slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ελληνοτουρκικά: Μοντέλο «Συμφωνίας των Πρεσπών» και με την Τουρκία προτείνει ο Φίλης


Μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών και στις διαφωνίες της Ελλάδας με την Τουρκία στο Αιγαίο, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή του Action24 ο Νίκος Φίλης.


Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε θετική τη θέση που εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Πρώτο ΘΕΜΑ για προσπάθεια συνεννόησης που πρέπει να γίνει με τη γειτονική χώρα, προσθέτοντας πως «πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η δέσμευση που έγινε πράξη! 2.000.000 ευρώ για το Δημαρχείο Σύρου»


Σε συνέχεια της επίσημης πρόσκλησης που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας προς τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, σχετικά με το έργο «Αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχείου Σύρου-Ερμούπολης» ύψους έως 2.000.000 ευρώ, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ωφελημένη η Λεπέν από το ασφαλιστικό

… υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις ο Μακρόν

Το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν είναι, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο βασικός ωφελημένος της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή το συνταξιοδοτικό.

Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le Journal de Dimanche, αν γίνονταν σήμερα εκλογές το κόμμα της Μαρίν Λεπέν από το 21% που έλαβε στις

Στο «κάδρο» των ευθυνών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και εργολάβοι για τη σύμβαση 717

… από τους ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας
Λάθη, καθυστερήσεις και παραλείψεις καταγράφονται στο πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717 του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα.

Στην 185 σελίδων δικογραφία για την τραγωδία στα Τέμπη προστέθηκε και το πολυσέλιδο πόρισμα των επιθεωρητών της αρχής Διαφάνειας για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και την πορεία της επίμαχης σύμβασης 717.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την έκθεση συνέταξαν δύο ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και το τελικό πόρισμα συντάχθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: έχουμε προειδοποιήσει ακόμα και με Απεργία – Αποχή απο το (2017) Για την μαφιόζικη επίθεση σε συνάδελφο αρχαιολόγο στη Μύκονο.

Το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής  καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε την Τρίτη 7/3, συνάδελφος αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων την ώρα της επιστροφής από τη εργασία του. Στηρίζουμε  και συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις  διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγείλει  η ΑΔΕΔΥ και οι Σύλλογοι εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ προκειμένου να παρθούν μέτρα προστασίας όλων των δημοσίων λειτουργών που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της νομιμότητας στο νησί της Μυκόνου όπως και σε όλη την χώρα.

Πρετεντέρης: Συνέντευξη

 
"Είναι λογικό μια τραγωδία να κλονίσει έναν άνθρωπο. Θα ήταν παράλογο για έναν Πρωθυπουργό να μείνει στον κλονισμό του" γράφει στα ΝΕΑ ο Γ. Πρετεντέρης:

Δ. Καπούνης στον ΑΝΤ1: «Προσοχή, να είναι Νάξου το αρνί και το κατσίκι!».



Μιλώντας στο «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, εν όψει Πάσχα αναφέρθηκε στο πεντανόστιμο αρνί και κατσίκι του νησιού μας και ζήτησε… προσοχή!

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς τόνισε πως πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους για τον εντοπισμό των παράνομων «βαπτισμάτων» προϊόντων (πρακτική που προξενεί μεγάλη ζημιά στο ίδιο το προϊόν και στους παραγωγούς του), ενώ επεσήμανε πως πρέπει και οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα βγουν για ψώνια και να σιγουρευτούν (με συγκεκριμένους τρόπους) ότι «το αρνί και το κατσίκι θα είναι Νάξου».

Καπούνης στο Action 24: «Προσπαθούμε για τον παραγωγό, αλλά είμαστε μόνοι μας!».


Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησί μας μίλησε, στο «Κουβέντα να γίνεται» του Action 24, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μέσα από το ολοκαίνουργιο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση στην παραγωγή αγελαδινού γάλακτος σε σχέση με πέρυσι, διότι έχουν αυξηθεί τα κόστη του παραγωγού (ενώ για τον ίδιο λόγο έχει μειωθεί και το ζωικό κεφάλαιο του νησιού μας). Έχουμε ενισχύσει τη ζώνη γάλακτος με κάποιους τρόπους, αλλά δεν κατορθώσαμε να πείσουμε κάποιους παραγωγούς να κρατήσουν τα ζώα τους και, παράλληλα, δεν υπάρχουν αρκετά ζώα αναπαραγωγής. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κτηνοτρόφο. Προσπαθούμε, ωστόσο, μόνοι μας. Η Πολιτεία δεν είναι κοντά μας. Αρκετοί νέοι που ασχολούνταν με τον πρωτογενή τομέα έχουν φύγει κι έχουν πάει πια στον τριτογενή», είπε, αρχικά, ο Δ. Καπούνης.