slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καιρός: Έρχεται ψύχρα - Τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος


Καιρός: Διαβάστε σε ποιες περιοχές πέφτει ο υδράργυρος
Έρχεται σχετική ψύχρα σταδιακά από αύριο Κυριακή στα κεντρικά και νότια της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου, καθώς και κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια προσπάθεια που θα κάνει ο χειμώνας την εβδομάδα που έρχεται για να μας δείξει ότι ίσως πλησιάζει στη χώρα μας.

Όπως είναι λογικό, η ψύχρα στα κεντρικά και νότια και το κρύο στα βόρεια θα γίνουν περισσότερο αισθητά κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών αλλά και πρώτων πρωινών ωρών.

Νάξος - Σαγκρί: Ενημερωτική συνάντηση και ...προοπτικές ανάπτυξης


Έκτακτο: Διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν – Αποχώρησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος από εκδήλωση στην Τουρκία

Αποτέλεσμα εικόνας για υφυπουργός Περιβάλλοντος οικονομουΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Δημήτρης Οικονόμου από εκδήλωση στην Τουρκία εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν.

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας




Κύριοι Πρόεδροι, Αγαπητοί σύνεδροι, 
Φίλες και φίλοι,
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Ανοίγοντας, πέρυσι, το προηγούμενο συνέδριό μας -όπως μας θύμισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και γουρλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ένα θερμό χειροκρότημα, για τον Βαγγέλη- είχα προβλέψει, λοιπόν, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ότι το 12ο Συνέδριό μας θα ήταν το τελευταίο πριν από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μία αλλαγή που τόσο ποθούσε η Ελλάδα και για την οποία -όλοι σας, όλες και όλοι- τόσο σκληρά εργαστήκατε. 

Με 250.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων της Τήνου





Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιδεικνύοντας εμπράκτως τη φροντίδα της για τα νησιά και τις υποδομές τους, ιδιαιτέρως δε στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης,  χρηματοδοτεί ή εκτελεί, σε περίπτωση τεχνικής αδυναμίας των Δήμων, έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι καλύτερες συνθήκες κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της καλής και αποδοτικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Τήνου, Ιωάννης Σιώτος, συνυπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Τήνου (Β΄φάση)», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Το έργο αποσκοπεί στην αποκατάσταση των φθορών και βελτίωση των σχολικών μονάδων του Δήμου, από πλευράς λειτουργικότητας και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων και λοιπών χώρων.

Black εβδομάδα στις Κυκλάδες με υπογραφή ΝΔ

Παρασύρθηκαν από την «black Friday» οι Κυκλαδίτες βουλευτές της ΝΔ. Συγκεκριμένα, έκαναν έκπτωση στις ψήφους τους αυτήν την εβδομάδα στο ελληνικό κοινοβούλιο, καταψηφίζοντας το Άρθρο 101, το οποίο αφορούσε στην εξειδίκευση της κρατικής μέριμνας για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.
Η ερμηνεία της φράσης «εξειδίκευση της κρατικής μέριμνας» θα μπορούσε να σημαίνει ένα διαφορετικό οικονομικό, αγροτικό, επιχειρηματικό και επαγγελματικό μοντέλο, καθώς και σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της πολύπαθης Υγείας και Παιδείας.
Μεγαλώνει και εμπράκτως, λοιπόν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, την απόσταση από τα νησιά μας η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τις φοβίες των κατοίκων, ότι οι αποφάσεις παίρνονται, συνήθως, προς όφελος των μεγάλων αστικών κέντρων.