slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ομιλία Γ. Βρούτση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής 8.05.2019


Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στόχευση στην Γερμανική αγορά

Στόχευση της Νάξου στη γερμανική αγορά με επίκεντρο την ιστορία, τη γαστρονομία και τις ειδικές
 μορφές τουρισμού.
Με «όχημα», προσφιλή Τουριστικά «προϊόντα» ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσεγγίζει τη Γερμανική αγορά μέσα από σειρά επιλεγμένων δημοσιογραφικών αποστολών. Την αρχή έκανε η επίσκεψη της έγκριτης ταξιδιωτικής συντάκτριας κυρίας Sabine Mattern που αρθρογραφεί στην ημερήσια εφημερίδα «Saarbrücker Zeitung» με τιράζ 126.344 αντίτυπα.

Παρουσιάσει προγράμματος και υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων από τον υποψήφιο Δήμαρχο Σερίφου Μιλτιάδη Πελοποννήσιο.


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΙΦΟΥ. ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ 11/5/2019 . ΚΑΙ ώρα 19:00 Στο ξενοδοχείο "Αthens Avenue Hotel "

Γιώργος Βακόνδιος Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΔ Υπεύθυνος ΑκτοπλοΐαςO ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟΓιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΔ

Υπεύθυνος Ακτοπλοΐας
Είναι αλήθεια ότι κάθε κανονικός άνθρωπος θα πρέπει να λυπάται αυτόν τον τύπο που παίζει το ρόλο του πρωθυπουργού. Ότι και να κάνει, όποια παράσταση και να ανεβάζει, όλα του πάνε στραβά.
Τις τελευταίες μέρες όμως, τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα για τον Τσίπρα.
Δεν του έφτανε που βλέπει τις δημοσκοπήσεις κάθε μήνα, εδώ και ένα χρόνο, να τον παρουσιάζουν χαμένο, ξαφνικά εμφανίστηκε (ξανά) ο Πολλάκης αλλά και τα κότερα που έστειλαν στο σκουπιδοτενεκέ το περίφημο (και ανύπαρκτο) “ ηθικό πλεονέκτημα” της λεγόμενης αριστερής διακυβέρνησης.

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο.
Από το Μέγαρο Μαξίμου (που κάποτε κατακεραύνωναν την πλουτοκρατία και τις επιχειρηματικές ελίτ) μας λένε ότι ο αείμνηστος Π.Π. είχε πουλήσει τον στόλο του και επομένως δεν υπάρχει ηθικό πρόβλημα για έναν κουρασμένο πρωθυπουργό να φιλοξενείται σε κότερο πρώην εφοπλιστή.

Ωραία η θεωρία, αλλά προκύπτουν τα εξής:

Η Καλλιθέα πρωταθλήτρια στην Ανακύκλωση – Πρώτη στους μεγάλους δήμους


Πρώτη ανάμεσα στους μεγάλους δήμους του λεκανοπεδίου και έκτη πανελλαδικά η Καλλιθέα στις ποσότητες ανακύκλωσης ανά κάτοικο. Ένα ακόμα στοίχημα που κερδήθηκε στην πενταετία 2014-2019.
Αναλυτικότερα, ο οδικός χάρτης που ακολούθησε ο δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με τους πολίτες γι' αυτή την πρωτιά:

Σύγχρονες μέθοδοι ανακύκλωσης κλαδιών και ταυτόχρονη εξοικονόμηση 150.000 ευρώ ετησίως, σε συνεργασία με την

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΟΥ


Αγαπητοί Κορωνιδιάτες – Κορωνιδιάτισσες και φίλοι της Κορώνου, καταθέσαμε στο Πρωτοδικείο Νάξου τις υποψηφιότητες μας, για την Κοινότητα και το χωριό μας. Όπως το έχουμε ξανά δηλώσει είμαστε ανεξάρτητη και ενωτική. Ένα αιώνα υποφέρει η Κόρωνος από τον κομματισμό και τον φανατισμό! Και το κυριότερο οι πολίτες της Κορώνου δε μπορούν χωρίς να ενωθούν να φέρουν τα ποθητά για όλους μας αποτελέσματα. Ο πυρήνας θα γίνει η Κοινότητα μας (ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ) και όλοι θα ενωθούμε γύρω από αυτήν. Μετά τις εκλογές θα συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις του Δήμου μας και με όλα τα κόμματα, για το συμφέρον του χωριού μας, αλλά χωρίς να αφομοιωθούμε! Η Κοινότητα πρέπει να μένει ανεξάρτητη, ώστε να ....

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Και όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι Έφυγε από τη ζωή και άφησε τη περιουσία της στο Νοσοκομείο


«Πως να μην νιώθεις ότι υπάρχει ελπίδα. Πως να μην προσπαθείς κάθε μέρα να δημιουργείς συνθήκες καλύτερες για τους συνανθρώπους σου. Όταν υπάρχει τέτοιο μεγαλείο ψυχής απο ανθρώπους όπως η εκλιπούσα Ιωάννα Κατσούλη», αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook, ο διοικητής του

Επαναλειτουργεί και πάλι το φαρμακείο της Κωμιακής

Πριν δυο και πλέον μήνες, ο Σύλλογος Κορωνίδας σε ανάρτησή του, είχε ανακοινώσει ότι το φαρμακείο της Κωμιακής θα ξαναλειτουργήσει..
Πολλοί δεν το πίστεψαν, ο καιρός περνούσε..
Όμως, πράγματι πριν από λίγες μέρες, το φαρμακείο επαναλειτουργεί και πάλι...
Μια δεύτερη ευκαιρία υπάρχει πάντα για όλους και πρέπει να δίνεται...
Κι εδώ μιλάμε, ότι η ευκαιρία, αφορά και τις δυο πλευρές: ιδιοκτήτες και....πελάτες, χωριανούς και τριγυροχωριανούς...
Οι μεν πρώτοι, έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου, να επανεξετάσουν εαν υπήρξαν λάθη και ατέλειες ώστε τώρα να γίνουν σωστότεροι αι καλύτεροι....

ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ : Η επόμενη μέρα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκίνησε και δεν πρόκειται καμιά παλαιοκομματική πρακτική να τη σταματήσει.

Η  λογική  του «εμείς έχουμε το μαχαίρι εμείς και το πεπόνι», ίδια  και  απαράλλαχτη με τη φασιστική  λογική  του  «το κράτος είμαι εγώ»,  σε  συνδυασμό  με  την  αγωνία  για  τη  διαφαινόμενη  ήττα  στις  ερχόμενες  δημοτικές  εκλογές,  οδηγεί  την  απούσα  καθ΄ όλη  τη  διάρκεια  της  5ετούς  θητείας  της,  δημοτική  αρχή  και  το σημερινό  επικεφαλής  της     αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων  να  συνεχίζει  απτόητος  τη  λογική της μπετονιέρας.

Η Κατερίνα Μουστάκη από το Φιλώτι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο με τον Μανώλη Γλυνό


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός καλωσόρισε την Κατερίνα Μουστάκη δηλώνοντας τα εξής: «Η μεγάλη οικογένειά της “Συμμαχίας” μας υποδέχεται σήμερα την Κατερίνα Μουστάκη. Η Κατερίνα με λαμπρή διαδρομή στον αθλητισμό, πορεύεται με την αξία του “ευ αγωνίζεσθαι” στην κοινωνική και την επαγγελματική της δραστηριότητα. Ηρθε η ώρα να διαπρέψει και στον πολιτικό στίβο για να κάνει πραγματικότητα όλα όσα ονειρεύεται για τον τόπο της. Καλή επιτυχία Κατερίνα!».

Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση της ιστορικής μελέτης του κ.Στεφάνου Λέπουρα (Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΉΣΟΥ ΚΕΑΣ) στη στοά του βιβλίου τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 6:30 μ.μ.


Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση της ιστορικής μελέτης του κ.Στεφάνου Λέπουρα (Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΉΣΟΥ ΚΕΑΣ) στη στοά του βιβλίου τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 6:30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» στο ΓαλάτσιΤην Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 11:00 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου «Καμίνι», θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε». 

Θα μιλήσει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ AEGEAN VOICE (7/5/2019)Συνέντευξη του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Νίκου Μανιού στο ραδιοφωνικό σταθμό "Aegean Voice", στην εκπομπή "Εκατέρωθεν και στη δημοσιογράφο κα Δανάη Μαύρου, την Τρίτη 7 Μαΐου 2019.
  • Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στους Δήμους του Ν. Κυκλάδων μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος για το έτος 2018. Ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να υλοποιήσουν βασικές υποδομές όπως ύδρευση, αποχέτευση, έργα για την αντιπλημμυρική προστασία, την αγροτική οδοποιία, για την συντήρηση σχολικών κτιρίων και για αθλητικές εγκαταστάσεις. 

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ