slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα σε Σαντορίνη, Θηρασιά, Σύρο και Πάρο

Περιοδεία στη Σαντορίνη, τη Θηρασιά, τη Σύρο και την Πάρο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, αλλά είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών.

Δ. Καπούνης στα Παραπολιτικά 90,1: «Γάλα στην Νάξο δεν θα υπάρχει στο τέλος του χρόνου, εάν...».




Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος παραγωγής «πνίγουν» τους κτηνοτρόφους στην Νάξο (κι όχι μόνο), όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή των Θανάση Φουσκίδη και Στέλλας Γκαντώνα.

Η Κατερίνα Μονογυιού στην παρουσίαση βιβλίου του Ανδριώτη Σπύρου Μ. Πολέμη με τίτλο «HELLAS LIBERTY - Η πραγματοποίηση ενός ονείρου»





Η Κατερίνα Μονογυιού στην παρουσίαση βιβλίου του Ανδριώτη Σπύρου Μ. Πολέμη με τίτλο «HELLAS LIBERTY - Η πραγματοποίηση ενός ονείρου»

    Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου που έγραψε ο Ανδριώτης Σπύρος Μ. Πολέμης για το Hellas Liberty με τίτλο «Hellas Liberty - Η πραγματοποίηση ενός ονείρου», στο ομώνυμο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά. Η λειτουργία του πλωτού μουσείου ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ αναδεικνύει τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξαν τα Liberty, στην ανασυγκρότηση του ελληνικού εμπορικού στόλου αλλά και της εθνικής μας οικονομίας και προβάλλει την συμβολή που έχει η ελληνική εμπορική ναυτιλία στην πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού έθνους. Εμπνευστής και πρωτοστάτης για την απόκτηση του ΛΙΜΠΕΡΤΥ ήταν ο Ανδριώτης Σπύρος Μ. Πολέμης.

  Η Κατερίνα Μονογυιού συμμετείχε στο πάνελ της παρουσίασης μαζί με τον Σπύρο Μ. Πολέμη, την κ. Άννα Πολέμη και τον Πολιτειακό Γερουσιαστή του Ρόουντ Άιλαντ των Η.Π.Α. κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.
«Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμητική πρόσκληση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε εσάς κ. Πολέμη και στους ανθρώπους που στήριξαν αυτό το εγχείρημα με την αξιέπαινη δράση τους. Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη ως Κυκλαδιτίσσα που ένας Ανδιώτης πραγματοποίησε όλο αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. Για να καταφέρεις κάτι τόσο σπουδαίο, χρειάζεται πάνω από όλα να έχεις αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνεις. Το πλωτό μουσείο ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές να έρχονται και να ξεναγούνται στους χώρους του, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τη ναυτιλία και ίσως για πολλούς από αυτούς να γεννηθεί μία ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα. Η Άνδρος μας, με την πάροδο του χρόνου, έχει αναδείξει αυτήν την ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα και τη ναυτοσύνη. Είμαι στο πλευρό σας για την περαιτέρω προώθηση της ελληνικής ναυτιλίας και της ελληνικής ναυτιλιακής ιστορίας.», δήλωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού.



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Σίφνο, Σύρο, Μύκονο και Πάρο

Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Σίφνο, Σύρο, Μύκονο και Πάρο

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού πραγματοποίησε τετραήμερη περιοδεία στα νησιά της Σίφνου, της Σύρου, της Μυκόνου και της Πάρου.

  Η Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε τη Σίφνο για το 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού στη χώρα μας και έπειτα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη Δήμαρχο του νησιού κ. Μαρία Ναδάλη, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκαν τα εν εξελίξει έργα υποδομών στη Σίφνο. 

Λεονταρίτης : Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου Κουφονησίου

Υπεγράφη από το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων                        κ. Γ. Λεονταρίτη η εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «Δ. ΞΕΝΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.» για το έργο με τίτλο «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου Κουφονησίου». 

Το έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει στόχο την παράδοση πλήρως λειτουργικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού ώστε να είναι δυνατή η χρήση του γηπέδου και κατά τις νυκτερινές ώρες και προβλέπει την τοποθέτηση 4 ιστών 9 μέτρων περιμετρικά του γηπέδου σε θέσεις που θα επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα φωτεινότητάς του. 

 

Η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι πέντε (5) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

 

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

Τι συζητήθηκε στο υπουργικό

 …αναλυτικά .
Η ανακοίνωση του Γ.Οικονόμου
Συνεδρίασε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού (που έχει ήδη διανεμηθεί):
1. Οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος παρουσίασαν το Ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της Κυβέρνησης για το 2023 – Σχέδια δράσης των Υπουργείων.
Έγινε ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πορεία κατάρτισης του ενοποιημένου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής (ΕΣΚυΠ) για το 2023, όπως προβλέπει ο νόμος για το επιτελικό κράτος, με ορίζοντα οριστικοποίησής του στις 15 Νοεμβρίου 2022 και τελικής έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.