slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι

«Ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον νέο MEGA εμβολιαστικό σταθμό, στο Περιστέρι, ενόψει της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του. Tόνισε δε ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο «θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της Δυτικής Αθήνας», προσθέτοντας πως «η επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχω προσωπικά ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι ώστε αυτές να είναι συνεπείς προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και η Ευρώπη οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραλάβουν οι ευρωπαίοι πολίτες τα εμβόλια για τα οποία έχουν δεσμευθεί οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες».


Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα συνολικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως μία οντότητα, συστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν, εκτιμώ, την τελευταία μεγάλη έξαρση της πανδημίας έως ότου με το καλό πια να χτιστεί το τείχος ανοσίας για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε».


Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει το 1.500.000 εμβολιασμούς και από 1η Απριλίου μπαίνουμε στη δεύτερη φάση. Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας που έχουμε αυξημένες παραδόσεις από τις εταιρείες των εμβολίων: από τη Pfizer ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο δόσεις και από τις υπόλοιπες τρεις εταιρείες θα έχουμε, θα πλησιάζουμε κοντά, θα ξεπεράσουμε τις 600.000 δόσεις και θα έχουμε και την πρώτη φορά που η Johnson & Johnson με το μονοδοσικό εμβόλιο θα παραδώσει μετά τα μέσα Απριλίου. Ενεργοποιούμε και άλλα 272 εμβολιαστικά κέντρα και θα φτάσουμε τα 1.073 σε όλη την επικράτεια καλύπτοντας, έτσι, όλες τις γεωγραφικές περιοχές».


Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το υγειονομικό και το διοικητικό προσωπικό ευχαριστώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν προς τους συνανθρώπους μας.


Σημειώνεται ότι ο MEGA εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών. Η έναρξη λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων και δυνατότητα εμβολιασμών από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην παρούσα δε φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανα 14 λεπτά. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τον χώρο βραχείας νοσηλείας ο οποίος έχει δημιουργηθεί και περιλαμβάνει monitor, καρδιογράφο και μηχάνημα παροχής οξυγόνου για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες.


Η δυναμικότητα σε εμβολιασμούς για το μήνα Απρίλιο ανέρχεται σε 1.200 τη μέρα και 30.000 το μήνα. Σε πλήρη ανάπτυξη αντιστοιχούν σε 139.776 εμβολιασμούς το μήνα ενώ το προσωπικό του κέντρου αποτελείται από 72 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «Covid-19 Vaccination».


Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός σε δήλωσή του ανέφερε:

Εκμετάλλευση της πανδημίας , ακριβοπληρωμένα rapid test ,εμβολιασμοι εκτός σειράς και Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαιου

Μετά τον μεγάλο  θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις καταγγελίες  για  τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτιου Αιγαίου και την  Ελληνική Δικαιοσύνη να έρευνα πλέον την υπόθεση , τα ακριβοπληρωμενα rapid test απο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απασχολούν -και αυτά - το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την κοινωνία μας που υποφέρει.

Όλοι αγωνιζομαστε και  επιθυμούμε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν από το τέλμα της πανδημίας, όμως σε κανέναν δεν δίνουμε "λευκή επιταγή " να ενεργήσει ούτε να εκμεταλλευτεί την Πανδημία!

Στις 26.3.21 ζητήσαμε με έγγραφο μας από τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου  κ.Χατζημαρκο  να μας χορηγηθεί ο φάκελος που αφορά  την περιβόητη  προμήθεια  της Π.Ν.Α. 26.500 τεμάχια τεστ αντιγόνου( rapid  test) έναντι 224.720€ (δηλ 8,48 euro έκαστο )!


Θυμίζουμε και επισημαίνουμε τα εξής:

Νέοι έλεγχοι στο προσωπικό, αρνητικά τα αποτελέσματα


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με δική της πρωτοβουλία και ίδια έξοδα και με την υπευθυνότητα που την διακρίνει, αποφάσισε την εκ νέου διενέργεια αντιγονικών ελέγχων (rapid test) στο προσωπικό της, στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντός της για τους υπαλλήλους, τους παραγωγούς, τους πελάτες και την κοινωνία της Νάξου γενικότερα, δεδομένης της έκδηλης παρουσίας του ιού και στο νησί μας και του βαθμού επιδημιολογικής επιτήρησής του.

Ακτοπλοΐα : Νέα «ένεση» 12 εκατ. ευρώ

Η νέα οικονομική στήριξη ανεβάζει τη συνολική ενίσχυση για την ακτοπλοΐα στα 79 εκατ. ευρώ.
Νέα οικονομική στήριξη, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφάλισε το 
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη στήριξη της επαρκούς λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου μέσω των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, “διασφαλίζοντας έτσι την μετακίνηση επιβατών και αγαθών μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας”.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η πρόσθετη αυτή στήριξη, η οποία ως στόχο έχει να αντιμετωπισθούν οι συνεχιζόμενες αρνητικές συνέπειες της συνεχιζόμενης πανδημίας, ανεβάζει τη συνολική ενίσχυση για την ακτοπλοΐα στα 79 εκατ. ευρώ.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παραλλήλως, συνεχίζεται και η στήριξη και των ναυτικών και εργαζόμενων στον κλάδο.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί συμπεριλαμβάνονται και τα εξής :
– Αποζημίωση ειδικού σκοπού, παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ανέργων ναυτικών και παροχής επιδόματος ανεργίας.
– Αναθεώρηση προϋποθέσεων για την εγγραφή άνεργων ναυτικών στους καταλόγους προσφερόμενων προς ναυτολόγηση, και
– Κάλυψη μέρους των ενοικίων των ανέργων ναυτικών.
– Ειδικό επίδομα ανεργίας των ναυτικών.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης : «Η κυβέρνηση συνεχίζει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό την εφαρμογή σειράς μέτρων για την στήριξη τόσο των εταιρειών, όσο και των εργαζόμενων. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε αφενός την προστασία της εργασίας και αφετέρου την απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα στη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μας».

Δήμου Πάρου: Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μονοπατιών της Πάρου

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του φυσικού και του πολιτισμικού περιβάλλοντος της Πάρου, βασική επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η προστασία και η αξιοποίηση των πεζοπορικών διαδρομών του νησιού, οι οποίες ποικίλουν από σύντομες διαδρομές και μεγάλες διασχίσεις για πεζοπόρους με άριστη φυσική κατάσταση, σε διαδρομές για οικογενειακές βόλτες.
Με σκοπό την απρόσκοπτη πρόσβαση και την παροχή ασφάλειας στους περιπατητές, συνεργεία του Δήμου Πάρου τον τελευταίο μήνα εκτελούν εργασίες συντήρησης και επισκευής στο δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος του νησιού. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη συντηρηθεί τα μονοπάτια ΔΠΕ1 Παροικιά-Έλητας-Μαράθι-Κώστος-Λεύκες–Πρόδρομος, ΔΠΕ3 Λεύκες-Πηγάδος-Μαράθι (Αρχαία Λατομεία)- Μονή Λογγοβάρδας και ΔΠΕ3Α Βουνιά Λευκών-Μονή Θαψανών, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες και στις υπόλοιπες διαδρομές.

Οι εργασίες συντήρησης γίνονται με απλά μηχανικά μέσα-εργαλεία χειρός, όπως τσάπα, πριόνι χειρός, κλαδευτήρι, κασμά, αξίνα, τσουγκράνα και άλλα, και περιλαμβάνουν τα εξής:

⦁ Διαμόρφωση και ελαφριά κλάδευση βλάστησης που φράζει τα μονοπάτια, ή τα στενεύει με τρόπο που καθιστά δύσκολη τη διέλευση των πεζοπόρων.

⦁ Καθαρισμός μεγάλων θάμνων και δέντρων που δημιουργούν βλάβες με το ριζικό τους σύστημα στις κατασκευές.

⦁ Απομάκρυνση χαλαρών λίθων εντός των διαδρόμων που δυσκολεύουν τη βάδιση.

⦁ Αποκατάσταση από ξερολιθιά και χωρίς χρήση οικοδομικών υλικών των κατεστραμμένων τοίχων αντιστήριξης που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου Πάρου.

Επόμενο βήμα αποτελεί η συνέχιση σηματοδότησης των παραδοσιακών μονοπατιών, για την πληροφόρηση και τον προσανατολισμό των περιπατητών.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι η αναγκαία η συνδρομή όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, σας καλούμε να απολαύσετε την όμορφη φύση της Πάρου, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα μονοπάτια της Πάρου, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Πάρου

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ύψους 0,6 εκατ. ευρώ στο νησί της Πάρου, για την τριετία 2021 - 2023

 

Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των  νησιών της, Κυκλάδων και

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Νάξου

Καλείσθε όπως συμμετάσχετε  σε τακτική  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου ,που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, με την εφαρμογή της υπηρεσίας e-presence,  στις   31 Μαρτίου   2021 ημέρα Τετάρτη   και ώρα 09:00 π.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 55/11-03-2020), το υπ’ αρ. πρωτ. 18318/13.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το υπ’ αρ. πρωτ. 1822/16.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις υπ’ αρ. 18318/13.03.2020, 40/20930/31.03.2020, 33282/29.05.2020, 60249/22.09.2020 εγκυκλίους του..... Υπουργείου Εσωτερικών , την Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12-12-2020, την αριθ.Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 81699/17-12-2020 ,την Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10-02-2021,την αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ69/146/οικ3713/01-03-2021,την αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698/20-03-2021 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα  της  ημερήσιας διάταξης:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ EKTAKTH – ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.


Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Νάξου & Μικρών   Κυκλάδων.

 Έχοντας υπόψη:

α) το άρθρο 67 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

β) το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020),

γ) το με  αριθμ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών,

δ) το με αριθμ. πρωτ. 1822/16-03-2020 έγγραφο του ....

Ποιοι μισούν την 25η Μαρτίου

 Της ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
Η Επανάσταση του 1821 είναι μια συγκλονιστική εποχή της νεοελληνικής ιστορίας, και εξαιρετικά γοητευτική. Γέννησε ένα ανεξάρτητο, σύγχρονο κράτος, ενώ εμπεριείχε και στοιχεία ανατροπής, μεταρρύθμισης και νεωτερικότητας που σφράγισαν την πορεία της Ελλάδας.


Συνοδεύτηκε, στο πέρασμα του χρόνου, από κάποιους μύθους και κιτσάτες υπερβολές, μερικά ιστορικά ψέματα, τα ξέρουμε όλοι... Αλλά οι περισσότεροι από εμάς, με αφορμή την Επέτειο 200 ετών, νιώθουμε περήφανοι με τον συμβολισμό λέξεων όπως Πατρίδα, Πατριωτικός και Εθνικός -με το σύγχρονο νόημα που εμπεριέχουν αυτές οι λέξεις στον 21ο αιώνα.


Υπάρχουν, όμως, πολλοί στη χώρα μας που φρίττουν με τους εθνικούς εορτασμούς, μισούν την έννοια της πατρίδας και περιγελούν την επέτειο. Θα εξηγήσω παρακάτω.


Διάβαζα, προχθές, έναν Γάλλο διπλωμάτη, τον Ζεράρ Αρό, που έγραψε στο Twitter, με αφορμή την Επέτειο 200 χρόνων: Όπως μου έμαθε ο καθηγητής μου των Αρχαίων Ελληνικών «κάθε μεγάλο και ευγενές στην Ευρώπη, ειπώθηκε πρώτα στα ελληνικά». Όλοι οι Ελληνες, σκέφτηκα, θα έπρεπε να καμαρώνουν με τον ίδιο τρόπο!


Είδαμε όλοι, επίσης, τις εκδηλώσεις αγάπης και συγκίνησης σε διάφορες χώρες. Στα δημόσια κτίρια, από τη μια άκρη της γης ως την άλλη, αναρτήθηκε η ελληνική σημαία και σύμβολα του ελληνισμού. Εννέα πρέσβεις στην Αθήνα διάβασαν φιλελληνικά ποιήματα, on camera, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής παλιγγενεσίας και επιβεβαιώνοντας τον δεσμό που σφυρηλάτησε η εξεγερμένη Ελλάδα με τους λαούς της Δύσης και με τους ποιητές τους.


Η γερμανική Süddeutsche Zeitung δημοσίευσε, προχθές, μακροσκελέστατο άρθρο με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες!». Η γαλλική βουλή έβγαλε, για πρώτη φορά, από την ολομέλεια μια ιστορική ταπισερί, την «Σχολή των Αθηνών» και την δάνεισε, τιμής ένεκεν, στο ελληνικό κοινοβούλιο, για ένα χρόνο. Η Επανάσταση του '21 κινητοποίησε πολλούς Ευρωπαίους, που θαύμαζαν βαθιά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και έτρεξαν στα οθωμανικά εδάφη για να βοηθήσουν τους σκλαβωμένους ανθρώπους τους οποίους αντιλαμβάνονταν ως ό, τι κοντινότερο στην Ελλάδα του Περικλή και του Λεωνίδα.


Και βέβαια, τιμούν τη χώρα μας, για τα 200 χρόνια, ο διάδοχος Κάρολος με την σύζυγό του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, που θα παρευρεθούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Οι ξένοι στέλνουν ξανά το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένα ισχυρό brand -αρχαία, μετεπαναστατική και σύγχρονη. Η επέτειος των 200 χρόνων είναι, κατά συνέπεια, μια τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα να δώσει παγκόσμια διάσταση σε μια ιστορική εποχή και να συντηρήσει το φιλελληνικό πνεύμα. Και, ταυτόχρονα, να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα μας μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή έναν κουρασμένο λαό από έναν ανελέητο ιό, αλλά αισιοδοξεί για το μέλλον, έχει πολλές δυνατότητες και προσβλέπει να βγει σύντομα στο ξέφωτο.


Συμφωνούμε όλοι στα συγκινητικά και εμβληματικά μηνύματα της Επετείου; Ευχόμαστε όλοι την ανύψωση της Ελλάδας, θέλουμε να τη δούμε να ανοίγει βήμα στο μέλλον; Οχι, φυσικά. Δεν κυκλοφορούν μόνο Φιλέλληνες, αλλά και πολλοί μισέλληνες δίπλα μας.Διάβαζα, για παράδειγμα, πως σχολίαζε, πρόσφατα, η Εφημερίδα των Συντακτών την Επέτειο των 200 χρόνων: «...Αλλά αυτή η αντίθεση που οδήγησε σε ένα «κιτσάτο υβριδικό σχήμα» ανταποκρίνεται ακριβώς στην ταυτότητα της σημερινής Δεξιάς στην Ελλάδα, που επιχειρεί να συνδυάσει τη σκληρή εθνικιστική ατζέντα (μέσω της οποίας προσεγγίζει και ενσωματώνει ακόμα και την Ακροδεξιά) με μια ακραία προσήλωση στα οικονομικά δόγματα του νεοφιλελευθερισμού και τις πολιτικές τους απολήξεις...».


Τι να σχολιάσεις.


Είδα και την ανάλυση που έκανε ο Αντώνης Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ) για την Επανάσταση του 1821: «Ο εορτασμός των 200 χρόνων της επανάστασης χρησιμοποιείται για να στερεωθεί μια νέα ηγεμονία. Μια νέα ηγεμονία που βασίζεται σε αποκλεισμούς και δημιουργία νέων ιεραρχιών, με πυρήνα μια συμμαχία ανάμεσα σε εκσυγχρονιστική Δεξιά και δεξιόστροφο εκσυγχρονισμό». Ο άνθρωπος πιστεύει ότι ο πατριωτισμός είναι έννοια ντροπιαστική.


Διάβασα και την Διακήρυξη της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση: «Με το 1821 ασχολείται η αστική τάξη...ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα ιστορικά ξεπερασμένο... αργά ή γρήγορα θα κυοφορήσει την αλλαγή αυτού του συσχετισμού, επιβεβαιώνοντας πως η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Πόσο μίσος! Πόση απέχθεια για καθετί πατριωτικό ή για όσα αποδίδουν την εθνική ενότητα και ταυτότητα της Ελλάδας. Από τον Γιάννη Κορδάτο ως σήμερα, η Αριστερά παλεύει (μάταια, όπως αποδεικνύεται) να βάλει στο '21 έναν ταξικό χαρακτήρα, αφαιρώντας τον εθνικό, θέλοντας να επιβάλλει, στην πραγματικότητα, τη στρατηγική της για την κατάληψη της εξουσίας από το Κομμουνιστικό Κόμμα.


Στην ίδια γραμμή, πρόσφατα, η «Αυγή» και η Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) η οποία διερωτάται «1821-2021: Μια επέτειος για τα «πανηγύρια» της ΝΔ;» και, γεμάτη χολή, καταλήγει ότι «η ΝΔ επιδιώκει να στήσει ένα «νέο εθνικό αφήγημα», μια «νέα ενιαία ταυτότητα», αισθητικής και περιεχομένου αρμάτων 2004». Ατόφιο μίσος για το υπερθέαμα στην τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων, που θαύμασε ο πλανήτης! Αποκαλεί, φυσικά, «αρλούμπα» την προσπάθεια της χώρας μας να κάνει rebranding στην εικόνα της. Άρνηση και μια αίσθηση μαυρίλας, σαν να επιθυμεί όλα να καταστραφούν.


Στο ίδιο μήκος κύματος και η ...διαδήλωση που έκαναν οι «γνωστοί-άγνωστοι», στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Κυριακή, «ενάντια στον εορτασμό των 200 χρόνων από την ίδρυση του ελληνικού έθνους-κράτους», εκτοξεύοντας συνθήματα μίσους. Είναι οι ίδιοι που διαδήλωναν υπέρ του τρομοκράτη Κουφοντίνα, με το σύνθημα «Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς».


Όμως, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, που τιμούν το παρελθόν και τα σύμβολα της πατρίδας και κρατούν από την Ιστορία τα χρήσιμα για το μέλλον, είναι έτη φωτός μακριά από αυτά τα διδάγματα μίσους της ελληνικής Αριστεράς. Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα απέναντι στους μισέλληνες. Παρά τα προβλήματα, κοιτάζει το μέλλον και προσδοκά, αντλεί από την Ιστορία, δεν γυρίζει συνεχώς στο παρελθόν, για εκδίκηση. Αυτή την Ελλάδα ας τιμήσουμε, με αφορμή την Επέτειο.Και ευτυχώς, θα μου πείτε, την ώρα που οι μισέλληνες φρίττουν με τους ήρωες του 1821, υπάρχουν και άνθρωποι σαν τον Μαρκ Μαζάουερ που στο υπό έκδοση βιβλίο του για την Ελληνική Επανάσταση μελετά και αναλύει πώς σταδιακά κατέστη κυρίαρχη η αντίληψη περί απόλυτης ταύτισης ελληνικότητας και χριστιανοσύνης. Ένας Εβραίος, Βρετανός ιστορικός, ερευνά την ελληνική ιστορία, με τις έννοιες που η ελληνική Αριστερά απεχθάνεται και μισεί.


Και κάτι τελευταίο: Ας μη δούμε στους επίσημους εορτασμούς για τα 200 χρόνια περικεφαλαίες με Κολοκοτρώνηδες, ψευτο-τσάμικα, δήθεν ηρωικές αναπαραστάσεις, δήθεν πατριωτικές κορώνες και φουστανέλες που περισσότερο ρεζιλεύουν παρά τιμούν το παρελθόν.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/poioi-misoyn-tin-25i-martioy

Οφείλεις να σταθείς για λίγο σταθερός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να κλέψει (αρνητικά) τις εντυπώσεις και εχθές στο γεύμα της ΠτΔ και σήμερα… Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζει χωρίς να κατονομάζει την έλλειψη σεβασμού και την έλλειψη σταθερότητας σε μια στιγμή που εκπρόσωποι κρατών αποτίουν φόρο τιμής στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. Διαβάστε τι γράφει ο δημοσιογράφος στο Twitter: “Όταν εκπρόσωποι ισχυρών κρατών καταθέτουν με την παρουσία τους τον σεβασμό κ τη συγκίνηση τους για την Εξέγερση των Προγόνων σου,που αποτελεί την Επαναστατική Ιδρυτική Πράξη της Πατρίδας σου οφείλεις να σταθείς για λίγο σταθερός! Είναι εξόχως προβληματική η εικόνα της δυσφορίας..”

ALCO: Στο 62% η ικανοποίηση από το έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η κοινή γνώμη επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου .Στο 62% ανέρχονται οι θετικές γνώμες των κατοίκων των νησιών για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για το έργο που επιτελεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN που διενεργήθηκε από τις 12 έως τις 17 Mαρτίου.

Nα εδώ ο πατέρας της Αχτσιόγλου σε ΒΙΝΤΕΟ λέει «έξυπνα τιπς και νομικά κόλπα» για να μην κατηγορηθείτε όταν σας συλλάβουν

Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο οργανώνουν διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας, αλλά τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος "εκπαιδεύονται" πριν βγουν στους δρόμους για το πως θα συμπεριφερθούν σε περίπτωση που τα όργανα της τάξεως τους συλλάβουν.

Το ρόλο της σχετικής επιμόρφωσης έχουν αναλάβει διάφοροι δικηγόροι της αριστεράς, που σε διάφορες διαδυκτυακές εκδηλώσεις, παραδίδουν μαθήματα τακτικισμού και έξυπνων κινήσεων, ώστε να μη την πατήσουν οι "σύντροφοι" τους από τους αστυνομικούς σε περίπτωση που τους συλλάβουν σε κάποια πορεία.

ΝΤΡΟΠΗ: Η Διοίκηση της ALPHA BANK κλείνει το μοναδικό της κατάστημα στη Σίφνο. Διαμαρτυρία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Σίφνου προς τη Διοίκηση της ALPHA BANK

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΙΦΝΟΥ 
ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK
Αρ. πρωτ.: -1475-
Σίφνος, 24.03.2021
Κύριοι,
Με το παρόν ψήφισμα – διαμαρτυρία μεταφέρουμε την αγωνία, απογοήτευση και πικρία των κατοίκων του νησιού μας, έτσι όπως διατυπώθηκαν και σε σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 23.3.2021 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου, στην οποία συμμετέχουν πολλοί τοπικοί σύλλογοι καθώς και οι Πρόεδροι δύο δυναμικών επαγγελματικών φορέων του νησιού μας (του Συλλόγου Επαγγελματιών, Εμπόρων & Επισιτισμού Σίφνου και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων).

Αριστοτελία Πελώνη -Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα self test: Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα δεν αλλάζει -Διαστρεβλώνει και κατασκευάζει «ειδήσεις»

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πραγματικά θλιβερό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη μέρα της εθνικής εορτής και της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, για την οποία η Ελλάδα τιμήθηκε σε όλο τον κόσμο, να πετάξει ψέματα και λάσπη στον ανεμιστήρα με επίσημη ανακοίνωσή του.