slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Νάξο

Με κάθε λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στη Νάξο.
Στο λιμάνι της Χώρας, παρουσία εκατοντάδων πιστών, έγινε από ειδική εξέδρα η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.
Πέντε νεαροί Ναξιώτες τίμησαν το έθιμο και αψηφώντας την χαμηλή θερμοκρασία του νερού βούτηξαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν την ευλογία του.
Προηγήθηκε Αρχιερατική λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι των τοπικών, στρατιωτικών και άλλων αρχών του νησιού, και πλήθος πιστών.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…

Πηγή: http://naxosfan.blogspot.com/

Ξαναρχίζουν οι προβολές του Παιδικού Κινηματογράφου στο Φιλώτι

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 ξαναρχίζουν οι προβολές του Παιδικού Κινηματογράφου της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.
Οι προβολές θα γίνονται στα πλαίσια των πολιτικών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου κάθε Κυριακή πρωί στις 11.15 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σ.Φ.Ν. στο Φιλώτι.
Η είσοδος, όπως πάντα, θα είναι ελεύθερη χωρίς ειδική πρόσκληση ή εισιτήριο.
Μαζί με την προβολή της ταινίας «Ο Υποψήφιος Μάγος», θα γίνει και η Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης με δώρα για τα παιδιά της Λέσχης.

Πηγή: http://naxosfan.blogspot.com/

Που θα πάτε να κρυφτείτε;...


Στις 11 και 18 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να δανειστεί μέσω εντόκων γραμματίων διάρκειας 3 και 6 μηνών, περίπου 4,4 δις ευρώ.
Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο Νοέμβριο, στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων 3 και 6 μηνών, είχαν διαμορφωθεί αποδόσεις 4,10 % και 4,82 % αντίστοιχα.
Μία απλή ερώτηση, με πάρα πολύ απλά λόγια και μη επιδεχόμενη επαμφοτερίζουσα απάντηση…
Αφού θυμίσουμε ότι η χώρα μας δανείζεται μέσω του περιβόητου μνημονίου με κυμαινόμενο επιτόκιο 5 %, θα ρωτήσουμε πάρα πολύ καλοπροαίρετα:
Εάν αγαπητοί «Σύντροφοι», λέμε Εάν (να χτυπήσω ξύλο), στον επικείμενο δανεισμό της 11ης και της 18ης Ιανουαρίου, διαμορφωθεί απόδοση μεγαλύτερη του 5 % για...
τα δημοπρατούμενα έντοκα γραμμάτια, πχ των 6 μηνών, που θα πάτε να κρυφτείτε;