slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άκρως εντυπωσιακή η πορεία του Ιουνίου στο Νότιο Αιγαίο / 13% πάνω σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:
Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η ζήτηση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου για την τρέχουσα τουριστική χρονιά στις διεθνείς αγορές, κάτι που φαίνεται και από τις προγραμματισμένες απευθείας διεθνείς αεροπορικές αφίξεις που σημειώθηκαν τον μήνα Ιούνιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα στοιχεία των αφίξεων στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου (Μυκόνου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω, Καρπάθου), δεν είναι άτοπος ο ισχυρισμός ότι οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών την τουριστική χρονιά του 2022 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, θα ξεπεράσει και τα επίπεδα του 2019, αποτέλεσμα της επιτυχούς στρατηγικής και διαχείρισης του προορισμού κατά την γεμάτη προκλήσεις διετία της πανδημίας.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μεταφορικό Ισοδύναμο: Στάση πληρωμών - Για πόσο ακόμα; Εισερχόμενα


Σήμερα, γίνεται πράξη η τρίτη κατά σειρά αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέσα στο 2022, με αποτέλεσμα οι διακοπές προς τα νησιά μας για τους Έλληνες επισκέπτες να γίνονται από δύσκολες έως απαγορευτικές αλλά και οι μετακινήσεις των νησιωτών ακόμα ακριβότερες.

 

Σήμερα, μπαίνουμε στον 10ο μήνα απλήρωτων εισιτηρίων προς τους πολίτες των νησιών μας μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το Υπουργείο Ναυτιλίας (01/10/21).

 

Σήμερα, μπαίνουμε στον 7ο μήνα απλήρωτων επιδοτούμενων καυσίμων προς τους πολίτες των νησιών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο (01/01/22).

 

Σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει απλήρωτο το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων του Β' εξαμήνου του 2021, ενώ έχουμε ήδη κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Στην Σύρο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πλατεία Τσιροπινά, με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Στη Σύρο θα βρίσκεται τη Δευτέρα 4 Ιουλίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πλατεία Τσιροπινά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 και ώρα 09:30 π. μ. με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα και του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστου Ροϊλού.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Επίσκεψη  Γκάγκα στη Σύρο: Ψέματα και θράσος 



Ψέματα και θράσος 
«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους για όλο τον καιρό
αλλά όχι όλους όλο τον καιρό» (Α. Λίνκολν).
Η κοροϊδία από την κυβέρνηση δεν έχει σταματημό. Είναι εξοργιστικό και έχει συνέπειες στις ζωές όλων των Κυκλαδιτών και των επισκεπτών των νησιών μας.
Όταν σου έχει πει ψέματα ο ίδιος ο υπουργός, πόση αξιοπιστία μπορεί να έχει η επίσκεψη της υφυπουργού; Η κυβέρνηση φαίνεται ότι κάνει πάλι τη δουλειά που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να λέει ψέματα και να δίνει υποσχέσεις που μετά αθετεί. Και ψέματα και θράσος λοιπόν.
Όμως οι Συριανοί και όλοι οι Κυκλαδίτες θα πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά. Και δική μας δουλειά είναι η προάσπιση του βασικότερου των δικαιωμάτων, αυτού της υγείας.
συγκεντρωνόμαστε στο προαύλιο του Νοσοκομείου Σύρου και απαιτούμε δημόσια, δωρεάν και ποιοτική υγεία για όλες και για όλους!
Μόνο ο λαός μπορεί να σταματήσει τον εμπαιγμό!
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το Νοσοκομείο!