slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κέρδισε τις εντυπώσεις


Θετικά σχόλια έχει αποσπάσει η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας   Ναξιακών  Συλλόγων  (Ο.ΝΑ.Σ. ) να συμμετάσχει   για πρώτη φορά - με την ευγενική   χορηγία   της  Ένωσης Γ.Σ. Νάξου   και  του  Νάξιου  Δημήτρη  Καρούση -   σε μεγάλη έκθεση βιβλίου με δικό της  περίπτερο με θέματα που αφορούν κάθε πτυχή του Ναξιακού πολιτισμού, αλλά και κάθε έκδοση που αφορά την τουριστική προβολή του νησιού μας. Παράλληλα στόχος είναι η προβολή των Ναξίων συγγραφέων και η ανάδειξη της συγγραφικής τους δράσης. στη μεγάλη 15νθήμερη Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος. Η Έκθεση   πραγματοποιείτε  στην  πλατεία  Κλαυθμώνος   (οδός  Σταδίου),  στο κέντρο  της  Αθήνας , από  8  έως  και  21  Απριλίου  2011.
















ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΟΓΟΣ ΓΑΛΗΝΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΞΥΔΗ

Απογοήτευση, οργή και ντροπή, προκαλεί στους πολίτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ


   Με συναισθήματα απογοήτευσης (51,6%), οργής (43,2%), αλλά και ντροπής (32,4%), αντιμετωπίζουν οι έλληνες πολίτες το παρόν και το μέλλον της χώρας, αποσύροντας ολοένα περισσότερο την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η απαισιοδοξία «χτυπάει κόκκινο» (84,6%) και η όποια ελπίδα περιορίζεται στον περίγυρο λιγότερων και από τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (41,5% στο ΠΑΣΟΚ και 22,8% στο σύνολο). Αυτά είναι τα βασικά γενικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη νέα έρευνα της εταιρείας MRB ( Real news , 7/4/2011).
Η ΝΔ, αντιμέτωπη με μία αναμφισβήτητη γενική καχυποψία των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, αν και απόλυτα δικαιωμένη για τη στάση που έχει κρατήσει, είναι σαφές ότι οφείλει να

Οι Ισλανδοί αποφάσισαν να μην πληρώσουν το χρέος τους

Μετά από δημοψήφισμα οι Ισλανδοί αποφάσισαν με πλειοψηφία 58% να μην επιστρέψουν στην Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία οικονομική στήριξη της τάξεως των 4 δισ. ευρώ που είχε πληρωθεί το 2008 από τις χώρες για να αποζημιωθούν οι επενδυτές της υπό κατάρρευση τράπεζας Landsbanki.


Η Πρωθυπουργός της χώρας Johanna Sigurðardóttir δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο...

Κυβερνητικό χάος, ατέλειωτη φημολογία και σενάρια διαφυγής


 
Βοηθούσης και της απεργίας των ΜΜ"Ε", η κυβερνητική προπαγάνδα έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου παραφιλολογία! Αναδιάρθρωση, ανασχηματισμός, αντικατάσταση του Παπακωνσταντίνου, πρόωρες εκλογές. Όλα αυτά συζητούνται τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα έντονα. Σενάρια επί σεναρίων και...

Ο Πανναξιακός αήττητος πρωταθλητής Κυκλάδων 2011!

Του Κώστα Συμεονογλου 

Πρωταθλητής Κυκλάδων για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 ο Α.Ο Πανναξιακός ο οποίος τερμάτισε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 44 βαθμούς. Η ομάδα της Νάξου μάλιστα σημείωσε ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ τερματίζοντας το πρωτάθλημα αήττητη με μόλις δυο ισοπαλίες στους 16 αγώνες που έδωσε.

KATSANIS_NIKOS-GIORGOS
Νικολής και Γιώργος Κατσάνης τελικά το Φιλώτι είναι παντού

Ο  Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιάννης Σιγάλας καθώς και ο Γεν. Γραμματέας της ένωσης κύριος Χωριανόπουλος.




Παρόντες στην γιορτή του Πανναξιακού ήταν και ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης ενώ την περιφέρεια εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Γκούφας.

Στατιστικά στοιχεία για το internet στην Ελλάδα δημοσιεύει η Google

News image

Ενδιαφέροντα στατιστικά για τη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα δημοσίευσε η Google Greece, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποίησε για το Adsense πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία περιλαμβάνουν τα εξής:
Ο αριθμός των κατοίκων της Ελλάδας με πρόσβαση στο διαδίκτυο ξεπερνά τα 4 εκατομμ...

Πράσινα παραμύθια για το Χρέος επί Νέας Δημοκρατίας…


      Επί ενάμιση χρόνο περίπου, το ΠΑΣΟΚ  κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία με ένα προπαγανδιστικό ισχυρισμό: Επί των ημερών της, λέει, η Ελλάδα δανείστηκε 125 δισεκατομμύρια! Άρα η Νέα Δημοκρατία «φταίει», για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα
      Προσέξτε, τώρα, τι σημαίνει προπαγάνδα:
      Από τα 125 δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία στα χρόνια της  διακυβέρνησής της, 2004-2009:
      -- τα 45 δισεκατομμύρια αφορούν «αναχρηματοδότηση»  του παλαιότερου χρέους. Δηλαδή  έληγαν κάποια προηγούμενα δάνεια και δανείστηκε η Ελλάδα να τα εξοφλήσει. Δεν ήταν καινούργιο χρέος. Ήταν παλαιό χρέος που αναχρηματοδοτήθηκε…