slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στις 2 Ιουνίου η αποκατάσταση των 250.000 επικουρικών συντάξεων που είχαν περικοπεί αντισυνταγματικά με το νόμο Κατρούγκαλου

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων υλοποιεί αποφασιστικά, κατά εφαρμογή της πρόσφατης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020, την επανόρθωση των επικουρικών συντάξεων που είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό ανακοινώνει ότι οι 250.000 περίπου συνταξιούχοι, που οι επικουρικές τους συντάξεις υπέστησαν μειώσεις επί ΣΥΡΙΖΑ (με το νόμο Κατρούγκαλου), θα λάβουν την προβλεπόμενη αύξηση στο ποσό της επικουρικής τους σύνταξης με την πληρωμή τους στις 2 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις αυτές θα αφορούν σε όσους συνταξιούχους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1300 ευρώ.
Η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το .....

Αγιασμός στον ειδικό θάλαμο αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Νάξου

 Το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 στις 6:30 το απόγευμα τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας  κ.κ. Καλλινίκου αγιασμός στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο 1 της κλινικής του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, στo πλαίσιο έναρξης λειτουργίας, στον χώρο αυτό, της δυνατότητας αιμοκάθαρσης ασθενών της κλινικής και περιστατικών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που χρήζουν απομόνωσης.
Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός του Σεβασμιωτάτου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας π. Κωνσταντίνος Κύλης, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ-ΚΥ Νάξου κ. Καλλίτσα Φραγκίσκου, σύσσωμο το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με επικεφαλής τον υπεύθυνο της Μονάδας ιατρό νεφρολόγο κ. Μιχάλη Τζανακάκη, ο ιατρός κ. Βασίλειος Ραπτάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού Covid-19 και η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Μαρία Μαγγιώρου.
                Στο συγκεκριμένο χώρο τοποθετήθηκε το νέο μηχάνημα αιμοκάθαρσης το οποίο δώρισε πρόσφατα στο Νοσοκομείο μας η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας ως συνδρομή αγάπης και υποστήριξης στους....

«Τηλεδιάσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ελίζα Φερέιρα ενόψει της σημερινής παρουσίασης της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ»

 «Τηλεδιάσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ελίζα Φερέιρα ενόψει της σημερινής παρουσίασης της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μοναδικός εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ θα παρουσιάσει σήμερα στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΕΚ το προσχέδιο της έκθεσης που αποτελεί την πρώτη νομοθετική πρόταση που εφαρμόζει τις προτεραιότητες που καθορίζονται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δ.Λ.Τ Νάξου

Προς : Τακτικά μέλη  του Δ.Σ. του Δημοτικού Τ. Νάξου
Σας καλούμε σε τακτική  συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη μέσω βιντεοκλήσης  ,   την Παρασκευή   15/05/2020    και ώρα 12:30 μμ     για να συζητήσουμε τα κάτωθι θέματα  :

1)    Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος έτους 2020.
2)    1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2020.
3)    Εξειδικεύσεις πιστώσεων για πληρωμή δαπανών.
4)    Έγκριση πρωτοκόλλου μερικής παραλαβής παροχής υπηρεσιών στο....

Χωρίς έκτακτο επίδομα και με επιβαρυμένα καθήκοντα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των ΟΤΑ – Να αποκατασταθεί ο πραγματικός χαρακτήρας των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού καθαρισμού Σχολικών Μονάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων, συνυπέγραψε μια ερώτηση με θέμα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των ΟΤΑ.Σύμφωνα με την ερώτηση, οιι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, από την πρώτη στιγμή της κρίσης της πανδημίας του κορονοΐού COVID-19, βρέθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία στην πρώτη γραμμή, διατηρώντας τις πόλεις μας καθαρές και ασφαλείς, καθαρίζοντας και  απολυμαίνοντας δημοτικά κτήρια, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους, προστατεύοντας σε συνθήκες υγειονομικής βόμβας την δημόσια υγεία των πολιτών.

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Κυκλάδων, Ν.Συρμαλένιου - ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες - Τουρισμός: Η επόμενη μέρα

 Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες - Τουρισμός: Η επόμενη μέρα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Τουρισμός - Η επόμενη μέρα» που διοργάνωσαν το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος με τη συμμετοχή του Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Στη διαδικτυακή συνάντηση πήραν μέρος περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων από όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους κλάδους της διαμονής, εστίασης, εμπορίου, υπηρεσιών, καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν η αρμόδια Τομεάρχης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός. Επίσης, οι συντονιστές των αντίστοιχων Τμημάτων, Αναστασία Φρατζεσκάκη και Παναγιώτης Αρανίτης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες.
Τα κεντρικά ζητήματα που τέθηκαν σε σχέση με τον τουρισμό ήταν:

Έναρξη εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου ΝάξουΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ και ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το σχολικό έτος 2020-2021. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020.
Δικαίωμα εγγραφής και επανεγγραφής έχουν τα παιδιά που κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών (1/9/2020) έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών, δηλαδή γεννηθέντα από 1/1/2017 έως και 1/3/2018. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ΦΕΚ 623/Β΄/26-2-2019), οι Παιδικοί Σταθμοί δε θα δεχθούν προνήπια γεννηθέντα το 2016, λόγω διετούς υποχρεωτικής φοίτησης στα.....