slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου


 

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομίες και Ολοκληρωμένη Διαχείριση: Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές’, που διεξήχθη στη Χώρα της Νάξου από τις 27 Ιουλίου 2020 έως τις 09 Αυγούστου 2020 σε συνεργασία με την Ελληνική Γεωγραφική Εταιρία και τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΟΥ ΝΑΞΟΥ : Για περισσότερη αντιπυρική υποδομή, για να μην καεί η Κόρωνος και τα γύρω χωριά!

Αξιότιμοι, κύριε δήμαρχε και κύριε προϊστάμενε, με βάση τα τελευταία γεγονότα με την φωτιά στις 14/8/2020 σε Κόρωνο και Σκαδό, αισθάνομαι την υποχρέωση να σας υπενθυμίσω τα έγγραφα που σας έχω στείλει, με προτάσεις για αντιπυρική υποδομή για την Κόρωνο, που θα συμβάλει και για τα γύρω χωριά: Α) Δείτε το έγγραφο μου 20/5/2020 με  αρ. πρωτ. 59 ( και το οποίο σας επισυνάπτω), για τα υπόλοιπα σημεία που η Κόρωνος αλλά και Λυώνας χρειάζονται κρουνούς και πυροσβεστικές φωλιές. Βεβαίως σε συνεργασία με τον Δήμο βάλαμε κάποιους κρουνούς και κάποιες πυροσβεστικές φωλιές, αλλά υπάρχουν σημεία που η φωτιά θα περάσει και θα καεί η Κόρωνος! Ο δε Λυώνας όπως σας έχω γράψει, δεν έχει ούτε κρουνό ούτε πυροσβεστική φωλιά! Στο δεύτερο έγγραφό μου: 15/5/2020 με αριθ. Πρωτ. 58, σας προτείνω να τοποθετηθούν δύο δεξαμενές νερού εις θέση Σαραντάρα που είναι άκρως απαραίτητες για την ευρύτερη περιοχή. Επίσης είναι πολύ βασικό να ολοκληρωθούν τα έργα της δεύτερης γεώτρησης της Κορώνου, ώστε να έρθει το νερό της στις δεξαμενές της Κορώνου. Επ’ αυτού σας γνωρίζω ότι στην προαναφερόμενη φωτιά είμαστε σε πολύ μεγάλη ετοιμότητα με γεμάτες τις δεξαμενές της Κορώνου κι όλα μας τα νερά τα γυρίσαμε μέσα στις δεξαμενές, όμως αν η φωτιά κρατούσε περισσότερο θα μέναμε από νερό! Η αντιπυρική οχύρωση της Κορώνου, θα αποκρούει φωτιές που θα έρχονται από Βορρά προς Νότο και το αντίθετο.   

Με εκτίμηση:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Απολογισμός πεπραγμένων του πρώτου χρόνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Κρητικό για θέματα Παιδείας


"Στηρίξαμε την εκπαιδευτική διαδικασία και κοινότητα.   Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, ξεπεράσαμε αμέτρητα εμπόδια  και προχωρήσαμε έργα και δράσεις που θα αναβαθμίσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση στα πανέμορφα νησιά μας"


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη καθηκόντων στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, θεωρώ υποχρέωση έναν σύντομο απολογισμό για όσα κάναμε ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πανέμορφα νησιά μας κατά το πρώτο αυτό διάστημα.

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη . Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, μέλος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ

                                                                                                                                                                         


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος , εκπροσωπεί την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), στο νεοσυσταθέν Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ), το οποίο συγκροτήθηκε με απόφαση του  Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη. 


Το νέο Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο αριθμεί μόνο δέκα μέλη, για να είναι περισσότερο ευέλικτο και αποτελεσματικό, λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και γνωμοδοτεί κυρίως  για τις βασικές αρχές χάραξης πολιτικών στους διαφόρους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών και για τη σχεδίαση και υλοποίηση των νησιωτικών πολιτικών. Ο χώρος ευθύνης του είναι όλα τα νησιά της επικρατείας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τούρκος κυβερνήτης υποβρυχίου είπε “παραδίνομαι” στους Έλληνες διώκτες του

 
Ειδικού Συνεργάτη
Τις προηγούμενες ημέρες το επεισόδιο με τη φρεγάτα Λήμνος και το Κεμάλ Ρέις, αλλά και με το τουρκικό F-16 που μετά από αερομαχίες με Ελληνικά έμεινε από καύσιμα και παραλίγο να στουκάρει στο Αιγαίο, δεν ήταν τα μόνα.
Είχαμε και άλλα επεισόδια, στον αθέατο πόλεμο των υποβρυχίων.
Ως γνωστόν, η Ελλάδα, έχει την υπεροχή στον έλεγχο των θαλασσών με υποβρύχια, λόγω των αθέατων υποβρυχίων Τύπου 214, που δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν από τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά συστήματα.
Τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και τα... κατασκοπευτικά (ναυτικής συνεργασίας) αεροπλάνα CN-235 πύκνωσαν τις περιπολίες τους στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο Αιγαίο, με στόχο να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, τα οποία όμως ήταν… άφαντα, αφού είναι τεχνολογίας Στελθ και δεν εντοπίζονται εύκολα.
Άρα, μέχρι εδώ το… σκορ είναι 1-0.
Συνεχίζουμε.

«Φέτες» έκαναν οι 53+ τον Πολάκη: «Μαύρες» μέρες έρχονται για τον Τσίπρα

Του Χρήστου Υφαντή

 «Πριονοκορδέλλα» αποφάσισαν οι «53+» στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν τον Παύλο Πολάκη και τις απόψεις που ο ιδιόρρυθμος αυτόκλητος εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα διακονεί στο διαδίκτυο.

Το έπραξαν, όπως οι κανόνες του αριστερού διαλόγου «επιβάλλουν», μέσα από το ιδεολογικό τους όργανο, το communality.gr...

Ρόδος: Σε λειτουργία το 70% των 5* ξενοδοχείων

 

Στο 40% τα 4* ξενοδοχεία ενώ διπλασιάστηκε το ποσοστό των καταλυμάτων 1*-2*-3* που αποφάσισαν να ανοίξουν έως τις 15 Αυγούστου 

 

 

Θετικό αποτύπωμα για την πορεία της φετινής σεζόν στους τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου -δεδομένων των δύσκολων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας Covid-19-, αποτελεί ο αυξανόμενος αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων στη Ρόδο που τίθενται σε λειτουργία.

 

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου το ποσοστό των ανοιχτών ξενοδοχείων στην αρχή της τουριστικής περιόδου ήταν στο 25%. Ωστόσο η εξέλιξη των διεθνών αφίξεων σε συνδυασμό με τα έγκαιρα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν συνέβαλαν στην αύξηση των ανοιχτών ξενοδοχείων τα οποία πλέον φθάνουν στο 40%.

Παράδοση ιατρικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου


 

         Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έπαψε ούτε στιγμή να φροντίζει τη θωράκιση της υγείας στα νησιά μας.

   Συνεχίζοντας την ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων, σήμερα παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου 120 τεστ ανίχνευσης COVID-19.

   Όλοι μαζί με προσοχή και συνεργασία, θα διατηρήσουμε την περιοχή μας ασφαλή τόπο διαμονής και προορισμού.

Θα τα καταφέρουμε.

Μπάχαλο λοιπόν; Του Νίκου Μανιού

 ΤΟΥ Νίκου Μανιού
Τα αλλοπρόσαλλα μέτρα κατά του κορωνοϊού είναι απόρροια των οικονομικών της δεσμεύσεων και της επιλογής της να φέρει οικονομική και κοινωνική αναδιάταξη υπέρ των ολίγων και εις βάρος των εργαζόμενων και των μεσαίων στρωμάτων.
Τον τελευταίο καιρό διαβάζω και ακούω τον χαρακτηρισμό «μπάχαλο» στην κριτική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Ο ορισμός αυτός μπορεί να περιγράφει την εικόνα των αποτελεσμάτων της πολιτικής της Ν.Δ., αλλά κρύβει ή μάλλον δεν αναδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης.