slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ανεξήγητη στάση του ΚΙΝΑΛ στην τροπολογία για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

 Από τον Άγγελο Κωβαίο

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη το ότι δεν ψήφισε την τροπολογία για την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.
Αυτό που προξενεί έκπληξη ωστόσο, είναι η στάση του ΚΙΝΑΛ. Υποτίθεται ότι το κόμμα πλασάρεται ως η φωνή του

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση προχωρά σε τρεις σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις, που εκσυγχρονίζουν το θεσμικό πλαίσιο για διαφάνεια στο δημόσιο βίο και ενισχύουν τον θεσμό της κινητικότητας» ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γ. Βρούτση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών». Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

Το μόνο που έμεινε από τη συνέντευξη του Τσίπρα ήταν το εμβόλιο του Πολάκη

 Από τον Άγγελο Κωβαίο

Το ότι ο Πολάκης είναι βάρος για τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ το κατανοούν πολλοί, όχι όμως και ο πρόεδρος του κόμματος. Ή, ακόμη και αν αρχίζει να το καταλαβαίνει, δεν φαίνεται να είναι σε θέση να κάνει και τίποτε.

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για την άδεια σχολικής παρακολούθησης

Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 18 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 4808/2021, άρθρο 38):

«Απόφαση για διενέργεια rapid test σε κάθε επιβάτη, εμβολιασμένο ή μη, στα τουριστικά σκάφη της Μήλου»: Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή

«Απόφαση για διενέργεια rapid test σε κάθε επιβάτη, εμβολιασμένο ή μη, στα τουριστικά σκάφη της Μήλου»:

Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Μηλίων Πλοιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματιών Σκαφών με θέμα την από 26/08/2021 απόφαση περί διενέργειας rapid test σε κάθε επιβάτη (εμβολιασμένο ή μη) που επιθυμεί να κάνει ΗΜΕΡΗΣΙΑ θαλάσσια εκδρομή στη Μήλο με επαγγελματικό σκάφος αναψυχής, ολικής, έως και 12 ωρών ναύλωσης.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : Οι αυθαιρεσίες στους αιγιαλούς του Ν. Αιγαίου, οι εκπρόσωποι του κράτους, η "διαπλοκή" και οι... "νταβατζήδες" !

Η πρόσφατη δυναμική  συγκέντρωση - διαμαρτυρία  πολιτών ενάντια στην παράνομη κατασκευή στην παραλία της Γλύστρας  στη Ρόδο και οι αντιδράσεις των νησιωτων μας(Ίο , Μύκονο κτλ) για  άλλες αυθαιρεσίες που παρατηρούνται στους αιγιαλούς του Ν. Αιγαίου, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν κοινωνικά αντανακλαστικά και ευαισθησίες! 
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας δεν λύγισε ούτε θα σιωπησει στις εκνομες πράξεις!  Όσο και αν επιθυμούν οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, οι "μπράβοι και οι νταβατζήδες" να επιβάλουν τον φόβο και τη σιωπή στα νησιά του Νότιου Αιγαίου δεν θα τα καταφέρουν!

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου: Food Experience Patata Naxou 2021 Γαστρονομία και Τέχνη «παντρεύονται» στην Νάξο!



Φέτος «γάμος» γίνεται στην Νάξο! H Γαστρονομία και η Τέχνη, δύο τομείς στους οποίους έχει διαπρέψει, στον διάβα του χρόνου, το πιο μεγάλο και εύφορο νησί των Κυκλάδων, «παντρεύονται»!

Ξεκίνησε ο Γ' κύκλος της «Ψηφιακής Μέριμνας»

 Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2021

 Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Άνοιξε το πρωί της Τρίτης 7/9 η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης από τους δικαιούχους του Γ' Κύκλου της «Ψηφιακής Μέριμνας». Ο Γ' κύκλος απευθύνεται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και οικογένειες εξαρτώμενων τέκνων με αναπηρία, οι οποίες ταυτόχρονα είναι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 στις Β' και Γ' εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.001 έως 15.000 ευρώ).