slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠ.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια» ανανέωσε την συνεργασία του με τον Παναγιώτη Στάθη

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Παναγιώτη Στάθη! Ο γεννηθείς το 2000 Combo Forward με ύψος 2,02μ. έχει σημαντική εμπειρία από το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League, αφού τη σεζόν 2021-22 αγωνίστηκε σε Μεσολόγγι κι Ελευθερούπολη, ενώ η κορυφαία του σεζόν στην εν λόγω Λίγκα ήταν το 2020-21 με τον

Ήρθε λοιπόν η ώρα και από Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 o παλιός να ξαναγίνεται νέος. Καλή επιτυχία Καλή επιτυχία. Με πάντα ευχάριστες ειδήσεις



Τέσσερις μήνες και κάτι από τότε που σταματήσαμε να τα λέμε ραδιοφωνικά, δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην μας ρωτήσατε πότε θα συναπαντηθούμε ξανά.
Επειδή όμως γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ξέρετε επίσης, πως δεν πέρασε ούτε στιγμή απ' το μυαλό μας η σκέψη να μην τα ξαναπούμε…
Ήρθε λοιπόν η ώρα…!! Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε τις φουρτούνες μας, αλλά όποιος επιμένει να αγαπά κάτι ποτέ δεν το εγκαταλείπει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι πραγματικά πολύ φτωχά τα λόγια για να περιγράψουμε την αγάπη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα, είναι λίγες οι λέξεις για τη μεγάλη αγκαλιά που κρατήσατε ανοιχτή για μας, όλους αυτούς τους μήνες…

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου :ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ 2023



Ξεκινούν από σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 στις 13:00μ.μ. οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2023 και λήγουν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στις 24:00μ.μ..


Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή αποκτούν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ έτους 2023.

Εργαστήρι Εικαστικών (Για παιδιά 5-12 ετών)διοργανώνει, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εργαστήρια για παιδιά στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης o Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ

 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει, κατά τη διάρκεια του
καλοκαιριού, εργαστήρια για παιδιά στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος
Καμπανέλλης.
Εργαστήρι Εικαστικών (Για παιδιά 5-12 ετών)
Η θάλασσα, το Μουσείο, η Νάξος, η ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και
άλλα πολλά, αποτελούν έμπνευση για τις εικαστικές μας δημιουργίες.

Υποψήφιος ξανά με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Γιάννης Μαργαρίτης από τη Νάξο


Την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Μαργαρίτη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου.

 

Ο κ. Μαργαρίτης, επιχειρηματίας στον Τουρισμό και Έπαρχος Νάξου, ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας από θέσεις ευθύνης, με σημαντική ενασχόληση με τον τομέα του Τουρισμού αλλά και με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί για ακόμα μια θητεία με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

Τουρισμός: Ποιοι ξοδεύουν τα περισσότερα [πίνακας]

Το πώς θα κυμανθούν φέτος οι συνολικές ταξιδιωτικές δαπάνες, οι αφίξεις και συνεπώς και η κατά κεφαλή δαπάνη είναι ακόμη ζητούμενο

Οι Αμερικάνοι ξοδεύουν τα περισσότερα ανά επισκέπτη στη χώρα μας, οι Γερμανοί είναι πιο συντηρητικοί στις ταξιδιωτικές τους δαπάνες από άλλους Ευρωπαίους σε περιόδους κρίσεων, ενώ οι Βρετανοί δεν «καταλαβαίνουν» από πληθωρισμό και αναμένεται να αποτελέσουν τον πρωταγωνιστή για το 2023, στη χώρα μας.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από το Market Outlook «Ταξιδιωτική συμπεριφορά και οικονομικές συνθήκες στις κύριες αγορές εισερχόμενου τουρισμού- 2023» του INSETE.

Προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη: Τι αλλάζει στη ζωή μας εφέτος και το 2024 Η νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύσει για μισθούς, συντάξεις και αγρότες - Περισσότερα «καθαρά» στην τσέπη

ΚΩΣΤΗΣ ΠΛΑΝΤΖΟΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ7 
Αυξήσεις μισθών στο δημόσιο, πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ, μειώσεις ΕΝΦΙΑ, στήριξη στους συνταξιούχους για το 2024 που είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση, αλλά και μέτρα άμεσης εφαρμογή που θα αρχίσουν από τον ερχόμενο Αύγουστο ήδη να γίνονται αισθητές «στην τσέπη» για εκατομμύρια νοικοκυριά, περιλαμβάνουν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τις οικονομικές παροχές της νέας κυβέρνησης.
Όπως ανακοίνωσε:το επίδομα Market Pass παρατείνεται και στους επόμενους μήνες –κατά πληροφορίες τουλάχιστον ως τον Οκτώβριο.
από τον Σεπτέμβριο, καθιερώνεται -και σε μόνιμη βάση– νέο εφάπαξ επίδομα Youth Pass ύψους 150 ευρώ σε κάθε νέο και νέα 18 και 19 ετών για ταξίδια και πολιτιστικές δράσεις. Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της επιταγής θα είναι ότι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο vouchers.gov.gr και να έχουν αποκτήσει υποχρεωτικά κωδικούς taxisnet.
και στα τέλη του 2023, θα δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το πλεόνασμα της Ανάπτυξης, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Γιώργος Κύρτσος: Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του - Στο εδώλιο για χρέη στο Δημόσιο


Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου αποφασίστηκε ύστερα από ψηφοφορία στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Η Επιτροπή, μετά σχετικό αίτημα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Ελλάδος, αποφάσισε την άρση ασυλίας του Έλληνα Ευρωβουλευτή ομόφωνα, με 19 ψήφους (δείτε εδώ), προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.