slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η αεροπορική εταιρία από την Πάρο που (ξαφνικά) δεν βρίσκει SLOT-

Φωτο: libre

Η Cycladic είναι η πρώτη ελληνική ενδο-νησιωτική αερογραμμή. Από τον Οκτώβριο του 2022 η μικρή αεροπορική του εφοπλιστή Νίκου Λυκιαρδόπουλου, με έδρα το νησί της Πάρου, χρησιμοποιεί 3 νέα αεροσκάφη τύπου Cessna Grand Caravan 208, χωρητικότητας 8 και 12 επιβατών, για να συνδέει γρήγορα τα ελληνικά νησιά μεταξύ τους. Μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 8 προορισμούς (Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Σύρο, Νάξο, Χανιά Ηράκλειο και Ρόδο).

«Με το έργο μας, κοιτάμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στα μάτια», άρθρο του Φίλιππου Φόρτωμαστα στα “Παραπολιτικά”


Επειδή ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα και να συγκρίνει με το παρελθόν της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία δεν τη φοβόμαστε αυτή τη σύγκριση. Και γι αυτό ζητάμε την ψήφο για την αυτοδύναμη πορεία της χώρας.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς προκλήσεις: υβριδική μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού. Αποδείξαμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας σταθερό, ακολουθώντας πιστά και το πρόγραμμά μας, χωρίς να πάψουμε ποτέ να προσαρμοζόμαστε στις κρίσεις.

ΚΑΡΤΑ- ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

«Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα»: Συνάντηση με την Πρόεδρο και τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κ.Υ. Πάρου





«Συνάντηση με την Πρόεδρο και τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κ.Υ. Πάρου»

 

 

Την Κυριακή, 10 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του επικεφαλής κ. Κώστα Μπιζά καθώς και μελών του συνδυασμού «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα» στο Κ.Υ. Πάρου και συνάντηση με την Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κα Μαρία Κουτσονικολή και τον Επιστημονικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Τζανίδη.

 

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καλή λειτουργία του Κ.Υ. Πάρου όπως η ανάγκη για στελέχωση με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, η παροχή κινήτρων στους ιατρούς ώστε να επιλέξουν το νησί  μας, η διαδικασία του συστήματος διακομιδών μέσω ΕΚΑΒ καθώς και η βούληση του συνδυασμού μας όταν αναλάβει την δημοτική αρχή να κινήσει τις διαδικασίες σε συνεργασία με το Βελέντζειο Ίδρυμα για την ενεργοποίηση του υγειονομικού αεροσκάφους του Ιδρύματος.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας μιας νέας σύγχρονης δομής υγείας στο νησί μας.

Ως συνδυασμός έχουμε δηλώσει ότι σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, θα παραχωρήσουμε δημοτικό ακίνητο για την κατασκευή μιας νέας και σύγχρονης δομής υγείας, που θα καλύπτει τις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού της Πάρου καθώς και τις ανάγκες των πολυπληθών επισκεπτών μας.

Οι δηλώσεις του δημάρχου περί κατασκευής νοσοκομείου στο νησί μας, χωρίς να υπάρχει σοβαρή επιστημονική και ρεαλιστική επιχειρηματολογία, προφανώς υπενθυμίζουν στους συμπολίτες μας, την προ 4-ετίας υπόσχεση του, που έγινε απλά για να γραφτεί στο προεκλογικό του φυλλάδιο το 2019 και προφανώς θα εμπεριέχεται και στο προεκλογικό φυλλάδιο του 2023.

 

Αγωνιούμε για την υγεία όλων μας και δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε με ΕΥΘΥΝΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ να προσφέρουμε αυτά που έχει ανάγκη το νησί μας.  

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Πασχαλινές ευχές από την ομάδα του Last Point

 

Συρμαλένιος να καταστεί άμεσα υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα την ανάγκη να καταστεί άμεσα υποχρεωτική η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  Ξενοδοχοϋπαλλήλων.


Όπως αναφέρει η ερώτηση, σύμφωνα με το από 03/04/2023 Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, δυστυχώς η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε αρνητικά για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό.

Κάθε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμαρχο και μία ιστορία

Μπήκα στον πειρασμό να ψάξω, να ρωτήσω και να τηλεφωνήσω, για τους υποψήφιους Δημάρχους που ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης ο Πρόεδρος και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησα με τον Ανδρέα Παχατουρίδη πριν ανακοινωθεί και μου είπε, ότι είχε την πληροφορία, ότι δεν θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ κανέναν στο Περιστέρι. «Στις Βουλευτικές πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι 40% και στις Δημοτικές 5%», είπε ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι τον κάλεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι Θανάσης Καρπετάς (αν καλά άκουσα το όνομα) και του ζήτησε να βάλουν 3-4 ΣΥΡΙΖΑίους στο ψηφοδέλτιό του.

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο Χρήστος Τζανερίκος

…μετά την παρέμβασή του για την τροπολογία Κασιδιάρη
Παραιτήθηκε από το Δικαστικό Σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά τον σάλο που προκάλεσε η παρέμβαση του για την τροπολογία – μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές με δημόσια δήλωσή του μιλούσε για ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και χαρακτήριζε φωτογραφική της δυσπιστίας της κυβέρνησης την υπό ψήφιση τροπολογία με βάση την οποία για την ανακήρυξη του αποκαλούμενου κόμματος Κασιδιάρη θα αποφασίσει εν ολομελεία το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου και όχι η πενταμελής σύνθεσή του.

Σχόλιο του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη : Διεύρυνση προς το υπερπέραν

 

Ενδεικτικό… Το σχόλιο του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη όταν διάβασε ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος θα συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: «Είπαμε, μια χαρά, διεύρυνση και προς τα Αριστερά και προς τα Δεξιά. Αλλά αυτή εδώ είναι διεύρυνση προς το… υπερπέραν»! Και λίγο παραπέρα (θα συμπληρώναμε)!

Τριήμερη επίσκεψης της Υποψήφιας Βουλευτή Μαρίας Χανιώτη στην Ναξο


Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη επισκέφτηκε την Νάξο το διάστημα 7 Απριλίου έως 9 Απριλίου.  

Συνοδευόμενη από την συντονίστρια της Ο.Μ. Νάξου, Παρή Μανιού, τον αναπληρωτή συντονιστή, Στέλιο Μαρινάκη και μέλη – φίλες και φίλους του κόμματος, επισκέφτηκαν την ορεινή Νάξο, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων  και συλλόγων καθώς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Την ίδια περίοδο  επισκέφτηκε την Νάξο και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων κος Γιώργος  Μαραγκός ο οποίος συμμετείχε στην πλειονότητα των συναντήσεων και δράσεων.

Δ. Καπούνης στην ΕΡΤ: «Με όλα αυτά που γίνονται, κτηνοτροφία και πρωτογενής τομέας θα τελειώσουν!».


Για την αντίθεση των κτηνοτρόφων της Νάξου στην ένταξη του αρνιού και του κατσικιού στο «καλάθι του Πάσχα» και τα προβλήματα που αυτή τους δημιουργεί μίλησε, στις εκπομπές «Ώρα Ελλάδος» (Open) και «Συνδέσεις» (ΕΡΤ), ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μαζί με Ναξιώτες παραγωγούς.

Πασχαλινές ευχές του Υποψήφιου Δήμαρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΜΑΝΩΛΗ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ

 


Καλή Μεγάλη εβδομάδα!

Το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είπε ΟΧΙ!...


                 Λακωνικό «πιπεράτο» του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Μου τηλεφώνησε χθες ο Ανέστης ο παλιός μου συμμαθητής από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, για να μου πει να μεταφέρω το δικό του ΜΠΡΑΒΟ στους παλιούς μου συναδέλφους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που είπαν ΟΧΙ στο αίτημα να διδάσκεται η «Μακεδονική» γλώσσα στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών!... 

Περιεργη η αδράνεια για το ΤURKAEGEAN που βλάπτει σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα και την τουριστική μας βιομηχανία.

"Περίεργη η αδράνεια για το ΤURKAEGEAN που  βλάπτει σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα και την τουριστική μας βιομηχανία".


 Η εκχώρηση στην Τουρκία του εμπορικού σήματος Turkaegean  από την Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. μέχρι το 2031 χωρίς να υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πολιτεία βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα και την τουριστική μας βιομηχανία!
Το ζήσαμε έντονα  την περσινή χρονιά ...το ζούμε και φέτος.

Επίσκεψη και συναντήσεις υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων, Γιώργου Μαραγκού, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη Νάξο στη Νάξο

Τη Νάξο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική
Συμμαχία, Γιώργος Μαραγκός το τριήμερο 7/4 έως 9/4/2023.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μαραγκός είχε συνεργασία με τη συντονίστρια και
μέλη του συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου επί οργανωτικών και λοιπών θεμάτων που
άπτονται των επικείμενων εθνικών εκλογών, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους
φορέων και συλλόγων, επισκέφθηκε συνοδεία κομματικών στελεχών χωριά και περιοχές της

Ο σύντροφος Αντώναρος υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική


Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είν0αι ο Ευάγγελος Αντώναρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, που θα ριχτεί στη «μάχη του σταυρού» στην Ανατολική Αττική

Έχουμε καθήκον να συνεχίζουμε να παράγουμε έργο προς όφελος των πολιτών μέχρι την τελευταία μέρα

Η Κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού

Καλημέρα σας. Κυριακή των Βαΐων σήμερα, μια από τις σημαντικότερες Κυριακές της Ορθοδοξίας, η αρχή της Εβδομάδας των Παθών και του Θείου Δράματος. Πριν ξεκινήσει όμως η Μεγάλη Εβδομάδα, επιτρέψτε μου να σας μιλήσω για όσα ξεχώρισα από τα μεγάλα και τα μικρά που έγιναν την εβδομάδα που πέρασε.
Ξεκινώντας από τα σχολεία μας. Την Πέμπτη επισκέφτηκα το 7ο Δημοτικό των Αγίων

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς τρόικα και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του

 Ομιλία στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος – ΒΙΝΤΕΟ
Για να γίνει πράξη το «Ως Εδώ» που νιώθουν οι πολίτες, πρέπει να γίνει απόφαση και το «προς τα πού».

Το «Ως Εδώ» πραγματοποιείται μόνο με ισχυρή απόφαση προς την Αλλαγή, προς την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, που διασφαλίζεται μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 21 Μαΐου.
Ο κ. Μητσοτάκης, με τη ξεπατικωμένη προπαγάνδα από τα εγχειρίδια και τις πρακτικές του Τραμπ, αποσκοπεί σε ένα και μόνο πράγμα: Να θολώσει τα νερά και να διαδώσει την άποψη ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τα ψηφοδέλτιά του με ΑΝΤΩΝΑΡΟ Πολάκη και Ραγκούση και μια υποψήφια παραιτήθηκε αμέσως


Τις πλήρεις λίστες με όλους τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έκπληξη» αποτελεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στην Ανατολική Αττική. Η Κουμουνδούρου, διατηρούσε επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του, ωστόσο, ο ίδιος σε συνομιλητές του παραδεχόταν ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αντώναρος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Στη Δυτική Αττική, επιστρέφει και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.