slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σημαντικές συναντήσεις και πρωτοβουλίες του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνη στη Fitur 2024



Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε κατα τη διάρκεια της έκθεσης τουρισμού Fitur 2024 στη Μαδρίτη της Ισπανίας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης.
 
Στην Fitur 2024 που  αποτελεί την σημαντικότερη έκθεση τουρισμού στην Ισπανία και μία εκ των σημαντικότερων παγκοσμίως, ιδιαίτερα για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής λόγω του ότι η Μαδρίτη αποτελεί διαμετακομιστικό κόμβο για τις τουριστικές ροές από και προς την Ευρώπη, ο κύριος Παγώνης ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σαντορίνης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών Vueling,  Iberia και Volotea στο πλαίσιο των προσπαθειών επέκτασης του προγράμματός τους με νέες πτήσεις προς τη Σαντορίνη.
 
Επίσης, ο κύριος Παγώνης συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσε στο πλαίσιο της Fitur 2024 ο "Σύνδεσμος Πρακτόρων Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη", δεδομένου οτι σήμερα η συγκεκριμένη αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές διεθνώς, ιδιαίτερα μάλιστα στα ακριβά και πολύ ακριβά ταξίδια.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών αυτού του συνεδρίου, ο κύριος Παγώνης πραγματοποίησε εκτενείς και στοχευμένες συζητήσεις με τον μεγαλύτερο τουριστικό πράκτορα των χωρών της Λατινικής Αμερικής Alejandro Οsa που διοργανώνει ταξίδια προς την Ελλάδα και πρόεδρο του Συνδέσμου Πρακτόρων Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη" με θέμα την ενίσχυση και αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Επίσης, ο κύριος Παγώνης πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με θέμα τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την εξέλιξη των επιχειρήσεων ώστε να συμβαδίζουν με τις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής, καθώς και με στελέχη του γραφείου ΕΟΤ στη Μαδρίτη.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι διοργανωτές, η FITUR 2024 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καταγράφοντας ιστορικά υψηλό επίπεδο συμμετοχών και επισκέψεων. Στο σύνολο των 5 ημερών διάρκειάς της, την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών - πάνω από 250.000 άτομα, περίπου στα ίδια επίπεδα με το ιστορικά υψηλό επίπεδο της έκθεσης του 2020, διπλάσιος δε αριθμός σε σύγκριση με το 2021.
Η ελληνική συμμετοχή στη φετινή FITUR αρίθμησε συνολικά 15 εκθέτες, με την συντριπτική πλειονότητα αυτών να στεγάζονται στο περίπτερο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, το οποίο χαρακτηρίστηκε από αξιοπρεπή παρουσία και άρτια οργάνωση, ευρισκόμενο σε καλή θέση στον εκθεσιακό χώρο, διαθέτοντας τον λογότυπο "Greece" στις κορυφές του και αναδεικνύοντας τους ελληνικούς προορισμούς και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
Οι Έλληνες εκθέτες προσέλκυσαν υψηλό αριθμό ενδιαφερόμενων επαγγελματιών και ιδιωτών επισκεπτών της έκθεσης, πραγματοποιώντας στοχευμένες συναντήσεις για την προώθηση της χώρας μας και την επέκταση του τουριστικού δικτύου της στην αγορά της Ισπανίας. Παράλληλα προέβαλαν τις υπηρεσίες τους στους επαγγελματίες και ιδιώτες επισκέπτες της έκθεσης, ανανέωσαν τις επαφές τους με το πελατολόγιο τους και διερεύνησαν τις προοπτικές για ενίσχυση υφιστάμενων και ανάπτυξη νέων συνεργασιών στις αγορές της Ιβηρικής και των χωρών Λατινικής Αμερικής.


Οι πληροφορίες σχετικά με την έκθεση Fitur 2024 προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη 



--

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

www.santorinihoteliers.gr

Ο Δημήτρης Καπούνης σε συνέδριο για τα γαλακτοκομικά προϊόντα

 

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, συμμετείχε στο συνέδριο Dairy Conference, το οποίο διοργάνωσε η Boussias Events υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανικών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), στο ξενοδοχείο Sofitel, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κώτσηρα, είχε την 
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, αμέσως μετά την εκλογή του στην Προεδρία της 
Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ο βουλευτής 
Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με ζητήματα που 
απασχολούν τον ελληνισμό της διασποράς ενόψει της ανάληψης της 
Προεδρίας της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς εκ μέρους του κ. 
Φόρτωμα. Ο κ. Υφυπουργός και ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. 
Φόρτωμας, συζήτησαν το πεδίο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της 
Επιτροπής στο πλαίσιο των εκατέρωθεν αρμοδιοτήτων.
Ο κ. Φόρτωμας μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η συνεργασία με την πολιτική 
ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως 
Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς είναι αυτονόητη. 
Αταλάντευτος σκοπός της Επιτροπής θα είναι η κατά τον καλύτερο τρόπο 
επίτευξη των αρμοδιοτήτων της. Η συζήτησή μας με τον κ. Υφυπουργό ήταν 
εξαιρετικά γόνιμη και περιελάμβανε μεταξύ άλλων, ζητήματα σχετικά με τη 
διατήρηση και προαγωγή των δεσμών μεταξύ της Βουλής και του ελληνικού 
λαού με τον απανταχού Ελληνισμό καθώς και τη μελέτη των προβλημάτων των 
απόδημων Ελλήνων».

Σας αποστέλλουμε δελτίο τύπου Βουλευτή Κυκλάδων και προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Φίλιππου Φόρτωμα, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα. 

Λ. Αυγενάκης στο «Καλημέρα Ελλάδα»: «Η καταγγελία του Δ. Καπούνη ελέγχεται από τον Εισαγγελέα».





Σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, έγινε αναφορά στην κίνηση που πραγματοποίησε προ μερικών μηνών ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, για να επιβεβαιώσει αλλά και να περιορίσει το τεράστιο πρόβλημα που προκαλούν στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα, τα οποία δηλώνουν στρέμματα στο νησί μας χωρίς να τα έχουν στην

Ντέρμπι στην Νάξο!!!≈

 



Την Κυριακή το μεσημέρι στις 13:00, η ομάδα μας αντιμετωπίζει το πρωτοπόρο και ένα από τα φαβορί για την Άνοδο, Αιγάλεω! Εκτός έδρας χάσαμε στο νήμα και ήρθε η ώρα για την ρεβάνς!!!

Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες της ομάδας, να βρεθούν στον γήπεδο, για να συνδράμουν στην υπέρβαση που θα επιχειρήσουμε!!! 

Το κυριακάτικο ματς αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον πρωτοπόρο!!!

Και σημαντικό κομμάτι των δυνάμεών μας είστε εσείς!!!


Σας περιμένουμε!!!


Η Νάξος παίζει μπάσκετ! 🏀


#ΑΠΑΣ #Apasfamily #naxosbasket #apasnaxos #apasbasket #naxos #naxosisland #basketballislife🏀🏀 #basketball #APAS #Η_Νάξο ς_παίζει_μπάσκετ