slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οδηγίες προς επιχειρηματίες Μαζικής Εστίασης

Το καρναβάλι του 2017 πλησιάζει ανεπιστρεπτί. Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συμμετέχει ενεργά και φέτος.  Στα πλαίσια  της επιτυχίας των εκδηλώσεων για την ικανοποίηση των ντόπιων κατοίκων αλλά και του πλήθους των επισκεπτών που αναμένονται , συστήνουμε και επιθυμούμε στην τήρηση των παρακάτω οδηγιών-υποχρεώσεων  από τους επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης τουλάχιστον αυτών που βρίσκονται στον κύριο καρναβαλικό άξονα (από το Πάρκο της ‘Ελλης μέχρι τα Παλάτια-Πορτάρα):

Οδηγίες Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου για την αργία της Καθαρής Δευτέρας


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σε ότι αφορά την επερχόμενη ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, σας γνωστοποιούμε ότι αυτή δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.  Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα  μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους.

Βρούτσης: Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα καταρρέει

 
«Τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” και του ΟΑΕΔ αποδεικνύουν ότι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα καταρρέει» τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων, Γ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, οι

Παμψηφεί τακτικός Καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εξελέγει ο Γλυναδιώτης Μανώλης Σέργης

Τακτικός καθηγητής Λαογραφίας  στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εξελέγει ΠΑΜΨΗΦΕΙ χθές ο Μανώλης Σέργης. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον άξιο Ναξιώτη πανεπιστημιακό.