slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ύποπτη και επικίνδυνη παγίδα η επίθεση στον κοινοβουλευτισμό

Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως όσα λέω και γράφω  για το περίφημο «κόστος της Δημοκρατίας», δεν είναι απόψεις που διατυπώνω τώρα, αλλά απόψεις που υποστηρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια – σε ανύποπτο χρόνο και όσον αφορά στην οικονομική κρίση και όσον αφορά στην προσωπική μου εμπλοκή στην πολιτική.

Κατ’ αρχήν, διαφωνώ ριζικά με τον όρο «κόστος της Δημοκρατίας».  Διότι το κόστος λειτουργίας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος δεν αφορά – δεν πρέπει να αφορά – σε έξοδα προκειμένου να διατηρείται μια βιτρίνα επίφασης Δημοκρατίας.

Πρέπει να αφορά στην ουσιαστική λειτουργία του δημοκρατικού, κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, ώστε ο λαός να εκπροσωπείται με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, με γνώμονα την ευημερία του Έθνους.

Συμφωνώ ότι όλα τα παραπάνω κριτήρια δεν έχουν εκπληρωθεί – με τα γνωστά αποτελέσματα της χρεοκοπίας της χώρας.

Τα πράγματα, όμως, δεν θα γίνουν καλύτερα αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αναποτελεσματική και βλαπτική για τη χώρα λειτουργία και απλώς περικόψουμε τις δαπάνες της.

Ανέκδοτο: Η ξανθιά και τα φανάρια

Μια ξανθιά οδηγεί το αυτοκίνητο της και σε κάποιο φανάρι εμφανίζεται ο σχετικός Πακιστανός για να της καθαρίσει το τζάμι.

Το τζάμι είναι καθαρό και η κοπέλα του δίνει 50 λεπτά και του κάνει νόημα να μην το καθαρίσει.

Ο Πακιστανός ενθουσιάζεται και της λέει με σπασμένα ελληνικά:

- «Κυρία, είστε πολύ όμορφη.»

Αναλύσεις σε blogs με ... Πάθος !!!

Πολλές φορές διαβάζουμε σε blogs (φιλικά και μή) διάφορες απόψεις για τους πολιτικούς αρχηγούς.


Άλλες επιτυχημένες και άλλες όχι ...


Μου έκανε εντύπωση και σας την κοινοποιώ , η ανάρτηση αυτή (σε φιλικό blog !!!) που αν μή τι άλλο είναι εντελώς εκτός του Ευρωπαϊκού πολιτικού  κλίματος και εντελώς αλλού σε σχέση με την κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται η οικονομία στην χώρα...


Σύμφωνα με το (αστείο έως ξεκαρδιστικό...) συμπέρασμα του , ο Σαμαράς μετέθεσε την εκλογή γραμματέα του κόμματος μέχρι "να γίνουν οι κατάλληλες ζυμώσεις ώστε να επανακτήσει τον έλεγχο του κόμματος"!!!

Χρυσή Αυγή:"Κυβέρνηση υποταγής"

Την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σχολίασε με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, η οποία έχε ως εξής:

"Αντιγράφοντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής για λαθρομετανάστες, ΑΟΖ, ορυκτό πλούτο και κουκουλοφόρους, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό που βιώνουμε στην πράξη είναι μια κυβέρνηση υποταγής στους διεθνείς τοκογλύφους που δεν μπορεί να περιφρουρήσει την εθνική μας κυριαρχία και την κοινωνική ειρήνη".