slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ο Φώτης (Μαυρομμάτης) έφυγε, ο Γιάννης (Βασιλάκης) ήρθε… (video)

Από naxospress Κείμενο – video: Γιάννης Βλαχάκης  
Εάν κάποιος έλεγε πριν από μερικές εβδομάδες ότι ο Φώτης Μαυρομμάτης δεν θα είναι πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα τον έλεγαν “τρελό”…... Με 13 χρόνια στη θέση του προέδρου και ακόμη τέσσερα ως αντιπροέδρου, ο Φώτης Μαυρομμάτης έχει δημιουργήσει το δικό του “μύθο” σε ότι αφορά το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ Α' ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η πρώτη άφιξη πλοίου στο νησί μας έγινε σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

και ήταν το πλοίο ANDROS της εταιρείας FAST FERRIES .

Το πλοίο καλωσόρισε, όπως κάθε χρόνο εδώ και έξι (6),

ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου. Ο πρόεδρος κ. Τσιμέκης

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ - Mια επιστολή απόγνωσης


Θα ήθελα να ξέρω γιατί τα νησιά των Κυκλάδων δε συνδέονται μεταξύ τους ακτοπλοΐκά σε καθημερινή βάση όπως οι πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας συνδέονται μεταξύ τους μέσω λεωφορείου ή/και τρένου κάθε μέρα.. 

Μήπως επειδή οι νησιώτες είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παραμελημένοι σε κάθε επίπεδο; Ξεχασμένοι από το κράτος, αφημένοι στη μοίρα μας;

Θα λένε οι διάφοροι διαφεντεύοντες σίγουρα:

"Τί να τα κάνετε εσείς τα νοσοκομεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, την τακτική ενδοκυκλαδική ακτοπλοΐκή σύνδεση κλπ κλπ, εσείς που έχετε το προνόμιο να ζείτε ειδυλλιακά, δίπλα στη θάλασσα με τα όμορφα άσπρα σπιτάκια σας και τον υπέροχο μαζικό τουρισμό σας και τα πολλά λεφτά σας;

Πάρτε ένα πλοίο ή αεροπλάνο, αν έχετε αεροδρόμιο στο νησί σας, και ελάτε στην Αθήνα να κάνετε τη δουλειά σας.. Ποιο το πρόβλημα;

Κι αν δεν είναι για δουλειά αλλά έχετε πάθει και τίποτα σοβαρό, θα έρθει να σας πάρει το ΕΚΑΒ, μην ανησυχείτε..

Πάρτε και μια ωραία άδεια από τη δουλειά σας, ξοδέψτε ένα μισθό και ελάτε στην Αθήνα.. Θα ξοδέψετε άλλον ένα μισθό αν δεν έχετε σπίτι ή κάποιον να σας φιλοξενήσει.."

Αν μένεις στη Σύρο κι έχεις έρθει στις διακοπές των Χριστουγέννων στην Πάρο με την οικογένειά σου που αποτελείται από 2 νήπια για να δεις τους γονείς και τα αδέρφια σου, τότε ζεις επικίνδυνα και δεν το ξέρεις κιόλας.. 

Γιατί, ενώ προγραμματίζοντας το ταξίδι, πριν φύγετε στις 26 Δεκεμβρίου (και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου) τσεκάρατε τα δρομολόγια των πλοίων και έδειχναν ότι υπάρχει πλοίο επιστροφής (φιού) από την Πάρο στη Σύρο στις 2 Ιανουαρίου (Σποράδες Star).. την πρώτη Ιανουαρίου μπαίνεις στο διαδίκτυο να εκδώσεις εισιτήρια επιστροφής για την Τρίτη 2 Ιανουαρίου και το δρομολόγιο δε φαίνεται πουθενά.. Για την ακρίβεια το πρώτο διαθέσιμο δρομολόγιο Πάρος-Σύρος που εμφανίζει το πρόγραμμα είναι στις 6 ΜΑΪΟΥ!!!

Άρα τί πρέπει να κάνουμε εμείς η τετραμελής οικογένεια;

Α) Μένουμε στην Πάρο επ' αόριστον περιμένοντας πότε το κράτος θα δεήσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις ως προς την επιδοτούμενη άγονη ενδοκυκλαδική γραμμή και να πιέσει την όποια ακτοπλοΐκή εταιρεία την έχει αναλάβει να βάλει άμεσα (χάχα) νέα δρομολόγια; Το ξέρω παίζουμε με την τύχη μας..και μπορεί να ξεμείνουμε εδώ καμιά δεκαριά μέρες τουλάχιστον.. 

Β) Επειδή έχουμε και παιδιά μικρά και την εργασία μας να μας περιμένει και τέλος πάντων πρέπει να γυρίσουμε στο σπίτι μας κάποια στιγμή, παίρνουμε το πλοίο από Πάρο για Πειραιά και μετά αυθημερόν άλλο πλοίο από Πειραιά για Σύρο..

Ας κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό του κόστους σε αυτό το σημείο… Μόνο τα εισιτήρια των 2 πλοίων κοστίζουν 410 ευρώ.. Μισός μισθός δηλαδή! Ας μη μιλήσουμε και για την πολύωρη ταλαιπωρία όλων μας κάνοντας αυτή την επιλογή.. 

Θλιβερή διαπίστωση για ακόμα μία φορά ότι πράγματι είμαστε και θα είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε μία Ελλάδα 2 ταχυτήτων με τα νησιά μας να είναι επίσης 2 ταχυτήτων, της καταθλιπτικά αργής και άδειας χειμερινής περιόδου και της ανυπόφορα γρήγορης και γεμάτης θερινής..


*Για όσους θέλουν να γνωρίζουν λίγο παραπάνω τί συμβαίνει :

Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου υπάρχουν όποτε και εάν έχει κέφια η εταιρεία από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο και από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο ένα σωρό ταχύπλοα καθημερινά αλλά μόνο για τα τουριστικά νησιά φυσικά και με τις τιμές απλησίαστες, ούτε στο εξωτερικό να πήγαινες δηλαδή..


Επισκέψεις Δημάρχους σε υπηρεσίες για ανταλλαγή ευχών

Μια νέα χρόνια ξεκινάει με καλούς οιωνούς και αισιοδοξία για τα νησιά μας! 

Θα συνεχίσουμε  καθημερινά να προσπαθούμε για το καλό της κοινωνίας μας. Όλοι μαζί, Υπηρεσίες και πολίτες συνεργαζόμαστε για την πρόοδο του τόπου μας. 

Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, αγάπη , ευτυχία, ειρηνη,  προκοπή και καλή τύχη.


Πανηγυρικά και ομόφωνα το νέο προεδρείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νέος πρόεδρος ο Ιωάννης Βασιλάκης

 Εξελέγη πανηγυρικά το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου!!!

Πρόεδρος ο Βασιλάκης Ιωάννης

Αντιπρόεδρος ο Αντώνης Πιταρας 

Και γραμματέας ο Κορρές Ιωάννης

Οι δύο πρώτοι εξελέγησαν ομόφωνα και ο κορρες Γιάννης κατά πλειοψηφία γιατί τον καταψηφίσε ο Βαθρακοκοιλης Νικος


Κοπή πίτας των εργαζομένων στο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλαδων!



Φωτογραφίες απο την κοπή πίτας των εργαζομένων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλαδων!!!



Σάββατο πρωΐ, 6 Ιανουαρίου 2024 Φώτα- Ολόφωτα στο Λυώνα


Το ερχόμενο Σάββατο το πρωΐ 10 π.μ. αγιάζουμε τα νερά του Λυώνα, όπως πέρυσι.

Θα ρίξουμε το Σταυρό στο γιαλό και θα πούμε τα παραδοσιακά κορωνιδιάτικα κάλαντα των Φώτων:

Δημήτρης Καπούνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, : Κάλαντα και ευχές για καλή χρονιά, από τη Νάξο και την Ε.Α.Σ. Νάξου!

   



Σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιά, μέσα από ένα καΐκι στο όμορφο λιμανάκι της Αγίας Άννας Νάξου και μαζί με τον Πρόεδρο, Μιχάλη Σέργη και τα παιδιά-μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Αρσενίου, είπαμε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, κόψαμε την βασιλόπιτα και στείλαμε και τις ευχές μας για καλή χρονιά σε κάθε ελληνικό σπίτι, ζωντανά στον «αέρα» της εκπομπής «Συνδέσεις» της ΕΡΤ!

Μανώλης Πολυκρέτης Δημοτικός Σύμβουλος: Αγαπητοί μου συμπολίτες, Καλή χρονιά!! Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να δίνει σε όλους μας υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευτυχία στα σπίτια μας.