slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη στη ΝάξοΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Νάξο την προσεχή Τρίτη 26 Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί με φορείς και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ενημέρωση Αγροτών – Συζήτηση με τους φορείς» που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαρτίου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου.
Στην επίσκεψή του ο Υπουργός θα συνοδεύεται από τους

Άρθρο του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκου Μανιού στην εφημερίδα Κυκλαδική 21/03/2019 με θέμα «Οικοτεχνία το βασικό εργαλείο για τις μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις»

Η οικοτεχνία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στα χέρια των μικρών παραγωγών για την ενίσχυση του εισοδήματός τους και ένα μέτρο που μπορεί να στηρίξει την αγροτική οικογένεια, αφού δίνει την δυνατότητα για μικρής κλίμακας μεταποίηση αγροτικών προϊόντων που παράγει ο επαγγελματίας αγρότης στην αγροτική του εκμετάλλευση ή στην αγροτική του κατοικία και την πώλησή των προϊόντων του τόσο στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης και αγροτικής κατοικίας, όσο και σε περιοδικές τοπικές διοργανώσεις, στις λαϊκές αγορές, στις αγορές παραγωγών και από το 2015 και σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης.  

Υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο, η Τίνα Βαρδουλάκη – Σκούλουκα από τη ΡόδοΤην υποψηφιότητα της Τίνας Βαρδουλάκη – Σκούλουκα, από τη Ρόδο,  δίπλα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".

 Στην δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου,  η Τίνα Βαρδουλάκη – Σκούλουκα αναφέρει τα εξής:

Εκδήλωση (ΕΚΥΤ) «Οι υδάτινοι πόροι των Κυκλάδων. ∆ιερεύνηση του προβλήµατος και προτάσεις αντιµετώπισης»

 
Με κύριο  ομιλητή τον ομότιμο   Καθηγητή κ. Βαγγέλη  Πισσία η Ένωση  Κυκλαδικού Τύπου  (ΕΚΥΤ) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων.  πραγματοποίησε χτες  Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019  Μια   πολύ σπουδαία εκδήλωση για τους υδατικούς πόρους των νησιών των Κυκλάδων
Όπως  επισήμανε ο κ. Πισσία   στην  σπουδαία εκδήλωση οι υδάτινοι  πόροι  είναι το  βασικό πρόβλημα των νησιών και πρέπει να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης σωστή και βιώσιμη  ανάπτυξης   προκρίνοντας  τα φράγματα έναντι των γεωτρήσεων και των αφαλατώσεων .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, η πολιτευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ.Κατερίνα Μονογυιού, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Ομιλίες και συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
ώρα 11.30
Προσκύνημα των μαθητών όλων των Σχολείων της Χώρας Νάξου, των Σωμάτων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών στο μνημείο των Ηρώωντης Χώρας Νάξου και κατάθεση στεφάνων.
Τα τμήματα θα προσέρχονται συντεταγμένα με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των

Ο Γιάννης Φλεβάρης, δίπλα στον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΤην εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Φλεβάρη,  δίπλα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

 Στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη θητεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Φυσικών Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος,  αναφέρει τα εξής:

Ο Γιάννης Μηνατσής υποψήφιος και πάλι με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο ΧατζημάρκοΤην εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Μηνατσή, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Κάσου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.


Στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη θητεία, ο εν ενεργεία Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, αναφέρει:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.


Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
· Προς όλους τους Προέδρους των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
· Προς όλους τους Πρόεδρους των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
· Προς όλους του εκπρόσωπους των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
· Προς τον κ. Κωνσταντίνο Μανδηλαρά του Ιωάννη κάτοικο Χώρας Νάξου, όσον αφορά το 6ο θέμα της .....