slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου:Αλλεπάλληλες επαφές για το ΕΣΠΑ, σοβαρός ο κίνδυνος απένταξης έργων – Νέα έκκληση Περιφερειάρχη προς τους δημάρχους

 Ο κίνδυνος απένταξης έργων στην περίπτωση που μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν θα έχουν ικανοποιητικές απορροφήσεις, επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με την Ειδική Γραμματέα του ΕΣΠΑ Γεωργία Ζεμπελιάδου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεών της με κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.

ΑΣΠΕ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: Oι Πολύτεκνες οικογένειες … έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος».

Προς
Τα Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου  
Ενταύθα

             Αγαπητέ Κύριε Βουλευτά.

Αδέσποτα ζώα στην Αντίπαρο

 Αντίπαρος 21-2-2012
Προς

1. Τον Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Λεβεντάκη Ιωάννη
2. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φαρούπο Κων/νο
Κοινοποιείται: ΜΜΕ

Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε

ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ανάφης

Ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ Επιστολή (Φεβρουάριος 2012) του Δημάρχου Ανάφης κ.Ιάκωβου Ρούσσου προς το Υπουργείο  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην οποία αφενός μεν εκτίθενται αναλυτικά τα  προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ανάφης τόσο με τον Πειραιά όσο και με τα λοιπά νησιά των Κυκλάδων, αφετέρου δε κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.
Πειραιάς, 21/02/2012
 Ο καταθέτων  βουλευτής
  ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΚΑΟΛΟΥΘΕΙ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΑΝΑΦΗΣ_

Υπέρ της απώλειας εθνικής κυριαρχίας το γομάρι ο Πάγκαλος


Διαβάστε τι είπε  για την εθνική μας κυριαρχία, μιλώντας στο Europe 1  το γομάρι ο Πάγκαλος . Δήλωσε Ευρωπαίος και Φεντεραλιστής
Αίσθηση προκαλεί δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1.
Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα με τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, δήλωσε ότι "κατανοεί" τις αντιδράσεις ωστόσο είναι υπέρ του να χάνει κανείς την εθνική του κυριαρχία εντός της ΕΕ, καθώς είναι υπέρ του... φεντεραλισμού!
"Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ τους άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν" είπε χαρακτηριστικά.

Πρωτευουσιάνικες … νοοτροπίες


Πανικός δημιουργείται κάθε φορά που ακούγεται – ακόμη και ως φήμη – η μεταφορά κάποιας υπηρεσίας από τα όρια της Χώρας. Το ίδιο συνέβη και πρόσφατα με την εγκατάσταση του γραφείου του ΟΑΕΕ Νάξου σε δημοτικό κτήριο, στο Χαλκί, το οποίο παραχωρείται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως γνωστόν, το γραφείο αυτό στεγαζόταν στο χώρο του Ας πούμε πως, την νοοτροπία  των πρωτευουσιάνων την καταλαβαίνουμε, την ταύτιση όμως των δημοτικών  συμβούλων της μειοψηφίας με  την  νοοτροπία   των πρωτευουσιάνων δεν μπορούμε να την καταλάβουμε .}Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου αλλά ο Σύλλογος αδυνατούσε να καλύψει το κόστος του ενοικίου.  Έτσι ξεκίνησε ο Γολγοθάς της μετεγκατάστασής του. Ο Δήμαρχος για να διευκολύνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία πρόσφερε το χώρο. Η Τοπική Κοινότητα Χαλκείου με χαρά δέχθηκε την πρόταση και μάλιστα  θα παραχωρηθούν και τα αναγκαία για τη λειτουργία του ΟΑΕΕ έπιπλα (γραφεία, βιβλιοθήκες, κ.ά.). Οι επαγγελματίες της Χώρας αντέδρασαν για τη μεγάλη … απόσταση, την οποία θα πρέπει να διανύουν για να τακτοποιούν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, κάποιες φορές το χρόνο.Αποφάσισαν, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη γειτονιά τους, να νοικιάσουν ένα καινούργιο χώρο, στη Χώρα πάντα. Και αποδίδουν αυτό το ενδιαφέρον όχι στην τεμπελιά τους αλλά στο  ότι νοιάζονται για τους συναδέλφους τους, των γύρω νησιών.
Όταν, πριν λίγες μέρες, ήρθε το επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΕ για τη στέγαση στο Χαλκί, έφτασαν να κατηγορούν, κάποιοι επαγγελματίες, το Δήμαρχο για σκοπιμότητα.
Κι αυτό επειδή προσπάθησε να βοηθήσει να μην φύγει από το νησί το γραφείο του ΟΑΕΕ και δυστυχώς,  οι μόνοι χώροι που διαθέτει ο Δήμος είναι εκτός… Χώρας.
Πληροφορίες λένε ότι οι προσπάθειες για να παραμείνει το γραφείο «εντός των γνωστών ορίων» συνεχίζονται!
Καλή επιτυχία σε όλους εσάς που εκπροσωπείτε το νησί (ξενοδόχοι, καταστηματάρχες, κ.λ.π.) χωρίς να έχετε καμιά διάθεση να το …γνωρίσετε…

Δώστε αίμα στο λαό: Να δημοσιοποιηθεί το όνομα του βουλευτή που έβγαλε έξω 1 εκατ. ευρώ, ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 Να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή προκειμένου ο λαός να ξεχάσει την πείνα του για λίγο και να πάμε παραπέρα... εν τω μεταξύ ακόμα περιμένουμε το όνομα του υπουργού της ΝΔ που σύμφωνα με τον Καρχιμάκη έχει λογαριασμό 50, 80, 100, ή δεν ξέρω και γω πόσων εκατομμυρίων... συνεχίστε να τρώτε κουτόχορτο μια με τη Μέρκελ και μια με τον βουλευτή του 1 εκ... που αν υπάρχει πρέπει να είναι πολύ μαλάκ@@ που δεν τα έβαλε σε offshore όπως κάνουν τα πραγματικά λαμόγια και εμφανίζουν 5-6 βιβλιάρια σε ξένες τράπεζες με 10 και 20 ευρώ υπόλοιπο, αλλά δεν μας λένε την κίνηση των λογαριασμών ;)]

Αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Φιλ.Πετσάλνικο, με το οποίο ζητούν να κληθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Π. Νικολούδης και να δημοσιοποιήσει το όνομα του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατ. ευρώ, τον Μάιο του 2011, υπέβαλε ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον Βήμα 99,5 πρόκειται για βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά το 2009.

Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδήμούλης. Όπως δήλωσε: «Το όνομα του βουλευτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα. Ζητώ από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου κ. Αργύρη, να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, ο ίδιος ο κ. Νικολούδης αποκάλυψε -στο πλαίσιο της συζήτησης για τα πεπραγμένα της Αρχής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής- ότι «από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί και αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό» σε ό,τι αφορά τον πολιτικό κόσμο «εγώ έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011».

«Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει τον βουλευτή που έσπευσε εν μέσω όξυνσης της κρίσης να διασώσει τα χρήματά του βγάζοντάς τα στο εξωτερικό.

SOS. Το Σύνταγμα αναθεωρείται τώρα....

Ο λαός έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι προκειμένου να ισχύσουν όσα προβλέπονται στη σύμβαση του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση και κυρίως αυτά που αναφέρονται στο Αγγλικό Δίκαιο, στον «Ειδικό Λογαριασμό», στους «γκαουλάϊτερ των υπουργείων», καθώς και οι δεσμεύσεις για τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών, έστω και αν εξαθλιώνεται ο λαός, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα. Οπότε ο κόσμος έχει μείνει ήσυχος, γιατί πιστεύει ότι....

12,5 εκ φόρους πλήρωσε η εκκλησία πέρσι... τα κοράκια όμως της "Τυποεκδοτικής" θα πούνε ότι είναι λίγα

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, ἐλπίζουσα ὅτι ὁ δημοσιογραφικός θόρυβος, ὁ ὁποῖος προκλήθηκε χθές σχετικῶς πρός τήν φορολόγηση τῆς Ἐκκλησίας, ὀφείλεται σέ ἔλλειψη λεπτομεροῦς ἐνημερώσεως ὅσων τόν προκαλέσαν, ἐπιθυμεῖ νά ἐνημερώσει δημοσίως ὅτι ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, οἱ Ἱερές Μητροπόλεις μέ τά ἐκκλησιαστικά τους ἱδρύματα, οἱ Ἱερές Μονές καί οἱ Ἐνορίες, οἱ ὁποῖες εἶναι ξεχωριστά μεταξύ τους νομικά πρόσωπα, καταβάλλουν κάθε χρόνο στίς κατά τόπους Δ.Ο.Υ. τίς παρακάτω νομοθετημένες φορολογικές ὑποχρεώσεις τους :

1.Φόρο ἐπί τῶν κατ' ἔτος μισθωμάτων, πού εἰσπράττουν ἀπό ἀκίνητα, μέ συντελεστή 20% ἐπί τῆς ἀξίας τους,
2.Συμπληρωματικό φόρο ἐπί τῶν εἰσοδημάτων τους ἀπό οἰκοδομές καί ἐκμισθώσεις γαιῶν μέ συντελεστή 3%,
3.Προκαταβολή τοῦ φόρου (γιά τό ἑπόμενο ἔτος) μέ συντελεστή 55% ἐπί τῆς ἀξίας τοῦ παραπάνω συμπληρωματικοῦ φόρου,
4.Φόρο ἐπί τῆς ἀκινήτης περιουσίας τους μέ συντελεστή 3‰ ἐπί τῆς ἀντικειμενικῆς ἀξίας τους (ἐκτός ἐάν πρόκειται γιά οἰκοδομήματα λατρευτικῆς, ἐκπαιδευτικῆς, θρησκευτικῆς ἤ κοινωφελοῦς χρήσεως π.χ. Ἱ. Ναοί, γηροκομεῖα, χῶροι συσσιτίων),
5.Φόρο ἐπί τῶν κληρονομιῶν καί δωρεῶν μέ συντελεστή 0,5% ἐπί τῆς ἀξίας τους,
6.Τέλος χαρτοσήμου καί δικαιώματα ΟΓΑ συνολικοῦ ποσοστοῦ 2,40% ἐπί κάθε χρηματικῆς παροχῆς πιστῶν πρός τούς Ἱ. Ναούς λόγῳ ἱεροπραξιῶν.

Ἐπίσης τά παραπάνω νομικά πρόσωπα τῆς Ἐκκλησίας παρακρατοῦν καί ἀποδίδουν στίς Δ.Ο.Υ. τά παρακάτω φορολογικά ἔσοδα :

1.Φόρο μισθωτῶν ὑπηρεσιῶν γιά τούς ἐκκλησιαστικούς ὑπαλλήλους καί συνεργάτες τους, πού ἀμείβονται ἀπό τόν προϋπολογισμό τους,
2.Φ.Π.Α. μέ τούς προβλεπομένους συντελεστές γιά ὑπηρεσίες καί ἀγαθά,
3.Φόρο εἰσοδήματος μέ συντελεστή 8% σέ ὅλα τά τιμολόγια παροχῆς ὑπηρεσιῶν,
4.Φόρο εἰσοδήματος μέ συντελεστή 4% σέ ὅλα τά δελτία ἀποστολῆς ἀγαθῶν καί μέ συντελεστή 1% γιά τά ὑγρά καύσιμα.

Τέλος, ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἐπιθυμεῖ να τονίσει ἀφ' ἑνός ὅτι ἡ ἀπαλλαγή ἀπό τόν φόρο ἀκινήτης περιουσίας γιά τά ἀκίνητα λατρευτικῆς, θρησκευτικῆς καί κοινωφελοῦς χρήσεως ἰσχύει ἀπό τό ἔτος 2008 γιά ὅλα τά θρησκεύματα καί δόγματα, πού ἔχουν ἀκίνητη περιουσία ἐντός Ἑλλάδος καί ἀφ' ἑτέρου ὅτι, παρότι τά ἔσοδά Της προέρχονται μέχρι σήμερα ἀπό τό ὑστέρημα πιστῶν καί χρησιμοποιοῦνται γιά τήν συντήρηση τῶν θρησκευτικῶν καί κοινωφελῶν Της ἱδρυμάτων, οὐδέποτε ζήτησε κάποια ἄνιση φορολογική μεταχειρίση σέ σχέση μέ τούς ὑπολοίπους φορολογούμενους μή κερδοσκοπικούς ὀργανισμούς τῆς Χώρας.
Ἡ Κεντρική Ὑπηρεσία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ελλάδος, οἱ Ἱερές Μητροπόλεις, οἱ Ἐνορίες, οἱ Ἱερές Μονές καί τά Ἐκκλησιαστικά Ἱδρύματα κατά τό ἔτος 2011 κατέβαλαν συνολικά φόρους ὕψους 12.584.139,92€.


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου

τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΤΑ

Πέντε διατάξεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει ο Εφαρμοστικός του «Μνημονίου 2» νόμος «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012»*, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή. Πρόκειται για...περισσότερα
 

Μεγάλη καμπάνια της Πάρου σε Βέλγιο και Ολλανδία


paros_bryxellesΤην Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, η κα Σκαρβέλη Ελένη, Διευθύντρια του ΕΟΤ Βελγίου υποδέχτηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ κατά την διάρκεια της τουριστικής έκθεσης "SALON DES VACANCES" τον Δήμαρχο Πάρου κ. Χρήστο Βλαχογιάννη και τον Δήμαρχο του Beveren, κ. Marc Van De Vijver μετά από πρόσκληση του τελευταίου. Η συνάντηση των δύο Δημάρχων έγινε μέσα σε κλίμα εγκάρδιο και ζεστό.

Ο Δήμαρχος του BEVEREN ανήγγειλε την εκδήλωση παρουσίασης της «Πάρου ως ιδανικός προορισμός διακοπών» στο Beveren στις 15 Φεβρουαρίου μετά από πρόταση της κ. Lut van Bogeart, μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Πάρου. Ο Δήμαρχος Πάρου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο του BEVEREN για την πρόσκλησή του και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Πάρο.

Εν συνεχεία, στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Ολλανδίας και την κ. Κωστοπούλου Ελένη, Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Ολλανδίας, διοργάνωσαν παρουσίαση της Πάρου, με στόχο την ανάδειξη του προορισμού και των προϊόντων του νησιού σε τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και κοινό.

Ο εφαρμοστικός νόμος, που θα ψηφίσει και η ΝΔ, ανατρέπει τον προϋπολογισμό

Αν δεν το έχετε καταλάβει, ο εφαρμοστικός νόμος που κατατέθηκε χθες στη Βουλή είναι ένας νέος προϋπολογισμός κι έρχεται να αντικαταστήσει τον προϋπολογισμό που είχε συντάξει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπαδήμος πριν τα Χριστούγεννα, όταν μαζί με τη ΝΔ ψήφιζαν και μας διαβεβαίωναν ότι τα μέτρα για το 2012 έχουν ληφθεί και δεν χρειάζονται άλλα. Και μπορεί τα μισά απ' αυτά να είναι θετικά (περικοπές εκλογικών δαπανών, αντιδημάρχων, οργανισμών)... αλλά υπάρχουν και βαρβάτες αδικές (συντάξεις, παιδεία, άμυνα)

Ο νόμος – σκούπα που πρέπει να ψηφιστεί σε χρόνο ρεκόρ, ανατρέπει τα πάντα σε μια σειρά από θέματα. Μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Μείωση 12% στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων (Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΙΚΑ κλπ) πλην ΝΑΤ, εφόσον αυτές ξεπερνούν τα 1300 ευρώ το μήνα. Η μείωση θα ξεκινήσει να ισχύει από το Μάιο του 2012, αλλά θα υπολογιστεί από 1-1-2012 και η διαφορά θα κρατηθεί αναδρομικά σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  • Μείωση από 1.1.2012 στις επικουρικές συντάξεις. 10% για συντάξεις πάνω από 200 ευρώ, 15% για συντάξεις 200-300 ευρώ και 20% για 300 ευρώ και πάνω.
  • Προβλέπει σειρά περικοπών σχεδόν σε όλα τα υπουργεία, εκτός από το Εσωτερικών που προβλέπει αύξηση κονδυλίων 147 εκατ. Ευρώ προφανώς για τις εθνικές εκλογές.
  • Κόβονται 100 εκατ. από τις πιστώσεις του υπ. Αμυνας και άλλα 300 εκατ. από τα εξοπλιστικά προγράμματα
  • Στο υπουργείο Υγείας κόβονται 50 εκατ. από τις εφημερίες των γιατρών και άλλα 43 εκατ. για πολυτεκνικά επιδόματα.
  • Μείον 25 εκατ. Στο υπ. Τουρισμού και μείον 86 εκατ. Στο υπ Αγροτικής Ανάπτυξης
  • 80 εκατ. Χάνει η Διαμαντοπούλου στην Παιδεία, τα 6 από αυτά για τη σίτιση φοιτητών.
  • 251 εκατ. Κόβονται από το υπ. Οικονομικών από τις αποδόσεις προς την ΕΕ.
  • Μόλις 4 εκατ. Η περικοπή στα κονδύλια του υπ. Εξωτερικών, προφανώς γιατί οι μυστικοί λογαριασμοί πρέπει να μείνουν μυστικοί.
  • Γίνονται συγχωνεύσεις δεκάδων φορέων του δημοσίου με το προσωπικό που πλεονάζει να πηγαίνει σπίτι του.
  • Δραστικές περικοπές στο εκλογικό επίδομα σε όσους συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες.
  • Μείωση της αντιμισθίας των δημάρχων
  • Παράταση της τακτοποίησης των αυθαιρέτων μέχρι 30 Ιουνίου μπας και μαζευτούν χρήματα.
Αυτός είναι ο νέος προϋπολογισμός, μέχρι να μας έρθουν κι άλλα μέτρα... που ελπίζουμε να μην έρθουν αν επιτέλους κυβερνήσει κάποιος και δείξει ότι έχει θέληση για μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις και χαλαρώσουν λίγο οι ξένοι
          

Μιχάλης Ινγατίου: Πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων


Μετά το Μνημόνιο, το Σκοπιανό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο πια να αναλύσει κανείς τον Αντώνη Σαμαρά· ακόμη και ο πλέον καλόπιστος. Και δεν χρειά ζεται να καταλήξει σε συμπεράσματα αναζητώντας τα αίτια της δημιουργίας και περισσότερο της διάλυσης της Πολιτικής Άνοιξης, που οφείλεται αποκλειστικά στον ίδιο, διότι είναι μια παλιά ιστορία που πλήγωσε αρκετούς –ιδιαίτερα νέα παιδιά– που τον είχαν εμπιστευτεί. Εκείνη η πολιτική περιπέτεια, που συνδέθηκε με το θέμα των Σκοπίων, έδειξε έναν άνθρωπο τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό. Δεν θα συμφωνήσω με όσους εκ των υστέρων υποστηρίζουν πως είναι και «επικίνδυνος».

Από το Μάιο του 2010 ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε δύο πρόσωπα:

Η Λιάνα ο αληθινός και το σύστημα

Η  Λιάνα η κομμουνίστρια  όταν δεν  κάνει εκπομπή στον Real fm 97,8 βγαίνει στην εκπομπή του …αληθινού δημοσιογράφου κ. Ν. Χατζηνικολάου και σχολιάζει  τα πάντα εκτός από την υπαγωγή της Τυποεκδοτικής  στο άρθρο  99 κατά λοιπά μας πολεμά η διαπλοκή και το σύστημα

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, θα μου λύσεις μια απορία;

Όταν τελείωσε η "σωτηρία" της πατρίδας, ο ΜΠΕΝΙ έδωσε δυο συνεντεύξεις. Μια στις Βρυξέλλες και μια στην Αθήνα. Παραθέτω ένα απόσπασμα της ομιλίας του...

"Θέλω και πάλι να επαναλάβω τις ευχαριστίες μου για την ομάδα που στηρίζει την προσπάθεια αυτή. Για τον παρόντα αναπληρωτή Υπουργό τον κ. Οικονόμου, τον απόντα λόγω άλλων ασχολιών τον Φίλιππο Σαχινίδη, για τον Γενικό Γραμματέα τον Ηλία Πλασκοβίτη και επαναλαμβάνω τα ονόματα που είχα πει και χτες το βράδυ, τον Γιώργο Ζανιά, τον εκπρόσωπό μου στο Euro Working Group που αγωνίστηκε όλες αυτές τις μέρες μαζί με εμένα και τον Πρωθυπουργό και βεβαίως τον Πέτρο Χριστοδούλου, τον Γενικό Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ που βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση και διαπραγμάτευση με όλους τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς κύκλους"


Πάμε τώρα στην απορία που έχω.
Υφυπουργός Οικονομικών είναι ο Ιωάννης Μουρμούρας που ανήκει στη ΝΔ.
Ήταν σύμβουλος του Σαμαρά όταν τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, ως το μάτι του Σαμαρά στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο ΜΠΕΝΙ δεν τον ανέφερε σε κανένα σημείο της ομιλίας του, ούτε στις Βρυξέλλες αλλά ούτε και στην Αθήνα.
Άρα να συμπεράνω ότι ο υφυπουργός Μουρμούρας ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ή κάτι άλλο συμβαίνει;
Εδώ χάλασε ο κόσμος με τις "σωτήριες" διαπραγματεύσεις και ο υφυπουργός Μουρμούρας δεν εμφανίζεται πουθενά σε όλη αυτή τη διαδικασία.

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, μήπως να μας απαντήσετε τι συμβαίνει με τον Μουρμούρα;;;

«Ρεαλιστική» ημερομηνία θεωρεί η Νέα Δημοκρατία την 29η Απριλίου για εκλογές


Πρόθυμη να αποδεχθεί διεξαγωγή εκλογών στις 29 Απριλίου εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, εάν η επιλογή 8η Απριλίου αποδειχθεί πως δεν παρέχει αρκετό χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του κόμματος στο Reuters.
Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, υποστήριξε το στέλεχος, «ο ορίζοντας για τις εκλογές είναι ορατός και δεν θέλουμε καθυστέρηση για άλλους λόγους».

ΤΩΡΑ! Οι Anonymous ξαναχάκαραν την σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης



Ζητούν να ελευθερωθούν τα κατηγορούμενα μέλη της GHS που κατηγορούνται ότι “κατελαβαν” την ίδια σελίδα λίγες μέρες πριν.

Διαβάστε το πλήρες μήνυμα των Anonymous.

Ένα "Αποκριάτικο Οδοιπορικό" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 στα χωριά της ορεινής και κεντρικής Νάξου

   Ένα διαφορετικό οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 σε χωριά της ορεινής και κεντρικής Νάξου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
   Πολλά άτομα κάθε ηλικίας, μασκαρεμένα ή μη,  πήραν μέρος στην αποκριάτικη ...