slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημαρχος Ναξου Δ.Λιανος : ήρθε η δικαίωση… Μπήκαν οι υπογραφές αναβάθμισης . 23 εκ. ευρώ στη Νάξο, για την επέκταση του διαδρόμου του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου

Είναι κάποιες στιγμές που σκέφτεσαι ότι οι προσπάθειες δικαιώνονται, που διαψεύδονται οι απαισιόδοξοι, που πλησιάζεις τον στόχο και τελικά λες ότι άξιζε τον κόπο…
Η ένταξη του έργου "Επέκταση και βελτίωση του πεδίου ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Νάξου" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" είναι γεγονός. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε υπό αντίξοες συνθήκες, στη σκιά της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και πλείστων άλλων εμποδίων…

Ψήφισμα Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) για το θανάτο της Ειρήνης Κονιτοπούλου-Λεγάκη


ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, Τρίτη 29.03.2022 και ώρα 18:30, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), κ. Μανώλη Καλαϊτζή, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική τηλεσύσκεψη των  μελών του Δ.Σ., η οποία   κρίθηκε αναγκαία λόγω του αγγέλματος του θανάτου της Ειρήνης Κονιτοπούλου-Λεγάκη. 

Κατά την τηλεφωνική τηλεσύσκεψη το Δ.Σ. αποφάσισε, ομόφωνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής, τα ακόλουθα:

Με υπερδιπλάσιο κόστος γίνεται η ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης του Φράγματος Γαδουρά από Περιφέρεια-ΔΕΥΑΡ και Δήμο Ρόδου


SYSPEIRWSH.jpg
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 

Δελτίο τύπου

Με υπερδιπλάσιο κόστος γίνεται για την επόμενη πενταετία, η ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης του Φράγματος Γαδουρά από Περιφέρεια-ΔΕΥΑΡ και Δήμο Ρόδου.

Με επιχειρήματα χωρίς βασιμότητα η Περιφερειακή Αρχή προσπάθησε να δικαιολογήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον υπερδιπλασιασμό της τιμής της διαχείρισης του Φράγματος Γαδουρά, που θα μετακυλιστεί τελικά στις πλάτες των δημοτών.

Η νέα Προγραμματική Σύμβαση που συμφωνήθηκε μεταξύ Περιφέρειας-ΔΕΥΑΡ και Δήμου Ρόδου, ήρθε για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να ενημερωθεί κυρίως ο Ροδιακός λαός για τα δυσβάσταχτα βάρη που θα φορτωθεί με την υλοποίησή της.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θέτει διαρκώς στην Τουρκία το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πιέσει την Τουρκία, μία υπό ένταξη χώρα, μέσω μέτρων και κυρώσεων ώστε να επιτρέψει άμεσα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1844 και συνέχισε να λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι το 1971 όταν και έκλεισε βάσει τουρκικού νόμου. Το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής έχει τύχει διεθνούς προσοχής τα τελευταία χρόνια. Το 1998 το αμερικανικό Κογκρέσο υποστήριξε την επαναλειτουργία της ενώ τον επόμενο χρόνο ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον την επισκέφθηκε και ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ντεμιρέλ την εκ νέου λειτουργία της.

Φθηνό και ποιοτικό νερό στους κατοίκους της Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά!




"Φθηνό και ποιοτικό νερό για  τους κατοίκους της  Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά γιατί... είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό !

Με αφορμή τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την "Β' Φάση στο φράγμα  Γαδουρά" επισημαίνουμε τα εξής:

1) Μετά την υδροδότηση του" Βορείου τριγώνου" της Ρόδου με την ολοκλήρωση της Α' φάσης του έργου, είναι κοινά αποδεκτό ότι- το συντομότερο δυνατό- πρέπει να καλυφθούν και οι ανάγκες του υπολοίπου νησιού. Αναφερόμαστε στις περιοχές που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη (Νότια Ρόδο, Λίνδος, Αφαντου, Αρχάγγελος κτλ) και οι ανάγκες περαιτέρω  υδροδότησης τους πιέζουν, ιδιαίτερα τους μήνες της τουριστικής περιόδου !
 Η κλιματική αλλαγή, οι νέες ανάγκες που προέκυψαν και η  μεγάλη κατανάλωση νερού έχει εξαντλήσει τις γεωτρήσεις και το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης είναι σε αρκετές περιπτώσεις ανεπαρκές και προβληματικό.

Ο Γιάννης Βρούτσης αποχαιρετά την κυρά του Αιγαίου της Νάξου και των Κυκλάδων και της παράδοσης!

Αποχαιρετώ την κυρά του Αιγαίου της Νάξου και των Κυκλάδων!
Την Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη της Νάξου των Κυκλάδων και της παράδοσης!
Την θυμούμαι μικρό κοπέλι στη πλατεία του χωριού να τραουδά τα νησιώτικα την εποχή που κερνούσαν Ρακί στο χορευτή και παστέλι ή λουκούμι στις γυναίκες !
Η φωνή της να αναδεικνύει και να ενοποιεί παράδοση μεράκι , ιστορία πάθη ,έρωτα ,λεβεντιά και Αιγαίο !
Απο αυτήν γαλουχήθηκα στην παράδοση και σε αυτό που αγάπησα και με οδήγησε σε αυτό που είμαι σήμερα…

«Επίδομα ακρίβειας»: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία - Πώς και πότε θα πάρουν τα 200 ευρώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτους συνταξιούχους, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού - Πρόβλεψη για το επίδομα εορτών Πάσχα 2022 για εργαζομένους σε αναστολή σύμβασης εργασίας
Με τροπολογία που κατατέθηκε απόψε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ρυθμίζονται ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Πιο συγκεκριμένα, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα λάβουν ευάλωτοι συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχοι επιδόματος παιδιού, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 200 ευρώ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά.
Ειδικότερα, προβλέπονται τα ακόλουθα:

Πρετεντέρης: Ο ακροδεξιός κίνδυνος


"Τα προβλήματα του Μητσοτάκη είναι πολλά αλλά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι «διπλές εκλογές» κρύβουν εκπλήξεις και η συγκυρία ευνοεί περισσότερο μια αντισυστημική και αντιδυτική Ακροδεξιά" γράφει στο ΒΗΜΑ ο Γ. Πρετεντέρης:

Η αμύθητη περιουσία του Τράγκα, το ΣΔΟΕ και η ΕΥΠ

“Δεν είναι λαϊκισμός να σκεφτεί κάποιος ότι οι φορολογικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί που γδέρνουν έναν μικρό καταστηματάρχη που θα σκεφτεί να μην κόψει μια απόδειξη πώλησης αγαθών, ίσως στην περίπτωση Τράγκα δεν έκαναν τη δουλειά τους όπως θα έπρεπε” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μάκης Πολλάτος στο σημερινό του άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα του “Πρώτου Θέματος” αφουγκραζόμενος το κοινό αίσθημα περι αδικίας σε σχέση με τις αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία του δημοσιογράφου – επιχειρηματία.
Ο Μάκης Πολλάτος στο σημερινό του άρθρο διατυπώνει αυτό που όλοι αναρωτιούνται μετά τις αποκαλύψεις γύρω από την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, αν δηλαδή οι Αρχές αναζητήσουν την προέλευση των χρημάτων;

Η Κατερίνα Μονογυιού αποχαιρετά την μεγάλη τραγουδίστρια της νησιώτικης μουσικής Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη



«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε την Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη, την ψυχή του νησιωτικού τραγουδιού και μια από τις μεγαλύτερες φωνές. Η μοναδική φωνή της και η ερμηνεία της θα συντροφεύουν τους νησιώτες για πάντα και θα μεγαλώσουν ακόμη πολλές γενιές. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της. Καλό παράδεισο.»

Η Φωνή της Καρυάς, Φύλλο 94