slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν ερασιτεχνική, λέει η Βάσουλα... αργα το θυμήθηκε

Ερασιτεχνική χαρακτηρίζει η Βάσω Παπανδρέου την διαπραγμάτευση που έγινε στο αρχικό μνημόνιο το 2010 και ανεπαρκή τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
«Τη μία ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγελλε όσους ζητούσαν μέτρα και την επομένη μιλούσε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Στο τέλος επικράτησε πανικός και η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν πραγματικά ερασιτεχνική» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής».

Τέλος εποχής για τον ΟΤΕ...


 Αναρτήθηκε από naxorama  Υπεγράφη την Πέμπτη στο Βελιγράδι η πώληση του συνόλου του ποσοστού, ύψους 20%, που διέθετε ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) στην Telecom Serbia, αντί 380 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σύμβαση πώλησης μετοχών, που είχε συμφωνηθεί προ μηνός στην Αθήνα. 
Τον ΟΤΕ εκπροσώπησε ο...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!

Δεν θα ψηφίσει η ΝΔ τη νέα Δανειακή Σύμβαση και πάμε σε εκλογές;


          

Όλα δείχνουν ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI, ο Αντώνης Σαμαράς θα εξαπολύσει την
αντεπίθεσή του σε όλα τα μέτωπα και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. 
Οι συμφωνίες με τους Ρώσους που πέτυχε ο πρόεδρος της ΝΔ...

έδωσαν νέους άσσους στα χαρτιά του, τα οποία και κρατά ερμητικά κλειστά.

Φυσικά σε μια τέτοια εξέλιξη, αντίπαλός του θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου....

Για να δούμε.








                                    

ΚΟΙΤΑ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΕΘΕΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Κοίτα μακάκα Έλληνα σε ποιον ανέθεσες να διαπραγματευθεί με τη Τρόικα.
Σε ποιον ανέθεσες να υπερασπισθεί το μισθό και τη σύνταξή σου. Σε ποιον ανέθεσες να αποφασίσει για το αν αύριο θα βρεθείς άστεγο σκουπίδι στους δρόμους...
παρέα με Πακιστανούς, Αφγανούς, Γεωργιανούς και πάσης φύσεως μετανάστες που προσγειώνονται σαν ακρίδες στη χώρα σου.
Με ποιο κριτήριο μακάκα Έλληνα εξέλεξες βουλευτή τον Κουτρουμάνη, η επιτροπή του οποίου επιχείρησε να βολέψει τους παιδεραστές;
Θα σου πω εγώ μακάκα. Τον έκανες βουλευτή επειδή κελαηδούσε σαν κανάρα στα παράθυρα του Αυτιά.
Τον εξέλεξες βουλευτή επειδή τον έβλεπες στα παράθυρα του Κουρή. Ότι ακριβώς έκανε και με τον κάτοικο των βορείων προαστίων πλέον, Χρήστο Πρωτόππαπα.
Ότι ακριβώς έκανες και με τον Πολυζωγόπουλο, τον Σπυρόπουλο και πάει λέγοτας.
Τους παραθυράτους του Αυτιά και του Πολυζωγόπουλο τους εξέλεξες βουλευτές με την ίδια ευκολία που στέλνεις το αγόρι σου να το «εκπαιδεύσει» ο Ψινάκης και τη κόρη σου να βγει στο πάνελ της Βάσιας Λόη, για να λάβει κι εκείνη με τη σειρά της την αντίστοιχη εκπαίδευση.
Κάτσε λοιπόν μακάκα Έλληνα στον καναπέ του σπιτιού απέναντι από τη τηλεόραση. Κάθησε βουβός και άπραγος.
Ως τη στιγμή που θα διαπιστώσεις ότι εξακολουθείς να κάθεσαι στον καναπέ μόνο που ο καναπές σου θα είναι στην ύπαιθρο, κάπου στο Σχιστό και διαμέρισμά σου θα είναι ο ουρανός.
Μόνος, εσύ και ο καναπές σου, δίπλα στο τούνελ που σκοτώθηκε ο Αγγελόπουλος να μετράς τα άστρα και τα τσακάλια.
Κοίτα μακάκα Έλληνα κατάματα τις συνέπειες των προσωπικών σου επιλογών…

 

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Σαντορίνης


Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.50 το μεσημέρι, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Το επίκεντρο της δόνησης είναι ίδιο με αυτό των δύο προηγούμενων σεισμών 5,3 και 5,2 Ρίχτερ, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, ο σεισμός προερχόταν από απόσταση 240 χιλιομέτρων νότια - νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.
Από τον σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημίες, όμως οι κάτοικοι της Κρήτης ανησυχούν ιδιαιτέρα από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, μετά τους δυο σεισμούς που έχουν γίνει τις δυο τελευταίες ημέρες και τους δεκάδες μετασεισμούς.

Ritschl: Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα!!!

για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία. Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρεός στο έξαλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του.

Spiegel: Κύριε Ritschl, η Γερμανική κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία στο θέμα της Ελλάδας, στη λογική «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε». Κρίνετε δίκαιη αυτή τη συμπεριφορά;
Ritschl: Όχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και το ρόλο του «Δασκάλου της Ευρώπης» η Γερμανία τα χρωστάει… στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α΄ αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το ξεχνούν όλοι.
Spiegel: Θα μας πείτε τι ακριβώς συνέβη τότε;

Αυξάνεται εντυπωσιακά η πρωτοβουλία για Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση...

Δώδεκα απλοί πολίτες ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, μια πρωτοβουλία για την θέσπιση Νέου Συντάγματος από τον ίδιο το λαό με την δημιουργία αργότερα μιας Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία και θα καταρτίσει το νέο Σύνταγμα. Στο τέλος υπάρχουν και οι σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις της πρωτοβουλίας.

Μια πρωτοβουλία που ταιριάζει στη χώρα και στο λαό που γέννησαν τη Δημοκρατία, μακριά από τα ξενόφερτα....

Εν όψει μιας καθοριστικής απόφασης του Σαμαρά


Το δεκασέλιδο υπόμνημα της Τρόϊκα αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν από τη χώρα μας, πριν από το νέο Πρόγραμμα και μετά από αυτό, ως πολιτικές που πρέπει να το συνοδεύουν, είναι ένα κείμενο επί του οποίου κανείς μπορεί να πει πολλά.
Ας επικεντρωθώ επί του παρόντος σε μερικές παρατηρήσεις.
Ξεκινώ με τις συμβολικού χαρακτήρα:
Η Κυβέρνηση μιας κυρίαρχης, δυτικής χώρας, που είναι μέλος της Ε.Ε , της Ο.Ν.Ε. & του ΝΑΤΟ, λαμβάνει από τους Δανειστές της, ένα δεκασέλιδο κείμενο, διασάφησης, υποτίθεται, των επερχόμενων πολιτικών στο πλαίσιο του Νέου Προγράμματος, που καλείται να εφαρμόσει και επικυρώσει, μέσω της Βουλής της. Και αποδέχεται αυτή η Κυβέρνηση, να μοιράσει στα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου ένα τέτοιο κείμενο, το οποίο δεν έχει συνταχθεί ή έστω μεταφραστεί στην επίσημη γλώσσα του κράτους, του οποίου είναι Κυβέρνηση. Μοιράζεται δε σε υπουργούς και στελέχη, στην αγγλική, ωσάν να μην έχουμε Διϋπουργική Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, αλλά συνεδρίαση του Δ.Σ. κάποιας πολυεθνικής πολυμετοχικής εταιρίας κάπου στο εξωτερικό.
Και να ήταν μόνο αυτό. Ανοίγοντας να διαβάσει κανείς αυτό το πόνημα, μπας και καταλάβει τι εισηγήσεις υπάρχουν προς την ελληνική κυβέρνηση, διαπιστώνει ότι σχεδόν οι μισές εισηγήσεις, είτε είναι αόριστες, μεσσιανικού χαρακτήρα, παραδοχές της υπέρτατης αλήθειας της Τρόϊκα, είτε έχουν κάπου, εντός της διατύπωσής τους, την περιβόητη φράση «to be defined, to be determined». Και επ’ αυτού του κειμένου, γίνεται κουβέντα, συγκροτούνται ομάδες εργασίας και διενεργούνται συναντήσεις.
Μόνο και μόνο για τα ανωτέρω δύο σημεία (κείμενο που δίδεται στα Αγγλικά και μόνο & αοριστία προτάσεων) κάθε σοβαρή κυβέρνηση κυρίαρχης χώρας με στοιχειώδη αυτοσεβασμό και επίγνωση της θέσης της τόσο έναντι των δανειστών όσο κυρίως έναντι του λαού της, θα το επέστρεφε πάραυτα πίσω με τον χαρακτηρισμό «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ».
Πάμε όμως στη ουσία. Σε πολλά λέει τα αυτονόητα. Μπορεί να τα λέει χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, αλλά πάντως λέει πράγματα που εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι σατανικά, δεν είναι παράλογα και δεν νομίζω ότι πρέπει χωρίς δεύτερη κουβέντα να τα απορρίψει κανείς. Λέει όμως και κάποια άλλα, τα οποία γεννούν ερωτήματα. Σταχυολογώ μερικά.........