slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Kαρφί» Βρούτση σε Πολάκη με… μαντινάδα για τις «κότες»


Αν κάτι μετατρέπεται σε δεδομένο μετά την υπουργοποίηση του Παύλου Πολάκη, είναι ότι θα είναι ένα από τα πρόσωπα της κυβέρνησης που θα συγκεντρώσει πολλά «πυρά» από την αντιπολίτευση.

Το tweet-μαντινάδα που είχε κάνει πριν το δημοψήφισμα («Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες»), βρήκε απάντηση από τον πρώην υπουργό Εργασίας επί κυβέρνησης ΝΔ, Γιάννη Βρούτση. Επίσης με tweet και… μαντινάδα:

Τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας;


Του Άγη Βερούτη

Πώς η Ελλάδα, το πανευρωπαϊκό θαύμα του 7%-9% ετήσιας ανάπτυξης της δεκαετίας του 1960, έφτασε να έχει bank run στις 4 εναπομείνασσες τράπεζες από τις 18 που είχε πριν την κρίση.

Πώς φτάσαμε στο business run των 60.000 πιο υγιών από τις 400.000 επιχειρήσεις που απέμειναν μετά 6 χρόνια ύφεσης που διέλυσαν πάνω από τις μισές ελληνικές επιχειρήσεις;

Η νέα σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή ψήφισαν 136 μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο σύνολο των 146 μελών της. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (εξελέγη με 83 ψήφους)
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (έλαβε 37 ψήφους)
Λευκά/Άκυρα: 16

Πολιτικό Συμβούλιο (εκλέγονται 13 μέλη )

Σύμφωνα με το καταστατικό εκλέγονται 9 άντρες και 4 γυναίκες
1.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (66 ψήφοι)  2.ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (50 ψήφοι)
3.ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ (49 ψήφοι)  4.ΖΑΡΠΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (48 ψήφοι)
5.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ (46 ψήφοι)  6.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ (45 ψήφοι) 
7.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ (45 ψήφοι) 8.ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (40 ψήφοι)
9.ΚΑΨΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (40 ψήφοι) 10.ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (40 ψήφοι)
11.ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (40 ψήφοι) 12.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (33 ψήφοι)
13.ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ (21 ψήφοι)  
14.ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (27 ψήφοι) 15.ΔΡΟΥΖΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (23 ψήφοι) 16.ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ (19 ψήφοι) 17.ΔΗΜΑΔΑΜΑ ΖΕΦΗ (17 ψήφοι) 18.ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (10 ψήφοι)

Παραιτήθηκε η Συντονιστική των ΑΝΕΛ Γαλατσίου...Σιγα-σιγα παιδια να σας προλαβαινουμε!!!


Αγαπητοί Κύριοι
Με την παρούσα επιστολή είμαι στην δυσάρεστη θέση να υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του Συντονιστή καθώς και από μέλος του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων .
Αυτή η απόφαση πάρθηκε καθώς το ...κίνημα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του απέναντι στον κόσμο καθώς και σε εμένα ,σύμφωνα με τις εξαγγελίες και τις διαβεβαιώσεις που μας έδινε μέχρι τελευταία στιγμή. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ακύρωσε την βούληση του λαού όπου ψήφησε ένα

ΠΑΣΕΓΕΣ: Επιπλέον κόστος 283 εκατ. για αγρότες


Κατακόρυφη αύξηση στο κόστος παραγωγής προκαλεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στα αγρο-κτηνοτροφικά εφόδια, γεγονός που αποτελεί ευθεία απειλή για τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Με γνώμονα ότι, τελικά, τα λιπάσματα, οι σπόροι για καλλιέργειες, τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα καθώς επίσης και οι ζωοτροφές, το ζωικό κεφάλαιο (άλογα, βοοειδή, αιγοπρόβατα), τα κτηνιατρικά φάρμακα και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες μετατάχθηκαν στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 23%, μολονότι στο πρώτο σχέδιο του νομοσχεδίου προστατεύονταν μέσα στο πακέτο των

Κάλεσε σε ανατροπή της κυβέρνησης, με την Κωνσταντοπούλου… στο πλευρό του


Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του, καθηγητή πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ και υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σπύρου Μαρκέτου ο οποίος συμμετείχε σε συνεδρία της Ελληνικής Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους με θέμα «Η ανάδυση της δημοκρατίας», μαζί με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ενώ η συνεδρίαση προβαλλόταν από το κανάλι της Βουλής, ο κ. Μαρκέτος, σύμφωνα με το

Ο Στ.Ξεκαλάκης νέος γραμματέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ


Στέφανος Ξεκαλάκης είναι ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τόνισε πως οι πολιτικές δυνάμεις θα κριθούν από το κατά πόσο θα μπορέσουν να συνθέσουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι ικανό να

Μέσα σε πέντε μήνες χάθηκαν όλα...


ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
Τι μπορεί να συμβεί μέσα σε πέντε μήνες σε μία οικονομία; Από την απογείωση μέχρι και την καταστροφή της, θα μπορούσε να πει κανείς.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το μόνο σίγουρο είναι ότι –στην κυριολεξία– την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε το σενάριο της πλήρους καταστροφής. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι επιπτώσεις των τελευταίων 5 μηνών δεν αποτελούν ένα σοβαρό πισωγύρισμα στα οικονομικά μεγέθη της χώρας, τη στιγμή, δε, που η κατάσταση στο τέλος του 2014 έδειχνε –αν μη τι άλλο– να σταθεροποιείται. Ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, όμως, συντελέσθηκε τις τελευταίες 20 ημέρες, κατά τις οποίες το κλείσιμο των τραπεζών και

Κίνημα υπέρ της παραμονής του Ευ.Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ


«Αποκτήσαμε αρχηγό» ήταν το μήνυμα των «γαλάζιων» βουλευτών που σχολίαζαν θετικά την παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Βουλή και τον τρόπο λειτουργίας στο κόμμα.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης, λίγο μετά την κρίσιμη ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ψήφιση των προαπαιτούμενων μια μεγάλη ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. πήγε να χαλαρώσει για ένα ποτό. Αναπόφευκτα, εκτός από τις ραγδαίες εξελίξεις στον

Η Αυγή αποδομεί τον Βαρουφάκη: Από γκουρού έγινε μαθητευόμενος



«ΦΑΟΥΛ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ PARIS MATCH»
Με ένα εξόχως δηκτικό άρθρο, η Αυγή επιτίθεται και ουσιαστικά αποδομεί τον Γιάνη Βαρουφάκη. Πέραν της παράθεσης κάποιων γεγονότων που συνέβησαν και τη θητεία στο υπουργείο Οικονομικών, η εφημερίδα καταλήγει στα φάουλ που υπέπεσε ο κ. Βαρουφάκης. Γράφει συγκεκριμένα: «Το ξεκίνημα φάνταζε ιδανικό…

«ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Φοροκαταιγίδα από Δευτέρα - Τι αλλάζει στη ζωή μας


Της Μαρίας Βουργάνα
Νέες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα αρτοποιεία, τα καταστήματα μαζικής εστίασης και σε άλλες επιχειρήσεις θα διαπιστώσουν από τη Δευτέρα οι καταναλωτές με την εφαρμογή των αλλαγών στους συντελεστές ΦΠΑ. Οι αλλαγές φέρνουν ανατιμήσεις στα περισσότερα είδη διατροφής, σε έτοιμα γεύματα που σερβίρονται από καταστήματα μαζικής εστίασης, στα αναψυκτικά, τους χυμούς, τους καφέδες , στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς, στα κόμιστρα των ταξί και σε πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Αυξημένα κατά 23% θα είναι και τα δίδακτρα των ιδιωτικών φροντιστηρίων.

Την Δευτέρα εκατοντάδες είδη διατροφής θα έχουν αλλάξει συντελεστή ΦΠΑ καθώς θα έχουν μεταφερθεί από το 13% στο 23%, με συνέπεια οι τιμές τους να αυξηθούν άμεσα κατά 9% χωρίς να αποκλείονται και τα «καπέλα» που μπορούν να οδηγήσουν τις τελικές ανατιμήσεις σε επίπεδα υψηλότερα του

OΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ PLAN B Tο μυστικό σχέδιο για τη δραχμή - Το ραντεβού στο Κολωνάκι, ο καβγάς στο Μαξίμου




Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
Eίναι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Iανουαρίου σε ένα πολυτελές εστιατόριο του Kολωνακίου. Oι θαμώνες, όπως και όλοι οι Eλληνες, συζητούν για τις πολιτικές εξελίξεις και τη διαφαινόμενη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με την έλευση του ΣYPIZA.
Mεταξύ της εκλεκτής πελατείας σε ένα τραπέζι κάθεται ο Γιάνης Bαρουφάκης μαζί με κορυφαίο

Ο κυβερνητικός εμπαιγμός, για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

Του
Κοσμά Σφυρίου
Το νομοσχέδιο, που κατέθεσε χθες(σ.σ. την Τρίτη) στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ προβλέπει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Όμως, την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα (δηλ. πριν 10 μέρες), καλούσαν τους νησιώτες, να ψηφίσουν «ΟΧΙ», για να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές !
Και διαβεβαίωναν όλοι οι υποστηρικτές του «ΟΧΙ» και φυσικά η κυβέρνηση, που στην 47σέλιδη πρότασή της, για σύναψη συμφωνίας, έγραφε, ότι : «η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα

ΚΚΕ: Τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού οι πυρκαγιές

 
Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές εξέδωσε το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στην οποία τονίζει:

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού


Γράφει ο εστιάτορας Κώστας Σαρρής
Κε διευθυντά
Παρακολούθησα στην τηλεόραση τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και ομολογώ ότι αντί να ξεμπερδέψω το κουβάρι σε ένα σωρό ερωτήματα που είχα στο μυαλό μου μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.

Σε σημείο μάλιστα τέτοιο που να ‘χω σχηματίσει την γνώμη (προσωπική) ότι αυτός ο άνθρωπος μέχρι να “μάθει” κρίνεται τουλάχιστον από εμένα που δεν έχω κομματική τοποθέτηση άκρως επικίνδυνος!
Το πρώτο ερώτημα που είχα και προεκλογικά ήταν ότι ποτέ δεν άκουσα το κόστος των μέτρων που

Ρωμανιάς: Παραιτούμαι αύριο. Δεν είναι δυνατόν να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΕΣΧΆΤΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ Το υπουργείο αγνοήθηκε ολοσχερώς. Δεν είχε ιδέα. Οι δημοσιογράφοι μου έφερναν παραλλαγές του νομοσχεδίου", 
Πυρά εκ των έσω δέχεται η Κυβέρνηση με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων να προαναγγέλλει on camera την παραίτησή του και να κάνει λόγο για νομοσχέδιο που γράφτηκε με πρωτοφανή αγραμματοσύνη, ερασιτεχνισμό και άγνοια (vid)
Την παραίτησή του από υπουργείο Εργασίας προανήγγειλε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.
"Δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Πήγα για να εφαρμόσω κάποιες αρχές και δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο" δήλωσε προσθέτοντας ότι αύριο το πρωί θα

Βενιζέλος : εκτός απο το δημόσιο χρέος υπάρχει και το χρέος στην αλήθεια


Με τιτλο το Δημόσιο χρέος αλήθειας ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άθρο του στην εφημερίδα καθημερινή αναφερει τα εξης : 
Στο ζήτημα του δημοσίου χρέους οικοδομήθηκε η πιο άγρια «αντιμνημονιακή» μυθολογία. Διαμορφώθηκαν τρία στερεότυπα:
Το πρώτο είναι ότι ο λαός υποβάλλεται σε θυσίες λόγω του μεγάλου και μη βιώσιμου χρέους. Όμως τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα είχαν ως βασικό στόχο να καλυφθεί το τεράστιο πρωτογενές έλλειμμα που το 2009 έφτασε το 13,8% του σημερινού ΑΕΠ, τα 24,7 δις ευρώ. Το κενό έκλεισε χάρη στις θυσίες του λαού, ενώ χάρη στην αναδιάρθρωση του 2012 η χώρα που πλήρωσε το 2010 για τόκους περίπου 14 δις. ευρώ, το 2015 πληρώνει μόνο 5,5 δις, δηλαδή σχεδόν το 1/3.

Στον Πανναξιακό ΑΟ ο Μανώλης Μανωλάς

Μανώλης Μανωλάς
 
 Μάριος Τσεσμελής.
Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής και αποκτήθηκε από τον Α.Ο Απόλλων Ζακύνθου.

Έτσι, ο Μανώλης Μανωλάς επιστρέφει μετά από 5 χρόνια απουσίας λόγω σπουδών και πάλι στο νησί της Νάξου.

Σημαντικό ρόλο στη μετακίνησή του έπαιξε ο θείος του και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανναξιακού Μάριος Τσεσμελής.

"Το σωματείο μας συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία αποκτώντας ντόπιους ποδοσφαιριστές αποτελώντας ένα ακόμη κίνητρο επανένταξης τους στην τοπική κοινωνία", επισημαίνει η διοίκηση του σωματείου..

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Συνδρομής στις Κυκλάδες

Η Κοινωνική Σύμπραξη Νομού Κυκλάδων, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων των δυνητικών ωφελούμενων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και

Με πολλές εκπλήξεις η γιορτή της πατάτας στη Νάξο


Η ΕΑΣ Νάξου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αρσενίου σας προσκαλεί στο "5ο Φεστιβάλ Πατάτας" στην Νάξο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου και ώρα 9:00 το βράδυ στην περιοχή της Αγίας Άννας (θέση Κάπαρες).
Άφθονες και πεντανόστιμες πατάτες Νάξου μαγειρεμένες με παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι βρεθούν στην εκδήλωση, αλλά και πολύ κέφι με δραστηριότητες και μουσικό-χορευτικά συγκροτήματα που θα πλαισιώσουν την γιορτή.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα