slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου κατά Δημήτρη Λιανού για επιλεκτική προβολή επιχειρήσεων!

Για  δεύτερη φορά  η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου εξέφρασε την   έντονη διαμαρτυρία της προς τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής,  Δημήτρη Λιανό, για επιλεκτική  προβολή ξενοδοχειακής επιχείρησης  γεγονός  που  εμπίπτει  στα  περί αθέμιτου ανταγωνισμού  μέσω του λογαριασμού  του δήμου στο Facebook,

Απάντηση στον Μανώλη Κεφαλογιάννη από τον Επίτροπο του Γεωργίας Φιλ Χόγκαν για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και την στήριξη των νέων αγροτών.


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν έθεσε τα παρακάτω ζητήματα προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο.
«Στην χώρα μου την Ελλάδα, οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι αγροτικές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρές αρνητικές προκλήσεις.
Η οικονομική κρίση των τελευταίων επτά ετών έχει πλήξει κυρίως τα χαμηλά και

Μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα προτείνει η ΝΔ


Δεκατρειίς «γαλάζιοι» βουλευτές καλούν την κυβέρνηση με τροπολογία πιου κατέθεσαν να υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διανομή του υπερπλεονάσματος του 2016 από φέτος σε τέσσερις δράσεις.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αποτελούν και μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, προτείνουν την άμεση εφαρμογή θετικών μέτρων μέσω της διανομής του πλεονάσματος ύψους 0,5% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί σε 864 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία που κατέθεσαν προτείνουν:

Απόστολος Ψαρράς:«Υπονοούμενες χυδαιότητες» θεωρεί ο Νικ. Βασιλάκης, τα περί «επιδότησης» ΞΕΝΩΝΑ με 11.371.039 δρχ. και δεν… απαντά!

«Ξεχνώντας» το γεγονός ότι από το 2009 μέχρι σήμερα, έχω δημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα των Ναξιακών Καιρών, 20 περίπου φορές το ερώτημα περί της «επιδότησης» του περίφημου ξενώνα, ο Νικ. Βασιλάκης συνεχίζει να μην απαντά σε αυτονόητα ερωτήματα και περιμένει εναγωνίως να «τολμήσω» να  γράψω το....

Όσα θα δούμε και θα κάνουμε στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση"Η πλατεία μας γεμίζει εκδηλώσεις!

Έχουμε έτοιμο το πρόγραμμα της Έκθεσης "Ελλάδος Γεύση" και σας το παρουσιάζουμε!
Σας περιμένουμε στην Παραδοσιακή μας Γειτονιά "Ελλάδος Γεύση" απο την Πέμπτη 18 Μαϊου ως την Κυριακή 21 Μαϊου για γευτούμε την Ελλάδα, για να απολαύσουμε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, να

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΛΩΡΑΚΑ-ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΚΟΥ


ΘΕΑΤΡΟ ΕΚΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ του Τζακ Λόντον — σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Το αγαπημένο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον γίνεται παράσταση και ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές, σχολεία, φορείς και ιδρύματα.
Την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 η παράσταση Το κάλεσμα της άγριας φύσης παρουσιάζεται στην Χώρα και σε χωριά της Νάξου, με ελεύθερη είσοδο (ανοιχτές παραστάσεις για το ευρύ κοινό).
Πώς μέσα από τις δυσκολίες ανακαλύπτουμε την εσωτερική μας δύναμη και τον πραγματικό μας εαυτό; Άκου το τραγούδι της.....

Ο Αριστείδης Αλαφούζος έφυγε πριν από λίγο σήμερα.

Προσθήκη λεζάντας
Ήταν ένας άνθρωπος που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία.

Επιτυχημένος εργολάβος την δεκαετία του 1960, εξαιρετικά επιτυχημένος εφοπλιστής κατόπιν και έως σήμερα, έκδοτης της ιστορικής Καθημερινής στην καλύτερη της περίοδο, ο Αριστείδης Αλαφούζος άφησε πίσω του εξαιρετικά σημαντικό έργο και παρακαταθήκες.

Ως επιχειρηματίας λειτουργούσε πάντοτε σαν

Στη Σύρο ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνας Φωτήλας,


Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνας Φωτήλας, στη Σύρο

Την Κυριακή 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Σύρο η ΝΟΣ Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της ΝΟΔΕ.


Ως εκπρόσωπος του κόμματος παραβρέθηκε και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα ο βουλευτής Αχαΐας κος Ιάσων Φωτήλας.
Δεδομένου ότι ο κ. Φωτήλας έχει ορισθεί αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της Νέας Δημοκρατίας, ο πολιτευτής Κυκλάδων Γιώργος Βακόνδιος, έκανε μία σύντομη ενημέρωση στον κ. Φωτήλα για θέματα νησιωτικότητας δίνοντας έμφαση στα προβλήματα του χώρου της υγείας.

Ο Γιώργος Βακόνδιος εξήγησε στον κ. Φωτήλα τα προβλήματα στον χώρο της υγείας τα οποία απορρέουν από την γεωγραφική ασυνέχεια και την ιδιαιτερότητα του νομού Κυκλάδων. Στη σύντομη αναφορά του για τα προβλήματα των νοσοκομείων Σύρου, Σαντορίνης και Νάξου ο Γιώργος Βακόνδιος ενημέρωσε τον κ. Φωτήλα ότι την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον τομεάρχη υγείας βουλευτή Επικρατείας κ. Βασίλη Οικονόμου και του ζήτησε να επισκεφθεί το νομό Κυκλάδων.

Ο κ. Φωτήλας θα επαναφέρει το θέμα της οργάνωσης αυτής της επίσκεψης στον κ.Οικονόμου.

Τέλος ο Γιώργος Βακόνδιος ενημέρωσε τον κ. Φωτήλα για σειρά προτάσεων που έχει καταθέσει σχετικά με τα θέματα υγείας και συμφώνησαν να επανέλθουν επ’ αυτών στην Αθήνα.

Μας δουλεύουν ομαδικώς… Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως η κρίση τελείωσε!
Από ρεσιτάλ σε ρεσιτάλ το πάνε στην κυβέρνηση, καθώς μετά την οσκαρική ερμηνεία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, τη σκυτάλη έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος φαίνεται πως ανέλαβε να χαλαρώσει λίγο την ατμόσφαιρα, στην αίθουσα της Βουλής, που ετοιμάζεται να εγκρίνει το δεύτερο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ψήφισμα για τον Πύργο του Χειμάρρου Νάξου από την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών,


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΝΑΞΟΥ

Στη νοτιοανατολική πλευρά της Νάξου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της, στη μέση περίπου του δρόμου ανάμεσα στο όρος Ζας και τη θάλασσα, σ' ένα ύψωμα που ορίζεται από τους δύο χειμάρρους, το Χείμαρρο ανατολικά και τα Πετρόνια δυτικά.
Ο εντυπωσιακός τετραώροφος στρογγύλος Πύργος, με εξωτερική διάμετρο 9,20μ.  και εσωτερική 7,12μ., διατηρείται σε ύψος περίπου 15 μέτρων, και οι διπλοί τοίχοι του έχουν πάχος 1,10 μ.. Από τον τρόπο λάξευσης των μαρμάρινων λιθοπλίνθων του που οικοδομήθηκαν χωρίς συνδετικό υλικό  με πολύ προσεγμένη συναρμογή χρονολογείται στο τέλος του 4ου ή τις αρχές του 3ου αι. π. Χ. Η εσωτερική επένδυση των τοίχων αποτελείται από λίθους διαφόρων μεγεθών. Στη νότια πλευρά υπάρχει η θύρα, και