slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλοφόρησαν νωρίτερα τα Σιφναϊκά Νέα του Φλεβάρη

Ένα σοβαρό γεγονός που έγινε στο νησί μας αυτό το μήνα, ήταν ασφαλώς η Ημερίδα για το αγροτικό. Κάτι που για χρόνια εκκρεμούσε αφού στο νησί μας υπήρχαν  πάντα διάφορες  δραστηριότητες αγροτικού χαρακτήρα, αλλά ήταν παραμελημένες ενώ θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ποιότητα της ζωής στο νησί αλλά και στην ενδυνάμωση της οικονομίας του. Ίσως τώρα ανοίγονται κάποιοι δρόμοι. Διαβάστε το εμπεριστατωμένο άρθρο του γεωπόνου Γιάννη Σάρρου στις σελίδες 4 και 5. Ακόμα μία συζήτηση για ένα καυτό θέμα οργάνωσαν οι Σύλλογοι Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων και Επαγγελματιών και Εμπόρων. Την κατέγραψε με πληρότητα, νομίζουμε η συνεργάτιδα μας Μαρία Τράπαλη, στην 7η σελίδα και τέλος κάτι που

Γιάννης Πολυχρονάκος: Πέντε άβολες αλήθειες για τον κατώτατο μισθό που χαλάνε το «αφήγημα» της Κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αναφέρθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η κυβέρνηση αποκρύπτει τις αλήθειες πίσω από την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ. Ποιες είναι όμως αυτές;
Αλήθεια 1η: Η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε, δεν καλύπτει τις απώλειες που έχει επιφέρει η ακρίβεια στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2022 η αγοραστική αξία του κατώτατου μισθού μειώθηκε κατά 19% λόγω της ακρίβειας.
Αλήθεια 2η: Ο νέος κατώτατος μισθός θα επιβαρυνθεί με ετήσιο φόρο για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια. Για εργαζόμενο χωρίς παιδιά για παράδειγμα, προκύπτει φόρος 69,49 ευρώ, ενώ για εργαζόμενο με ένα παιδί προκύπτει φόρος 36,49 ευρώ.

Ανησυχία για την ασφάλεια των πτήσεων και ελλείψεις προσωπικού στα μικρά νησιωτικά αεροδρόμια

 Σαράντα ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνυπογράφουν ερώτηση για την ασφάλεια των πτήσεων και τις ελλείψεις προσωπικού στα μικρά νησιωτικά αεροδρόμια που κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία των βουλευτών Νίκου Συρμαλένιου και Δημήτρη Γάκη.

Σύμφωνα με την ερώτηση, έντονη ανησυχία εκφράζεται για τους σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας των πτήσεων, όπως προκύπτει  από τις καταγγελίες του κ. Γ. Κωνσταντινάκη Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών (FISO) Υ.Π.Α.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι : «Οι καταγγελίες αφορούν συνολικότερα για την......

Πρόσκληση στην γενική συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, αποφάσισε κατά την συνεδρίαση του την 18η Ιανουαρίου τη Σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με τα οριζόμενα του Άρθρου 12 του καταστατικού.

Η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Παντανάσσης επί της παραλιακής οδού την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00 το πρωί.

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου «για να ληφθεί απόφαση στην Συνέλευση απαιτείται η παρουσία του ενός δευτέρου (½) τουλάχιστον των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Αν δεν υπάρχει απαρτία κατά την πρώτη σύγκληση συνέρχεται χωρίς άλλη διατύπωση επαναληπτική Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα και ώρα της .

επόμενης εβδομάδας (12Μαρτίου ) κατά την οποία απαιτείται η παρουσία του ενός τετάρτου (¼) τουλάχιστον των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Αν δεν υπάρχει απαρτία κατά την δεύτερη σύγκληση συνέρχεται χωρίς άλλη διατύπωση η Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας (καταληκτική η Κυριακή 19 Μαρτίου ώρα 11:00) και με τα αυτά πάντοτε θέματα , κατά την οποία είναι αρκετός οποιοσδήποτε αριθμός οικονομικά τακτοποιημένων μελών.»

Λ/Χ ΝΑΞΟΥ : «ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ».

  ΣΧΕΤ: A) Η με Ω.Π.: 181330/03-23 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΕΚΣΕΔ/ΝΤ. 

 B) ΤΟ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 801/18-03-2023 ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΓΠΠ/ΕΣΚΕΔΙΚ. 

 Σε εκτέλεση ανωτέρω (Α) σχετικής και σε συνέχεια (Β) σας ενημερώνουμε: 

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-03-2023: 

1. ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΙΘΡΙΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ. 2. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ. 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ: 

Προκήρυξη θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου Ε.Σ.Υ επί θητεία στο Γ.Ν-Κ.Υ Νάξου.

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, έχοντας υπόψη: 1.Τις διατάξεις :
α. του ν. 1397/1983 (ΦΕΚ 143/Α΄)
β.της παραγράφου 1 του άρθρου 69 του

Δ. Καπούνης και Γ. Πολίτης μιλούν στον Ellada FM 94,3 για το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου!

Για το project του νέου Τυροκομείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μίλησαν, στον Ellada FM 94,3 και στην εκπομπή του Γιώργου Κοντονή, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για την διαμόρφωση του έργου, Γιάννης Πολίτης
«Στη Νάξο έχουμε δυνατό πρωτογενή τομέα, γι' αυτό κι εμείς επενδύουμε σ' αυτόν. Αγαπάμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Καπούνης, που αναφέρθηκε και στο κορυφαίο προϊόν της Ε.Α.Σ., τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στις υπόλοιπες δραστηριότητές της και στην προσπάθειά της να κατοχυρώσει ως Π.Ο.Π. το αρνί και το κατσίκι του νησιού μας, των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού (προσπάθεια για την οποία εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα έχει ευοδωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους).

Συνέντευξη του Γιάννη Βλασερού στον Κομνηνό Στρογγύλη

 


Ο Γιάννης Βλασερός, ιατρός-καρδιολόγος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιλάει στο Syros TV για το ΕΣΥ, για την κατάσταση στο χώρο της υγείας στις Κυκλάδες, τις ελλείψεις που υπάρχουν εκεί καθώς και για την ανάμειξή του με την πολιτική. Μάθετε ακόμη ποιες είναι οι προτάσεις του για τη βελτίωση της κατάστασης στα νησιά και πώς κρίνει την κυβέρνηση για όσα έχει κάνει μέχρι τώρα για το σύστημα υγείας.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=wQTDR97ja-o