slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

« Χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού όπως προβλέπεται στους πυροσβέστες που τη δικαιούνται - Άμεση ανάκληση της άδικης πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε σε συνάδελφο, με αφορμή το γεγονός ότι έκανε χρήση της συγκεκριμένης άδειας »



Κύριε Υπουργέ
Από τις 13 Απριλίου 2020 σας έχουμε ενημερώσει ότι η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας δεν χορηγεί σε συνάδελφό μας την άδεια ειδικού σκοπού, όπως ακριβώς ορίζεται  από τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας.
Μέχρι σήμερα ο συνάδελφός μας:

Το χρονικό μιας ιλιγγιώδους αναδίπλωσης; Ένα παράδειγμα της σχέσης της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου με την χειραγώγηση της «κοινής γνώμης» στα νησιά μας



Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά τις μεθοδεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση των έργων υποδομής στα νησιά

Α. Την 7η Απριλίου 2020 η Γ. Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ ζητά από όλα τα Υπουργεία και τις Περιφέρειες να παγώσουν όλες οι ενέργειες για το υπόλοιπα ποσά της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 για τα ΠΕΠ και τα Τομεακά Προγράμματα, ύψους 8 δις ευρώ, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών αποφάσισε την τροποποίηση των κανονισμών  ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα εναπομείναντα κονδύλια στη μάχη κατά της πανδημίας. Καλούνταν δε οι Περιφέρειες να στείλουν κατάλογο εντός 3 ημερών με τα έργα που θα ήθελαν να συνεχίσουν και υπάρχουν "επαρκείς λόγοι άμεσης προώθησής τους [Νέες εξειδικεύσεις, προσκλήσεις, κ.τ.λ.], θα

Δωρεάν webinar για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων



Με σκοπό την υποστήριξη των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διοργάνωση ενός διαδικτυακού σεμιναρίου (webinar) με θέμα την επικοινωνιακή και εμπορική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα. Εισηγητής του webinarπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Απριλίου, είναι ο πολύπειρος επαγγελματίας του μάρκετινγκ Δρ.Δημήτρης Κούτουλας.

Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού

Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι η χρήση

Η απίστευτη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η «δική» του ΓΓ παραιτήθηκε το 2016 καταγγέλλοντας σκάνδαλο με τα ΚΕΚ (Video)


Απίστευτη είναι η υποκρισία και το πολιτικό θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την υπόθεση με τα Voucher των επιστημόνων, όταν τον Οκτώβριο του 2016 για μία πολύ πιο «χοντρή» υπόθεση παραιτήθηκε για τα ΚΕΚ η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

H τότε Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Δήμητρα Χαλικιά, είχε υποβάλει την παραίτησή της μετά την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες της κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Βρούτσης για voucher: Πολιτική αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ -Δείτε πως μοίρασε 200 εκατ. σε ΚΕΚ


Με αυτοκριτική αλλά και με επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης για τη θύελλα που ξεσηκώθηκε γύρω από το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων και την ακύρωση του τελικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Βρούτσης σχολιάζοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτησή του ανέφερε πως δεν αποκλείστηκε κανένας πιστοποιημένος φορέας και παρέθεσε στη Βουλή στοιχεία αντίστοιχων προγραμμάτων για ανέργους μέσω ΚΕΚ την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για... λάσπη στον ανεμιστήρα.

Κλινική Ταξιάρχαι: Βίντεο ντοκουμέντο με την μεταφορά νεκρού ασθενή


Η στιγμή της μεταφοράς ενός νεκρού ασθενή από την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, η εισαγγελική έρευνα και όλες οι τελευταίες εξελίξεις. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο.

Την ώρα που οι εξελίξεις με την κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, έχουν πάρει “φωτιά” -και σε ό, τι αφορά το σκέλος της Δικαιοσύνης, με την παρέμβαση του εισαγγελέα– το newsit.gr αποκαλύπτει ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο.

Είναι η στιγμή που ένας ασθενής μεταφέρεται νεκρός από την κλινική Ταξιάχαι, στην οποία να υπενθυμίσουμε πως έχουν βρεθεί τουλάχιστον 28 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ασθενής συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που διαγνώστηκαν με τον φονικό ιό, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την κλινική Ταξιάρχαι