slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γκρίνιες για τους ορκωτούς στο Δήμο

ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΘΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ  
Δημοτική Κίνηση:  «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής
Χώρα Νάξου
 Στάθης Αγγελής, Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής
Στάθης Πιτταράς, Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Προς: Μανόλη Μαργαρίτη, Δήμαρχο
Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής
Κοινοποίηση: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
Τοπικά ΜΜΕ
Νάξος, 15/03/2011
Θέμα: «Διαγωνισμοί ορισμού Ορκωτού Λογιστή για τον έλεγχο της χρήσεως 2010 του Δήμου Νάξου και του ισολογισμού  έναρξης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»

Την 8η Μαρτίου 2011 συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάξου &  Μικρών Κυκλάδων. Τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν το άνοιγμα και την αξιολόγηση των προσφορών για την επιλογή Ορκωτού Λογιστή για τον έλεγχο α) της χρήσεως 2010 του Δήμου Νάξου και β) του ισολογισμού έναρξης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δύο Ανώνυμες Εταιρείες Ορκωτών Λογιστών-Ελεγκτών οι: ΣΟΛ και η BDO. Από την προκήρυξη της 22/02/2011 (αρ. πρωτ. 1663 και 1664), οι διαγωνισμοί τελούνταν με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης (σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80) και (μοναδικό) κριτήριο την χαμηλότερη οικονομική προσφορά.

Η εταιρεία BDO προσέφερε το ποσό των 13.300€ πλέον Φ.Π.Α. για τους δύο διαγωνισμούς (6.850€ και 6.450€ αντίστοιχα), ενώ η εταιρεία ΣΟΛ προσέφερε το ποσό των 16.130€ πλέον Φ.Π.Α. (8.000€ και 8.130€, αντίστοιχα). Η εταιρεία ΣΟΛ έκανε μνεία στις προσφορές της ότι: «Στην περίπτωση όμως που λάβετε προσφορά μικρότερης αξίας από την παρούσα, τότε η Εταιρεία μας δεσμεύεται να αναπροσαρμόσει την αμοιβή της στο ύψος της μικρότερης αυτής προσφοράς». Παραλόγως σκεπτόμενη η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής υπό την Προεδρία του κ. Δημάρχου (και με ψήφους 5 έναντι 2) δέχθηκε την αναφορά αυτή της εταιρείας ΣΟΛ και ανακήρυξε και τις δύο εταιρείες ως μειοδότριες. Μάλιστα, κατοχύρωσε τους δύο αυτούς διαγωνισμούς, στην εταιρεία ΣΟΛ Ορκωτοί Λογιστές, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή της αυτή.
Ευλόγως προκύπτουν οι επόμενες απορίες:
1. Προβλέπεται από την νομοθεσία η υποβολή δύο οικονομικών προσφορών από διαγωνιζόμενο ή μήπως θα έπρεπε να κηρυχτεί έκπτωτος γιατί δεν υπέβαλε σαφή οικονομική προσφορά;
2. Από την στιγμή που η εταιρεία ΣΟΛ κοστολογεί την εργασία της στα 16.130€ πλέον Φ.Π.Α., δεν θα υπάρξει επίδραση στην ποιότητα των παρεχόμενων προς τον Δήμο υπηρεσιών όταν θα κληθεί να εκτελέσει το ίδιο έργο με 13.300€ πλέον Φ.Π.Α.;
3. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι είναι σύννομη η υποβολή διπλής οικονομικής προσφοράς από διαγωνιζόμενο, γιατί δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 19 (παράγραφος 1η) του Π.Δ. 28/80 (ΦΕΚ 11Α/1980) που προβλέπει την κλήρωση στις περιπτώσεις υποβολής ίσης οικονομικής προσφοράς;

Καλούμε την πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να πράξει τα νόμιμα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ήμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε ένσταση κατά των συγκεκριμένων αποφάσεων της Επιτροπής.

Στάθης Αγγελής Στάθης Πιτταράς
Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικός Σύμβουλος



Ο Γ. Καπελέρης νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών στη θέση του Δ. Γεωργακόπουλου

http://www.newscode.gr/images/sized/articles/Kapeleris_1-458x315.jpgΟ μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, νέος γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Καπελέρης, θα συνεχίσει να ασκεί και τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, έως ότου τοποθετηθεί νέος επικεφαλής στο Σώμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η θέση του ειδικού γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκηρύσσεται στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr.

Ο κ. Καπελέρης αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα.

Η Κύπρος μετακόμισε στην Ασία, σύμφωνα με την Google.

Η Google, υπέπεσε σε ένα ακόμα τραγικό λάθος μεταφέροντας στην Κύπρο στην ασιατική ήπειρο. Η "τουρκική" πλευρά του νησιού προφανώς υπερίσχυσε.


Άλλο ένα ολίσθημα από την Google, που περνάει την Κύπρο στην πλευρά της Ασίας στο πεδίο των Google Analytics. Τα δεδομένα των Google Analytics που αφορούν το Νησί της Αφροδίτης, σε οδηγούν αυτόματα στην επιλογή Western Asia.
H Κύπρος, αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2004.

O Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλη Μαργάρα στην Άγκυρα για συνέδριο Συνεργασίας Ευρωπαϊκών και Τουρκικών Δήμων.

Ο Β.Μαργάρας παραδίδει αναμνηστική έκδοση του Δ. Μυκόνου στον Γ. Γ της Τουρκικής Ένωσης Δήμων κ. Hayretin Gungor.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Μαργάρας συμμετείχε σε συνέδριο για την Συνεργασία Τουρκικών και Ευρωπαϊκών Δήμων στην Άγκυρα της Τουρκίας (1-5 Φεβρουαρίου 2011),  εκπροσωπώντας τον Δήμο Μυκόνου. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, την Τουρκική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και το Ταμείο Ανάπτυξης του ΟΗΕ

. Το συνέδριο φιλοξένησε περίπου τριάντα Δήμους από την Ευρώπη και την Τουρκία και οι εργασίες του είχαν εκτενή κάλυψη από την εθνική ραδιοτηλεόραση και τον Τουρκικό τύπο. Κατά τη διάρκεια του, ο Δήμος Μυκόνου διοργάνωσε ενημερωτική έκθεση για το νησί της Μυκόνου παραθέτοντας ενημερωτικό υλικό και τοπικά προϊόντα.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε συζητήσεις σχετικές με την οικονομική ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τις Δημοτικές υπηρεσίες, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή σωστών πρακτικών καθώς και η ανάλυση των πολιτικών που ακολουθεί ο κάθε Δήμος για να διευκολύνει την καθημερινή ζωή του πολίτη. Μετά την λήξη του συνεδρίου η ανταλλαγή απόψεων συνέχισε για όλο τον μήνα του Φεβρουαρίου μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πύλης.
Ο Βασίλης Μαργάρας είχε συνάντηση με τον με Γενικό Γραμματέα της Τουρκικής ‘Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων κ. Hayretin Gungor με τον οποίο και συζήτησε για την εφαρμογή του Καλλικράτη στο Νότιο Αιγαίο καθώς και για θέματα Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων σε Δήμους και Κοινότητες.
Ένα βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι οι Δήμοι, πέρα από την υπογραφή τυπικών Συμφώνων φιλίας θα πρέπει πλέον να συνεργάζονται σε συγκεκριμένους τομείς προκειμένου να προωθούν κοινούς στόχους (για παράδειγμα στο τομέα της προστασίας κοινών θαλάσσιων συνόρων). Το συνέδριο έκλεισε με την ευχή να υπάρξει εκτενέστερη συνεργασία με τουρκικούς και ελληνικούς Δήμους στο μέλλον.

Στην Φωτογραφία  ο Βασίλης Μαργάρας με άλλους εκπροσώπους Δήμων.



Μάλλον ο Σαμαράς είναι εκτός γραμμής ΝΔ...

(Από τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιοκάφρων από τον Μιχελάκη)
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
: Τι λέτε για τη δήλωση του κ. Σταϊκούρα, το περασμένο Σάββατο, ο οποίος ουσιαστικά πανηγύριζε για την επιτυχία της κυβέρνησης. Λέγοντας ότι η απόφαση της έκτακτης Ευρωπαϊκής Συνόδου ήταν πολύ ισχυρό πλέγμα μέτρων για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ήταν πολύ θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, ήταν σημαντική μέρα για την Ευρώπη και με επιπτώσεις θετικές για την Ελλάδα...Είναι μέσα στη γραμμή ο κ. Σταϊκούρας;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο κ. Σταϊκούρας είναι μέσα στη γραμμή. Δείτε και τις σημερινές του δηλώσεις. Πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις που έγιναν το Σάββατο δεν αντανακλά την πραγματικότητα. Λέω λοιπόν: Δείτε και τις σημερινές του δηλώσεις και την ουσία των δηλώσεων. Δεν υπάρχει κανένα θέμα.

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ: Τότε είναι προφανές ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι εκτός γραμμής... δεν μπορεί κι αυτός που μιλάει για «πολύ ισχυρό πλέγμα μέτρων για την Ελλάδα», για «θετική εξέλιξη για τη χώρα μας... με επιπτώσεις θετικές για την Ελλάδα» να είναι στην ίδια γραμμή με τον Πρόεδρο που μιλάει για «διευκόλυνση και παραχώρηση εκ μέρους των δανειστών μας» και κατακρίνει την Κυβέρνηση για «νέα μέτρα και νέες δεσμεύσεις, που ανέλαβε έναντι μικρής προσωρινής ανακούφισης»!!!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ
Και αφού ο Μιχελάκης,οθυσιαστικά η ΝΔ, λέει ότι ο Σταικούρας είναι εντός γραμμής...
τότε ο Σαμαράς, μάλλον πρέπει να είναι εκτός γραμμής...

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  Η χωματερή Στρόφυλα στην Άνδρο
 «Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Άνδρο τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το δεύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων παραμένει για πέμπτη εβδομάδα χωρίς χώρο απόθεσης απορριμμάτων μετά το κλείσιμο, λόγω κατολίσθησης, της μίας και μοναδικής χωματερής του. Πέρα από το γεγονός ότι, εδώ και χρόνια, δεν έχει καταστεί δυνατόν να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος ΧΥΤΑ σε ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά της χώρας, ειδικά η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες είναι απαράδεκτη. Παρά την έντονη ανησυχία και τις

εκκλήσεις των κατοίκων του νησιού, τα συναρμόδια Υπουργεία δεν δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και δεν φαίνεται να έχουν ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση ενός οξύτατου προβλήματος, το οποίο αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για το φυσικό περιβάλλον του νησιού και συνολικά για την τοπική κοινωνία.



Η περίπτωση της Άνδρου δεν είναι η μοναδική. Πολλά νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα γεγονός που αντικατοπτρίζει την πολύμηνη αδράνεια της κυβέρνησης στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα της ορθολογικής και βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων ειδικά στα νησιά μας, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Για το σκοπό αυτό ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος Δρ. Μίλτος Βασιλόπουλος επισκέπτεται αύριο την Άνδρο προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και να ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί».

Πολιτική αθλιότητα του Καρχιμάκη.

Υπάρχει μια πολιτική αθλιότητα από το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Καρχιμάκη.
Σήμερα το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε ότι «πριν τη Σύνοδο, πολλά Μέσα μιλούσαν για χρεοκοπία». Και προσθέτει: «Διαπιστώσαμε (τονίζω διαπιστώσαμε) ότι αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα προέρχεται, απ’ ό,τι διαβάζω και σήμερα στα blogs, από κύκλους της Ν.Δ.».
Κάπου εκεί -παριστάνοντας το μεγαλόψυχο- λέει ότι δεν θέλει να το πιστέψει. Αυτό, όμως, αφού τονίζει....
ότι το διαπίστωσαν.

Και για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι προέρχεται από το χώρο της πολιτικής προσθέτει: «Ήταν πολύ καλογραμμένο και από άτομο που ήξερε και από πολιτική και από οικονομία».

Αφού στην αρχή ο κ. Καρχιμάκης ισχυρίζεται ότι ‘’διαπίστωσαν’’ την προέλευση του δημοσιεύματος προσθέτει: «Από όπου κι αν προήλθε αυτός που το έκανε είναι εγκληματίας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι προέρχεται από αντιπολιτευτικούς κύκλους, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με έσχατη προδοσία».

Επειδή όλα αυτά αποτελούν έσχατη πολιτική αθλιότητα, ο κ. Καρχιμάκης θα πρέπει να ανακτήσει, πρώτα απ’ όλα, τη μνήμη του και να θυμηθεί:

Πρώτον: Τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ρουμπινί, εκείνον δηλαδή που επίμονα εξέπεμψε μήνυμα χρεοκοπίας. Και βεβαίως τις σχετικές δηλώσεις του κ. Ρουμπινί.

Δεύτερον: Την κινδυνολογία σε βάρος της Οικονομίας μας εξέθρεψαν οι δηλώσεις για Τιτανικό, οι δηλώσεις για ‘’οικονομία στην εντατική’’, οι δηλώσεις για ‘’διεφθαρμένη χώρα’’ που ανήκουν στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Και

Τρίτον: Ακόμα και πρόσφατα (στις 11 Φεβρουαρίου) ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Π. Ρουμελιώτης (εδώ και εδώ)σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου έλεγε ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση».

Τότε ο κ. Καρχιμάκης δεν βρήκε να πει ούτε για ‘’εγκληματία’’, ούτε για ‘’έσχατη προδοσία’’. Ο κ. Καρχιμάκης και το κόμμα του δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη.

Αν θέλει, λοιπόν, να αποδώσει χαρακτηρισμούς ο κ. Καρχιμάκης, να τους αποδώσει εκεί που ανήκουν.

Δεν μπορεί, όμως, να υβρίζει και να συκοφαντεί άλλους για όσα οι ίδιοι απεργάζονται.

Και κάτι ακόμα: αν ο κ. Καρχιμάκης δεν πει ονόματα για τους δήθεν κύκλους της Ν.Δ. θα είναι ένας άθλιος συκοφάντης.
www.politis-gr.com

Γ. Καρασμάνης: Καταργούν τη δωρεάν μετακίμηση των ΑΜΕΑ με τα ΚΤΕΛ

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/karasmanis.jpgΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ : 1) τον κ. Υπουργό Υγείας και 2) τον κ. Υπουργό Υποδομών. Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη η διακοπή της δωρεάν μετακίνησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με τις αστικές συγκοινωνίες»

Κάθε χρόνο το Υπουργείο Υγείας υπέγραφε σύμβαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών σχετικά με τη χορήγηση δωρεάν καρτών για την μετακίνηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) με τις αστικές συγκοινωνίες.

Αδικαιολόγητα όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση που αφορά το έτος 2011, με αποτέλεσμα τα αστικά ΚΤΕΛ να προχωρήσουν στην διακοπή των δωρεάν μετακινήσεων ΑμεΑ σε όλη τη Χώρα.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως από εδώ και πέρα οι πολίτες αυτοί να είναι υποχρεωμένοι πλέον να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο, στερούμενα έτσι ένα κοινωνικό αγαθό που τόσο ανάγκη έχουν.

Επειδή η Πολιτεία οφείλει να δείξει έμπρακτα την στήριξη της προς τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και να παρέχει πλήρως τις υπηρεσίες και την φροντίδα που τα αρμόζει.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1) Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για τη συνέχιση της δωρεάν μετακίνησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με τις αστικές συγκοινωνίες του Νομού Πέλλας ;

2) Για ποιο λόγο οι δικαιούχοι των δωρεάν καρτών υπόκεινται σε αυτή την απαράδεκτη ταλαιπωρία και πότε θα λυθεί το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει ;

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης

Κοσμήτορας της Βουλής

Βουλευτής Πέλλας

Όταν ο Παπανδρέου παίρνει γραμμή από Ντόρα και Καρατζαφέρη…


Πόσο χαμηλά μπορεί να έχει πέσει ο Πρωθυπουργός; Ήδη οι επίγονοί του στην κυβέρνηση έχουν πάρει θέσεις μάχης και προσπαθεί ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου. Ο εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, με τις γνωστές μεταμεσονύκτιες δηλώσεις του προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Λες και μας νοιάζει πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ Ραγκούση, Λοβέρδου, Παπουτσή και Βενιζέλου…

Αυτό όμως που έχει εξοργίσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι πλέον πολιτικοί καθοδηγητές του κ. Παπανδρέου είναι πλέον ο Γ. Καρατζαφέρης και η Ντ. Μπακογιάννη. Τα εξαπτέρυγα του Μνημονίου που ανέλαβαν ρόλο «λαγού» για τις δύσκολες αποφάσεις του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Καρατζαφέρης τον παροτρύνει να κάνει ανασχηματισμό και η κα Μπακογιάννη τον πιέζει να βάλει στη Βουλή θέμα 180 εδρών στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο 2. Με στόχο δήθεν, να εκθέσει τη Ν.Δ. και τον Πρόεδρό της και να ξεχάσει ο κόσμος την επαίσχυντη στήριξή της στο ΠΑΣΟΚ με την ψήφο της στο Μνημόνιο.

Είναι να μην τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα του;

Το βιολογικό και το πνευματικό τέκνο του Μητσοτάκη, κυβερνητικοί εταίροι του υιού του…

Τα στηρίγματα του κ. Παπανδρέου στην κοινωνία τελείωσαν, στο κόμμα του το ίδιο, αναζητούνται υποστυλώματα στους μονίμως πρόθυμους εκπροσώπους του Μνημονίου…

Καπέλο τριών λεπτών στο λίτρο

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ΕΠΕΣΑΝ  αλλά η αμόλυβδη στην Ελλάδα ακρίβυνε Αλήθεια υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχει αντιπολίτευση; Όλοι θυμόμαστε τι έλεγε ο Χρυσοχοίδης όταν ήταν στην αντιπολίτευση και  η αμόλυβδη είχε ΜΟΝΟ 0,90€ ΚΑΙ τι κάνει τώρα ως Κυβέρνηση με την αμόλυβδη στο 1,70€ .

Και νέο άλµα έκανε χθες η αµόλυβδη βενζίνη που βρίσκεται πλέον µια ανάσα από τα 1,70 ευρώ το λίτρο, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις εξελίξεις στις ξένες αγορές αφού τις τελευταίες ηµέρες το πετρέλαιο υποχωρεί συνεχώς. Από τα 114 δολάριατο βαρέλι της περασµένης Πέµπτης,η τιµή του µπρεντ διαµορφωνόταν χθες στα 111-112 δολάρια αλλά αντιστρόφως ανάλογη πορεία ακολουθεί η τιµή της αµόλυβδης βενζίνης στην ελληνική αγορά, κάνοντας παράγοντες της αγοράς να µιλούν για ακόµη ένα νέο κρούσµα κερδοσκοπίας. Από τo 1,66 ευρώ το λίτρο που ήταν η µέση τιµή της αµόλυβδης στις αρχές της προηγούµενης εβδοµάδας, την Παρασκευή αυξήθηκε στα 1,673 ευρώ και χθες, σύµφωνα πάντα µε το Παρατηρητήριο Τιµών Υγρών Καυσίµων, εκτινάχθηκε στα1,694 ευρώ. Αυξήθηκε δηλαδή κατά τρία και πλέον λεπτά µέσα σε µια εβδοµάδα, ακολουθώντας τη δική της «αυτόνοµη» πορεία, παρά το γεγονός ότι η τιµή του αργού πετρελαίου σηµειώνει σηµαντικές απώλειες τις τελευταίες ηµέρες.

Τι θα γίνει εάν ο Ιρλανδός συνεχίζει να λέει ΟΧΙ;

Ένα σενάριο που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους κύκλους της κυβέρνησης, είναι τι θα γίνει στη περίπτωση που η Ιρλανδία θέσει veto στην απόφαση της 25ης Μαρτίου.

Η κυβέρνηση συνασπισμού με νωπή τη λαϊκή εντολή καταδίκης του Μνημονίου, δε διαπραγματεύεται σε καμία περίπτωση να αυξήσει τον ΦΠΑ, από 12,5 % που είναι σήμερα (ο χαμηλότερος στην Ε.Ε), στο πλαίσιο ενιαίας φορολόγησης επιχειρήσεων.

Κάτι που έχει δηλώσει κατ’επανάληψη( http://www.youtube.com/watch?v=s2MkoeK9Euw&feature=player_embedded) όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

Ως γνωστόν οι συγκεκριμένες αποφάσεις λαμβάνονται στο πλαίσιο Ομοφωνίας και μια ενδεχόμενη “παραφωνία” της Ιρλανδίας, θα μετατρέψει σε φιάσκο την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης. Αυτή που θα θέλει να δημιουργήσει “εθνικές συγκινήσεις” για εσωτερική κατανάλωση.

Το παιχνίδι των εντυπώσεων θα χαθεί και τότε όλοι θα μπορούν να τραγουδούν στη κυβέρνηση το Sunday Bloody Sunday (http://www.youtube.com/watch?v=jm4iLHNYlw8&feature=related), έστω και αν η 25η είναι δυο μέρες νωρίτερα από τη Κυριακή.

Και να μην ξεχνάμε. Οι εθνικές νίκες έρχονται συνήθως με το “ΟΧΙ” , παρά με το “ΝΑΙ”.

O ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

 

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407

www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr - kokkinosxar@yahoo.gr

 

Αθήνα 14 - 03 – 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 27ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαρτίου 2011 στην Αθήνα.

            Στις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν νέος Πρόεδρος της Παράταξης εκλέχθηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Σε δηλώσεις του ο νέος Πρόεδρος ανέφερε:

«Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω το σύνολο των στελεχών της Παράταξης που συμμετείχαν στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριό μας και με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στον ουσιαστικό διάλογο και στη «ζύμωση» απόψεων όπως ταιριάζει σε μια μεγάλη συνδικαλιστική παράταξη με δημοκρατικές διαδικασίες, ισχυρό ιδεολογικό υπόβαθρο και θέσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις και στις προσδοκίες του έλληνα εκπαιδευτικού.

            Από τη θέση του νέου Προέδρου της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. με αίσθημα ευθύνης δηλώνω ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας, να μετατρέψουμε τις κοινές αγωνίες σε κοινούς επιτυχημένους αγώνες και να αντισταθούμε στην αδιέξοδη, αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

            Ο αγώνας για επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, για αξιόπιστο συνδικαλιστικό κίνημα  περνά μέσα από τις δικές μας προσπάθειες.

            Το χθες δεν μας δεσμεύει να χτίσουμε το αύριο αρνούμενοι το σήμερα. Σφυρηλατώντας και διαφυλάσσοντας την ενότητά μας και με τη δύναμη των ιδεών μας ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Όλοι μαζί, απαλλαγμένοι από «μίζερα» σύνδρομα, με αγωνιστικό πνεύμα και με τεκμηριωμένες θέσεις δημιουργούμε το μέλλον που μας ανήκει.

Συγκρουόμαστε με την παρακμή, σπάμε τη σιωπή, αντιστεκόμαστε στη δικτατορία των μετρίων, δίνουμε και πάλι την ελπίδα στον έλληνα εκπαιδευτικό και προωθούμε την ανανέωση στο συνδικαλιστικό κίνημα»

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. - Αποτελέσματα Εκλογών

 

     Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή, νέος πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. εκλέγεται ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

     Στην Κεντρική Επιτροπή εκλέγονται οι: Αγραπίδης Αντώνης, Τεκίδης Αλέξανδρος, Ματθαίος Βασίλειος, Τσένου Δήμητρα, Αντωνιάδης Αναστάσιος, Παπαδοπούλου Αριστέα, Λαγομιτζής Νικόλαος, Γεωργόπουλος Σωτήρης, Καφτηράνης Χρήστος και Μεντάκης Αναστάσιος.

     Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι: Λάττας Σπύρος, Μήνας Αθανάσιος και Σωτηρακόπουλος Γεώργιος.

Αστάθμητος παράγων «Σαμαράς». Τώρα

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύουμαι! Ακολουθώ το ΔΙΚΟ μου χτυποκάρδι…»

Ν. Καζαντζάκης

Απευθύνομαι στον Αντώνη Σαμαρά.

Είμαι «ο άγνωστος blogger» και σου έχω ξαναγράψει στο παρελθόν

(Πριν προχωρήσω μια εξήγηση, για τον ενικό προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: Μια κραυγή αγωνίας δεν αρθρώνεται στον πληθυντικό)

Είμαι αυτός που πάλεψε για να εκλεγείς και αυτός που, μετά την εκλογή σου, κάλεσες σε διαρκή διάλογο.

Στήριξα εσένα και μόνο, πιστεύοντας ότι αποτελείς την τελευταία ελπίδα για την πατρίδα, κόντρα σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις για το κόμμα της ΝΔ.

Αλλιώς δεν επρόκειτο να ταυτιστώ με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, για παράδειγμα.

Και φυσικά δεν καίγομαι να ξαναδώ τον κ. Μητσοτάκη υπουργό Ανάπτυξης, πάλι για παράδειγμα.

Δεν μου είναι άγνωστα τα βαρίδια του παρελθόντος και οι οργανωτικές αδυναμίες.

Ούτε είμαι ο τυπικά ανυπόμονος ψηφοφόρος, που θέλει σε ενάμιση χρόνο να ανατραπεί το σύμπαν.

Ξέρω ότι ήσουν αναγκασμένος να κρατήσεις ισορροπίες. Ξέρω ότι είχες να κάνεις με μια κοινοβουλευτική ομάδα και ένα πολιτικό προσωπικό πλήρως απαξιωμένα και πιστά σε άλλους. Ξέρω ότι παρέλαβες ένα κόμμα σε κατάσταση διάλυσης, χωρίς φράγκο στα ταμεία. Και έκανες ο, τι μπορούσες. Όσα κανείς άλλος στην θέση σου δεν θα μπορούσε.

Μήπως, όμως, παρά τα αντικειμενικά «βαρίδια», πηγαίνεις λίγο αργά ;

Μιλώ για τους περισσότερους Έλληνες που δεν βλέπουν πλέον της Ε.Ε σαν σύμμαχο, αλλά σαν εχθρό που επιβάλλει τη θέλησή του όχι με την δύναμη των όπλων, αλλά με τη δύναμη των spreads. Και γι αυτό θέλουν ισχυρή αντίδραση στις αποφάσεις που ναρκοθετούν το μέλλον τους – όπως το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας – και όχι ισορροπίες και περίτεχνους ελιγμούς

Μιλώ για τους νεοδημοκράτες που αισθάνονται πίκρα και απογοήτευση επειδή παρά τις προσπάθειες σου βλέπουν να κυριαρχούν ακόμα στο κόμμα η λογική και τα πρόσωπα του παρελθόντος. Γι αυτό και απέχουν από την κομματική ζωή.

Μιλώ για εκείνους που θέλουν να σε ακούσουν να μιλάς όχι μόνο για το Μνημόνιο και για τα οικονομικά, αλλά και για το όραμά σου για το νέο κράτος που πρέπει να πάρει την θέση αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου.

Μιλώ για εκείνους που περιμένουν από σένα την ελπίδα για την παιδεία, για τους μετανάστες, για την άμυνα και την ασφάλειά μας, για τα παιδιά μας, γι αυτά που μας ενώνουν μπροστά στον κίνδυνο και μας κάνουν να μεγαλουργούμε.

Μιλώ για εκείνους που θέλουν να σ΄ ακούσουν να λες ότι θα κάνεις ρήξεις, ότι θα πατάξεις την διαπλοκή και την διαφθορά, ότι θα βάλεις τις βάσεις για μια υγιή και όχι κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα με κύριο γνώμονα το όφελος του πολίτη.

Δεν έχουν αυταπάτες. Δεν περιμένουν ούτε τον Μεσσία, ούτε τον θεόσταλτο ηγέτη. Οι Κάμελοτ άλλωστε μαρμάρωσαν μαζί με τα σπαθιά τους. Τον Αντώνη Σαμαρά περιμένουν. Τον Πατριώτη. Τον Οραματιστή.

Στις αρχές Οκτωβρίου του 2009, με τη Ντόρα πανθομολογούμενο «φαβορί» για την αρχηγία της ΝΔ, από αυτές τις σελίδες είχε κατατεθεί η πρόταση «οι μηχανισμοί αντιπαλεύονται με κινήματα από τη βάση». Και έγινε.

Στη σημερινή συγκυρία κατατίθεται εκ νέου η πρόταση : Η υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ από το ΠΑΣΟΚ αντιπαλεύεται μόνο με κοινωνικό μέτωπο.

Μόνο ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο, στη βάση εθνικού προσδιορισμού, διατήρησης εθνικής ταυτότητας και κεκτημένων, με οικονομικοκοινωνική πολιτική που θα επιδιώκει να αγκαλιάσει ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, και με δημιουργία – ίσως και ακραίας – πολιτικής πόλωσης μπορεί να οδηγήσει την ανακατάληψη της εξουσίας από τις ξένες δυνάμεις και τους φίλους τους και την ανάκαμψη της Πατρίδας.

Μιλώ για την πολιτική συγκρότηση της πλειοψηφικής τάσης, που διατρέχει οριζόντια την ελληνική κοινωνία και προσβλέπει ΜΟΝΟ σ΄ εσένα. Και περιμένει. Ενάντια σε όλους εκείνους που προσπαθούν να αδειάσουν την κλεψύδρα που γέμισες εκείνη την ημέρα της 29ης Νοεμβρίου 2009.

Υπάρχει ένα εγγενές πρόβλημα.

Η αστική Δεξιά ιστορικά, εκτός από την ακραία εκδοχή της, την Ακροδεξιά, δεν αναμείχθηκε σε «μέτωπα» και “πεζοδρόμια”

Δεν προσιδιάζει ο χαρακτήρας του συντηρητικού αστού στην «μετωπική» προπαγάνδα και δράση. Κι αυτό ξέρω ότι σου το ψιθυρίζουν καθημερινά στ’ αυτί για να σε κρατάνε μακριά από τον λαό.

Δεν προτείνω η Δεξιά να γίνει Αριστερά.

Αλλά όταν λες «δεν χαρίζουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά» οφείλεις να αποδεικνύεις ότι μπορείς να πάρεις τη θέση της στην υπεράσπιση των ευρέων τάξεων των κοινωνικά ασθενέστερων. Ή απλά να ξαναβρείς το χορταριασμένο μονοπάτι προς την “Λαϊκή Δεξιά”.

Αδύνατον;

Πόσοι, εκτός από έναν στενό πυρήνα, πίστευαν τον Σεπτέμβριο του 2009 ότι τον Δεκέμβριο θα ήσουν αρχηγός της ΝΔ;

Δείξε όποια αλήθεια περικλείεις στον κόσμο. Αυτό είναι το μόνο επαναστατικό που μπορείς να κάνεις.

Κίνημα σε ανέδειξε αρχηγό. Κίνημα θα σε εκλέξει και πρωθυπουργό.

Δυό γαϊδάρων άχυρα


Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νάξου κ. Λάμπρου έχει δώσει επαρκή δείγματα ότι ξέρει να στοχοποιεί και να πιέζει αφόρητα τους γιατρούς του Νοσοκομείου που έχουν την ατυχία να μην του είναι αρεστοί. Τουναντίον δεν
έχει δώσει καμία απόδειξη ότι μπορεί να διοικεί ένα Νοσοκομείο. Μέχρι πρόσφατα δεν είχε καταρτίσει ισολογισμό και το παρακάτω έγγραφο αποδεικνύει ότι δεν μπορεί ούτε άχυρα σε δύο γαιδάρους να μοιράσει!
Ο πάντοτε πρόθυμος να τον συνδράμει Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, ο οποίος πρόσφατα τον αναπληροί, μήπως μπορεί να κάνει κάτι επ΄ αυτού;
www.ygeianet.gr

Για να καταλάβω... ο Μηταράκης εκπροσωπεί τον Σταικούρα ή τον Σαμαρά

Σε πολύ δύσκολη θέση ήρθε ο Μηταράκης όταν ο Σαχινίδης τον ρώτησε
αν εκπροσωπεί τη θέση του Σταϊκούρα ή τη θέση του Σαμαρά...

Αυτό είναι το κατόρθωμα του Χ. Σταϊκούρα που έσπευσε το Σάββατο να πάρει σβάρνα τα ραδιόφωνα και να χειροκροτάει το ΠΑΣΟΚ