slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έως τις 20 Μαρτίου οι συμμετοχές στο Συνέδριο "Η Νάξος διά μέσου των αιώνων"


Μέχρι τις 20 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δαμαριώνα, τον Αύγουστο του 2018. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 50 συμμετοχές επιστημόνων, με θέματα που αφορούν στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
Με επίκεντρο τη διαχρονική παρουσία της Νάξου, επιδίωξη είναι το συνέδριο να αποτελέσει τον τόπο διασταύρωσης επιλεγμένων μελετητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό
με ευρύτερους ερευνητικούς ορίζοντες και διαφορετικές

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Γιώργος Χατζημάρκος από τη Σύμη: «Θλίβομαι, διότι είμαι ο μόνος Περιφερειάρχης της χώρας, ο οποίος στερείται της δυνατότητας να επισκεφθεί εδάφη της περιοχής ευθύνης του»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συνόδευσε τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στο νησί


Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευσε σήμερα κατά την

22 νησιά φιλοξενούνται στο περίπτερο της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίουστην διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου (ITB)(φωτογραφίες από την συμμετοχή της Περιφέρειας στην ΙΤΒ, το 2017)Η Διεθνής Έκθεση τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ Berlin) αποτελεί βαρόμετρο για την πορεία της σεζόν. Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης (7-11 Μαρτίου 2018), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει δυναμικά με ένα εντυπωσιακό περίπτερο, έχοντας μαζί της 22 νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Ντου» οπαδών του ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ3 - Διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων (φωτό)

Περίπου 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο κτίριο της ΕΡΤ-3 πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας που αφορά στην τιμωρία της ποδοσφαιρικής ομάδας όπως αναφέρει Ο..

Ο Περιφερειάρχης ευχαριστεί τους δημάρχους μικρών νησιών για την αναγνώριση της στήριξης που τους παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Γιώργος Χατζημάρκος: “Το αποτέλεσμα, μετρήσιμο, κρίσιμο και καθοριστικό, προφανώς υπήρξε σε ευθεία σύνδεση με τον βαθμό συνεργασίας που κατά τόπους κατακτήθηκε”

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους δημάρχους, Τήλου, Μαρία Καμμά – Αλιφέρη, Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο, Λειψών, Φώτη Μάγγο και Χάλκης, Μιχάλη Πατρό, ανταποκρινόμενος σε επιστολή των τεσσάρων δημάρχων μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, με την οποία αναγνωρίζουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον φορέα που δεν είναι απλώς αρωγός, αλλά έχει “υιοθετήσει” τα προβλήματά τους, διαμορφώνοντας εμπράκτως μια πρότυπη σχέση λειτουργίας μεταξύ του Α΄ και του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης.

Θα αντέξει η αντιπολίτευση και οι «συνεργαζόμενοι», την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή θα δραπετεύσουν πάλι;Όπως λειτούργησαν το 2017, κάποιοι, στην περίπτωση του Φράγματος Γαδουρά, όπου η θέση τους ήταν ενάντια στα συμφέροντα του τόπου,  λειτουργούν και τώρα
Όπως δηλώσαμε και πριν λίγες μόνο ημέρες, βρισκόμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Τα ίδια πρόσωπα, επιδίδονται και πάλι στο ίδιο παιχνίδι, όπως ακριβώς έκαναν και με το

Ομαδικά… πυρά της αντιπολίτευσης εναντίον του Γιώργου Χατζημάρκου


Κοινή επερώτηση προς το Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου, κ.Κώστα Μπιζά, κατέθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, για το «Ν.Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», Μπενέτος Σπύρος για τη «Νησιωτική Ανατροπή», Μαρία Χατζηγιάννη για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι τρεις (3) Ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Κουνάκης, Ηλίας Ζωγραφίδης και Άγγελος Ανανίας, δυνάμει του άρθρου 16 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου

Αντικείμενο της επερώτησης αποτελεί το κοινό αίτημα όλων των επερωτώντων να απαντηθούν από τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίο, Γ.Χατζημάρκο   ερωτήματα που αφορούν στην ακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED στο οδικό δίκτυο φωτισμού του νησιού της Ρόδου, από την Αρχή Ελέγχου Προδικαστικών Προσφυγών (υπ’ αρ. 127/2018 απόφαση).

Ειδικότερα, τα πολιτικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και πρέπει να απαντηθούν είναι τα εξής:

Μακάριος Λαζαρίδης: «Πολιτική απάτη η δήθεν “καθαρή” έξοδος από το Μνημόνιο»
Μιλώντας στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Ακτίου – Βόνιτσας, ο  κ. Μακάριος Λαζαρίδης Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2018, υπογράμμισε ότι η δήθεν «καθαρή» έξοδος που προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας είναι άλλη μια πολιτική απάτη, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και το Αιγαίο, και τόνισε ότι η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και αδιαπραγμάτευτη.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Όλοι για τις Κυκλάδες μας , Όλοι για το Νομό μας , όλοι για τα παιδιά μας , όλοι για την ΠΡΟΚΡΙΣΗ στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος!!!
Οι Νέοι της ΕΠΣ Κυκλάδων βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία των Μικτών ομάδων του νομού μας, καθώς την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο γήπεδο της Βάρης θα

Παραλαβή οχήματος για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων
Στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού της λειτουργίας της ανακύκλωσης, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρέλαβε σήμερα ένα καινούριο όχημα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών. Το νέο απορριμματοφόρο, όπως κι οι 300 μπλε κάδοι ανακύκλωσης, οι οποίοι έχουν ήδη παραληφθεί, είναι δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος με στόχο την επανέναρξη και λειτουργία της ανακύκλωσης.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν οι μπλε κάδοι σε επιλεγμένα σημεία στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου αλλά και στα χωριά, ενώ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η

Νίκος Μαϊτός:« Μήπως είναι για τα καρναβάλια ? » Νο 2


« Μήπως  είναι  για τα καρναβάλια  ? »  Νο  2

     Τι  να  απαντήσει  άραγε  κανείς  σ΄ ένα  παραλήρημα μιας απούσας  Δημοτικής  Αρχής  και  ενός κατ΄ ευφημισμό  και  αόρατου  ( πλην κοινωνικών εκδηλώσεων )  Δημάρχου,  οι  οποίοι  αντί  να  αντικρούσουν  έστω  και  ένα  από  τα  έντεκα (11 ) ενδεικτικά  ζητήματα  που  καίνε  τον  τόπο  και  θέσαμε  στο  δημόσιο  διάλογο,  κρύβονται  πίσω  από  κοινοτυπίες  πετώντας  τη  μπάλα  στην  εξέδρα  και  στο  γήπεδο  της  φτηνής  πολιτικής  αντιπαράθεσης ?   Τρία ( 3 ) τινά  μπορεί  να  συμβαίνουν :