slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή του Δημάρχου Πάρου προς Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την έγκριση λειτουργίας του τμήματος του ΕΠΑΛ ΠΑΡΟΥ


ΘΕΜΑ: «Αίτημα για άμεση επίλυση του ζητήματος σχετικά με την λειτουργία του τμήματος «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ»  της Γ΄ τάξης ΕΠΑΛ Πάρου.

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

 Με την παρούσα επιστολή, θα επιθυμούσαμε να σας ζητήσουμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, σχετικά με την λειτουργία του τμήματος «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ»  της Γ΄τάξης ΕΠΑΛ Πάρου.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ😭😭Μάζεψε τα πράγματά του από την Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης -Παραιτήθηκαν οι δύο διευθυντές του Γραφείου Τύπου

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, που ήδη μάζεψε τα πράγματά του από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και μαζί του έφυγαν και δύο άνθρωποι-κλειδιά των Γραφείων Τύπου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης άδειασε από τα πράγματά του το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατόπιν ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή έκλεισε με λουκέτο ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου και άλλαξε και ο κωδικός ασφαλείας στην ηλεκτρονική κλειδαριά στο γραφείο του προέδρου.

Παραιτήθηκαν ο Μπάμπης Παπαδάκης και η Ευγενία Κουντούρη

Νάξος: Βραβεύτηκαν και καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια


 Νάξος: Βραβεύτηκαν και καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (pics)
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου “Ιάκωβος Καμπανέλλης” στη Νάξο, η τελετή βράβευσης των μαθητών, που πέτυχαν το έτος 2024, την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.






Παρουσία του Έπαρχου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Ιωάννη Μαργαρίτη, του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανού, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος, φρόντισε να τιμήσει τους μαθητές που πέρασαν στα Πανεπιστήμια και πλέον λογίζονται ως νέοι φοιτητές.

Το Δημοτικό Θέατρο γέμισε από μαθητές και γονείς, που έδωσαν το παρών σε αυτή τη πολύ σημαντική βραδιά για τους επιτυχόντες. 

Ομιλητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π. κ. Εμμανουήλ Δρης, ο οποίος διηγήθηκε ιστορίες από τα μαθητικά του χρόνια, ενώ έδωσε και χρήσιμες συμβουλές στα παιδιά, που θα ξεκινήσουν λίαν συντόμως να φοιτούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το λόγο στην αρχή της εκδήλωσης πήραν ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Ιωάννης Μαργαρίτης, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου Δ. Σκουλάτος, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Δ. Αδαλής και ο κ. Ψαρράς εκπρόσωπος του ΕΠΑΛ.

Αμέσως μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών, ενώ στο τέλος βγήκαν και οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

« Έναρξη στο Φιλώτι δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας 2024 »



Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου
ανακοινώνεται η έναρξη του 3 ου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την
καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, ως ακολούθως :
 στη Δ. Κ. Φιλωτίου από τις 10 Σεπτεμβρίου 2024, έως τις 18 Σεπτεμβρίου
2024.
Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους
αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν, προκειμένου να
αποφευχθούν τυχόν παράπονα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο
Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361462 .

Ε.Π.

Ο Επόπτης Δακοκτονίας
Ξενάκης Ιωάννης
γεωπόνος

Έρχονται 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 νέες μειώσεις φόρων

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, εξειδικεύει ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με τους υφυπουργούς Χρίστο Δήμα και Θάνο Πετραλιά.
«Είμαστε μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις μεγαλύτερες ταχύτητες. Έχουμε τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις σε επενδύσεις. Η κυβέρνηση επιδιώκει να δει κατά προτεραιότητα ορισμένα ζητήματα όπως είναι το δημογραφικό, το στεγαστικό, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει αιτήματα από κάποιες κοινωνικές ομάδες. Όλα προχωρούν με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες», είπε κατά την εισαγωγή του ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Επίσκεψη του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου μας

O Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, πριν λίγες ημέρες, πραγματοποίησε επίσκεψη στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Πάρου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Γιώργο Μπαφίτη, τον Αντιδήμαρχο κ. Άγγελο Άγουρο και τον Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Νίκο Καραμανέ. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για την πορεία των παρακάτω έργων: 

Μάκης Μαυρογιάννης : Έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τη νέα χρονιά τα σχολεία της χώρας της Νάξου

Τα σχολεία της χώρας της Νάξου είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τη νέα χρονιά, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου μας αρκετές μέρες τώρα ασχολούνται με τα σχολεία μας. Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους που δούλεψαν γι αυτό όπως και τους αντιδημαρχους
Γιάννη Βιτζηλαιο,Φώτη Μαυροματη,Νίκο Σεργη .

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia συνεχίζονται οι εγγραφές της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης



🏀

🏀 Οι Ακαδημίες του Συλλόγου μας αριθμούν περισσότερους από 185 νεαρούς/-ες αθλητές/-τριες και επιστέγασμα της δουλειάς που συντελείται σε αυτές είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κυκλάδων στη κατηγορία των Παίδων την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, καθώς και η παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, η οποία ολοκληρώθηκε με 2 νίκες και 1 ήττα. Επιστέγασμα αποτελεί και η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κυκλάδων στην κατηγορία των Εφήβων την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) και η παρουσία του Συλλόγου στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή Αιγαίου και πέρασε στην τελική φάση, ανάμεσα στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, όντας το πρώτο τμήμα σωματείου των Κυκλάδων που έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Την σεζόν 2021-22 το τμήμα των παμπαίδων του συλλόγου κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2022-23 το τμήμα κορασίδων του συλλόγου κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων!
Ελάτε και εσείς να αποτελέσετε μέλη της μεγαλύτερης μπασκετικής οικογένειας της Νάξου!!!
Ελάτε να ζήσουμε την «Ιστορία» του κυκλαδίτικου μπάσκετ από κοντά!!!
Σας περιμένουμε!!!
Η ΝΑΞΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ! 🏀

Βασίλης Φλεριανός, Αντιδήμαρχος: Χθες είχαμε την χαρά να απολαύσουμε στο Δημοτικό Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ τον Οθέλλο.

Η ιστορία πραγματεύεται δύο θέματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν τις ζωές των ανθρώπων μέχρι και σήμερα: την εξαπάτηση και τη ζήλια.