βίντεο στο taxalia.blogspot.com

Εν αναμονή αποφάσεων για το ΚΕΓΕ και την παιδική χαρά στο Δημαρχείο...

Τα θέματα της ανταλλαγής του χώρου του ΚΕΓΕ, της ένταξης στο ΕΣΠΑ της παιδικής χαράς στο Δημαρχείο και της υπογειοποίησης των καλωδίων στην πλατεία του Δημαρχείου θα τεθούν προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας της Χώρας, που συνεδριάζει τη Δευτέρα το πρωί.
Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης:

14,5 μονάδες μπροστά η Ν.Δ - Φλερτάρει με την 4η θέση το ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της Public Issue!!

Βουλή οκτώ κομμάτων και καθίζηση για ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue. Πρώτο κόμμα η ΝΔ, «φλερτάρει» με την τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ. «Όχι στο μνημόνιο, όχι και σε δραχμή» λένε οι ερωτηθέντες.
Σύμφωνα με τη μέτρηση, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ΝΔ προηγείται με 30%, έχοντας κερδίσει μιάμιση μονάδα από το Δεκέμβριο ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 15,5% δηλαδή τέσσερις μονάδες λιγότερες από τον προηγούμενο μήνα.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στο να είναι ...

Απάντηση Πανναξιακού ΑΟΝ για όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τη Φιλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με όσα έλαβαν χώρα από την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής μεταξύ της "Ακαδημίας” Βόλεϊ Φίλια και του Πανναξιακού μέχρι σήμερα, αναφέρουμε τα εξής:
Ανεξάρτητα αν θεωρούμε άδικη την απόφαση με την οποία η αθλήτρια μας Στέλλα Λαγουδάκη τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας, σεβόμαστε την Αθλητική Δικαιοσύνη και οφείλουμε να αποδεχτούμε τις αποφάσεις της. Εξάλλου αυτή η απόφαση λήφθηκε με βάση την ψευδή και κατάπτυστη αναφορά του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης στο φύλλο αγώνος και στην συμπληρωματική έκθεση την οποία εκ των υστέρων συνέταξε, που αποτέλεσαν και “το κερασάκι στην τούρτα” των όσων έκανε πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η αναφορά του διαιτητή τεκμαίρεται αληθής, είναι δεν είναι τέτοια. Στηρίζουμε την αθλήτρια μας Στέλλα Λαγουδάκη δεδομένου ότι η αντίδραση της, η οποία ήταν...........

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Α) Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Β) Προς τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μελάνων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 13 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.00 μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Καθορισμός ειδικότητας μιας...........

Κάλεσμα στις εκλογές της Ο.ΝΑ.Σ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Καλούνται οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων - Μελών της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθούν την
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 και από ώρα 9.00 πμ έως 6.00 μμ στα γραφεία της Ομοσπονδίας , Μάρνη 33 Πλ. Βάθη Αθήνα 3ος όροφος.
Σημειώνεται ότι στο ψηφοδέλτιο για Δ.Σ. και Ε.Ε. συμμετέχουν με υποψηφίους 18 από τους 20 ενεργούς ναξιακούς συλλόγους – μέλη της.........

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤO 28ο ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΠΛΟΙΑ





ΣΤΗΝ  ΤΥΧΗ  ΤΩΝ  ΠΟΥΛΙΩΝ   Του Ζακ Πρεβέρ

Έμαθα πολύ αργά ν΄αγαπώ τα πουλιά
Και λυπάμαι κάπως γι’ αυτό
Τώρα όμως όλα έχουν πάρει το δρόμο τους
Και καταλαβαινόμαστε
Εκείνα δεν ασχολούνται μαζί μου
Μα μήτε κι εγώ μαζί τους
Απλώς τα κοιτάζω
Και τ΄ αφήνω στην ησυχία τους
Όλα τα πουλιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους
Δίνουν το παράδειγμα
. . . . . . . . . .

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ενώσεων Περιφερειακών Αρχών ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων



Για τις ιδιαιτερότητες της εδαφικής συνοχής και της ανάπτυξης στις νησιωτικές περιοχές μίλησε στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ενώσεων Περιφερειακών Αρχών Fogar, ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, ο οποίος εκπροσώπησε στη σημαντική αυτή διοργάνωση το Νότιο Αιγαίο.

Στο φόρουμ με τίτλο “Χαράσσοντας το δρόμο για παγκόσμια πολιτική προς την ισόρροπη ανάπτυξη και την εδαφική συνοχή” συμμετείχαν εκπρόσωποι από 25 χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Αμερικής και της Ευρώπης, ενώ δεκάδες ήταν οι συμμετοχές εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, διπλωματών και δημοσιογράφων διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Δυνατότητες και ευκαιρίες αξιοποίησης των σμυριδορυχείων και της σμύριδας

του Ιάκωβου Β. Γιακουμή,
Χημικού Μηχανικού Ε.Μ.Π.

Η Κεντρική και Ανατολική Νάξος, συχνά αναφερόμενη ως ορεινή Νάξος, είναι μία περιοχή σημαντικής φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικού πλούτου, ενώ διαθέτει και πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Παρόλα αυτά είναι σημαντικά υποβαθμισμένη σε σχέση με την Δυτική Νάξο και τους Παραλιακούς Οικισμούς Νότια της Χώρας της Νάξου. Η περιοχή στερείται βασικών υποδομών στο οδικό δίκτυο (με δρόμους προς τις παραλίες σε πολύ κακή κατάσταση) και σε λιμενικά έργα, ενώ οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας και παιδείας προς τους κατοίκους είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Αποτέλεσμα αυτού, είναι ο πληθυσμός της περιοχής να παραμένει στάσιμος στις τελευταίες απογραφές, ενώ........

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ, 11.12.11, 11:00 ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ