slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: «ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ»

Κοινή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, κα Μίκα Ιατρίδη και ο Βουλευτής Χίου, κ. Κώστας Μουσουρούλης, σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Στην ερώτηση τους οι νησιώτες βουλευτές επισημαίνουν ότι η πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., που είχαν καθιερωθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ., την περίοδο 1990 – 1993, θα αποβεί ολέθρια για τα νησιά του Αιγαίου. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη, θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους διαβίωσης των νησιωτών, οι τοπικές οικονομίες θα μπουν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και θα χαθεί η ανταγωνιστικότητα των νησιών του Αιγαίου ως κατεξοχήν τουριστικών προορισμών, τη στιγμή που η αύξηση της ανταγωνιστικότητας πρέπει να είναι το ζητούμενο. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. επισημαίνουν, ότι η απόφαση για μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά υπαγορεύτηκε από αυτονόητους εθνικούς λόγους και συνεπώς η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει, εάν θα προχωρήσει στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

      ΘΕΜΑ: «Κατάργηση μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου».

Στην πρόσφατη έκθεση των ελεγκτών του Δ.Ν.Τ., η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 17/12/2010, προτείνεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων στο Φ.Π.Α., ως μέτρο για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει, κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά και εξίσωσή του με τους συντελεστές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των μειωμένων κατά 30% συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με το άρθρο 1, παρ. 26 του ν. 2093/92 (ΦΕΚ 181 Α΄- 25.11.1992) που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατά την περίοδο 1990 – 1993. Με τον ανωτέρω νόμο, μεταφέρθηκε στο εθνικό φορολογικό δίκαιο η κοινοτική Οδηγία 92/77/ΕΟΚ, μέσω της οποίας θεσπίστηκε το αναγκαίο νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή - από 8/8/1992 – των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Ο μειωμένος συντελεστής του Φ.Π.Α., αποτελεί ένα σημαντικό αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στο αυξημένο κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών στα νησιά, το οποίο καθιστά ανταγωνιστικότερες τις τιμές των προϊόντων στις νησιωτικές αγορές και, επιπλέον, λειτουργεί ενισχυτικά στις τοπικές οικονομίες των νησιών που εμφανίζουν μικρές, έως πάρα πολύ μικρές, οικονομίες κλίμακος.

Η αντίληψη, που θέλει την οικονομία μας να γίνεται ανταγωνιστικότερη, μέσω μείωσης των μισθών, παραβλέπει το γεγονός ότι η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την ύφεση στα νησιά μας και, επιπλέον, θα τα κάνει να χάσουν το όποιο ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, ως κατεξοχήν τουριστικοί προορισμοί, με αποτέλεσμα η χώρα μας, συνολικά, να καταστεί μη ανταγωνιστικός και παράλληλα πιο ακριβός τουριστικός προορισμός. Γεγονός, με αρνητικές συνέπειες στα τουριστικά έσοδα, τα οποία έχει τόσο ανάγκη σήμερα η εθνική μας οικονομία.

Επειδή, μια τέτοια εξέλιξη προφανώς αντίκειται πλήρως στην συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να λαμβάνει υπόψη της κατά τη διαμόρφωση των πολιτικών της, την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών της χώρας (άρθρο 101), το οποίο δεν είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Επειδή, ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης και ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών. Επειδή, ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα αποτελέσει ένα άδικο και εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρο, το οποίο θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος διαβίωσης των νησιωτών. Επειδή, η πολιτεία οφείλει κατ’ ελάχιστη υποχρέωση να στέκεται αρωγός απέναντι στη νησιωτική Ελλάδα, ενισχύοντας την κοινωνική και εδαφική συνοχή. Επειδή, η άσκηση της νησιωτικής πολιτικής από την κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνεται μόνο σε επίπεδο διακηρύξεων. Επειδή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της απαξιώνει συνεχώς το νησιωτικό χώρο. Επειδή, το συγκεκριμένο ευεργετικό μέτρο που καθιερώθηκε με την κυβέρνηση της ΝΔ., εκτός όλων των άλλων, επιβλήθηκε και για αυτονόητους εθνικούς λόγους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Θα αυξήσει τους συντελεστές του Φ.Π.Α. στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, καταργώντας παράλληλα τον ισχύοντα μειωμένο φορολογικό συντελεστή, όπως αυτός ισχύει βάσει του ν. 2093/92.;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ιωάννης Βρούτσης

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Κωνσταντίνος Μουσουρούλης

Παραμύθια ΓΑΠ

Ι. Βρούτσης: Η ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν έχει τέλος

«Η κυβερνητική ασυνέπεια δεν έχει προηγούμενο.Η ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν έχει τέλος.

Οι διαβεβαιώσεις του “λαλίστατου” στα κανάλια Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ρ. Σπυρόπουλου, ότι το πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό θα έχει λυθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ηχούν ακόμη στα αυτιά των Ασφαλισμένων που συνωθούνται στις ουρές των ιατρείων.

Οι συμβάσεις έργου 800 γιατρών του ΙΚΑ, δεν έχουν ακόμη ανανεωθεί.

Οι 600 θέσεις που έχουν εγκριθεί, δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Οι λίστες αναμονής ασθενών, έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Φτάνουν ακόμη και τους 3 μήνες.

Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, λόγω της συνταξιοδότησης μέχρι τέλους του έτους αρκετών γιατρών και υγειονομικών υπαλλήλων.

Πολλά εργαστήρια έχουν κλείσει και ο Ασφαλισμένος δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση, ακόμη και σε απλές εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της διοίκησης δεν πείθουν πια κανέναν, αφού όλες όσες έχουν δοθεί, έχουν διαψευστεί τους τελευταίους μήνες.

Η κυβέρνηση, η αρμόδια υπουργός και ο διοικητής του ΙΚΑ, υποχρεούνται, αφού πρώτα ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη από τους Ασφαλισμένους για την ταλαιπωρία τους, ν’ αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα.

Να εξασφαλίσουν το αναγκαίο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση περικόπτει από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους το μισθό τους, τη σύνταξή τους, τα επιδόματα τους, τις ελπίδες τους.

Είναι πολύ σκληρό να τους στερεί την πρόσβαση στη στοιχειώδη ιατρική τους περίθαλψη».

Στις 2 Ιανουαρίου η πρώτη συνεδριάσει του νεου Δ.Σ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ως ο πλειοψηφών του συνδυασμού που κέρδισε στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, δημοτικός σύμβουλος ο Τοτόμης Πρωτονοτάριος απέστειλε πρόσκληση για την πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που θα γίνει την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στις 19:00 για την εκλογή Προεδρείου και μελών Επιτροπών.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (1η/2011).
ΠΡΟΣ:
Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους.
Σύμφωνα με το άρθρο 92 του Ν. 3463/06 Φ.Ε.Κ. Α΄ 114/2006 και τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν.3852/2010, παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα στις 2 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 19.00΄ με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:


  1. Εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Εκλογή Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.
  4. Εκλογή Μελών Οικονομικής Επιτροπής.
  5. Εκλογή Αναπληρωματικών Μελών Οικονομικής Επιτροπής.
  6. Εκλογή Μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  7. Εκλογή Αναπληρωματικών Μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Δημογραφικός Εφιάλτης

 Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή το Προσχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας για τα οικογενειακά επιδόματα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες,  δήλωσε: «Ο Δημογραφικός Εφιάλτης που απειλεί την Πατρίδα μας και την κατατάσσει σε πολύ υψηλή θέση, όσον αφορά τη γήρανση και την υπογεννητικότητα, απαιτεί οι πολιτικές στήριξης της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης να συνεχιστούν και όχι να ακυρωθούν.

Τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά και οι Δημογραφικές Προβολές δείχνουν, ότι σχεδόν 1 στους 3 Έλληνες το 2050 θα είναι άνω των 65 ετών, δηλαδή το 31,46% του συνολικού πληθυσμού.

Επιπλέον, ο Δείκτης Γονιμότητας (ο αριθμός των γεννήσεων που αντιστοιχούν σε κάθε Ελληνίδα αναπαραγωγικής ηλικίας) βρίσκεται στο 1,3, όταν για την διατήρηση του πληθυσμού στα ίδια επίπεδα ο Δείκτης αυτός πρέπει να είναι στο 2,1!

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η «Ελλάδα Γερνάει και δεν Γεννάει».

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση αγνοεί τη σημαντική αυτή εθνική πρόκληση. Γι' αυτό και έχει υποθηκεύσει την κοινωνική πολιτική και κατ' επέκταση τα πολυτεκνικά επιδόματα και τα μέτρα στήριξης της οικογένειας στο Μνημόνιο του Μαΐου.

Έχει δεσμευτεί για τις περικοπές των επιδομάτων και τη μείωση των κινήτρων και της προστασίας των πολυτέκνων.

Η οριζόντια και αυθαίρετη περικοπή επιδομάτων και κινήτρων, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, συνιστά ουσιαστικά αφαίρεση της ιδιότητας του Πολύτεκνου.

Συνιστά διάκριση στη βάση ενός αυθαίρετου, εισοδηματικού κριτηρίου.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι η κυβέρνηση επέλεξε για πρώτο στόχο των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, τους Πολύτεκνους και μάλιστα με τρόπο άκομψο, οριζόντιο και αυθαίρετο.

Με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ακυρώνεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλέγμα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, που στόχευε στην αναστροφή των δυσμενών Δημογραφικών Δεδομένων, στην αύξηση της Γεννητικότητας και στη διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής.

Κρίσιμα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, όπως η στήριξη των Πολυτέκνων, δεν πρέπει να περιορίζονται με βάση στενά λογιστικά κριτήρια.

Οι δαπάνες για την στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, δεν είναι σπατάλη, αλλά επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κοινωνική, αλλά και οικονομική ζωή της χώρας μας.

Για τη Ν.Δ., που η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα, η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας αντιμετωπίζεται ως μείζον ζήτημα κοινωνικής πολιτικής.

Είμαστε αντίθετοι σε ρυθμίσεις που μειώνουν την προστασία των πολύτεκνων και ακυρώνουν τη συνολική πολιτική στήριξη της Ελληνικής οικογένειας.

Διαφωνούμε, με την αντιμετώπιση των κοινωνικών επιδομάτων, ως «σπατάλη».

Πιστεύουμε, ότι τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις προκρούστειες λογικές του Μνημονίου.

Η Ν.Δ. στήριξε με συγκεκριμένα μέτρα την Ελληνική πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια στο παρελθόν.

Η οικογένεια και ιδιαίτερα η πολύτεκνη οικογένεια, βρίσκονται στο κέντρο της κοινωνικής μας πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της χώρας μας».

Η Κυβέρνηση ομολογεί την αποτυχία του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ

 

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, υπογράμμισε ότι «Η σημερινή απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή των δικαιούχων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ αποτελεί ομολογία αποτυχίας ενός προγράμματος που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να βοηθήσει τα ευπαθή νοικοκυριά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η επιτυχία ενός τέτοιου προγράμματος, όμως, στηρίζεται σε δύο κρίσιμα στοιχεία:

Πρώτον στα οικονομικά κίνητρα και δεύτερον, στην απλή διαδικασία.

Το Πρόγραμμα ΚΟΤ που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί κανένα από τα δύο κριτήρια, καθώς οι δικαιούχοι κλήθηκαν να μπλέξουν σε ένα γραφειοκρατικό κυκεώνα, προκειμένου να ελαφρυνθούν ελάχιστα οι λογαριασμοί τους.

Και σήμερα δίνει παράταση στην προθεσμία, προκειμένου να αποκρύψει την αποτυχία της.

Για μια ακόμα φορά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος λειτούργησε πρόχειρα, χωρίς σχέδιο και συντονισμό.

Τον λογαριασμό, όμως, τον πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα».

Λευτεράκη τους άλλους 21.000 τους ρώτησες;

Λ. Αυγενάκης:
"Με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών οδηγούμαι στη «Δημοκρατική Συμμαχία»"

Ποιών πολιτών; Αυτών που φαίνονται στην φώτο;

Των 150 ατόμων...άντε και άλλων τόσων από την άλλη μεριά της αίθουσας που δεν φαίνονται;

http://www.patris.gr/img/images/1290780102.jpg
Η φώτο είναι από την ομιλία του Λευτεράκη, την επομένη της διαγραφής του (25.11.2010), στον λαό του στο Ηράκλειο

Μα αν δεν κάνω λάθος ρε Λευτεράκη πήρες 21.500 σταυρούς...

Οι άλλοι 21.000 που είναι ρε αντράτσι;
Δεξί Εξτρέμ

Αποδοκίμασαν την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην Αλεξανδρούπολη

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε χθες Δευτέρα η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου «Νέα Αρχιτεκτονική για την Εκπαίδευση», του Γιώργου Κελεσίδη, περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ.

Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε στις 7:30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Grecotel Εγνατία στην Αλεξανδρούπολη.

Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όταν από νωρίς το απόγευμα απλήρωτοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και νεολαίοι, με πανό και συνθήματα, στην είσοδο του ξενοδοχείου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση της παιδείας και το γεγονός ότι όσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ παραμένουν απλήρωτοι...»

Ορισμένοι από αυτούς στη συνέχεια μπήκαν στο ξενοδοχείο, στην αίθουσα που γινόταν η εκδήλωση, και προκλήθηκε ένταση με τους αδιόριστους και απλήρωτους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους προς την υπουργό για τα άλυτα προβλήματά τους και κάποιους παρευρισκόμενους να αντιδρούν. Τελικά, η υπουργός αποσύρθηκε σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και η εκδήλωση συνεχίστηκε.

alexpolisonline.blogspot.com

Η αφίσα της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στον ΟΤΕ



Δε χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Επιστολή μαθητή προς Κυβερνώντες και ΜΜΕ

Αγαπητοί Κοι που κυβερνάτε αυτόν τον τόπο, (συμπεριλαμβανομένων και των ΜΜΕ), τις τελευταίες 10 ημέρες ζώ – βλέπω γεγονότα στην πόλη μου τα οποία με έκαναν να μεγαλώσω απότομα να καταλάβω και να βιώσω μέσα μου μερικές αλήθειες που μέχρι τώρα μόνο υποπτευόμουν χωρίς να είμαι σίγουρος! Είμαι 16 χρονών μαθητής του Λυκείου Κερατέας και στέλνω αυτήν την επιστολή σ ΄ αυτούς που κυβερνούν, παίρνουν αποφάσεις, ενημερώνουν, ενεργούν και ορίζουν το μέλλον μας! Το μέλλον των παιδιών μιας χώρας περήφανης με ένδοξο και λαμπρό παρελθόν, μίζερο – στενάχωρο παρόν δίχως αξίες, δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία και ένα μέλλον δυσοίωνο, άσχημο και καταθλιπτικό χωρίς την ύπαρξη όλων αυτών που χαρακτηρίζουν την ουσία και την ερμηνεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα είναι 8 χμ από την θάλασσα, έχει βουνά με δάση και ομορφιές απείρου κάλλους! Το όμορφο περιβάλλον και η πλούσια φύση είναι αναπόσπαστα κομμάτια της πόλης μου – της ζωής μου. Έρχεστε λοιπόν εσείς Κε Πρωθυπουργέ, Κα Μπιρμπίλη, Κε Πάγκαλε, Κε Μπόμπολα…Κοι υπεύθυνοι, και σχεδιάσατε να δημιουργήσετε μια μεγάλη χωματερή (Χ.Υ.Τ.Α) στην περιοχή του Οβριόκαστρου λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Κερατέας, της πόλης μου. Η σύμβαση μιλάει για ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ όπως διαρρέει εσκεμμένα ο Τυπος και τα ΜΜΕ. Ακόμη κι εγώ ένα 16χρονο παιδί με λίγη ενημέρωση από το Ιντερνετ κατάλαβα την διαφορά όπως κατάλαβα και το μέγεθος της καταστροφής που θα επωμιστούμε όλοι όσοι ζούμε εδώ! Ακόμη κι εγώ ενημερώθηκα ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, μια τεραστίων διαστάσεων χωματερή δηλαδή, απορρίπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως λύση ξεπερασμένη και τρομερά ζημιογόνα στο περιβάλλον ενώ έχει ανακαλύψει εδώ και χρόνια σύγχρονες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, οι οποίες προστατεύουν και το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, πράγματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχέδιά σας για μας.
Αγαπητοί Κοι, πως μπορείτε να με πείσετε ότι δεν λειτουργείτε παράνομα αφού:
• Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί ως "Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους" (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980)
• Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 107/Β/29-12-1995)
• Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία
Πως μπορείτε να με πείσετε ότι ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον και την υγεία μας όταν εκεί που σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και τις παραλίες αφού στο κέντρο του χώρου υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων; Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες, όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων ενώ επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές.
Παρόλα αυτά δώσατε εντολή στα ΜΑΤ να καταλάβουν τον χώρο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής δίχως να ακούσετε ούτε να νοιαστείτε στο ελάχιστο για μας τα παιδιά που τρώμε, πίνουμε και αναπνέουμε σ ΄ αυτήν την Πόλη!
Ένιωσα και νιώθω τόσο μεγάλη θλίψη! Απογοήτευση! Και Οργή όταν μαζί με όλους σχεδόν τους συμμαθητές και συμμαθήτριές μου διαδηλώσαμε μπροστά στα Ματ κι εκείνοι μας χτύπησαν άσχημα ενώ μας πέταξαν χημικά χωρίς λόγο και αιτία. Μας ξυλοφορτώνουν κάθε βράδυ όταν πάμε με φίλους να δώσουμε παρόν στον αγώνα μας, στον αγώνα υπέρ της ελευθερίας της Πόλης μου από αδίστακτους καταπατητές!
Πόση ντροπή και εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ένοιωσα όταν συνέλαβαν έναν φίλο μου ηλικίας 16 χρονών, του πέρασαν χειροπέδες και του κατέβασαν τα παντελόνια!
Ήμουν μπροστά και είδα πολλά! Ξύλο, βρισιές, χημικά σε γέρους και γυναίκες.. πολλά τα οποία με έκαναν να χάσω την παιδική αφέλειά μου και να δώ το άλλο πρόσωπό σας. Μια ερώτηση τριγυρνάει μέρες στο μυαλό μου, μια ερώτηση απευθυνόμενος σε σας Κοι Υπεύθυνοι, ΓΙΑΤΙ;; Γιατί συμβαίνουν και γιατί κάνετε τέτοια πράγματα; Τι στόχους έχετε; Τι οφέλη;
Σ΄ αυτές τις λίγες γραμμές προσπαθώ να αποτυπώσω και να δείξω την αλήθεια που συμβαίνει εδώ στην Πόλη μου, την αλήθεια Κύριοι εσείς των ΜΜΕ που εσκεμμένα αποκρύβετε!
Το μάθημα Τεχνολογία Επικοινωνιών το οποίο διδάσκομαι κάπου αναφέρει ότι τα ΜΜΕ θεωρούνται 4η εξουσία και καθορίζουν τα πολιτικά δρώμενα σε κάθε χώρα. Αυτή η αναφορά του βιβλίου συζητήθηκε και πέρασε στ΄ αυτιά μας δίχως να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο γίνετε αυτό. Εξ αιτίας λοιπόν όλων αυτών που συμβαίνουν στην περιοχή μου έμαθα και κατανόησα πολύ καλά πως τα ΜΜΕ επηρεάζουν την Πολιτική ζωή αλλά και την Κοινωνία μας! Κανένα κανάλι από τα ΜΜΕ δεν αναφέρεται με σαφήνεια και ειλικρίνεια στα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κερατέα, δυστυχώς ούτε ο τύπος παρά μόνο λίγα ενημερωτικά sites και blogs στο Ιντερνετ. Βέβαια μερικοί δεν διστάζουν να παραπληροφορήσουν, να κρύψουν την αλήθεια και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Το να είσαι Δημοσιογράφος το θεωρώ λειτούργημα! Η αληθινή και σωστή ενημέρωση είναι μεγάλη αξία! Πείτε μου Λοιπόν Κύριοι Δημοσιογράφοι και καναλάρχες, γιατί δεν μεταδίδετε τα γεγονότα στην Κερατέα και δεν ενημερώνετε τον κόσμο όπως του αξίζει να ενημερωθεί; Γιατί δεν δείχνετε όλη την αλήθεια, τον αγώνα, την υποβάθμιση, τον εξευτελισμό που ζούνε οι κάτοικοι και τα παιδιά της πόλης αυτής; Πιστεύετε πως οι Έλληνες πολίτες ενδιαφέρονται να μάθουν για τον «Καινούριο έρωτα του Χατζηγιάννη ή για την ζωή της Μενεγάκη» περισσότερο από γεγονότα και αποφάσεις βίας κατά των κατοίκων μιας πόλης 15.000 ανθρώπων; Πιστεύετε πως το X-Factor αφορά περισσότερο τους συνομήλικούς μου απ ότι το μάθουν πως μερικοί μαθητές του Λυκείου Κερατέας έφαγαν ξύλο γιατί δεν θέλουν να ζουν κοντά στα σκουπίδια; Αλήθεια δείξατε στον κόσμο σήμερα πως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ευλόγησε των αγώνα όλων των κατοίκων ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων κατασκευαστών που θέλουν να φτιάξουν ΧΥΤΑ στην Κερατέα.
Πιστεύω όμως και διατηρώ την ελπίδα πως πάνω από συμφέροντα, κέρδη και εξουσία θα βάλετε εμάς τους νέους, τα παιδιά σας σε πρώτη μοίρα και θα ενεργείτε πάντα για το καλό μας!
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέχρι τελικής πτώσεως και εξάντλησης!
Ευχαριστώ
Μαθητής Λυκείου Κερατέας




Αναδημοσίευση από esos.gr

Υπερκομματικός και ανοιχτός ο Δήμος…

…η υπόσχεση του Μανώλη Μαργαρίτη στην ορκωμοσία των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο κατάμεστο από τους πολίτες συγγενείς και φίλους των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ιακ. Καμπανέλης η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Η τελετή άρχισε με αγιασμό που πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος.

Στην ορκωμοσία παρέστησαν επίσης ο Έπαρχος Νάξου Βασίλης Κορρές, πρώην Δήμαρχοι, οι επικεφαλής των Αστυνομικών διευθύνσεων Νάξου και Δρυμαλίας, του Λιμεναρχείου Νάξου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου και εκπρόσωποι φορέων.






Χαιρετισμούς απηύθυναν ο νέος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης όπου ευχαρίστησε όλους τους δημότες του ενιαίου Δήμου και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να φτάσει η Νάξος στην θέση που της αξίζει. «Δανειστήκαμε αυτό τον τόπο από τους γονείς μας και οφείλουμε να τον παραδώσουμε όσο πιο καλύτερο γίνεται στα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαργαρίτης ανέλυσε του άξονες πάνω στους οποίους θα ασκήσει τα διοικητικά του καθήκοντα και θα εφαρμόσει την πολιτική του (δικαιοσύνη, δημοκρατία, αξιοκρατία, κ.τ.λ.) και κάλεσε την απερχόμενη δημοτική αρχή να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σ' αυτήν την προσπάθεια. Τόνισε μάλιστα ότι θέλει ο Δήμος να είναι υπερκομματικός και ανοιχτός για όλους τους πολίτες, να αξιοποιείται κάθε πολίτης, κάθε ιδέα, και άποψη. Κλείνοντας μίλησε και για το ήθος και τον χαρακτήρα που απαιτείται να έχει ο κάτοχος ενός τέτοιου αξιώματος, συνοψίζοντας τα μέσα σ' ένα Απεραθίτικο κοτσάκι που είχε γράψει πριν 35 χρόνια ο Τσικαλαδονικόλας(θείος του δήμαρχου) για τον αδερφό του Τοτόμη που είχε εκλεγεί τότε πρόεδρος Απειράνθου.

«Ξέρεις το νέο αξίωμα
ήντα προσόντα θέλει,
φρόνηση, μπέσα, υπομονή,
δουλειά και γλώσσα μέλι».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Δρυμαλίας Γιάννης Μπαρδάνης από την πλευρά του παρουσίασε την κατάσταση των υπηρεσιών του σημερινού δήμου Δρυμαλίας που πλέον θα υπαχθούν στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Εκ μέρους του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου μήνυμα προς το νέο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Καπηνιάρη.

Ο απελθών δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης από την μείζονα αντιπολίτευση, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» και δημοτική σύμβουλος Ευδοκία Ψαρρά και η επικεφαλής της Εναλλακτικής Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας» και δημοτική σύμβουλος Θέκλα Κίζη από την ελάσσονα μειοψηφία δεν θέλησαν να απευθύνουν μήνυμα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους μπουφές με πλούσια εδέσματα (λόγω των ημερών υπήρχαν και αρκετά νηστίσιμα) που είχε ετοιμάσει ο σεφ κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος. Κάποιοι βιαστικοί μάλιστα, όπως γίνεται συνήθως, είχαν ξεκινήσει να τσιμπολογούν πριν την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας.





Θετικά μηνύματα φέρνει ο πρωτόγνωρος μαραθώνιος συναντήσεων

Προς κατάργηση ο φόρος υπέρ τρίτων στα εισιτήρια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της αντιπροσωπείας επαγγελματιών της Νάξου με επικεφαλής τον νέο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη και τον επίσης νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος Γιάννη Μαργαρίτη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Λευτέρη Στρατούρη και την πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου Σοφία Καπηνιάρη, με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη με θέμα το ακτοπλοϊκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Διαμαντίδης υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αυξηθούν τα δρομολόγια και ανακοινώσε ότι μετά τις γιορτές θα κατατεθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα καταργεί τους φόρους υπέρ τρίτων που σήμερα επιβαρύνουν κατά 30% την τιμή του εισιτηρίου. Σχετικά με τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Κρήτη, λόγω αυξημένου κόστους, δεν πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί.

Σειρά επαφών με εφοπλιστές

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό ο νέος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης και η αντιπροσωπεία των επαγγελματιών που τον συνόδευε ξεκίνησαν ένα πρωτόγνωρο μαραθώνιο συναντήσεων με εφοπλιστές και με όλες της ναυτιλιακές εταιρείες ώστε να εξασφαλιστεί η σύνδεση του νησιού με όσο το δυνατό περισσότερα λιμάνια. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι πρώτη φόρα που τόσο νωρίς δημοτική αρχή και φορείς της Νάξου συντονίζονται για το ακτοπλοϊκό ζήτημα. Τα μηνύματα που βγαίνουν από της μαραθώνιες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι πολύ θετικά και βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στο ενδεχόμενο την Νάξο τη νέα τουριστική περίοδο να προσεγγίζουν τουλάχιστον δυο με τρία πλοία περισσότερα σε σχέση με το 2010.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ"

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο Σύλλογο Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ". Ποιοι εκλέχτηκαν στα νέα Όργανα του

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 19 & 20/12/2010

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ («ΡΑΝΤΕΒΟΥ»….


- ΧΩΡΑ ) 127

ΓΚΟΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ( “FRAGILE” – ΧΩΡΑ ) 100

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ( “CAPTAIN’S” – ΧΩΡΑ ) 73

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ («ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» - ΠΛΑΚΑ ) 65


ΜΑΘΙΑΣΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (“CREAM & COFFEE” –ΧΩΡΑ ) 65

ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ( “SCIROCCO” – ΧΩΡΑ ) 53

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ του ΣΠΥΡΟΥ («ΑΝΕΣΙΣ- ΣΠΥΡΟΣ» - ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ) 50



ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Ο.Ε.Σ.Ε)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ («ΡΑΝΤΕΒΟΥ» - ΧΩΡΑ ) 100

ΚΑΡΕΓΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ (“HEAVENS “ – ΧΩΡΑ ) 53

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ («ΝΟΤΟΣ» - ΧΩΡΑ ) 49

ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (“OCEAN “ –ΧΩΡΑ) 41

ΡΟΥΣΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ (“SCIROCCO” – ΧΩΡΑ ) 36

ΔΕΛΗΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (“VOULEZ-VOUZ “ – ΧΩΡΑ ) 34





ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

ΑΝΔΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (« ΑΚΡΟΓΥΑΛΙ» - ΑΠΟΛΛΩΝ ) Α

ΓΡΙΣΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ ( “GRISPOS- VILLAS” – ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ )

ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ («ΛΕΦΤΕΡΗΣ» - ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ )

ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ («ΠΛΑΤΑΝΟΣ» - ΦΙΛΩΤΙ )

ΚΩΒΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΛΟΥ («ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ» - ΗΡΑΚΛΕΙΑ )

ΜΑΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ («ΜΕΛΙΣΣΑ» - ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ )

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ («ΑΝΑΓΕΝNΗΣΙΣ» - ΚΟΡΩΝΟΣ )

ΠΡΑΣΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΜΑΡΙΝΟΥ ( ΚΕΔΡΟΣ-ΔΟΝΟΥΣΑ)


Εργαστήρι κατασκευών


Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ., στο Λύκειο Τραγαίας θα φτιάξουμε ημερολόγια, τα οποία θα δοθούν στους επωφελούμενους (ηλικιωμένους) του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι δήμου Δρυμαλίας".
Σας περιμένουμε να βοηθήσετε!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMhjH1a00BOcX4Hc_5fDFqVqANJMrVmj5W7mQWgLsufE8gKYtgrkBCZTv-BsBfQtJnFa68i8HAOW3Sp5D72ZVF4ibmkLnyuNk55ta3cRXnFhnawA-denCS18_9dz-gMV0u-_YIIfTd1Sk/s1600/pame6.jpgΜε αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένα ηλεκτρονικά, έντυπα και ραδιοφωνικά τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναφέρονταν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 15ης Δεκέμβρη στη Νάξο η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ ανακοινώνει:

Οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν από τα παραπάνω ΜΜΕ όπως «παρατράγουδα», «έκτροπα», «συνδιοργανωτές» όχι απλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν υπηρετούν την αντικειμενική ενημέρωση, αλλά - ακολουθώντας την πεπατημένη και επί τούτου χαραγμένη πολιτική των μεγάλων κεντρικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτικών πατρώνων τους - συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση του κόσμου και στο να στέλνουν τον κόσμο στα σπίτια τους.

Η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους άνεργους, τους επαγγελματίες και τα σωματεία στη συγκέντρωση που διοργάνωνε σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένη ώρα με το δικό της πλαίσιο πάλης και τη δική της πρόταση για την λύση των λαϊκών προβλημάτων.

Οι προτάσεις περί «αυτοοργάνωσης», «αλληλεγγύης» γενικά και….


αόριστα, συνθήματα του τύπου «να σφίξουμε το ζωνάρι στο λαιμό τους», οι θέσεις και οι απόψεις περί «κατοχής», «ΔΝΤ», «ΕΚΤ», «αλλαγής κυβέρνησης», έτσι όπως ακριβώς προπαγανδίζονται, δεν εκφράζουν το ΠΑΜΕ, επομένως και την τοπική του γραμματεία, γιατί:
• Οι ταξικοί μας αντίπαλοι (κεφάλαιο-μονοπώλια-ιμπεριαλισμός) οργανωμένα και εδώ και χρόνια σχεδιασμένα μας επιτίθενται και μας πολεμούν. Και εμείς οργανωμένα και σχεδιασμένα, με πρόγραμμα και συγκεκριμένο στόχο πρέπει να τους πολεμήσουμε σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Ενωμένοι όλοι σ΄ αυτή την κατεύθυνση και σε όλους τους τομείς κι όχι μόνο όπου μας συμφέρει και μας βολεύει.
• Οι θέσεις και οι απόψεις που προπαγανδίζουν, αυτοί που μας «καταγγέλλουν» είναι οι απόψεις και οι θέσεις που προπαγανδίζονται από τα παπαγαλάκια της εξουσίας της πλουτοκρατίας είτε ΜΜΕ λέγονται αυτά είτε μεγαλοδημοσιογράφοι είτε «φωτισμένοι πολίτες και πολιτικοί» (διαχειριστές ή επίδοξοι συνδιαχειριστές του συστήματος). Αυτοί θέλουν να αποτρέψουν τη μοναδική διέξοδο που υπάρχει για το λαό, την ανατροπή της εξουσίας της πλουτοκρατίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της και την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας.
• Οι προτάσεις, οι θέσεις , οι απόψεις που προπαγανδίζουν και οι πρακτικές που εφαρμόζουν, αυτοί που μας «καταγγέλλουν», είναι αυτές που πολύ έξυπνα προπαγανδίζει κεντρικά το σύστημα για να βγαίνει ύστερα να μιλά για καταστροφές, επιθέσεις κατά προσώπων με αποτέλεσμα αφενός να αποτρέπει από την πάλη όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα ή και να αποθαρρύνει κόσμο δίνοντάς τους μάλιστα και άλλοθι για την απραξία του και αφετέρου να παίρνει ακόμα πιο σκληρά κατασταλτικά μέτρα κατά του λαϊκού κινήματος. Δεν είναι τυχαίο εξ άλλου ότι τέτοια παιχνίδια δεν μπορούν να παίξουν στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους οργανώσαμε τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, σε συγκεκριμένο χώρο, συγκεκριμένη ώρα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δε συμμετείχαμε σε συνδιοργα-νώσεις ούτε ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της «Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην Κρίση» το περασμένο Σάββατο 11/12/2010, όπως αυτοαποκαλέστηκαν αυτοί που τη συγκάλεσαν.

Για την προετοιμασία αυτής της συγκέντρωσης η τοπική γραμματεία και τα μέλη του ΠΑΜΕ στο νησί μας δούλεψαν συστηματικά. Επισκέφτηκαν, μίλησαν, μοίρασαν υλικό στους εργαζόμενους όλων σχεδόν των δημόσιων υπηρεσιών, των ΔΕΚΟ, στα καταστήματα, σε πολίτες και τους κάλεσαν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Έδωσαν ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα ΜΜΕ και προσπάθησαν να ενημερώσουν με συναντήσεις ΔΣ σωματείων.

Τέλος όσον αφορά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
1. Επανειλημμένα από το μικρόφωνο καλέσαμε εκπροσώπους σωματείων και μαζικών φορέων που επιθυμούσαν να δηλώσουν ότι συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ να το δηλώσουν στη Γραμματεία, όπως και έγινε από την Πρόεδρο του Σωματείου του Τομέα Υγείας Ν. Κυκλάδων και από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου
2. Επανειλημμένα καλέσαμε από το μικρόφωνο όποια σωματεία είχαν ανακοινώσεις που ήθελαν να τις διαβάσουν να ενημερώσουν τη γραμματεία του ΠΑΜΕ, ανεξάρτητα από το αν δήλωσαν συμμετοχή στη συγκέντρωσή του.
3. Είναι συκοφαντίες και ανυπόστατα ψέματα, όσα εξαπέλυσαν εναντίον μας οι γνωστοί σε όλους μας αυτοαποκαλούμενοι «Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση» ότι «τα σωματεία μπορούν να διαβάσουν, αφού περάσουν τα κείμενά τους από τη γραμματεία!!!». Κρίνουν φαίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια.
4. Αλήθεια γιατί δε λένε ότι χαμηλώσαμε την ένταση του μεγάφωνου, όταν ο εκφωνητής τους μιλούσε από τη ντουντούκα;
Γιατί δε λένε ότι εμείς ούτε χειρονομίες κάναμε ούτε προβοκατόρικα συνθήματα φωνάξαμε για τους διοργανωτές των άλλων συγκεντρώσεων, ούτε καλέσαμε κανένα να μην ακολουθήσει τους άλλους;
Γιατί δε λένε ότι δεν τους ενόχλησε κανείς όταν μπήκαν στον χώρο συγκέντρωσης που είχε από μέρες ανακοινωθεί από το ΠΑΜΕ;
Γιατί δε λένε ότι εμείς δε τα βάλαμε με κανένα σωματείο επειδή δεν μας ακολούθησε στην πορεία, όπως έκαναν εκείνοι με τα σωματεία εκπαιδευτικών;
Γιατί δε λένε ότι πολιτικοί φορείς ήταν στην πραγματικότητα αυτοί που απαίτησαν μέσα από τη δική μας απεργιακή συγκέντρωση να εκφωνήσουν τους λόγους τους, οι συνδικαλιστές μάλιστα των οποίων όχι μόνο δε συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, αλλά συμπορεύονται και συνεργάζονται με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ πετώντας πότε - πότε καμιά άσφαιρη τουφεκιά διαμαρτυρίας;

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Εμείς ούτε φοβόμαστε ούτε λειτουργούμε με τη λογική που εκφράζει η παροιμία «ό,τι τού ‘ρθει κι ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή».

Νάξος, 20-12-2010