slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Άρθρο αναλυση απο τον κ. Νίκο  Στέφο

 Όταν τον Οκτώβριο του 1991 βρέθηκα στην Άγκυρα για να καλύψω τις εκλογές στην Τουρκία στις οποίες νικητής αναδείχθηκε ο Σουλειμάν Ντεμιρέλ, έτυχε να πάρω μια αποκλειστική συνέντευξη από τον ηττημένο και αποχωρούντα πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ.
Ανάμεσα στα όσα μου είχε πει εκείνη τη βραδιά και ενώ συνεχιζόταν ακόμα η καταμέτρηση των ψήφων, αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου ήταν η λιτή απάντησή του στο ερώτημά μου αν η αλλαγή κυβερνήσεως θα οδηγούσε και σε αλλαγή των ελληνοτουρκικών σχέσεων: "Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν στην Τουρκία αλλά η εθνική στρατηγική της παραμένει η ίδια και έχει βάθος στο χρόνο..."
Τόσο η αποστομωτική του κουβέντα όσο και ο ψυχρός τόνος της φωνής του μπορεί να με σοκάρισαν τότε, όμως γκρέμισαν μέσα μου όλους τους εθνικούς μύθους με τους οποίους, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, έτσι κι εγώ, έχουμε γαλουχηθεί εδώ και δεκαετίες.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν από την Ενεργειακή ΑΕ η Εθνική Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του έργου DestiMED PLUS και η Τελική Εκδήλωση Κεφαλαιοποίησης του έργου WinterMED.

  Συγκεκριμένα: Η Εθνική Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του έργου DestiMED PLUS συνδιοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και την Περιφέρεια Κρήτης στη Ρόδο την Τρίτη 31/05/2022.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο ξενοδοχείο RODOS PALACE, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα για παρακολούθηση μέσω διαδικτύου με παράλληλη διαθέσιμη διερμηνεία από Αγγλικά σε Ελληνικά και αντίστροφα. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννης Μηνατσής και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Γεώργιος Αλεξάκης. Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης, η κα Ελευθερία Νικηταρά, στέλεχος της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. και συντονίστρια του έργου DestiMED PLUS παρουσίασε το χρονικό της

Δ. Καπούνης: «Θα κλείσουμε το αεροδρόμιο και το λιμάνι, αν...»

Την στήριξη της Πολιτείας στους κτηνοτρόφους της Νάξου και όχι μόνον ώστε να αντιμετωπίσουν το σαρωτικό κύμα ακρίβειας ζήτησε, γι' άλλη μία φορά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως παρότι έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, δεν έχει ακόμη δοθεί κάποια απάντηση, ενώ επανέλαβε ότι η Ε.Α.Σ. θα στηρίξει όπως μπορεί τους κτηνοτρόφους, αλλά προειδοποίησε πως «αν η Πολιτεία δεν σταθεί δίπλα μας, η επόμενή μας κίνηση θα είναι να κλείσουμε το αεροδρόμιο και το λιμάνι»!

ΚΑΛΕΣΜΑ Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ''Ο Ζευς'' την Κυριακή 12/6/2022 από τις 09:00 έως 20:30 ψηφίζουμε συμμετέχουμε όλοι ενωμένοι για τα παιδιά μας και το χωριό μας




Την Κυριακή 12/6/2022 και από τις 09:00 έως 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου συμμετέχουμε όλοι ενωμένοι στην εκλογική διαδικασία του συλλόγου μας.
Στηρίζουμε τον ΑΜΣ Φιλωτίου, για τα παιδιά μας, το χωριό μας, το νησί μας, για την πολιτιστική μας παράδοση, για να κρατήσουμε τη νεολαία κοντά στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων, σας θέλουμε κοντά μας, δίπλα μας, έτσι ώστε να ανεβάσουμε τον σύλλογό μας ψηλά εκεί που του αρμόζει!

Δήλωση Νίκου Συρμαλένιου για τη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο Σύρου

Οι "δεσμεύσεις" που εξαγγέλθηκαν δεν μεταβάλλουν τη σκληρή πραγματικότητα του νοσοκομείου

Χρειάστηκε μία δίωρη συζήτηση στο Υπουργείο Υγείας για να εξαγγελθούν δεσμεύσεις για προκήρυξη 250 μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού αποκλειστικά για τα νησιά, εκ των οποίων 3-4 θέσεις για τη Σύρο και για μια ακόμη προκήρυξη 16 νοσηλευτών / νοσηλευτριών στη Σύρο και στη Νάξο. Όπως επίσης και η δέσμευση για παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού.

Διήμερη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη στη Σαντορίνη.

Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη 7 και 8 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε ευρεία συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων της Σαντορίνης που πραγματοποιήθηκε - μετά από πρόσκλησή του - στο Επαρχείο. 

ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΝΗΣΟΥ ΙΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Την προμήθεια υλικών για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ίου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση ύψους 180.000,00 € με τον Δήμο Ιητών
Με το ποσό των 180.000,00 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την προμήθεια και εγκατάσταση υλικών για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί της Ίου, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος που υλοποιεί για την βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των αθλητικών υποδομών στα νησιά.
Για το σκοπό αυτό, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ιητών, Γκίκα Γκίκα.

Γιάννης Βρούτσης: “Ακόμη μια σημαντική μεταρρύθμιση με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης" ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλία του Γιάννη Βρούτση, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: "Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα".

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: "Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα".

Το tweet Τσίπρα στα τουρκικά για τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter και στα τουρκικά: Η Ελλάδα θα προστατέψει την κυριαρχία της απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι προκλήσεις και ας επιστρέψουμε στον διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου.
Η απάντηση στην οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, δεν είναι ο εθνικισμός.

Σύρος: Ο Νίκος Λειβαδάρας για τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για το νοσοκομείο Ενημέρωση του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με τον Θάνο Πλεύρη.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, πολύωρη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη, με μοναδικό θέμα το κρίσιμο ζήτημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου. Στη συνάντηση ήταν παρόντες, επίσης, οι Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων κ.κ. Ιωάννης Βρούτσης, Φίλιππος Φόρτωμας, Κατερίνα Μονογυιού και Νικόλαος Συρμαλένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστος Ροΐλός, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Μιχαήλ Ζουλουφός, ο εκπρόσωπος των Ιατρών κ. Ιωάννης Γαβριήλ και η εκπρόσωπος του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου κα Κατερίνα Καλογεράκη.