slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Καμμένος κοιτάζει εκστασιασμένος την Μέρκελ που εξύβριζε -Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ [εικόνες]

Εκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο κ. Καμμένος, στο περιθώριο της Συνόδου συναντήθηκε με την Νορβηγίδα ομόλογό του, με

Επίθεση ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ σε Βρούτσης, Βακόνδιος και Μονογιού

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι ο βουλευτής της ΝΔ και διατελέσας Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, ο πολιτευτής κ. Βακόνδιος, η πολιτεύτρια κ. Μονογιού και πολλά ακόμα στελέχη της ΝΔ στα νησιά, θυμήθηκαν εσχάτως τη νησιωτικότητα!
 
Με θράσος που πραγματικά εκπλήσσει, σύσσωμη η κομματική δομή της ΝΔ αντιστέκεται, σηκώνει το λάβαρο του αγώνα στα

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

«Μέχρι να αποσαφηνίσει ο κ. Θεοδωρίδης αν ο νομοθέτης, όταν αναφέρεται σε μηχανήματα και μέσα, εννοεί και τα οχήματα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορεί να εξετάσει την δυνατότητα      σύστασης Σώματος Ιππικού»

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Μήλου για την συμπεριφορά του δημάρχου Μήλου

Ο.Μ. Μήλου
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Μήλου για την συμπεριφορά του δημάρχου απέναντι στον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, σε βάρος των συμφερόντων του νησιού.

Το χθεσινό θλιβερό περιστατικό που έγινε στο

Μέρες λάμψης για τον κ. Τσίπρα, πριν το καυτό Φθινόπωρο

Του Γιάννη Σιδέρη
Με τον Μπαράκ Ομπάμα θα έχει το μεσημέρι συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Το ενδιαφέρον είναι ότι η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου!
Η ατζέντα της συζήτησης θα περιστραφεί στη νέα κατάσταση που διαμορφώνει το Brexit, στο προσφυγικό, την πορεία της Ευρώπης, και ίσως την ισλαμική τρομοκρατία.
Να περιληφθεί η Ρωσία στη νέα αρχιτεκτονική Ασφαλείας

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Προσοχή για να μην πουμε το νερό… νεράκι


Λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων και κατ’ επέκταση των περιορισμένων αποθεμάτων ύδατος και ειδικά στους ταμιευτήρες της Φανερωμένης και των Εγγαρών, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφιστά την προσοχή και ζητά τη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης και όχι άσκοπης και πολλές φορές υπερβολικής κατανάλωσης του πόσιμου ύδατος.

Διαμαρτυρία εμπορικών συλλόγων των Κυκλάδων για την μάστιγα το παραεμπορίου

Oι Εμποροεπαγγελματικοί Σύλλογοι  των Κυκλάδων εκπέμπουν  σήμα κινδύνου για το μέλλον της επιχειρηματικότητας  λόγω του παραεμπορίου και ζητάνε  λήψη και εφαρμογή άμεσων μέτρων για την ουσιαστική πάταξη των παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων από τους αρμοδίους.
Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν την σύνταξη της  κάτωθι επιστολής ( ακολουθεί επισυναπτόμενη) την οποία και αποστείλαμε στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ  ΠΕΙΡΑΙΑ  Υ/Ο  κ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ , στο ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ  ΡΑΦΗΝΑΣ  Υ/Ο  κ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ   &  ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ  ΛΑΥΡΙΟΥ    Υ/Ο  κ. ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ με την οποία τους ενημερώνουμε  και ευελπιστούμε στην κινητοποίηση τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ούτως ώστε η εξάλειψη του Παραεμπορίου στα νησιά μας να επέλθει στο άμεσο μέλλον.

Νέος γύρος «αυταπατών» από τον Κατρούγκαλο: Εκτός… συζητήσεων ο κατώτατος μισθός

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν κακό πράγμα, δεν είχαμε τρόπο να το διατηρήσουμε»δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στο κανάλι «Ε».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε «ότι καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές». «Πετύχαμε τόνισε ο Υπουργός να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε».

Cyclades Regatta 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/7/16 ΚΙΜΩΛΟΣ




«Κυκλάδες 2016» - Cyclades Regatta του Ν.Ο.Τ.Κ.
Τελετή Απονομής δεύτερης ιστιοδρομίας Νάξος - Κίμωλος

Με βόρειο άνεμο εντάσεως 5 μποφόρ σήκωσαν πανιά τα 51 σκάφη για το δεύτερο σκέλος του αγώνα και τα 44 ναυτικά μίλια απόστασης από τη Νάξο στη γραφική Κίμωλο.
Πρώτο σκάφος που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν το «ERYTTOS II- COSMOTE» με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και το πλήρωμά του.

Δήμαρχος Μήλου σε Κουρουμπλή: «Είστε ανεπιθύμητος στο νησί μας»

Είστε ανεπιθύμητος στο νησί μας», είπε ο δήμαρχος της Μήλου στο υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Υγείας στο νησί των Κυκλάδων και στη συνέχεια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποχώρησαν από το χώρο αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» το κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιστολή διαμαρτυρίας Καθολικού Αρχιεπισκόπου Τήνου-Νάξου


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης έστειλε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου με αφορμή την κατάργηση των υποθηκοφυλακίων.
Από πολλά χρόνια ακούω την έκφραση «νησιωτικότητα» και νόμιζα πως οι εκάστοτε Κυβερνώντες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες ζωής στα νησιά μας, ώστε οι κάτοικοί τους να αισθάνονται ισότιμοι πολίτες με εκείνους της Στερεάς Ελλάδας και των μεγάλων αστικών κέντρων.

«Υπεύθυνη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα 25.000 στρέμματα καμένης γης στην Απολακκιά»


Τα 25.000 στρέμματα της Απολακκιάς δεν θα είχαν καεί αν η σύμβαση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ήταν "ζωντανή", όπως έπρεπε να είναι, τόνισε ο Περιφερειάρχης στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου
Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατονόμασε ως υπεύθυνη για την έκταση των 25.000 στρεμμάτων που κάηκαν στην τελευταία μεγάλη φωτιά στην Απολακκιά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, λέγοντας ότι αν η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ λειτουργούσε και αν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είχε αναλωθεί σε… γλωσσολογικού τύπου αναζητήσεις για να απορρίψει την Προγραμματική Σύμβαση, η πυρκαγιά θα είχε προληφθεί μέσα στα πρώτα λεπτά από την στιγμή που ξέσπασε.

Επιστολή έντονης δυσαρέσκειας του Περιφερειάρχη προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, για την κατανομή των πόρων του ΠΑΑ

«Η διαφωνία μου, ως αιρετός εκπρόσωπος της πλέον νησιωτικής Περιφέρειας της χώρας, με περισσότερα από πενήντα νησιά, ως προς την πρόταση του Υπουργείου, είναι σαφής και κατηγορηματική»

Την έντονη απογοήτευση του για το περιεχόμενο των προτάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τα ποσοστά κατανομής των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) στις Περιφέρειες της χώρας, καθώς και για το ότι παρουσιάστηκε σε όλους η εικόνα ότι οι Περιφερειακές αρχές έχουν αποδεχθεί τις προτάσεις αυτές και έχουν συμφωνήσει με τα προτεινόμενα ποσοστά κατανομής,  εκφράζει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Ευχαριστήριο Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο σκέλος του Ιστιοπλοϊκού αγώνα «Cyclades Regatta 2016», με τη Νάξο να είναι ο πρώτος σταθμός που φιλοξένησε τα 51 σκάφη που έλαβαν μέρος. Για την υποδοχή των πληρωμάτων και την εκδήλωση απονομής επάθλων που ακολούθησε αρωγοί ήταν ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το ΝοΠΠΑΠΠΠΑ και το Λιμενικό Ταμείο, καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού μας, οι οποίοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους και συνέβαλαν με τις χορηγίες τους στην άρτια διοργάνωση της φιλοξενίας των ιστιοπλόων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ

 Δεδομένη η πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της και οικονομικά, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών

 Τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
 Στην σύσκεψη που ακολούθησε, έλαβαν μέρος ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμων Ζαννετίδης , ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Υγείας και   Πρόεδρος της «Γαληνός» κ. Νίκος Καραμαρίτης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Πολιτικά Στερνόγραφα!



Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Μπήκαμε στο μήνα που ξεκινάνε τα μπάνια του λαού και οι βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν μπαίνουν για λίγο στην άκρη. Κλωτσάμε λίγο πιο κάτω το τενεκεδάκι των υποχρεώσεων που μας έχουν φορτώσει οι της πρώτης και δεύτερης φοράς αριστερά. Η εικοτολογία πολλών για το «τι θα γινόταν» αν δεν ήταν στην εξουσία, έχει νόημα μόνο ως μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Αναλύσεις για την ανερμάτιστη πολιτική διαχείριση, τις παλινωδίες των κυβερνητικών στελεχών και τις αχαλίνωτες κορώνες λαϊκισμού, έχουν γεμίσει σελίδες και σελίδες του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου. Από την κοινωνία των πολιτών μεταπηδήσαμε για άλλη μια φορά στην κοινωνία των κολλητών και πολιτικών καταβολών. Μια από τα ίδια, σερβιρισμένα με αριστερό πρόσημο.

Για τους προσεχείς δύο μήνες των διακοπών αποφάσισα στην εβδομαδιαία συνάντηση μαζί

Διαχώρισε την θέση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος από την διαφαινόμενη κατανομή των πόρων του ΠΑΑ 2014 – 2020 στις Περιφέρειες


Η πλήρης διάσταση απόψεων στους κόλπους της ΕΝΠΕ, αποτυπώθηκε στη σημερινή, υψηλών τόνων, συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου


Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνεδρίασης του οργάνου την περασμένη εβδομάδα, αποτυπώθηκε η πλήρης διάσταση των απόψεων, μεταξύ των μελών της ΕΝΠΕ, σχετικά με τα κριτήρια κατανομής των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014 – 2020) στις Περιφέρειες, μετά και την δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστού ότι ουδέποτε η ΕΝΠΕ συμφώνησε στην προτεινόμενη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατανομή.

Θεατρική Παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου"

9 Ιουλίου, 21:00, Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλης»
Θεατρική Παράσταση «Το όνειρο Ενός Γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι
«Είμαι ένας άνθρωπος γελοίος. Το ξέρω ότι είμαι γελοίος. Τώρα με λένε και τρελό».
Κάπως έτσι ξεκινάει «Το Όνειρο Ενός Γελοίου», ένα από τα ωραιότερα διηγήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που αποτυπώνει μέσα από μια σύνθεση και σύγκρουση αντιθέσεων το όραμα του Ντοστογιέφσκι για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το κακό. Ο Γελοίος (αντι) ήρωας του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα μας μεταφέρει στο φανταστικό κόσμο του ονείρου για να μας αποκαλύψει τη μεγάλη, την πανανθρώπινη, τη μοναδική αλήθεια της ζωής: την αγάπη. Το όνειρο γρήγορα μετατρέπεται σε εφιάλτη, η κοινωνία διαφθείρεται, τα ανθρώπινα πάθη έρχονται στο προσκήνιο και η πάλη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι αποκαλύπτει τη φιλοσοφία του Ντοστογιέφσκι για την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας από τις απαρχές του κόσμου ως τις μέρες μας.

Έναρξη τακτικών θερινών εκπτώσεων 2016

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους καθώς και τους καταναλωτές, ότι βάσει του άρθρου 15 του Ν. 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και λήγουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Συνεχίζεται η διαβούλευση με τους φορείς για την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λέρο η διαβούλευση για την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Ζαννετίδη, του Επάρχου Π.Ε. Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρου, της επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης του τίτλου κ. Χάιντι Λαζάνη, τοπικών φορέων και στελεχών της Περιφέρειας.

Τη Νάξο θα επισκεφθεί η βουλευτής και μέλος της Διαμάντω Μανωλάκου

 
Τη Νάξο θα επισκεφθεί η βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου την Κυριακή 10 και την Δευτέρα 11 Ιούλη
.
Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει: