slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Εθνος της Κυριακής»: SOS από Σαντορίνη, Πάρο, Μύκονο κ.α.– Γεμίζουν τουρίστες, ξεμένουν από αστυνομικούς


Το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η αστυνόμευση στα νησιά και τα τουριστικά μέρη της χώρας.
Λίγους μήνες πριν από την έναρξη της θερινής σεζόν και με τον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας να φτάνει σύμφωνα με τις προβλέψεις τα 25 εκατομμύρια, είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν «αφύλαχτοι» δημοφιλέστατοι ταξιδιωτικοί προορισμοί.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού προβληματίζει εντόνως την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αναζητείται η μαγική φόρμουλα για να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα.
Δήμαρχοι, τοπικοί φορείς και αστυνομικοί διευθυντές έχουν επισημάνει στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς ο χρόνος πιέζει και πολύ σύντομα θα καταφθάσει στη χώρα μας το πρώτο κύμα τουριστών.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ


Έτσι λέγεται η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την Κυριακή του Θωμά ή Αντίπασχα. Η κάθε μέρα της αναφέρεται ως εξής:
  • Δευτέρα της Διακαινησίμου
  • Τρίτη της Διακαινησίμου
  • κ.ο.κ.

Πιθανότατα πήρε αυτή την ονομασία, επειδή άρχιζε η περίοδος πνευματικής αναγέννησης και ανακαίνισης για τους πιστούς, που είχαν βαπτισθεί τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Μέχρι την Κυριακή του Θωμά, οι νεοβαπτισθέντες φορούσαν λευκά ενδύματα, εξ’ ου και «Λευκή Εβδομάς».
Την Εβδομάδα της Διακαινησίμου επιτρέπεται η «κατάλυσις εις πάντα» (επιτρέπεται κάθε είδους τροφή), ενώ κατά τους παλαιότερους χρόνους απαγορεύονταν η εργασία και τα δημόσια θεάματα (ιπποδρομίες κ.λ.π.) καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Στο Βυζάντιο, ο εορτασμός ήταν λαμπρός και μεγαλοπρεπής. Ο αυτοκράτωρ καλούσε σε γεύμα τους φτωχούς, ενώ την Πέμπτη της Διακαινησίμου εδέχετο τον κλήρο και πρόσφερε γεύμα στον Πατριάρχη. Επίσης, τις μέρες αυτές ο ανώτατος άρχων απέλυε από τις φυλακές τους κατάδικους για ελαφρά εγκλήματα.

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες με δήθεν email Τραπεζών για δόσεις δανείων


Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για παραβίαση της ροής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σκοπό την παρέμβαση σε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές, την εξαπάτηση των καταθετών και την κατάθεση χρημάτων σε απατηλό λογαριασμό

Οι δράστες, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που φαίνεται να έχουν σταλεί από επιχειρήσεις, προτρέπουν τους παραλήπτες να καταθέσουν το οφειλόμενο χρηματικό ποσό από τη μεταξύ τους εμπορική συναλλαγή σε νέο τραπεζικό λογαριασμό, ισχυριζόμενοι ότι αυτός έχει αλλάξει
Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καλούνται να μην καταθέτουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς προηγουμένη επιβεβαίωση

Bild: Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει μυστικό σχέδιο για εκλογές


Βόμβα μεγατόνων ρίχνει η γερμανική Bild, στην κυριακάτικη έκδοσή της, με δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει μυστικό σχέδιο για πρόωρες εκλογές.
Στο δημοσίευμα η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης, χωρίς να τον κατονομάζει, ο οποίος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε, γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».
Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να αποκάλυψε ο Ελληνας υπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ


Την Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε, στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, συνάντηση εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού με τους Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, Αντώνη Συρίγο και Νίκο Συρμαλένιο, τον υπό διορισμό νέο Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) Πειραιώς και Αιγαίου Νίκο Καρβούνη, του Διευθυντή Γενικής Ιατρικής και εκπροσώπου του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάξου Ηλία Καραμπάτσου και κατοίκων-πολιτών της .....

"Χριστός Ανέστη" στη Μητρόπολη Παροναξίας (video+φώτος)


Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ανάστασης στη Μητρόπολη Παροναξίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Καλλίνικου.