slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση στη βουλή από το ΜέΡΑ25 για το πάρκο της Έλλης στην Νάξο

«Συνεχίζει να λειτουργεί παρά την προανακριτική εξέταση η παιδική χαρά στο άλσος της Έλλης στη Νάξο».

Το θέμα της επικινδυνότητας της παιδικής χαράς στο άλσος της Έλλης, στη χώρα της Νάξου, που ξεκίνησε από καταγγελίες γονέων οι οποίοι έβλεπαν τα παιδιά τους να κινδυνεύουν καθημερινά σε έναν χώρο που θα έπρεπε να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής και παιχνιδιού κι όχι ως ναρκοθετημένο πεδίο με σκουριασμένα παιχνίδια, ραγισμένες τσουλήθρες, επικίνδυνο δάπεδο και ένα ετοιμόρροπο γεφυράκι έχει φτάσει στο στάδιο της προανακριτικής εξέτασης.

Γ. Βρούτσης: Σημαντικός ο ρόλος του ΤΕΒΑ με τα 331 εκατ. ευρώ κατά της φτώχειας

Γ. Βρούτσης: Σημαντικός ο ρόλος του ΤΕΒΑ με τα 331 εκατ. ευρώ κατά της φτώχειας   © naftemporiki.gr Γ. Βρούτσης: Σημαντικός ο ρόλος του ΤΕΒΑ με τα 331 εκατ. ευρώ κατά της φτώχειας

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη εργασίας του υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση στα γραφεία του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο άμεσα από τον υπουργό κ. Βρούτση και έχει ως αποστολή να υποστηρίζει σε επιστημονικό και διαχειριστικό επίπεδο τις δράσεις και τις πολιτικές του στα θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας. 

 Μέχρι σήμερα το ΤΕΒΑ μέσω των 57 Κοινωνικών Συμπράξεων (Δήμων / Περιφερειών) και 600

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fatah El-Sisi

  Με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fatah El-Sisi, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο των εργασιών της 8ης Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή και κύρωση της ιστορικής Συμφωνίας για την Οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου. Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη για τις διμερείς σχέσεις, πολιτικές και οικονομικές, αλλά και για την σταθερότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. Υπήρξε δε σύμπτωση απόψεων για την αυξανόμενη επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας και τονίστηκε η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

ΕΛΛΕΤ - Κοινή συνέντευξη τύπου για τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου - 21_10_2020

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σας προσκαλούμε στην κοινή συνέντευξη τύπου

που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά,

την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 12:00

από τους φορείς που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας

υπέρ της κατά χώραν διατήρησης των αρχαιοτήτων στον Σταθμό Βενιζέλου / Μετρό Θεσσαλονίκης.

Κατερίνα Μονογυιού: Αντιμετώπιση των περιστατικών βίας και εγκληματικότητας στη Μύκονο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Αντιμετώπιση των περιστατικών βίας και εγκληματικότητας στη Μύκονο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε απάντησή του σε ερώτηση της Βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού στις 23/9/2020 σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των Υπηρεσιών Ασφαλείας λόγω των περιστατικών βίας στη νήσο Μύκονο , προχώρησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Ελευθέριος Οικονόμου. Ο Κύριος Υφυπουργός τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική μείωση του αριθμού των κλοπών-διαρρήξεων (68.8%), των κλοπών τροχοφόρων (8.57%) και των ληστειών (20%). Κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, ικανός αριθμός θέσεων προσωπικού διαφόρων βαθμών, καλύφθηκαν στο σύνολό τους. Επισήμανε δε ότι έχουν καταβληθεί προσπάθειες για την πλέον επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών ,με την προκήρυξη και την πλήρωση ικανού αριθμού θέσεων για την Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων και υποσχέθηκε ότι περαιτέρω προσπάθεια για ενίσχυση θα καταβληθεί κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις . Επίσης σημείωσε την δυνατότητα που έχει δοθεί στο Διευθυντή της Δ.Α Κυκλάδων να αποσπά προσωπικό μέχρι του βαθμού Αστυνόμου Ά ανάλογα με τις

Ανοίγει αύριο Τετάρτη η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα "ΝΗΣΙδΑ", για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου ΑιγαίουΟ Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε σήμερα την  Προκήρυξη της δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», ύψους 30 εκ. €, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

---------------------------------------------------------------------------


Ανοίγει αύριο Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13:00,   η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα "ΝΗΣΙδΑ" της Περιφέρειας, για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών  επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που προκάλεσε η πανδημία covid-19.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος  υπέγραψε σήμερα την προκήρυξη της δράσης  "Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου", στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Νότιο Αιγαίο» 2014-2020" και συγκεκριμένα του Άξονα 1 «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας» στον Θεματικό Στόχο «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

-Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Η λειτουργία της Δημοκρατίας και οι σχέσεις καλής γειτονιάς (που περιλαμβάνει την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδος-Αλβανίας και την προστασία της Ελληνικής Μειονότητας), είναι στην προτεραιότητα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ».«Η λειτουργία της Δημοκρατίας και οι σχέσεις καλής γειτονιάς (που περιλαμβάνει την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδος-Αλβανίας και την προστασία της Ελληνικής Μειονότητας), είναι στην προτεραιότητα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ».

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη γειτονική χώρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Νίκος Συρμαλένιος: «Με το νομοσχέδιο για ρύθμιση οφειλών που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, για πρώτη φορά μπαίνουν σε διαδικασία πτώχευσης τα φυσικά πρόσωπα και καταργείται παντελώς η προστασία της α΄κατοικίας»


Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας»

 

Με το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών κατά 90% ικανοποιούνται οι εκπρόσωποι των τραπεζών και ο εκπρόσωπος των διαχειριστών των απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας».

Την Πρόεδρο του "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης

Γιώργος Χατζημάρκος: "Η επέτειος των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε και πάλι το παρελθόν μας. Να μελετήσουμε τη διαδρομή μας, να αναζητήσουμε τα καλά μας στοιχεία και με αυτά να κοιτάξουμε το μέλλον"

------------------------------------------------------


Την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, υποδέχθηκε χθες, Τρίτη  στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Την κα Αγγελοπούλου συνόδευαν τα μέλη της Επιτροπής Νίκος Κανελλόπουλος, καθηγητής Πολυμέσων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Δέσποινα Μουζάκη, καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου: "Πολιτική εκδήλωση/συζήτηση για την κατάρρευση των δικαιωμάτων εργαζομένων & συνταξιούχων"

 

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ εκδικείται τους εργαζόμενους ψηφίζοντας νόμους κόλαφους που καταργούν κλαδικές συμβάσεις, καταργούν το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στην διαιτησία, συμπιέζουν μισθούς και συντάξεις, καταργούν την 13η σύνταξη για όλους και για πάντα,

 

την ίδια ώρα, σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή των μνημονίων, εφαρμόζει πολιτικές ακραίας μονομέρειας και αύξησης των ανισοτήτων, αφαιρεί εισόδημα από τους χαμηλοσυνταξιούχους για να κάνει μικρές αυξήσεις στους συνταξιούχους των ανώτερων κλιμακίων, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, τους συνταξιούχους και τους φορολογούμενους πολίτες.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Στ. Αραχωβίτης: Διχαστική η Τροπολογία Βορίδη


Δήλωση του βουλευτή Λακωνίας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

 

Με την χτεσινή τροπολογία για τον ΕΛΓΑ, ψηφίστηκε στην ουσία ο διχασμός των αγροτών και των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ, σε δυο κατηγορίες. Από εδώ και στο εξής, ενώ οι αγρότες χρεώνονται τα ίδια ασφάλιστρα, οι πληττόμενοι παραγωγοί της Θεσσαλίας θα αποζημιωθούν στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας, και ορθώς, ενώ οι πληττόμενοι παραγωγοί των υπόλοιπων περιοχών της χώρας θα συνεχίζουν να αποζημιώνονται σε ποσοστό 80% της ασφαλιζόμενης αξίας.

Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν άμεσα προκαταβολή της αποζημίωσης οι πληγέντες από τον ΙΑΝΟ αγρότες, και ορθώς, και να μην ισχύει το ίδιο για όλους τους άλλους πληττόμενους αγρότες.

Ωστόσο, οι προβλέψεις της Τροπολογίας για τον ΕΛΓΑ δεν δημιουργεί μόνο πληττόμενους αγρότες δυο ταχυτήτων, αλλά στερεί από τον ΕΛΓΑ αναγκαίους πόρους και την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το 2011.

Στην χτεσινή μου τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισα ότι:

"Τεχνική σύσκεψη για τα έργα του Δήμου Κύθνου "Ευρεία τεχνική σύσκεψη για την πορεία των έργων και μελετών της Κύθνου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Κύθνου κ. Σταμάτιος Γαρδέρης, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κύθνου κ. Κωνσταντίνος Φιλιππαίος, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κύθνου κ. Νίκος Μήλας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων κα Αδαμαντία Συμεοπούλου, τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Γιώργος Γεωργουσόπουλος και κ. Γιώργος Βλαχογιάννης και ο πολιτικός μηχανικός κ. Θάνος Φώσκολος.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κοινή δήλωση Μ. Κάτση - Ν. Γκαρά «Το ΣτΕ ξεγύμνωσε το επιτελικό κράτος και την χειραγώγηση της Ενημέρωσης»

21/10/2020

Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μάριου Κάτση, και της Αν. Τομεάρχη για θέματα Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Νατάσας Γκαρά

 Το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη,  μετά τις παταγώδεις αποτυχίες του να διαχειριστεί πολλαπλές κρίσεις, δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα αξιοπιστίας και από τη Δικαιοσύνη.

Χρυσοχοϊδης: Ανακοίνωσε την πρόσληψη ακόμη 800 συνοριοφυλάκων

News247.gr Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

   

Την πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στη βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε, την Τετάρτη το πρωί, με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν επιχειρησιακά σχέδια που είναι σε εξέλιξη.

«Σας ανακοινώνω σήμερα ότι προχωράμε στην πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στην Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα έτσι ώστε να συγκροτήσουμε και μία δεύτερη γραμμή άμυνας για να είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, τις περιοχές που είναι ευαίσθητες στη βόρεια Ελλάδα, τις προστατεύει και δεν πρόκειται ειλικρινά να περάσει κανείς παράνομος στη χώρα παρά μόνο αυτοί που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Διεθνή Συμφωνία της Γενεύης έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα ασύλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τεράστιος υδροστρόβιλος πέρασε σε απόσταση αναπνοής από τη Νάξο (Βίντεο)

naxosfan                                            Με μεγάλο δέος αλλά και και την ανάλογη αγωνία αντίκρισαν σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι της Νάξου ένα τεράστιο υδροστρόβιλο να περνάει σε απόσταση αναπνοής από της ακτές του νησιού. Αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο εμφανίζεται σπάνια στα μέρη μας και γι αυτόν τον λόγο οι ψυχραιμότεροι άδραξαν την ευκαιρία και τράβηξαν αρκετά βίντεο και φωτογραφίες για να τα αναρτήσουν στα social media . Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν αναφέρθησαν ζημιές σε πλεούμενα και......

«Έμεινε» το ασθενοφόρο στο δρόμο – Στην καρότσα αγροτικού μετέφεραν την τραυματί

Από τον Γιώργο  Σολάρη 
Στο κοντέρ τους έχουν γράψει από 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα. Όχι δεν πρόκειται για κάποια οχήματα προς απόσυρση αλλά για ασθενοφόρα που έχουν και δεν έχουν τα νησιά μας. Ασθενοφόρα που δε ξέρεις αν θα σε αφήσουν έρμαιο στη μέση του δρόμου. Ασθενοφόρα που έφτασαν στο νησί της Φολεγάνδρου πριν απο 20 χρόνια και παραμένουν λαβωμένοι ”στρατιώτες” στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, ως γνωστόν στο νησί της Φολεγάνδρου όποιος βγει Δήμαρχος…γίνεται και οδηγός του ασθενοφόρου. Μετά τον πρώην δήμαρχο Λευτέρη Βενιό η νυν δήμαρχος Ευθαλία Παπαδοπούλου συνεχίζει να εκτελεί χρέη οδηγού στο ασθενοφόρο.

ΣΟΚ 666+1 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.

 Πάνω από 600 είναι τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό που ανακοινώθηκε απόψε να αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ. Δείτε πού εντοπίζονται.


Ακόμη 667 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη (20/10), με τη μεγάλη πλειοψηφία τους να «συγκεντρώνονται» στην Αττική (250).

Ραγδαία είναι, όμως, και η αύξηση των θετικών διαγνώσεων στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκε τριψήφιος (125) αριθμός θετικών διαγνώσεων το τελευταίο 24ωρο.