slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δρόμος χωρίς επιστροφή…



Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος

Οι εκλογές τελείωσαν, η απαιτούμενη συνεργασία πραγματοποιήθηκε και η κυβέρνηση δημιουργήθηκε. Όμως τα δύσκολα είναι μπροστά… Το «βάρος» που έχει να σηκώσει ο νέος πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο είναι δυσβάστακτο, ενώ η δύναμη και η υπομονή που πρέπει να επιδείξουν για να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι τα ζητούμενα.

Σαμαράς: Δεν θα δεχθεί νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι έρχονται δύσκολοι μήνες μετά τα μπάνια του λαού και στόχος του είναι να αρχίσει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ μέχρι τον Σεπτέμβριο και την ΔΕΘ.

Έτσι αναμένεται να καταστήσει σαφές στην Τρόικα πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ θα επιμείνει να μην γίνουν νέες απολύσεις στο δημόσιο που θα...

ΓΑΠ: Βρήκε "δουλειά" στη Γαλλία; ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΥΦΟ

Ο πρώην πρωθυπουργός εγκαταλείπει τη χώρα μας για... γαλλικές πολιτείες. Αυτό λέει τουλάχιστον η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθείτ ις τελευταίες μέρες...

Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το αντικείμενο της εργασίας του, θεωρείται όμως θετικό το γεγονός ότι έχει να εμφανίσει προυπηρεσια σαν σκουπιδιάρης, γκαρσόνι και Πρωθυπουργός των Ελλήνων...

--

Ψάχνουν για νέο ΥΠΟΙΚ μετά το πρόβλημα υγείας του Ράπανου;

Για νέο υπουργό Οικονομικών ψάχνει ήδη η κυβέρνηση, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Βασίλης Ράπανος δεν θα αναλάβει ποτέ τα καθήκοντα αυτά και θα παραμείνει στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας. Οι λόγοι για την αλλαγή πλεύσης είναι δύο:

Μήνυση στους Βρετανούς θα καταθέσουν ομογενείς για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της Βρετανίας, προκειμένου να υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα, είναι οι ομογενείς της Αυστραλίας σε συνεργασία με επιτροπές, που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο με αυτό τον στόχο.

MEΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΠΥΡΠΙΛΙΔΗ


VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ MEΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΠΥΡΠΙΛΙΔΗ (tod da wild) ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ KICK BOXING ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ, ΕΠΑΙΞΕ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LIGHT KICK

Εντυπωσιακό «Κάψιμο του Μάη» στις Λεύκες Πάρου

Εντυπωσιακή, για μια ακόμα χρονιά, ήταν η εκδήλωση «το κάψιμο του Μάη» που διοργάνωσαν το Τοπικό Συμβούλιο Λευκών και ο Μ.Ε.Ε.Α.Σ. ΥΡΙΑ Λευκών το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 έξω από το Δημοτικό Σχολείο. Οι κάτοικοι των Λευκών αλλά και όλης της Πάρου, οι επισκέπτες του νησιού, μικροί και μεγάλοι πέρασαν ένα όμορφο βράδυ. Οι μεζέδες, η ψητή σαρδέλα, η σούμα και το κρασί που προσφέρθηκε σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή φωτιά από το κάψιμο των Μάηδων, που φρόντιζε ο πρόεδρος των Λευκών και πήδηξαν μικροί και μεγάλοι και τον χορό που ακολούθησε, έδωσαν έναν εντυπωσιακό τόνο στην εκδήλωση. Ακολουθούν φωτογραφίες την επιμέλεια των οποίων έχει η Μαρία-Γωγώ Ραγκούση στο http://lefkianos.blogspot.gr

Δεν θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργό

Aβραμόπουλος, Σταϊκούρας, Ζανιάς στη θέση του
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, δεν θα καταφέρει τελικά να μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, λόγω της επέμβασης που πραγματοποίησε το Σάββατο.
Αυτοί που φέρονται ως οι πιο πιθανοί αντικαταστάτες του είναι οι κ. Αβραμόπουλος, Σταϊκούρας και Ζανιάς

Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο

Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιοΗ τρόικα καρφώνει τέσσερις -ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΤΟΛΜΣΝΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ -υπουργούς για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από το «παράθυρο»
Στον «ποταμό» των πρόωρων συνταξιοδότησεων που οδηγήθηκαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (ενόψει των οριζοντίων περικοπών σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ) και στις περίπου 70.000 προσλήψεις που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια για να καλυφθούν κενά και «πολιτικές υποχρεώσεις» χάθηκε κάθε....

Φραγκούλης Φράγκος: Κανείς δεν θα παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία

Μια ημερήσια διαταγή με πολλά μηνυματα προς πολλούς αποδέκτες, η οποία εκτός των άλλων, συγκίνησε στελέχη των Ε.Δ. και απλούς πολίτες , εξέδωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκος, την ημέρα της αποχώρησής του από το υπουργείο. Ο κ. Φράγκος, κατά την διάρκεια της σύντομης θητείας του, απέσπασε τις θετικότερες γνώμες, τόσο από τους πρώην συναδέλφους του, όσο και την ηγεσία των κομμάτων. Η ημερήσια διαταγή:

Πρώην πλούσιοι βγάζουν στο σφυρί χιλιάδες βίλες εκατομμυρίων σε Μύκονο, Σαντορίνη

Τουλάχιστον 25.000 εξοχικές βίλες πωλούνται αυτή τη στιγμή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ανθρωποι του πλούτου, επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, γιατροί, δικηγόροι αλλά και... απλοί πολίτες έχουν βάλει πωλητήριο στα σπίτια τους με βασικό στόχο την πώλησή τους σε ξένους.
Μόνον στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, δύο από τους πλέον γνωστούς -σε παγκόσμιο επίπεδο- προορισμούς πωλούνται τουλάχιστον 3.000 βίλες. Η τιμή που συνήθως αρχίζει από το ένα εκατομμύριο ευρώ φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ενέδρα θανάτου εναντίον γιού υποψήφιας της Χρυσής Αυγής

"Ενέδρα θανάτου" σε βάρος του γιου υποψήφιας της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Πέμπτης, στο κέντρο του Ηρακλείου καταγγέλλει ο υπεύθυνος περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Καρεφυλλάκης. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την καταγγελία της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περίπου 10 άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι στον 26χρονο, ο οποίος, τελευταία στιγμή "τραβήχτηκε", με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί.

Οι δράστες, σύμφωνα με το cretalive.gr, ήταν 6 στον

e-Επιλογές της 23/06/2012


ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ


Με  αφορμή την λήξη της σχολικής χρονιάς την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο η γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου. Στη  γιορτή συμμετείχαν όλες οι τάξεις  και ήταν αφιερωμένη σε δυο μεγάλους νεοέλληνες ποιητές: τον Οδυσσέα Ελύτη και το Νίκο Γκάτσο,


 Τα παιδιά παρουσίασαν δραματοποιήσεις ποιημάτων χορογραφίες, τραγούδησαν ποιήματα από διάφορες ποιητικές συλλογές των ποιητών και παρουσίασαν έκθεση με δικές τους ζωγραφιές και κολάζ εμπνευσμένα από το έργο των ποιητών.
Οι  φωτογραφίες  είναι από το http://www.sportcyclades.gr

Το Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής σας καλεί να αναβιώσουμε το έθιμο του κλήδoνα


Σας καλούμε να αναβιώσουμε το έθιμο του Κλήδονα όπως παλιά, την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ. Ο Κλήδονας θα ξεκινήσει από το Πνευματικό Κέντρο και θα καταλήξει στην πλατεία των Ροδινών που θα ανάψει τη φωτιά ο Κλήδονας Το τελετουργικό απαιτεί να πηδήξουν πάνω από την «ιερή φλόγα» τρεις φορές για το καλό και να αισθανθούν την πανάρχαια καθαρτήρια δύναμή της. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με μεζέδες,κρασί, χορό και πολύ κέφι.
ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ 
 Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής

Σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το Αίγιο


Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, 8 χλμ. νοτιοδυτικά του Αιγίου.
Σύμφωνα με το seismoi.gr, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στα 150 χλμ. δυτικά της Αθήνας, μεταξύ Πάτρας και Αιγίου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 15 χλμ.
Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι την Αθήνα, ενώ...

Στον Πόρο με το γιοτ Pelorus ο Αμπράμοβιτς [φωτογραφίες]

Στον Πόρο βρίσκεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος πραγματοποιεί κρουαζιέρα στις ελληνικές θάλασσες με το θρυλικό πλέον, Pelorus. Η 115 μέτρων θαλαμηγός, φιλοξενεί τη μεγάλη παρέα του Ρώσου μεγιστάνα που θα απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα της Ελλάδας, στην οποία  φημολογείται ότι συγκαταλέγεται και ο επιθετικός της Τσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες συγκρούστηκε το Highspeed 5


Αυτή τη φορά με ρυκουλκό στη Μύκονο Ένα ρυμουλκό έπεσε πάνω στο Highspeed 5 μέσα στο λιμάνι της Μυκόνου με αποτέλεσμα ο απόπλους του πλοίου να απαγορευτεί μέχρι να επιδιορθωθεί η ζημιά.

Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα μέσα σε λίγες μέρες που ενεπλάκη το Highspeed 5.

Τους επιβάτες αναμένεται να παραλάβουν άλλα πλοία (ΒLUE STAR NAXOS ή Highspeed 4) προκειμένου να τους μεταφέρει σε Τήνο, Σύρο και Πειραιά.

Τέσσερις από τους επιβάτες έχουν προορισμό την Τήνο, 22 τη Σύρο ενώ 76 έχουν τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.