slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ζωγραφίζουμε τους Κάδους Σκουπιδιών

Το Σάββατο 21/05/2011 στις 10:00 το πρωί διπλά στο κλειστό Γυμναστήριο η συν+Αξία με το (Καλλιτεχνικό Εργαστήριο) της Φιλλίπα Φλώρακα  ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ τους Κάδους των σκουπιδιών που θα μας δώσει ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Μια διαφορετική καλλιτεχνική άποψη θα βγει στους δρόμους της Νάξου μήπως και μπορέσουμε να τους γεμίζουμε ΣΩΣΤΑ για να νιώθουν και εκείνοι γεμάτοι.

Σας περιμένουμε όλους Μικρούς & Μεγάλους στην προσπάθεια αυτή.!!!!


Αρχίζουν και πάλι τα μαθήματα ιστιοπλοΐας στη Νάξο

Ο Ναυτικός και Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νάξου σας ενημερώνει ότι αρχίζουν και πάλι κανονικά τα θεωρητικά Μαθήματα Ιστιοπλοΐας αυτό το Σάββατο 21/05/2011 στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας στην Παραλία της Χώρας Νάξου

Το πρόγραμμα των Μαθημάτων έχει ώς εξής, γιά μικρούς και μεγάλους ενδιαφερόμενους: 

  • 18:00 - 19:00:  Οι μικροί μας Ιστιοπλόοι, και,
  • 19:00 - 20:00:  Οι μεγάλοι "Καπεταναίοι"!

Σας περιμένουμε όλους, έτοιμοι να γνωρίσουμε τον μαγικό και εξωτικό κόσμο της Θάλασσας και της Ιστιοπλοΐας 



ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΑΞΟΥ

Πολλές οι "δανεικές" λέξεις από τη Βενετία


Με ευγενικό, "έξυπνο" τρόπο η Susanna Rizzi παρουσίασε "Γλωσσικά δάνεια από τη Βενετία στην καθομιλουμένη της νήσου Νάξου" σήμερα το απόγευμα στο χώρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών.
Μια πολύχρονη έρευνα με θεαματικά αποτελέσματα.
Η διοργάνωση της ομιλίας ήταν του Ιστορικού Αρχείου Νάξου, του Ιστορικού Ομίλου Νάξου ΑΡΣόΣ και του περιοδικού Φλέα.

Μήνυμα του Υφυπουργού, κ. Παναγιώτη Ρήγα, για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων


Τα Μουσεία ως φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία και αυτόν ακριβώς το ρόλο αναδεικνύει  η 18η Μαΐου ως Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στα Μουσεία όλου του κόσμου.

Το θέμα «Μουσεία και Μνήμη» του φετινού εορτασμού είναι απόλυτα δηλωτικό της σημαντικής προσφοράς των μουσειακών αντικειμένων στη εθνική μνήμη κάθε τόπου.

Επισκεπτόμενοι οποιοδήποτε από τα αξιόλογα μουσεία της Ελλάδας και ιδιαίτερα των νησιών μας θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε πολύτιμες και ενδιαφέρουσες ιστορίες που αναδύονται μέσα από τις μουσειακές συλλογές.

Και τώρα, ας δούμε, τι συναίνεση παρείχατε εσείς όταν ο Καραμανλής χτυπούσε καμπανάκι

Για να θυμηθούμε λίγο, γιατί το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού λαού είναι η αδύναμη μνήμη:


1. Χρήστος Παπουτσής, 21-2-2009
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/493733ef-e0a8-42d2-be70-d6c4bdc32ceb

"Ο κ. Καραμανλής ζητάει συναίνεση αλλά η χώρα αυτό που χρειάζεται είναι άλλη κυβέρνηση. Η πρόταση για συναίνεση είναι προσπάθεια εξεύρεσης εταίρου συνυπευθυνότητας για τα αδιέξοδα της πολιτικής τους. Ο κ. Καραμανλής δεν είναι ειλικρινής. Αν ήταν ειλικρινής θα είχε αποδεχθεί τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου "

Πάρτε το στη μάπα:

2. Ντίνος Ρόβλιας, 19-2-2009
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/7d0b1bec-00a3-4f8a-ae94-6f277b131b2a

"Ο καιρός περνούσε χωρίς αποτέλεσμα, η Ν.Δ. άρχισε να καταρρέει και οι ανάγκες της συγκυρίας οδήγησαν τον κ. Καραμανλή στο τρίτο ανέκδοτο υπό τον τίτλο «συναίνεση». Είναι το χειρότερο, το πιο κρύο και - απ' ότι φαίνεται - το τελευταίο ανέκδοτο του κ. πρωθυπουργού."

Πάρτε το στη μάπα:



3. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 16-2-2009
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c926b758-df24-4fa4-9f1d-4b47373f18e9 "Απέναντι στην επίκληση της συναίνεσης, την προσχηματική επίκληση της συναίνεσης του κ. Καραμανλή, η απάντηση είναι: Καμία ανοχή, καμία συνενοχή με αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση στη χώρα μας."

Πάρτε το κι αυτό στη μάπα:





4. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 26-2-2009
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/a446a5cf-e5b5-490b-bcbd-ba370eee909e

"συναίνεση δεν είναι να ζητάς από τα άλλα πολιτικά Κόμματα να συμφωνήσουν με τις δικές σου πολιτικές, που έχουν αποδειχθεί και απολύτως αποτυχημένες.
Συναίνεση είναι να αποδέχεσαι και προτάσεις των πολιτικών σου αντιπάλων και να το κάνεις σε μια σειρά από θέματα"

 
Πάρτε το κι αυτό στη μάπα:


ε, τώρα τι θέλετε δηλαδή;
σας το ξανάπαμε: Παραιτηθείτε, αφήστε να βγεί άλλη κυβέρνηση και μείνετε εσείς 4 χρόνια στην αντιπολίτευση να δίνετε συναίνεση (όχι απαραίτητα στον Σαμαρά, αλλά όπου θέλετε. Θέλετε στον Τσίπρα; Στον Τσίπρα. Αλλά να δεσμευτείται ότι θα του δίνετε συναίνεση και θα καθίσετε στα αβγά σας !)

διαβάστε και: Μέχρι τώρα μας λέγατε ότι "οι θυσίες πιάνουν τόπο". Άρα, τι τη θέλετε τη συναίνεση; 
taxalia.blogspot.com

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ : ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΕΡΙΦΟΥ

«Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Δήμου και των 1.450 κατοίκων της Σερίφου, για την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νησί, η πολιτεία αδιαφορεί επιδεικνύοντας πρωτοφανή αναλγησία.
Είναι η πρώτη φορά, που την υγεία των κατοίκων ολόκληρου του νησιού, καλείται να καλύψει μόνο από ένας Ιατρός και αυτός Αγροτικός. Ποτέ, άλλοτε στο παρελθόν η Σέριφος δεν βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση εγκατάλειψης. Ποτέ, άλλοτε στο παρελθόν οι κάτοικοι δεν ένιωσαν τόση απελπισία και απομόνωση. Ολόκληρο το νησί, βρίσκεται στο έλεος του θεού και στο φιλότιμο ενός Αγροτικού Ιατρού.

«ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΛΑΘΕΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ,..ΕΣΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ 6η ΚΑΙ 7η ΔΟΣΗ».;;;


ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ "ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ... «ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ»...!!!


Απάντηση με υψωμένο ανάστημα έδωσε ο Αρχηγός της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς στά "αφεντικά" του Γιώργου στις Βρυξέλλες (τις "δάνειες" δυνάμεις), πού με ασύστολα Ηγεμονική συμπεριφορά θέλουν να επιβάλουν και υπαγορεύσουν στον Σαμαρά να συναινέσει, στην ήδη πανθομολογούμενη αποτυχημένη πολιτική του Μνημονίου πού εφαρμόζει ο Γιώργος:
Ξεκαθαρίζει, ότι δεν μπορούν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδος και ότι δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα των Βρυξελλών.
Η δήλωση έχει ως εξής:

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο Τσίπρας


Χαρακτηρίζοντας  τον πρωθυπουργό αδίστακτο   και  ανώτερο του  Πινοσέτ,

Παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή στις κάλπες, έκκληση για συμπαράταξη δυνάμεων της Αριστεράς σε έναν νέο συνασπισμό και η πλέον σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, συνθέτουν τον κεντρικό πυρήνα της σημερινής παρέμβασης του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα, σε ημερίδα για την ανεργία που οργάνωσε ο ΣΥΝ.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η κρίση είναι πρωτίστως πολιτική και ....

Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακριωνίτη, ο οποίος από τη Σύρο όπου βρισκόταν με μέλη του οργάνου από την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της μορφής επικοινωνίας και συνεργασίας.

Τα νησιά μας είναι ένας μαγευτικός και ασφαλής προορισμός


Σε πιεστικά, σε πολλές περιπτώσεις, ερωτήματα Γερμανών δημοσιογράφων, που επισκέπτονται τη Ρόδο, σε συνεργασία με τον τέταρτο σε μέγεθος όμιλο τουρ οπερέητορ "All Tours", απάντησε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού.

Γ. Μιχελάκης: διευκρινίσεις για συναίνεση

http://images.inews.gr/116/nea-nd-kata-nd-kai-o-polemos-synechizetai.jpgΔιευκρινήσεις για τους λόγους που οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά στο να προβεί σε νέα δήλωση, κυρίως προς τους Ευρωπαίους, που συνεχίζουν να πιέζουν προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, έδωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. "Ειναι σαφές σε όλους. Οι χθεσινές δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες καταργούσαν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η δήλωση Σαμαρά είναι μια δήλωση εθνικού ηγέτη, είπε και όχι αρχηγού κόμματος συνέχισε.

Σκληρό μήνυμα Σαμαρά προς Βρυξέλλες



Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο Αντώνης Σαμαράς όσον αφορά τα όρια των δυνατοτήτων που έχουν οι Βρυξέλλες να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά πράγματα της χώρας με τη σημερινή του δήλωση, υπενθυμίζοντας επί της ουσίας και τα όσα είχε πει στο Ζάππειο για τον ρόλο της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σύνταγμα, Θεσμοί και Αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι και Κυβέρνηση υπάρχει και Αντιπολίτευση υπάρχει και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, δείχνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο πως δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για τον ρόλο που θα έχει η ΝΔ στη συζήτηση που επιχειρούν να ανοίξουν οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών για τη συναίνεση.

Στημένα καυγαδάκια Τρέμη-Πεταλωτή και όλοι είναι ευχαριστημένοι... ακόμη και ο Κεφαλογιάννης!!

 Πρώτα απ' όλους το MEGA: Έκαναν τους επαναστάτες και πέρασαν στον κόσμο ότι κάνουν και αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ... αύξησαν κατακόρυφα την "αξιοπιστία τους"

Μετά ο Πεταλωτής: Έκανε τον αδικημένο και τον κατατρεγμένο... πέρασε στον κόσμο το μήνυμα ότι τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ...

Γ Χατζημαρκάκης: Σφίγγει ο κλοιός γύρω απ' τον "κλέφτη"-Ζήτησε να ελεγχθεί το διδακτορικό του για λογοκλοπή...

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/politik/2011/KW20/1605_chatzi_plagiat_maxpane_180_120.jpg
Εννοείται ότι κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στο θέμα μιας και ο εν λόγω κύριος που ζητάει τη φυλάκιση του Καραμανλή και του Αλογοσκούφη... έχει καταχωρηθεί ως ΠΑΣΟΚος.
Όπως ανακοίνωσε χθες το Παν/μιο της Βόννης, ο "εντιμότατος" ΠΑΣΟΚος Γ. Χατζημαρκάκης, που μας αποκαλεί κλέφτες και βλάκες, μη αντέχοντας τις πιέσεις και το δούλεμα που τρώει από προχθές απ' όλα τα γερμανικά ΜΜΕ, έστειλε επιστολή προς την Πρυτανεία όπου ζητάει να εξεταστεί αν διδακτορική του διατριβή πληρεί τις απαιτήσεις του Παν/μίου. Έτσι το Παν/μιο, τις επόμενες μέρες, θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή που θα ελέγξει αν το διδακτορικό του είναι προϊόν λογοκλοπής.

Το θηρίο πριν ξεψυχήσει βρυχάται...

Κοινή δήλωση των Βουλευτών της Ν.Δ. κκ Ιωάννη Πλακιωτάκη Τομεάρχη Ναυτιλίας και Ιωάννη Βρούτση Αν. Τομεάρχη Οικονομικών, για την κατάργηση των τελών Υπέρ Τρίτων και τη μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


 «Η βαθειά και παρατεταμένη ύφεση και η συνεχής αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ήρθαν να προστεθούν στα σοβαρά και διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ακτοπλοΐα στη χώρα μας.
Η οικονομική κατάσταση των ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι τραγική. Συσσωρεμένες ζημιές που ξεπερνούν τα 300 εκατ. €, ξέφρενη ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου, μείωση της ζήτησης των εισιτηρίων λόγω αυξημένων ναύλων και διαχρονικές στρεβλώσεις, όπως κρατήσεις υπέρ τρίτων, αποτελούν τους βασικούς συντελεστές που διαμορφώνουν το πρόβλημα.  

Καθαρισμός ακτών απο Ναξιώτες μαθητές και Οικολόγους Πράσινους

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου, η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γραφείο Νάξου, και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει προγραμματίσει εκδήλωση και καθαρισμό ακτών, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία του Αγερσανίου, των Τριπόδων και του Σαγκρίου.
Η εκδήλωση και ο καθαρισμός θα ξεκινήσει στις 11 π.μ., με επίκεντρο το κεδρο-δάσος του Αλυκού, όπου θα γίνει προς τους μαθητές παρουσίαση της σημασίας του κεδρο-δάσους και συζήτηση σχετικά με την αξία και την ανάγκη της προστασίας του.
Ο καθαρισμός των ακτών από τους μαθητές και εθελοντές θα γίνει στις ακτές του Αλυκού, του Καστρακίου και της Μικρής Βίγλας.
Επίσης, η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου διοργανώνει καθαρισμό της ακτής στο κεδρο-δάσος της Αγίας Αννας, την Κυριακή, 22 Μαίου και καλεί άλλες εθελοντικές ομάδες, φορείς και πολίτες, να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής για τη συγκεκριμένη εκδήλωση καθαρισμού ακτής η οποία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ., με σημείο συγκέντρωσης την προβλήτα της Αγίας Άννας.

: Άδικη η αναδρομική καταβολή ασφαλίστρων(ΟΑΕΕ) σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων



O Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων " Φιλοξενία" απέστειλε την συννημένη επιστολή πρός τους τοπικούς Βουλευτές κκ Παναγιώτη  Ρήγα, Γιώργο Παπαμανώλη και Ιωάννη Βρούτση καθώς και στον Διοικητή του ΟΑΕΕ (μέσω της Ομοσπονδίας ΠΟΕΣΕ) σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ.