slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημέρωση/Ανακοίνωση ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΑΖΙ - Πολιτική Επιτροπή 13.10.22




Πολιτική Επιτροπή ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Απολογισμός περιόδου Ιουν-Οκτ '22

Την Πέμπτη, 13/10/22, πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπως επίσης και σημαντικότατες Οργανωτικές δράσεις του τελευταίου διαστήματος.

Τα βασικά θέματα ήταν:

  1. Ενημέρωση και Απολογισμός, Δράσεων και Συνεργασιών (Ιουν-Οκτ '22)
  2. Προγραμματισμός Δράσης (υπόλοιπο 2022)
  3. Εισήγηση Προεδρεύωντος για Πολιτική Απόφαση (τοποθετήσεις)
 Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
  1. Διεύρυνση της Πολιτικής Επιτροπής με τους συντρόφους Άννα Χατζηπαναγιωτίδου και Θέμη Δημητρακόπουλο, που προστίθενται άμεσα στην Πολιτική Επιτροπή, ως δύο καταξιωμένα στελέχη της Πράσινης Αριστεράς.
  2. Οι σύντροφοι Άρης Ντάσιος και Άννα Χατζηπαναγιωτίδου αναλαμβάνουν τον τομέα Παιδείας, ο σ. Θ. Δημητρακόπουλος τον τομέα Πολιτισμού και οι σ. Ν. Γραικούσης και Δ. Σούρδης τον τομέα Οικονομικής Πολιτικής.
  3. Ανάλυση των δράσεων και ενεργειών του Γραφείου Τύπου, όπως:   
    1. Η διοργάνωση της Συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, με την πρώτη κοινή πολιτική  εμφάνιση του ΜΑΖΙ,
    2. Το νέο έντυπο υλικό, με τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος σε πέντε (5) βασικούς τομείς εφαρμοσμένης πολιτικής.
    3. Η ενεργοποίηση και διαχείριση των σελίδων της Πράσινης Αριστεράς στα social media.
    4. Το πλάνο επικοινωνίας με τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας.
  4. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την εξόρμηση κλιμακίου της συνεργασίας κομμάτων στις Σέρρες
  5. Ενημέρωση και τοποθετήσεις για το Οργανωτικό Συμβούλιο της συνεργασίας ΜΑΖΙ:
    • Στα πλαίσια αυτά έγινε αναφορά στη λειτουργία του Συμβουλίου και στην προσπάθεια να βρεθεί ακόμη πιο κοινός βηματισμός δράσης.
    • Ο σχεδιασμός,  για το αμέσως προσεχές διάστημα,  για τη Θεσσαλία, με κύριο άξονα το Βόλο και τη Λάρισα. Παρουσιάστηκε το σχέδιο πολιτικής δράσης που εκπονείται.
    • Ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε η λίστα γεωγραφικής κατανομής των μελών της Πράσινης Αριστεράς, η οποία αποτελεί τον κορμό του ψηφοδελτίου, στις επερχόμενες εκλογές.
    • Συνάντηση στα γραφεία της ΕΔΗΚ, για τον σχεδιασμό δράσης του ΜΑΖΙ στο λεκανοπέδιο Αττικής.
  6. To site "www.ipyxida.gr".
    • Εκτιμήθηκε ως σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια του κόμματος βήμα για την ανανέωση του πολιτικού του λόγου και να αδράξει νέες ιδέες για την πορεία της Αριστεράς και του Πράσινου. Αποφασίστηκε το κανάλι αυτό να είναι ανεξάρτητο από τον κομματικό μηχανισμό και για αυτό έχει αναλάβει ο φίλος σ. Σταύρος Μπούρμπουλας την αρχισυνταξία του.
    • Παρουσιάστηκαν τα πολύ ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας.
  7. Οργανωτικό Γραφείο Πράσινης Αριστεράς.
Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του καινούργιου μοντέλου οργάνωσης του κόμματος, με αναφορά στις σύγχρονες κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και της παραγωγής, στις δυνάμεις της γνώσης και της κουλτούρας, που σηματοδοτεί την Πράσινη Αριστερά ως ένα νέο κόμμα στις μεγάλες σελίδες της Ανανεωτικής Αριστεράς.
Αναλύθηκαν οι δράσεις για το διάστημα Ιουλίου-Οκτωβρίου 2022.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τα εξής:
  • Βρεθήκαμε δίπλα στα αιτήματα των Αποκλειστικών Νοσοκόμων, στη διαμαρτυρία τους στο Υπουργείο, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.
  • Συμμετείχαμε με φορείς, συλλογικότητες, ενεργούς πολίτες  και οικολογικά κινήματα στην συνάντηση για τα 3 χρόνια της απόφασης του ΣτΕ για την μη κάλυψη του ρέματος Ποδονίφτη.
  • Συναντηθήκαμε σε εκδήλωση στο Πεδίον του Άρεως με την Οικολογική Συμμαχία και με αφορμή την έκθεση Trash Art «Τέχνη της Ανακύκλωσης με τους κανόνες της Τέχνης», συζητήθηκαν θέμα οικολογίας και διαχείριση των σκουπιδιών.
  • Συμμετείχαμε ενεργά σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, δίπλα σε κατοίκους και συλλογικότητες της πόλης,  για το Μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ.
  • Κάναμε παρέμβαση για το στρατόπεδο «Καλογερογιάννη» στην Κόρινθο, όπου η εκεί Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθεί την οικοδόμησή του, κόντρα στην Κοινωνία των Πολιτών που αναζητά ελεύθερους χώρους για τα παιδιά τους και χώρους πράσινου για να ανασαίνουν.
  • Συμμετείχαμε, ως το μόνο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, μαζί με Πρεσβευτές και Προξένους Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και την Υφυπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής σε στρογγυλό τραπέζι συζήτησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Αναπτύχθηκε συνεργασία με το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.):
    • για παρέμβαση στη ΔΕΔΗΕ για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ακάλυπτων υποσταθμών της ΔΕΗ,
    • συνάντηση με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης  για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού στις σχολικές αίθουσες.
  • Συνδιοργανώσαμε με επιτυχία και μαζί με  άλλα πολιτικά κόμματα εκδήλωση στο Χυτήριο, στην Αθήνα, με θέμα: «Πολιτικό Σύστημα. Το νέο απέναντι στο παλαιό».
  • Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με θέμα : «Η Ανανεωτική Αριστερά σήμερα».
  • Συμμετοχή στο διαδικτυακό Συνέδριο της «Εκκίνησης Έλληνες Δημοκράτες» .
  • Περιοδεία στις καμένες εκτάσεις γης στην περιοχή της Παλλήνης και συζήτηση με κατοίκους της περιοχής.
  • Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Οι πολίτες απέναντι στην ενεργειακή κρίση» με συμμετοχή, σημαντικών προσωπικοτήτων όπως: η κα. Κ. Καλαποθαράκου/ΕΚΠΟΙΖΩ, κ. Γ. Λεχουρίτης/ΙΝΚΑ, κ. Δ. Πιπεργιάς/πρώην πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ. Γ. Χριστοδουλάκης/ΠΑΚΟΕ, κ. Παντελής Οικονόμου, στην οποία εκπροσωπήθηκαν και η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
  • Παρέμβαση στο Βόλο, μαζί με φορείς της τοπικής κοινωνίας, εκπροσώπους κοινωνικών συνεταιρισμών και ΜΚΟ, με θέμα την Κυκλική Οικονομία.
  • Συμμετείχαμε με σύνεδρο-μέλος του Οργανωτικού (σ. Α. Τσουκνίδας) στο Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αθηνών).
  • Εισήγηση μέλους της Πράσινης Αριστεράς (σ. Α. Χατζηπαναγιωτίδου) στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
  1. Στη λογική του ανοιχτού κόμματος σε διάλογο με άλλους πολιτικούς φορείς, συναντηθήκαμε πολλάκις με εκπροσώπους άλλων κομμάτων και ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στην πολιτική επικαιρότητα, με καθαρές προτάσεις και με σεβασμό στην πολυχρωμία των πολιτικών χώρων και στην ιδεολογική τους πολυμορφία.
  2. Ενεργοποίηση άμεσα του Πολιτικού Καφενείου, με συμμετοχή του κόμματος «Εκκίνηση Έλληνες Δημοκράτες» του Παντελή Οικονόμου και ενός άλλου πολιτικού φορέα.
  3. Σχεδιασμός εκδήλωσης, για τα ρέματα και τα ποτάμια της Αττικής, σε συνεργασία με την Οικολογική Συμμαχία, τη συλλογικότητα ΡΟΗ και Ενεργών πολιτών και κοινωνικών  κινημάτων.
  4. Σε προτεραιότητα μπαίνουν τα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στη Νεολαία, στο Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και στο Μεταναστευτικό-προσφυγικό.
  5. Ενημέρωση για τα καινούργια γραφεία, στην οδό Ακαδημίας 86, στον 6ο όροφο, τα οποία θα αποτελούν το νέο σημείο συναντήσεων των στελεχών.
 
Forward Forward

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα βοήθεια προς εμάς, η αποδοχή σας στην λήψη ενημερωτικών emails που προέρχονται από το Γραφείου Τύπου και αφορούν Πολιτικές Θέσεις, Δελτία Τύπου και εάν επιθυμείτε πολιτικά άρθρα ή δηλώσεις στελεχών μας.

Facebook Facebook
Website Website
Email Email

Copyright © 2022 , ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, All rights reserved.

H ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι:  prasiniaristera2018@gmail.com

Θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ενημερώσεων;
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις or διαγραφείτε από τη λίστα