slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το σχέδιο απόφασης της πλειοψηφίας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Άντε Γειά και 2 αυγά Τουρκίας ...


Τα βασικά σημεία του σχεδίου:
- Σε ολη την πορεία του ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι ο αγώνας εναντίον της ιεράς συμμαχίας της λιτότητας δεν θα είναι ευχάριστος περίπατος. Λέγαμε ότι η μάχη θα διαρκέσει πολύ και θα είναι σκληρή. Δυστυχώς η εξέλιξη των πραγμάτων μας δικαίωσε, αλλά η Αριστερά είναι για τα δύσκολα.
Τέσσερις μήνες μετά, μέρα με τη μέρα επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο λαός στις 25 Γενάρη. Η κυβέρνηση δεν προκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία.

Βόμβα Μητρόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Τι δήλωσαν κορυφαία στελέχη του κόμματος για το μέλλον των... διαπραγματεύσεων
Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω μιας σκληρής και δύσκολης διαπραγμάτευσης για την ελληνική κυβέρνηση, με ανοιχτά μέτωπα σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον , είχε 4 τοποθετήσεις, εκ των οποίων η μία του πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιου, ο οποίος είπε ότι όποιος έχει δικό του πρόγραμμα να το καταθέσει. Πιο σκληρός ο Θανάσης Πετράκος, της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος, έκανε λόγο για εγκλωβισμό σε συμφωνία με επαχθείς όρους.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 4 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ:

Ομολογία χρεοκοπίας: Δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ, δεν υπάρχει το 1,6 δις δηλώνει ο Βούτσης

Νίκος Βούτση
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση. Ο υπουργός ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Mega:
«Το 1.6 δισ. των δόσεων προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο δεν θα δοθεί γιατί αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν», ανέφερε ο υπουργός
Τόνισε ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως «θα υπάρξει μία ισχυρή συμφωνία ώστε να μπορέσει η χώρα να

“Δαγκωτό” Κουρουμπλή ψηφίζουν οι φαρμακοβιομήχανοι, κατ' αλλα στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων φταίει ο Μαργαρίτης


Οι πλέον φανατικοί υποστηρικτές του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι.
Μόνο με μια υπογραφή του οι αναξιοπαθούντες φαρμακοβιομήχανοι θα κερδίζουν επιπλέον τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τα οποία βέβαια θα χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο.
Πρόκειται για απόφαση της ντροπής η οποία παραπέμπει στον αλήστου μνήμης Κουτσονόμο.
Βέβαια τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν γαργάρα το θέμα γιατί

Ευ. Βενιζέλος: Η εισφορά μας θα αποτιμηθεί ιστορικά | Το κομματικό συμφέρον για μας σημαίνει πολύ λίγα πράγματα μπροστά στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ψηφοφορία για την ανάδειξη των συνέδρων του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: 
Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει σήμερα τους συνέδρους του και στις 5, 6 και 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο μας, με στόχο την ανασυγκρότηση και τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, που εκφράζει την λογική, τον πατριωτισμό, την προοδευτική αντίληψη για το μέλλον του τόπου.
Το ΠΑΣΟΚ είναι μικρό, έχει μικρύνει επειδή κατέβαλε τεράστιο κόστος για τη διαχείριση της κρίσης, έχει μικρύνει στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Η εισφορά μας θα αποτιμηθεί ιστορικά. 

Που εκαναν αυτην την δημοσκοπηση στα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ,τους υπαλληλους του ΣΥΡΙΖΑ ρωτησαν...γελανε και τα τσιμεντα!!!!

Ρε μαλ@κες ΣΥΡΙΖΑίοι λυπηθείτε μας! Φιρι-φιρί να μας εξοντώσετε απ'τα γέλια!! Το "πολιτικό κεφάλαιο Τσίπρας"είναι όλα τα λεφτά...

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ‘’ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ’’ ‘’ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’’ ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Τα  προβλήματα  στο  Γενικό  Νοσοκομείο  -  Κέντρο  Υγείας  Νάξου,  είναι  εκρηκτικά  και  χειροτερεύουν  διαρκώς.  Η  κατάσταση  στην  Υγεία και  τη  Πρόνοια  είναι  άκρως  επικίνδυνη  για  τους  εργαζόμενους  και  τους  ασθενείς  του.
Στερείται  ακόμα  και  βασικού  ιατρικού, νοσηλευτικού  και  λοιπού  προσωπικού.Σε  επίπεδο δε  παθολόγου  λειτουργεί  σε   διαρκή  εφημερία,  με  αποτέλεσμα  τη  μη  κάλυψη  όχι  μόνο  των  αναγκών  των  Μικρών  Κυκλάδων  και  των  χωριών  μας,  αλλά  ούτε  αυτών  της  έδρας  του,  ακόμα  και  για  τις  πιο  απλές  περιπτώσεις  που  παρουσιάζονται.  Ανάγκες  οι  οποίες  αυξάνονται  δραματικά  την  θερινή  τουριστική  περίοδο.
Ο  Δήμος  οφείλει  να  συζητά,  να  διεκδικεί  και  να

M.Xάλαρης: Είναι ώρα ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Ο υπ. Βουλευτής του νομού μας Μιχ. Χάλαρης ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 24 Μαίου προώθησε το ακόλουθο μήνυμα προς τους πολίτες των Κυκλάδων:
«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη να δώσουν δυναμικό παρών και να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο του Πανελλήνιου και να συμβάλλουν στην αναγέννηση και ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΚΑΠ
  • Ο συνολικός αριθμός ηλεκτρονικά εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΠΑΣΟΚ είναι 27.495
  • Το μητρώο θα είναι ανοικτό για εγγραφές μελών και φίλων και την Κυριακή 24  Μαΐου.
  • Η εκλογή των Συνέδρων θα γίνει την Κυριακή σε 335 εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα ανά Καλλικρατικό Δήμο από τις 9 π.μ έως 7 το απόγευμα.
  • Θα εκλεγούν 2.000  σύνεδροι.
  • Στις Κυκλάδες αντιστοιχούν έως 23 σύνεδροι και εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε Νάξο, Σύρο, Σαντορίνη, Τήνο, Άνδρο, Πάρο, Σίφνο, Μήλο & Κέα 

Είναι ώρα ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, σ΄αυτή την ευθύνη οφείλουμε να ανταποκριθούμε συμμετέχοντας και εξασφαλίζοντας την διαφάνεια και την γνησιότητα των διαδικασιών».

Το ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ


Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση: «Ο ελληνικός λαός, που αγωνιά για την πορεία της χώρας, δεν έμαθε σήμερα τίποτα υπεύθυνο και συγκεκριμένο από τον κ. Τσίπρα που αδυνατεί να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του αξιώματός του». Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του κ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά τα αμήχανα χαμόγελα, τους χαριεντισμούς και τα γλειψίματα στην κα Μέρκελ που ανέδειξαν στη Ρίγα το αδιέξοδο της δήθεν εξωτερικής διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας πήγε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του για να πει ότι το κρίσιμο για αυτόν δεν είναι το συμφέρον της χώρας, αλλά ο έλεγχος των εσωκομματικών του συσχετισμών και η νομή της εξουσίας.