slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Κυριακή Γεωργαλά υποψήφια με τον Μανώλη Πολυκρέτη

Την υποψηφιότητα της Κυριακής Γεωργαλά στο πλευρό του Μανώλη Πολυκρέτη, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ανακοινώνει η παράταξη «Αξίζουμε καλύτερα»...  Η Κυριακή Γεωργαλά στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την  απόφασή της να πορευτεί με τον Μανώλη Πολυκρέτη αναφέρει:

Την Δευτέρα στις 14:00 με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/06/2023 και ώρα 14:00, η οποία θα γίνει μεικτή, διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr.

Τα θέματα είναι:

1. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Νάξου & Μικρών
Κυκλάδων».
2. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Αντλιοστάσια και αγωγοί μεταφοράς νερού Τ.Κ. Δαμαριώνα από ΄Αη Λια στις δεξαμενές νερού Ράχης Δαμαριώνα και Άη Γιάννη Φιλωτίου».
3. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση οδών Αγ.
Αρσενίου και Βίβλου».
4. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού 1ου τριμήνου οικον. έτους 2023.
5. Αναμορφώσεις χρηματοδοτούμενων έργων δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2023.
6. Λήψη απόφασης περί διαγραφής ποσών από βεβαιωτικούς – χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης.
7. Αξιολόγηση Κινδύνων και του Ετήσιου Πλάνου Εσωτερικού Ελέγχου έτους 2023.
8. Λήψη απόφασης για την ανανέωση σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατεδαφίσεων
Κατασκευών «Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας».
9. Έγκριση Σύναψης προγραμματικής σύμβασης με Δ.Λ.Τ. Νάξου για παροχή υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων κλπ στις ζώνες ευθύνης Δ.Λ.Τ. Νάξου και ορισμός επιτροπής παρακολούθησης.
10. Έγκριση κατανομής πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (Β΄ κατανομή έτους 2023).
11. Έγκριση κατανομής πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.
12. Έγκριση ένταξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Μητρώο Φορέων/Δομών της
Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για τη συμμετοχή των δύο δημοτικών Παιδικών Σταθμών στη Δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για το σχολικό έτος 2023-2024 και ορισμός νόμιμου εκπροσώπου.
13. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Επιλογής και Επιτροπής Εξέτασης
Ενστάσεων για την αξιολόγηση των αιτήσεων εγγραφής/επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς
Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχολικού έτους 2023-2024.
14. Έγκριση της υπ' αριθμ. 35/2023 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η οποία αφορά στην αναμόρφωση
του προϋπολογισμού οικον. έτους 2023 της επιχείρησης.
15. Έγκριση ή μη της διοργάνωσης του 2ου ΝΑΧΟS 3Χ3 που θα πραγματοποιηθεί από τις 15/07/2023 έως τις 16/07/2023 στην πλατεία Μανδηλαρά της παραλίας της Χώρας Νάξου.
16. Έγκριση ή μη παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή αθλητικών
δραστηριοτήτων. 

Παραδόθηκε στον Δήμο το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων GPS για τον βέλτιστο συντονισμό σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις

Παραδόθηκε στον Δήμο το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων GPS
για τον βέλτιστο συντονισμό σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις
Πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα «ιχνηλάτησης» του στόλου των οχημάτων Πολιτικής
Προστασίας, το οποίο θα διευκολύνει σημαντικά τη διαχείρισή τους από τον Μηχανισμό Πολιτικής
Προστασίας σε περιπτώσεις αντιμετώπισης πυρκαγιών, παραδόθηκε χθες στον Δήμαρχο Δημήτρη
Λιανό, από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχο Γεώργιο
Βλόντζο και τον Διοικητή Π.Υ. Κυκλάδων  Πύραρχο Άγγελο Κυρίτση.

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Ανάφη

Επόμενος σταθμός στην προεκλογική περιοδεία του υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππου Φόρτωμα, ήταν το νησί της Ανάφης.

Ο κ. Φόρτωμας κατά την παραμονή του στο νησί, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ανάφης κ. Ιάκωβο Ρούσσο, τον Αντιδήμαρχο Τζώρτζη Ρούσσο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Ρούσσου, με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, καθώς επίσης και με πολλούς φίλους. Τους ευχαρίστησε όλους για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και τόνισε πως το διακύβευμα των επόμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου, είναι η σταθερότητα της χώρας, και ως εκ τούτου, σύσσωμη η νησιωτική κοινωνία μας πρέπει να δώσει μια ισχυρή νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τόλμη και αποτελεσματικότητα.

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2023


Η παράλογη, αυτοκτονική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος θα καταγγείλουν τον Μητσοτάκη γιατί δεν συνεργάζεται με τον Βελόπουλο

Γιάννης Σιδέρης
Κοινότοπη η διαπίστωση, δεν κομίζει γλαύκαν ες Αθήνας : Η ιδεολογία αποτελεί το πρίσμα μέσω του οποίου διαθλάται η πρόσληψη των γεγονότων. Τα ανθρώπινα σύνολα προσλαμβάνουν τα ίδια γεγονότα αλλά τα αναλύουν διαφορετικά, αποδίδοντάς τα σε διαφορετικές αιτίες.
Ειδικά σε προεκλογικές περιόδους η ιδεολογία γίνεται ένας πλήρως παραμορφωτικός καθρέφτης, όπου ενσυνείδητα παραλλάσσει την πραγματικότητα, και κυρίως καταστρατηγεί την κοινή λογική.