slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πομπέο: «Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα» - Μητσοτάκης: «Ήρθε η σειρά της διπλωματίας» (Videos&Photos)


Πομπέο: «Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα» - Μητσοτάκης: «Όχι σε μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο»
«Πυλώνα σταθερότητας» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, από την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων στην Κρήτη, όπου βρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για την Ανατολική Μεσόγειο.
«Όχι σε μονομερείς ενέργειες» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η Ελληνική απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δεν είναι άλλη από την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων».

Ο λαδωμένος εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ



 
Βοά το Ιπποκράτειο των Αθηνών για τον μεγαλογιατρό, ο οποίος πιάστηκε στα τέλη της εβδομάδος με τη «γίδα στον πλάτη» (κατά την ορθή έκφραση της ευάνδρου Ηπείρου περί του συγκεκριμένου ανατομικού τμήματος του ανθρώπινου σώματος – σου λέει «Ο» πλάτης. Οι υπόλοιποι την κάνουν γένους θηλυκού, «Η» πλάτη, αλλά εγώ θα επιμείνω στην ορθότητα της έκφρασης).

Περιφερειακή Ενότητα Νάξου,: Συγκέντρωση προϊόντων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα


Συγκέντρωση τροφίμων για το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας | fonografos.net


Η Περιφερειακή Ενότητα Νάξου, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου επί της οδού Κοντολέοντος (περιφερειακός Νάξου), 9:00 – 12:00, καθημερινά έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020. Αναλυτικότερα συγκεντρώνει: • Τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μπισκότα,

Η Νάξος διασυνδέεται στο Σύστημα Υψηλής Τάσης


Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ
Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι η Νάξος διασυνδέθηκε επιτυχώς στο Σύστημα Υψηλής Τάσης (150 kV), μέσω της Πάρου και της Μυκόνου, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ).

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου περιλαμβάνει την κατασκευή υπερσύγχρονου Υποσταθμού κλειστού τύπου (GIS) και το κλείσιμο του βρόχου μεταξύ της Πάρου, της Νάξου και της Μυκόνου. Με την ολοκλήρωση του έργου, παρέχεται διπλή τροφοδότηση στα νησιά αυτά και διασφαλίζεται η αδιάλειπτη τροφοδότησή τους ακόμη σε περίπτωση απώλειας ενός εκ των καλωδίων. 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τραγελαφική προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την ιστορική εξαπάτηση των πολιτών

Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά, μετά τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για την υποκρισία της ΝΔ, η διπλωματία της χώρας να εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για να βγάλει ορθή επανάληψη στο κοινό ανακοινωθέν και να απαλείψει τη λέξη «ιστορική», που επιβεβαίωσε την κοροϊδία και τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη. Ο διασυρμός της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη με την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» δεν έχει προηγούμενο.