slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι εις βάρος της κυβέρνησης"

Η ομάδα που διαφωνεί με το κυβερνητικό έργο πρέπει να αποστασιοποιηθεί από την κυβέρνηση και την Βουλή. Δεν γίνεται οι διαφωνούντες να...

“εκλιπαρούν” Τσίπρας-Καμμένος το ΔΝΤ για νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο! (επιστολή)


Διαβάστε την επιστολή στα ελληνικά και τα αγγλικά 
Λίγο πριν τις 21:00 ώρα Ελλάδος (14:00 ώρα ΗΠΑ) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή που ζητούσε το ΔΝΤ με την οποία ζητεί νέο δάνειο από το Ταμείο.

Οπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος υπογράφει την επιστολή, η Ελλάδα ζητά νέο δάνειο από το ΔΝΤ και δηλώνει ότι προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο.

Η επιστολή στα ελληνικά:

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ Φαρμάκι έσταξε η Ζωή για το «εμπάργκο» στην εκδήλωση – Βολές κατά Τσίπρα-Παυλόπουλου

 
Φαίνεται ότι το «εμπάργκο» του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών στην εκδήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενόχλησε ιδιαίτερα την πρόεδρο της Βουλής.

Η Πέπη Ρηγοπούλου, που ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης, σχολίασε: «Χαίρομαι που αυτή την ώρα διαβάζω σε sites τα οποία λένε ότι βρισκόμαστε σε μια απαγορευμένη εκδήλωση» για

Μεϊμαράκης: Το 3ο μνημόνιο έχει υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου

 
Μέσα σε χειροκροτήματα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ εξουσιοδότησαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ μέχρι την άνοιξη του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της εφορευτικής για τη διεξαγωγή εκλογών θα γίνει εν καιρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αν και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να προσφύγει σε κάλπες. «Θα βάλει σε περιπέτειες τον ελληνικό λαό για να λύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα;» αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και επισήμανε καταχειροκροτούμενος: «Όταν μας εξηγήσουν γιατί θα κάνουν εκλογές τότε θα τους εξηγήσουμε ότι θα τις κερδίσουμε».

Ξεκινά το 2 ο Πρόγραμμα Ανέργων Νέων για τον Τουρισμό για συνολικά 8.000 ωφελούμενους




Ανακοινώθηκε στο www.insete-training.gr η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για τον πρώτο κύκλο της δράσης «Επιταγή Εισόδου για Νέους Ηλικίας έως 29 Ετών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις στον Κλάδο του Τουρισμού για Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας». Με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα του προγράμματος, ως προς την απορρόφηση των ανέργων από την αγορά εργασίας, η δράση αυτή χαρακτηρίζεται από σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον τουριστικό κλάδο, όπου συνολικά 8.000 ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να λάβουν κατάρτιση, συμβουλευτική και.....

Μουστάκη: Θα είναι ένα ακόμα πετυχημένο τουρνουά [aud]

Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης


Η Κατερίνα Μουστάκη, υπεύθυνη διοργάνωσης του Τουρνουά Beach Volley του ΑΜΣ Φιλωτίου που γίνεται κάθε χρόνο στην Μικρή Βίγλα μίλησε για την φετινή διοργάνωση στην εκπομπή Ταξίδι στον κόσμο των σπορ.

Νάξος: Ένα νησί που τα έχει όλα!


Από: Ηλίας Φουντούλης 
Δαντελωτές ακτές, χαριτωμένα χωριά, φιλόξενοι, γελαστοί κάτοικοι και ασυνήθιστα εύφορα χώματα, γνωστά από την αρχαιότητα, δίνουν απλόχερα στον επισκέπτη ένα σωρό λόγους για να την ψάξει και να την ερωτευτεί. Η Νάξος είναι μοναδική. Όπως είναι και το φαγητό της, που θα λατρέψεις δίχως άλλο.

Απαριθμώντας τα προϊόντα της Νάξου έχουμε μερικά από τα πιο εκλεκτά τυριά και γαλακτοκομικά της Ελλάδας, την καλύτερη ίσως πατάτα, αρωματικά εσπεριδοειδή που δίνουν μοναδικά λικέρ, ελαιώνες, αμπελώνες, κρασί και, φυσικά, ό,τι καλύτερο ψαρεύουν τα καΐκια του νησιού! Τίποτα όμως δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (Χώρα, Νάξος, τηλ. 22850 22883, www.easnaxos.com), που με μεθοδικότητα και πρόγραμμα έχει φέρει τα προϊόντα του νησιού σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Τα καλούδια του νησιού

Φιλωτίτης ο Μπονιάκος


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Δυνατή μεταγραφική κίνηση από τον ΑΜΣ Φιλωτίου που δυνάμωσε σημαντικά την μεσαία του γραμμή με την απόκτηση του Λέανδρου Μπονιάκου.
Ο βραχύσωμος παίκτης βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ομάδας στο Φιλώτι, όπου παρουσία του προέδρου Στέφανου Τσάφου και του Γενικού Αρχηγού Γιώργου Μουστάκη υπέγραψε το δελτίο του στην ομάδα της ορεινής Νάξου.

Ανανεώσεις και αποχωρήσεις στον Πανναξιακό



Την ανανέωση με τους περισσότερους Ναξιώτες ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ του, αλλά και την αποχώρηση τεσσάρων βασικών συντελεστών της περσινής επιτυχίας της ομάδας ανακοίνωσε ο Πανναξιακός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανναξιακού Α.Ο. Αναφέρει:

Πρωτοβουλίες ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για το γηπεδικό

Γράφτηκε από Ομαδα συνταξης
Ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ προκρίνει τη λύση για ανακατασκευή του γηπέδου «Γιάγκος Γρατσίας» στο Φιλώτι και βελτίωση των υποδομών σε ΔΑΚ (κατασκευή γηπέδου 8χ8) και Άγιο Αρσένιο, σε μία προσπάθεια ώστε οι ομάδες να έχουν τα περισσότερα οφέλη στο άμεσο μέλλον
Αθλητικές υποδομές στη Νάξο. Ένα πρόβλημα που δυστυχώς διογκώθηκε από τη στιγμή που «έκλεισαν» τα

Βοήθεια για την εξασφάλιση ανθρώπινης διαμονής για τους πρόσφυγες ζητά το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.


Τη συμβολή των πολιτών της Νάξου ζητά το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α., στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει στους 85 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Νάξο όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Τσολάκης, κάνει γνωστό ότι υπάρχει ανάγκη γιακλινοσκεπάσματα, καλοκαιρινό ρουχισμό, είδη υγιεινής και

Τι αλλάζει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στις αναλήψεις


Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής,το κοντέρ θα μηδενίσει, και θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρω ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι το Σάββατο 1η Αυγούστου. Αναλυτικά…

Το ΙΚΑ Μήλου “πέταξε” οριστικά


Άδοξο τέλος είχε η πολύμηνη αγωνιστική κινητοποίηση των κατοίκων της Μήλου προκειμένου να αποτρέψουν την υποβάθμιση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μήλου σε απλό γραφείο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Milosvoice από το γραφείο του δημάρχου κ. Δαμουλάκη, σύμβουλος του υπουργού κ. Κατρούγκαλου δήλωσε στον δήμαρχο κ. Δαμουλάκη ότι “το θέμα έληξε”δεδομένου ότι το Εργατικό κέντρο της Μήλου και ο .....

Συναυλία στην παραλία του Αγ. Γεωργίου στη Νάξο

Προσθήκη λεζάντας
Συναυλία με τοπικά μουσικά σχήματα διοργανώνει την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 21:00 το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην παραλία Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Νάξου...

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου: «Αλληλεγγύη για όλους»

Κάλεσμα στους εμπόρους της Νάξου απευθύνει ο εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού προκειμένου να "σταθούν στο πλευρό των προσφύγων" προσφέροντας σε αυτούς είδη πρώτης ανάγκης ως πράξη «Αλληλεγγύης για όλους».

Αναλυτικότερα ο σύλλογος αναφέρει: Πρόσφυγες από τη Συρία έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο από σήμερα στο κλειστό αθλητικό κέντρο στην χώρα της Νάξου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Ανάμεσα τους άντρες , γυναίκες και παιδιά που έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής υποστήριξης και

Ο Δήμαρχος και ο Δήμος κοντά στους Σύρους πρόσφυγες


Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τοτόμη Πρωτονοτάριο, επισκέφθηκαν σήμερα τους 85 πρόσφυγες από τη Συρία, που φιλοξενούνται στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο.

Κατά την επίσκεψή τους συνομίλησαν με το Διοικητή του Α.Τ. Νάξου, με τους εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη φροντίδα των προσφύγων, αλλά και με τους πρόσφυγες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις δύσκολες στιγμές που περνούν.
Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκφράζει τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι