slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σάλος σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από βουλευτές που προωθούσαν δύο συγκεκριμένους επενδυτές στα φωτοβολταϊκά

Aναστάτωση επκρατεί στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως στη ΝΔ μετά την τροπολογία που προώθησαν συγκεκριμένοι βουλευτές για να εξυπηρετήσουν δύο επενδυτές ώστε να λάβουν άδειες για φωτοβολταϊκά.
Σύγχιση επικρατεί για το πόσοι βουλευτές της ΝΔ ή και του ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν αυτή την τροπολογία αφού ορισμένοι αποσύρουν την υπογραφή τους μετά την αποκάλυψη ότι η εν λόγω τροπολογία προωθούσε ιδιωτικά συμφέροντα και "φωτογράφιζε" συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, τρεις....

Υγεία και Απορρίμματα, απειλούν την τουριστική ανάπτυξη της Μυκόνου.

Στα πλαίσια των συνεχών περιοδειών του στα νησιά, ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τη Μύκονο την Κυριακή και Δευτέρα 13-14/10υναντήθηκε με τη δήμαρχο κ. Ειρήνη Γρυπάρη, με την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από τα επίμαχα θέματα που απασχολούν το νησί. Ανάμεσα σε αυτά η ανάπτυξη του ....

«Εθνική υποχρέωση της Πολιτείας να αφουγκραστεί την κραυγή του νησιώτη»

Την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης των πόρων, προκειμένου να μην περικοπούν δρομολόγια τόσο στις γραμμές της Δωδεκανήσου όσο και των Κυκλάδων εξέφρασε στην τοποθέτηση του στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιάννης Μαχαιρίδης.
Ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, που υπήρξε πάντοτε στυλοβάτης της εθνικής οικονομίας,  απαιτεί να διατεθούν  επιπλέον πόροι για την κάλυψη των άγονων γραμμών  οι οποίοι είναι ελάχιστοι σε σχέση με τα επιπλέον έσοδα που εισπράχθηκαν φέτος λόγω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος στα νησιά μας.
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της....

ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Τρείς μήνες απλήρωτοι ΚΑΙ στην “Αυγή”! Την “πάπια” κάνουν οι… μεγαλοσυνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Σιγή ιχθύος τηρούν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για τις απληρωσιές στο κομματικό όργανο, την «Αυγή», οι εργαζόμενοι στην οποία παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες ενώ ένας μήνας έχει πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος εδώ και δύο χρόνια. Ο Βασίλης Μουλόπουλος έχει διαμηνύσει ότι έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις, που θα.....

Δημοσκόπηση GPO Α' και Β' Αθήνας:Κονταροχτυπιούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και… αναποφάσιστοι! ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ GPO ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΜΟΥ ΤΗ ΡΟΥΛΑ

ΜΗΔΕΝ μετακινήσεις από ΧΑ σε ΝΔ στη Β'Αθήνας ενώ από ΧΑ προς ΣΥΡΙΖΑ πάει το 3,3% (της ΧΑ)!!-Η ΝΔ κερδίζει περισσότεροαπό τους άλλους παρά από ΧΑ-Πλιάτσικο στο πτώμα του ΠΑΣΟΚ από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Μάχη μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και… αναποφάσιστων δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO που έγινε για το newpost.gr από 7-11 Οκτωβρίου σε Α’ και Β’ Αθήνας.
Οι νίκες για τα δύο κόμματα είναι μοιρασμένες στην πρόθεση ψήφου καθώς η ΝΔ κρατάει τα σκήπτρα στην Α’ Αθηνών, ενώ...
ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ρεβάνς (και με διαφορά) στη Β’ Αθηνών. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα και πως το ΚΚΕ αναδεικνύεται τέταρτη δύναμη.
Ειδικότερα:

ΝΔ: Να αποδοκιμάσει ο Τσίπρας τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για τη βία


Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω, η ΝΔ προκειμένου να επιβεβαιώσει τη θεωρία των δυο άκρων και την αποδοχή της "καλής βίας" από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Σήμερα, το γραφείο Τύπου της ΝΔ με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Συνταγματολόγο Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος...

Με πρωτοβουλία Γ.Βακόνδιου : Μεγάλη δωρεά σκευασμάτων ινσουλίνης στο Κοινωνικό Φαρμακείο Σύρου

 Γιώργος Βακόνδιος
Άλλη μια σπουδαία κοινωνική πρωτοβουλία κάνει την εμφάνισή της στην Σύρο. Έχει τονισθεί ιδιαίτερα πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή του Κοινωνικού Φαρμακείου που στηρίζει οικονομικά αδύναμους δημότες στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίλαθλψης.
Στο πλαίσιο αυτό, μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρία, η novo nordisc, έρχεται να σταθεί αρωγός της προσπάθειας του Κοινωνικού Φαρμακείου προσφέροντας μεγάλο αριθμό σκευασμάτων ινσουλίνης τα οποία θα διατεθούν στους πάσχοντες κατόπιν συνεννόησης με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος ο οποίος έριξε τις γέφυρες ανάμεσα στο Κοινωνικό Φαρμακείο, το Δήμο και την εταιρία, ήταν ο πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιώργος Βακόνδιος, ο οποίος εμπνεύστηκε αυτή την ιδέα που υλοποιήθηκε στην...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ...ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ"


Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, σας αποστέλλουμε απάντηση Νίκου Ανδρουλάκη Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ σχετικά με σχόλιο που φέρει τον τίτλο «‘Μοιράζουν’ τα … νοσοκομεία»:

H διαδικασία πώλησης της Σμύριδας αγγίζει τα όρια της απιστίας


του Ιάκωβου  Β. Γιακουμή
Υπ. Διδάκτορα Ε.Μ.Π.
Υπεύθυνου Επιτροπής Σμύριδας Ο.ΝΑ.Σ.
Σύμφωνα με την από 17/7/2013 απόφαση  της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος (υπάγεται στο Υπουργείο  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) με αριθμό Πρωτοκόλλου ΕΜΝΕ/Φ37.5/2309 (ΑΔΑ: ΒΛ4Υ0-ΙΝΘ) πωλείται Ναξιακή Σμύριδα Α΄ Ποιότητας έναντι 7,34€/μετρικός τόνος. Η απόφαση αυτή στηρίζεται στα Βασιλικά Διατάγματα της δεκαετίας του 1950 (ΦΕΚ148/Α/1953, ΦΕΚ119/Α/1954 και ΦΕΚ79/Α/1956). Οι, δε, τιμές πώλησης της Ναξιακής Σμύριδας έχουν καθοριστεί από.....

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου


Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Ιωάννη Βρούτση επικοινώνησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης,ύστερα και από την ενημέρωση που είχε από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος,από τον οποίο ζήτησε να επανεξετάσει το ζήτημα του παραστήματος ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου για το οποίο οι πληροφορίες του Δήμου της περιοχής λένε ότι έχει αποφασιστεί η μετατροπή του σε τοπικό γραφείο.

Σημεία Συνέντευξης Νίκου Ανδρουλάκη στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega", 14.10.2013


«Από τη μεταπολίτευση και μετά ποια μεταρρύθμιση έχει ψηφίσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η Κομμουνιστογενής Αριστερά; Τον «Καλλικράτη»; Τον «Καποδίστρια»; το νόμο του Πεπονή; Ποια μεταρρύθμιση;»
Σχετικά με το κείμενο της Κεντροαριστεράς
«Η κίνηση αυτή ενισχύει τον δημοκρατικό προοδευτικό μεταρρυθμιστικό λόγο στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι σημαντική αν και το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά κατανοήσουν την αναγκαιότητα συμμετοχής. Με σεβασμό στην αυτονομία τους. Κόμματα, πρόσωπα και κινήσεις χωρίς ελιτισμούς και χωρίς εξουσιολαγνεία μπορούν να συνεισφέρουν.»

Οι 58 κρατικοδίαιτοι του βολεμένου πολιτικού συστήματος

Πολιτικοί γυρολόγοι της σειράς που με τα καμώματά τους ανακάτευαν τα κόμματα που κατά καιρούς συμμετείχαν είναι οι 58 κρατικοδίαιτοι, οι οποίοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα κείμενο που στοχεύει, υποτίθεται, στη δημιουργία μιας ελληνικής Ελιάς (κατά τα πάλαι ποτέ ιταλικά πρότυπα) με τη συμμετοχή των κομματιών που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ.  Οι ινστρούκτορες του πολιτικού ρεβιζιονισμού δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία και τα προβλήματά της. Πώς να την αποκτήσουν άλλωστε; Στις τάξεις τους δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, ούτε ένας φοιτητής, ούτε ένας άνεργος.  Καθ’ έξιν καρεκλοκένταυροι (με διαδρομές ανάμεσα στο χώρο του παλαιύ.....

Tο νέο "Λόγια Σταράτα"

Συνεχίζουμε με την ποιότητα που προσπαθούμε να διατηρούμε και τον πλουραλισμό απόψεων που υπάρχει στο ιστολόγιό μας ώστε να παρέχεται βήμα σε κάθε φώνη και οι αναγνώστες να έχουν σφαιρική ενημέρωση όσο αυτό είναι μέσα στις δυνατότητες μας

Στη νέα αυτή προσπάθεια φιλοδοξούμε να σας δώσουμε ένα πιο μοντέρνο και λειτουργικό ιστότοπο με περισσότερες κατηγορίες, πιο όμορφο αισθητικά αλλά και πιο φιλικό για το χρήστη. 
Δείτε το ανανεωμένο www.logiastarata.gr

Χωρίς… καπετάνιο Χιώτη ο ΒΗΜΑ fm. Όλο το Οπαρασκήνιο της υποβολής της παραίτησης


ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Ανάστατο για μια ακόμα μέρα είναι το κτίριο της Μιχαλακοπούλου 80, όπου στεγάζεται ο άλλοτε κραταιός ΔΟΛ.
Πολύ περισσότερο δε, δεξιά στο ισόγειο του μεγάρου, όπου στεγάζεται ο ΒΗΜΑ fm. Προ ολίγου έγινε γνωστή η υποβολή της παραίτησης του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Βασίλη Χιώτη, μετά από ανοικτή διαφωνία με τον «τιμονιέρη» του Οργανισμού Σταύρο Ψυχάρη.
Παρότι «παιδί του» (από απλό κοινοβουλευτικό συντάκτη, τον προβίβασε στο...

Συνάντηση για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου Νάξου


Μετά από διαδοχικές επαφές του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, με παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και κατόπιν των πιέσεων που ασκήθηκαν για την αναβάθμιση και βελτίωση του αεροδρομίου Νάξου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου Νάξου, σήμερα, συνάντηση με κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Υ.Π.Α., με κύριο αντικείμενο συζήτησης την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος, οι εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΥΠΑ Γιώργος Κουρτέσας, Φίλιππος Ευστρατιάδης, Γρηγόρης Φουκουρίδης και Έλενα Πουλημένου, οι Αντιδήμαρχοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Δημήτρης Λιανός, ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Ήμελλος, καθώς και....

Το χαβά του το Αριστερό σούργελο-Βαρουφάκης: Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει εδώ και τώρα!


Yπέρ της άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας τάσσεται ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.

Όπως αναφέρει σε νέο του άρθρο, η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, προτρέποντας μάλιστα τους Έλληνες να "αγκαλιάσουν" εκείνο που φοβούνται.

Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για πραγματική χρεκοπία και όχι ως "διπλωματική μπλόφα", καλώντας μάλιστα να αντιληφθούν οι Έλληνες τη θετική πλευρά μιας χρεοκοπίας.
Αναλυτικά το άρθρο του κ. Βαρουφάκη: