slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θηραϊκή Πολιτεία: Συγχαρητήρια στην διοίκηση, τους προπονητές και φυσικά τους νεαρούς αθλητές του Πανθηραϊκού


     Η Θηραϊκή Πολιτεία εκφράζει τα συγχαρητήρια της στην διοίκηση, τους προπονητές και φυσικά τους νεαρούς αθλητές του Πανθηραϊκού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων στην ηλικιακή κατηγορία Κ14. 

Πρετεντέρης: Τελικά ήταν «ολίγον παρακράτος»

 


"Η «δίκη του παρακράτους» ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει. Μάλλον επικράτησε η άποψη ότι ήταν «ολίγον παρακράτος" γράφει στο ΒΗΜΑ ο Γ. Πρετεντέρης:

«Προκλητική αλυτρωτική εκδήλωση στην αλβανική βουλή για δήθεν «σκλαβωμένες πατρίδες» και «γενοκτονία των Τσάμηδων» από την Ελλάδα, ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 





Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και  Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας και με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αλβανική βουλή για την υποτιθέμενη «γενοκτονία» των Τσάμηδων, εκδήλωση στην οποία ακούστηκαν και αλυτρωτικά ποιήματα για δήθεν «σκλαβωμένες πατρίδες» κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με την ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά να πληροφορηθεί τη θέση της Επιτροπής αν παρόμοιες αλυτρωτικές εκδηλώσεις συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας και πως κρίνει που μία υπό ένταξη χώρα όπως η Αλβανία αναφέρεται επίσημα εντός του κοινοβουλίου της για δήθεν «σκλαβωμένες πατρίδες» από μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΞΟΥ

 Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 θα βρίσκεται στη νήσο Νάξο, προσκεκλημένος σε εκδήλωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τον Πρωτογενή Τομέα στη Νάξο.

H εκδήλωση έχει στόχο την ενημέρωση των κτηνοτρόφων της ορεινής Νάξου και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλοτίου. 

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ  ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘIΜΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00μ.μ

Ο ΚΛΗΔΟΝΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΔΙΝΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΜΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ




 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ


Φωτιά στα εκλογικά τέλια έβαλε ο Μητσοτάκης αλλά οι κάλπες είναι μακριά, και πως ο Τσακαλώτος «κόβει» τον Παππά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Λάθος «διάβασε» (πολιτικά) την χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Capital η πλειοψηφία των ειδημόνων – αναλυτών των ΜΜΕ και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας.
Τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο πως εντάσσονται στην βασική στρατηγική του, να εμφανίσει την αντιπολίτευση και δη τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον υπεύθυνο μιας παρατεταμένης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ μέχρι τελικά, κάποια στιγμή, να οδηγηθούμε στις κάλπες. Και την Νέα Δημοκρατία να αποτελεί την εγγυήτρια της ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ και της ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ την οποία επιθυμεί η πλειοψηφία της κοινής γνώμης – όπως δείχνουν και όλες οι μετρήσεις.

Τι συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ.Οικονόμου

1. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για ζητήματα εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας. Παρουσίασε τους 10 βασικούς άξονες του κυβερνητικού έργου για την εργασία, την ασφάλιση και την κοινωνική προστασία, τονίζοντας ότι η κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης είναι μια πολιτική με αποτέλεσμα, παρά τη δυσμενή συγκυρία.